Blog >> pollenszűrő

Volt egy kis szabadidőm délután így megszabadítottam a gépet a rengeteg sótól ami az utóbbi 2 hétben rárakódott! Durva volt a mosóban ahogy fagyott rá a mosóvíz a -7 fokban de mivel utána beálltam a fűtött csarnokba így sikerült teljesen vízmentesíteni a kritikus helyeket (tankfedél zárja, ajtótömítések, kilincsek)!
A csomagtartóba sikerült vennem a Lidl-ben egy fekete a kárpittal harmonizáló táskát melyre édesanyám felvarrta az Alfa-emblémát! Minden belefér még a poroltó is és nem csúszkál ide-oda mert tépőzárral "kapaszkodik" a kárpithoz!
Kicseréltem még a pollenszűrőt is mert már gyengébben fújt a ventilátor ami nem is csoda mivel tele volt szeméttel! Egyenlőre Wix márkájú sima került bele nem sikerült aktív szenest felkutatni pedig a gyári beszállító a Valeo de után gyártottban egyenlőre nincs más!
A jobb első ajtókárpit is levételre került mert berezonált a hangszóró körül valami és csak így lehet hozzáférni! Kiderült, hogy a gyárban a műanyaghegesztő kicsit trehányan dolgozott nem "sütötte" össze rendesen ez is orvoslásra került hála egy műanyagos havernak!

>> SzervizBence // Alfa 147 1.6 TS 105 LE // 2011-12-20

Tegnap kiszedtam a pollenszűrűt, kíváncsi voltam milyen állapotban van. Nagyon retkes volt, ráfért már a csere. Vettem is rögtön újat, ami elég nehéz volt, ugyanis gyárilag egyet raktak bele, viszont már csak olyat tudtam venni, ami 2 darabból áll. Végül sikerült szerezni 2200 Ft-ért.
Aki még nem szedett ki 147-ből pollenszűrőt, annak egy kis útmutatás:
1. a kesztyűtartó és a középkonzol mögött van, az utasoldalról kell szerelni
2. le kell venni a kesztyűtartó alól a szigetelős borítást, 4 csavar fogja (1.kép)
3. egy L alakú tartókából kell kicsavarni a 3 csavart (5,5 ös) (2. és 3. kép)
4. ezután ki lehet húzni a szűrőt/szűrűket

>> SzervizAlien4 // Alfa 145 Tspark 1.4 // 2011-09-10

tuti valami nem jut eszembe...
pollenszűrő kicserélve meg a tötyörészések végén gránátot is kapott is tök tiszta a klíma

a saját oldalamon kicseréltem az ajtó gumiját mert az előző tulaj nagy állat volt és lassan sikerül eltüntetni azt h ott minden szét volt taposva
/fényezés ott vasig letaposva, gumi széttaposva, műa.küszöb eltörve, még a küszöb gumipereme is szét volt taposva.../ na már csak fényezés kaki...

küszöb, csaltam.
kénytelen voltam, hogy a helyén legyen mert kitartott a sok letépésből az előzőekből...
kapott előlre egy-egy anyát a kaszti és az elem közé, h felnyomja...szépen áll

ha valamit kihagytam, majd írom

>> SzervizBluestrain // Alfa 156 SW 1.9 mJTD 16V // 2011-06-28

Kellett már. Két forgatás között kibányásztam.

Két éve volt kb. cserélve, ráfért.

>> SzervizJanika // Alfa 147 1.6 Twin Spark // 2010-10-29

2010.10.26-án meg lett ejtve a szerviz.

Kapott:
- olaj (Selenia 20K),
- olajszűrő,
- levegőszűrő,
- pollenszűrő.

A futóművet is beállíttattam.
Mivel használtként vettem megnézettem mennyi km van benne valójában.
Óra szerint: 41 519 km. Diagnosztika szerint: 39 432 km

>> EgyébKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-07-23

Már rég óta tervezem, hogy ki kellene cserélni a jobb első dobbetétet, mert el van törve és berúgózáskor mindig beleér a kerék és a gumi mintája beleakad, aminek elég csúnya hangja tud lenni.. Tegnap megrendeltem és ma (0723) el is mentem érte Vácra a Lavinába.

Ezen kívül megvételre került még egy pollenszűrő is, mert ami benne van, már jó koszos lehet.. Érezni még nem érezhető, de már több mint egy éve lett cserélve (2009.05.26). Ráfér.

[Költségeim: dobbetét 4510Ft, pollenszűrő 1445Ft]

>> EgyébATE TR // Alfa 156 1.6 // 2010-07-18

A pollenszűrőt 2009.07.28.-á cseréltem. Szép lett. :-)

Hátsó kerekeimen állítani kell egy pár mm-t. :-O

154.660 km

>> SzervizATE TR // Alfa 156 1.6 // 2010-07-05

Még mindig szervíz. Már kurvára unom. 3. hete nincs autóm. Mindig olvasom a szar poénos rendszámtáblákat ratyiszuzukikon, hogy "Inkább ezzel járok, mint gyalog!" Hát a nagy ló....t. Ma már annyira kész voltam, hogy inkább sétálni akartam, mint a PUGot használni. Mindjárt sírok. Kocsi hátulja kész. Lengéscsillapító, keresztlengő (sajnos nekem kettő meghajlott, amit vettem abból is kettő hajlott volt. Összehozta a szerelő. Azt mondta a többinek semmi baja nem volt. Árba simán benne volt.) hosszkitámasztó (6.000 Ft / pár). Mi volt még? Nem emlékszem. Eleje még nincs teljesen kész. Eddig a szelepfedéltömítést cserélte. Azt nézegeti, hogy olaj hova hányódik szép. Termosztát is kipattant. Tovább megy a mutató, mint 70 fok, de nem áll 90re. Na hova s.-rjak. Még az olaj, olajszűrő, kormánystabrúd és alsó lengők cseréjét műveli az inas.
Beszereztem még ablaktörlőt és pollenszűrőt, amit a PUGba rendeltem. :-DD Mindegy, Alfába fontosabb. Hátulja nem lett olyan, amilyet szerettem volna, mert a jobb oldala belerugózik még mindig. Fa***mba, mérges vagyok. Peremezve lesz. Slusszpassz vagy mi. Mi volt még? Semmi. Reggel PUGgal megyek dolgozni. Már nem azzal akarok!
Lengéscsillapító: 9.000 Ft / pár postával
A többi az meg 29.300 Ft postával (Termosztát, ablaktörlő, pollenszűrő, 2 L oil, csonkállvány szilent. ki találja ki ezeket a birka neveket? és szelepfedéltömítés, ha volt még valami, akkor elfelejtettem...olajszűrő :-D ) Megyek eszek valamit.
A rendszámtáblám most sincs meg. Van egy rahedli víz még mindig az aknában, de minek? Máshol meg szomjan halnak.
Hazahozom és televerem a kúton 352 Foritnos benzinnel....

Ja még egy megjegyzés, mert már kezd idegesíteni, hogy ahol van az autó mindenki a birka rétegvastagság mérővel arcol és méregeti a kocsit. Majd nagy flegmán bevágja, hogy hol mutat többet a műszer. Kit érdekel. 12 éves az autó. Tudom minden szarját, hogy hol volt törve. Jobb hátulja, és a bal hátsó ajtó is fújva volt. Ez változtat valamit, hogy a tulaja vagyok/leszek? Nem értem a dolgot. Már azt várom, ha egyszer eladásra viszem, hogy milyen gyökér fogja méregetni és okoskodni. Kajak felidegel...és még biztos, hogy lesz fújva, mert valami paraszt unatkozik és összecsikargatja plussz még akik nem tudnak parkolni és úgy gondolják nem eléggé van legömbölyítve a sarka a lökhártónak. Szóval akinek nem tetszik az ve......

>> SzervizLujo // Alfa 156 1.6 TS 16V // 2010-05-29

Pollenszűrő csere és klímatöltés. A "kissé" üres rendszerbe, 650g gáz + 10g olaj + 5g UV adalék került.
km: 137750