Blog >> rendszám

Ma végre itthon az Alfa, befejeződött a 22 napos várakozás ,ami a svájci származásnak és a lassú Magyar honosításnak és bürokratikus ügymenetnek köszönhető :)
Túl vagyunk az első 180km-en...
A kép a vétel után 1/2órával készült,még Székesfehérváron..,a második fagyos kép már szilveszter éjszakai :)

>> EgyébKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2011-07-24

..egy M4 'Alfa Romeo 2' Limited Edition (998db) Gelati fagyiskocsi (1:43, from 1965) páromtól. (ebben a hidegben?:S:) (0721), egy Alfa Romeo gobelin embléma anyumtól :) (0723), egy, az alfámat ábrázoló torta :) (0723) és egy Alfa Romeo 147 'rendszám' HoZee-éktól :) (0724) ja, és valószínűleg kiégett a jobboldali helyzetjelzőm (0721).. :S

>> SzervizKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2011-06-30

(0630)

thx Szatyi for diagnostic
thx Erhard for best price (lengőkarok, stabilizátorok)
thx Bo for plates
thx HoZé for license plate holder and help

>> EgyébKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2011-04-19

Megérkeztek (0419) GT-től az új matricáim, rendszámom és hűtőmágneseim.

>> EgyébRolcho // Alfa 156 1.6 TS // 2011-03-23

Egy olyan világban szeretnék élni, ahol ha délután háromkor felhívom az okmányirodát, hogy hogyan lehetne bejegyezni a forgalmiba a D rendszámot - ami egyébként az ő figyelmetlenségük miatt kimaradt -, készséges tájékoztatást kapok. Ahol kedvesen fogadnak 15 perccel zárás előtt, utolsóként is. Egy olyan hivatalt szeretnék, ahol 2 perccel a sorszám kiadási lehetőség után még a kezembe nyomják a sorszámot, és egyből az ablakhoz hívnak, ahol kedvesen segítenek, tájékoztatnak. Ahol az előttem állótól elkérik a mobiltelefonszámát, és megígérik, holnap ha sikerült valamit intézni, visszahívják. És mindezt végig kedves hangon.
Szeretnék egy olyan ügyintézőt, aki az ügyfélfogadás lejárta után öt perccel még tudja azt mondani: Köszönöm, hogy észrevette a hiányosságot! - Megismétlem: az ügyintéző azt mondja: KÖSZÖNÖM! És kifele menet az ügyféltájékoztatónál a hölgyek azt mondják: Ne arra menjen, mert bezártuk, de itt a szolgálati bejáraton még kimehet!
Olyan hivatalt szeretnék, ahol szolgáltatást kapok, és tudok ezt követően mosolyogva:További szép napot! kívánva távozni.
És mi történt a valóságban? Veszprémben, ma, nekem pontosan ez. Egy pillanatra az az érzés fogott el, hogy ilyen lehet Európában élni.
15.00: a munkahelyemen ülök és kitalálom, hogy meg kellene csináltatni a bejegyzést, hogy ne kössön belém miatta egy rendőr sem, és biztosan kell majd az őszi műszaki vizsgára is
15:05: telefon az okmányirodába: ha most elindulok, még ma megcsinálják nekem - elindulok, mert van egy óra szünetem
15:17 okmányiroda, érkezés
15:35 sorra kerülök, ügyintézés, pecsét kb 1 perc.
15:36 mosoly, köszönés, távozás
15:45 ismét a munkahelyemen ülök, és ezt a történetet mesélem
Belegondolni is hihetetlen, hogy így is működhetnek a dolgok!

>> Egyébaatis // Alfa 145 1.6 TS // 2011-03-13

A hosszú hétvégének, és a jó időnek hála meg tudtam csinálni a kocsin azokat, amiket szerettem volna. Szerencsére műszaki hiba nincs, úgyhogy csak csinosítgatásra volt szükség.

Tegnap:
Lemostam, kiporszívóztam a kocsit (ráfért már nagyon). Most olyan mint egy új kocsi. :D

Bekerült az új fejegység is. Mégpedig egy LG LCF600-as. Tetszik, jobban szól mint az előző Blaupunkt.


Ma:
Még télen rendeltem innen az oldalról rendszámtartó keretet, matricákat, viszont akkor nagyon hideg volt, nem akartam kint a hidegben küzdeni vele. :) Most viszont jó idő van szerencsére, úgyhogy felkerült a kocsira az új rendszámtartó keret (Igaz ehhez meg kellett fúrni a lökhárítókat, mert nem jó helyen voltak a hézagok a kereten. Sebaj, fent van.)
Felkerült oldalra a kígyó is, és hátra egy Bella Macchina matrica.

Ma megkaptam az új EU szabványos rendszámtáblát. Öröm az ürömben, hogy a szélvédőre ragasztandó kis címke szériahibás, felrakásnál megsérült, így szarul néz ki :-/ remélem nem szopom meg emiatt...
Motorkönyvem egyenlőre nincs, azt majd csak 1 hónap múlva kapom kézhez. Most egy igazolás helyettesíti ezt az okmányt.
Sajnos jövőre ismételten cserélni kell, mivel az "okosok" rosszul nyomtatták rá az országcímert :S Mi ez, ha nem lehúzás???

>> Tuning és extrape-Ti // Alfa Giulietta 1.4 Turbo MultiAir 170CV Distinc // 2010-12-19

Ez is megszületett! Mivel a normál méretű tábla egyszerűen ocsmányul mutat bármelyik Alfán nemhogy a Giuliettán ezért mindjárt az átvételkor elindítottam a "motorrendszám" ügyintézését! Három hét alatt el is készült szerintem nagyságrendekkel jobban mutat:-)))))))

>> EgyébATE TR // Alfa 156 1.6 // 2010-07-24

Visszakerült egy időre a nagyrendszám előre. Csavarozva van, ahogy megvettem. Egyszer majd javítva lesz a lyuk a lökösön. (mondom nem én fúrtam át. :-)) Elég csúnya lett. Remélem elhagyom.
Javítottam ismét a pótféklámpát. :-) Mekkora birkaság az.
Megigazítottam a jobb oldali "B" oszlop kárpitját. Itt jó birka voltam. Egy helyen nem szorítottam oda a fület, emiatt lógott... :-)
Az egész autót kitakarítottam belül. Sajnos a külseje maradt, mert nincs víz a garázsban. Eddig az volt a baj, hogy derékig ért. :-)
Olajat utánatöltöttem, mert a cserénél nem lett elég. Nem tudom, hogy. Érdekes dolgok vannak.
Befújtam a katalizátor csavarjait, mert nem lehet leszedni. Még mindig csörög. Sajnos nem gyógyul meg magától.
Az okos kábel még nem akar beszélni a kompjúúúterrel.

>> EgyébBeeGee // Alfa Spider / GTV 3.2 V6 24v // 2010-05-08

Szokásom az autóimnak nevet adni. Mivel ingerszegény életemből nem sok ihlet csapódik rám, rendszerint a rendszámból indulok ki.
Az előző tulajnak egyedi rendszáma volt, így pénteken kaptam meg az új rendszámot: LOA.
A Loa egyébként egy voodoo kifejezés, ami a testet uraló szellemet jelenti. Az ember biztosítja az élelmet, és egyéb szükségleteket, Loa pedig az egészséget, védelmet a gonosztól és a jószerencsét. Hát úgy legyen!
Tehát a neved ezután légyen Lola.