Face2006-06-12 19:30:57 // 186
Kollégák létezik az hogy a sprintekben gyárilag van egy-egy lyuk vízlevezetés v nemtom milyen célból a motortér- toronymerevítés "innenső" oldalán(felső elzárt rekesz, ahol az akksi, a fűtésbox, főfékhenger stb van) a kerékívek belső felén? Vagy csak nekem van ott, hogy a kerekek beverjenek minden sarat dzsuvat az akksi meg masik oldalon a biztositektabla ala? Szóval tömjem ezeket le nyugodtan 2komponensű mügyantával vagy ne?
Face2006-06-11 21:07:28 // 185
Jelentem a kábelezés halad! :) Minden bent van a kocsi végétől a műszerfalig, szépen gégecsőben vezetve ahogy azt kell :)) Jövő héten jön a többi! :D
Face2006-06-09 19:53:53 // 184
Egy fősulis diplomám már volt: kereskedelmi szakos közgazdász (Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskoláról ).
Ez biza már az egyetemi másoddiploma.. :) hasonló területen Nyugat-Magyarországi Egyetem, Soprony (levelező képzés) :)))
Face2006-06-09 19:47:13 // 183
Köszi srácok! :)
Face2006-06-09 19:13:20 // 182
Kollégák jelentem lediplomáztam! Holnaptól jelentős Sprint kábelezési és szerelési munkálatok kezdődnek! :))))
Face2006-06-06 23:43:31 // 181
Érdekelne még az akksi odaszorító izé mizé, a kilomtéróraspirál nyílás akksi melletti dugasza, illetve zárható tanksapka, motortér világítás lámpa foglalat, belső fékekhez a porfogó lemezek (bár ennek a sansza 0-hoz közelít). :)
Face2006-06-06 23:24:46 // 180
Okés, köszi! Közbe eszmbejutott még egy dolog amire mindenképpen vevő lennék a bontott Sprintből mikor megláttam ezt a képet (ha van).. :))) Bár ezt ha jól sejtem kicsit macerább kiépíteni(szóval majd ha odajutsz :))) )
Szóval erről a kis alsóperem véglezáró gumbiszbaszról lenne szó mindkét oldali hátsó ablaknál:
Tavaly ősszel kínomban mikor folyamatosan ott csöpögött be a víz végül, ahogy azt egy jóbarátom mondaná "jó alfás módjára", rágóval tömtem be!!! :)))) :((((
Szóval erről a kis alsóperem véglezáró gumbiszbaszról lenne szó mindkét oldali hátsó ablaknál:
Tavaly ősszel kínomban mikor folyamatosan ott csöpögött be a víz végül, ahogy azt egy jóbarátom mondaná "jó alfás módjára", rágóval tömtem be!!! :)))) :((((
Face2006-06-05 22:27:58 // 179
No problemo, ne viccelj :))) Jut eszembe, jövő héten megdobhatnálak egy marék galvánolandó cuccossal? :))) Tényleg hogy legyen, előre felfűzzem egy rézdrótra majd őket?
Face2006-06-05 10:53:31 // 178
Hi, voltál azóta esetleg a bontás alatt álló masinánál? ;) :)))
Face2006-06-04 19:14:54 // 177
Hmmm, nem is néztem, ezeka búrák anyagukban szinezettek, vagy felvitt színréteg van rajtuk, nem tudja valaki?Azért kérdem, mert van egy vegyszeres makettezős technika amivel _minden_ festéket le lehet kapni a műanyagról tökéletesen a műanyag sérülése nélkül; egy vegyész barátom tapaszatalta ki pár éve.Én magam még nem próbáltam de állítólag tuti. Lehet kipróbálom egy töröttön majd, h mi történik... tehát elvileg lehet hogy eltüntethető.. :)))) Amúgy igazából amik fent vannak nem rosszak, csakhát néhol el vannak repedve.. :(((
Face2006-06-04 19:07:12 // 176
Nem mondod!!! Király!! Ki , merre, hogyan, hány méter?? :))) Hogyhogy olcsóbban? Tök jó!
Face2006-06-04 19:03:32 // 175
Hmmm.. mik azok a sötét foltok rajtuk? Amúgy nem repedtek sehol? Ekora képeken nem tudom kivenni :))
Face2006-06-04 19:00:37 // 174
Jaja, kritikus pont! :-( Előző tulaj nyomatékosan figyelmeztett rá.. én a célra egy elszakadt biciklibowdent rendszeresítettem cafrangos véggel, aztán átnyomatás magasnyomású vízzel!
Face2006-06-04 18:57:44 // 173
Most, hogy már nincs rájuk szükséged, nem eladóak a régi hátsó lámpabúráid v lámpáid?(persze ha nem repedtek v töröttek :))) ) Olyat hallottam h nem nézik jó szemmel műszakin a repedt, törött hátsó lámpákat.. :((( pedig repedt-törött hátsó lámpából van 4 páram is .. :))))
Face2006-06-04 18:28:08 // 172
A képeket elnézegetve 1 dolgon gondolkodtam: milyen színű díszléceket raksz majd a színrefújt lökhárítókra? :) Valahogy nemtudom mivel nézne ki jól.. Fekete, vagy talán króm..? hmm... egy biztos zöldet nehogy rakj, láttam már olyan képeket és sztem sz*r... :)))
Face2006-06-04 10:21:35 // 171
Whiteskull, úgy érzem itt az ideje h menjen a sebbeségmérő az öreg szakihoz utángyártásra! Jövő hét elején összegezzük mostmár tényleg az igényeket sztem. Jövő hét pénteken leállamvizsgázom, utána pedig elkerülhetetlenül hatalmas szerelési, kábelezési munkálatokba kezdek!! :))) Júliusban mennie kell műszakizni és zöldkártyázódni ;)))
Face2006-06-02 13:15:43 // 170
2 érzékelő van a Marellimben, de nálam féligmeddig ki is volt kötve az egész,el voltak rohadva a csatlakozók meg be is volt szarva az egyik relé ugyhogy tutira nem is működött. Egy ausztrál fórumon is nagyon hasonlót mondtak róla, itt is és ott is mindenki azt tanácsolta h igazából semmi értelme az egésznek, így most a kocsi újrakábelezésénél kikukáztam az egészet és a Marelli elektronikára is csak az első érzékelőt kötöttem be az elosztófedélben (ami a simákban is van). De akkor már téged is megkérdezlek h, szted van értelme ennek a cuccnak, vagy jó lesz az úgy is mintha nem lenne bent...? Elvileg én úgy tudtam h csak a svájci környezetvédelmi normák miatt rakták beléjük, ugyanúgy mint a kipuffgáz visszavezetést
Face2006-05-31 08:59:51 // 169
Face2006-05-31 08:58:49 // 168
Királyság :))) Én helyből kérnék 2db-ot! címemet beírom az oldaladra.
Nagyon állatul néz ki ez a sok csillogó galvánolt cucc a motortérben!!! Viszont lenne egy kérdésem, látom neked benne is van (legalábbis részben biztosan) ez a svájci extraság amiről pár hónapja sírtam itt a fórumban, úgy látom mintha be lenne kötve és működik? Bekarikáztam a plussz hőérzékelőt amiről beszélek illetve a karbikat összekötő rudazat két szélére felcsusszanó kábelt, most már csak a kiváncsiság kedvéért érdekelne hogy nyillal megjelölt kábel másik vége neked hova megy? :))) Nálam mielött kiszedtem volna az egészet, 2 relén keresztül kapcsolódott az akksi mögötti elektronikás vezérlődobozhoz...
Meg a bekarikázott cuccból logó kábel szintén hova megy? Az is érdekelne.. :)))) Kösszii!
Face2006-05-30 18:03:34 // 167
Szééép, Hmmm mintha pont olyan árnyalatú piros lenne mint az enyém :))) Uhh-uhh Gery bácsi, míg még szét van szedve ajtóborítás... meg tudnád nézni ezt az ablaktekerő felsőrögzítésnél kiálló fémsarok és ablaküveg belső oldal közti hézag nagyság dolgot félig letekert ablaknál? :)))) Naon köszke!
Face2006-05-25 09:21:04 // 166
Elvileg az ablaküveget az emelőbowdenhez rögzítő fémlapoknál lehet valamennyi játékot állítani, de ha nem elég akkor a legegyszerübb megoldás a bowdenre rögzített fémlap alsó pár csavar nyílását felfelé kitágítani 2mm-el és máris tudod jó helyen rögzíteni. :)
Nálad mekkora hely van a felső rögzítési pont kiálló fémsarka (amin átmegy bowden a tekerő irányába) és a kb. félig feltekert ablak belső felületet között? Ha levan bontva a belső borítás és felülről bevilágítasz zseblámpával az ablak nyílásba és benézel az ablak síkján elég jól látszik.
Face2006-05-24 20:23:52 // 165
Jelentem ma 5 óra folyamatos munka, 3x szétszerelés és összerakás árán sikerült megcsinálnom alátétekkel és hajlítgatással, hogy lereszelt sarkú ablakemelő rögzítés ne érjen végre hozzá a jobb 1 ablaküveg belső oldalához tekergéléskor... lett fergetges 1,5 mm hézag... na nem mintha a másik oldalon nem kb 2mm lenne... Létezhet ez, hogy gyárilag oda ilyen hangyányi helyett terveztek bele???Kezdem azt hinni h itt valami egyéni anomália van nálam... Talákozott már valaki a problémával? Ha valaki esteleg azon a környéken ügyködik mostanában, sasolja már meg léci hogy nála is így van-e... :)) Elöre köszke!
Face2006-05-24 20:12:23 // 164
Sprint 6c tanulmányauto belseje :))
Face2006-05-22 19:14:27 // 163
Ez nem az 500k-s Pécsi masina ami a Ricambi boltos öregé volt? :))) Elég jól néz ki. :))
Face2006-05-22 19:10:17 // 162
Mellesleg halkan megjegyezném (amivel már két napja szívok), az milyen megoldás már, h a Sprint ablakemelő mechanika felső rögzítési pontjánál lévő kilógó fémsarkak és az ablak belső oldala között kb 2mm hézag van...??? Ez persze gyönyörűen azt eredményezi, hogyha picit is szarul van összerakva széteszedés után a cucc, vagy vmi picit el van már deformálódva...le-fel tekergélésnél hozzáér és szép lassan de biztosan végig karcolja az aljától az üveget kb. közepéig... :(((( mint nálam az anyósülés oldalon...mint ahogy azt tök véletlenül 2 napja észrevettem.. mondjuk nem is értem, hogy nem tünt fel mostanáig mert egy igazi emberes bekarcolódás... :( Gondolom akkor lett ilyen mikor 4-5 éve fényezték a kocsit és összerakták...
Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom h 3x is nézze meg ha azt szerelgeti, hogy jól rakta-e be! Én most ott tartok hogy kiugrott az egész és megreszelem a sarkokat mert az istennek se bírtam úgy feszegetni, vagy elmozgatni h ne érjen hozzá... :(
Face2006-05-22 18:56:38 // 161
Szép szép, csak az a belső lámpapár átalakítása ne lenne levegőbeömlőre... na az igazán szarul néz ki..., teljesen elveszi az autó karakterét :((( :)))) sztem.. :)
Face2006-05-22 08:38:00 // 160
Hali, na sikerült megnézni a cumokat a bontás alatt álló Sprintovicson? ;)))
Face2006-05-16 23:05:03 // 159
Szerintem kuka, :D kaphatóak, és érdemes is újra cserélni őket adott esetben. Egyedül a féknyergeket érdemes megmenteni, ha érdemes.. bár 10 ből 8 esetben használahatatlanra vannak rohadva... :( én már 4 párat szedtem széjjel, ezekből tudok most talán összerakni 1 pár használhatót... de még ez se biztos...
Ha esetleg fent voltak a belső fékeken a porfogó lemezek, aminek az esélye a 0-hoz közelít kb... akkor azokra is vevő lennék :)))
Face2006-05-16 10:07:29 // 158
Tudom már, tehát ami kéne még ha esetleg van: motortér világítás lámpa foglalat... :)))) a motorháztetőt felnyitva ott kéne lennie a közepe környékén :)))
Thx!
Face2006-05-14 21:41:06 // 157
Pont ma csináltam meg 2 szál koax-ból, csak még nem tudtam kiprobálni... de sztem jó lesz, elég masszív és csak egy picit soványabb az árnyékolásuk mint az "erdetinek"-nek.. Ugyhogy valszeg nem fog kelleni, de ha mégis szólók. :)))
Face2006-05-14 21:15:20 // 156
No problemo! :) Viszont néztem a képeket az oldaladon és hát enyhén szólva elég lehangoló állapotú ez a szegény második masina.. mennyiért hoztad el végül? Persze csak ha publikus...
Jut eszembe, van nekem egy régi Sprintekhez való "sprint veloce" cirádás fém felirat hátulra, talán kicsit jobban mutatna mint a sprint 1.3 :)))))) ha igényt tartasz rá a tiéd lehet.
Amugy napközbe még eszembe jutott valami a kéne, de azóta megint elfelejtettem... :)))) majd megirom ha eszembe jut...
Face2006-05-14 10:56:00 // 155
Okés, köszi!!! Érdekelne még az akksi odaszorító izé mizé, a kilomtéróraspirál nyílás akksi melletti dugasza, illetve zárható tanksapka ha van :))))
Jövő héten pedig akár meg is látogatnálak megnézni a gépeket, ha neked is jó valamikor! :)))
Face2006-05-11 20:16:59 // 154
Jut eszembe... kábelezés végett szedem fel a kárpitot a vezető ülés elött, mellett erre mit látok... :((( egy szabályos kerek viszonylag nagy lyuk a padlólemez közepén... gondolom vízleeresztő csak elvesztettem a gumidugóját... :((( Az a fura h erről sehol nemlátok említést a manuálokban... nektek is van ilyen? Vagy inkább úgy kérdezem.. nincs valakinek elfekvőben egy idevaló dugasz? :)))
Face2006-05-11 20:11:08 // 153
Hát igen, ez sajnos várható volt... sejttem h anno az uccsót vitted el... :(
Gyártatás lesz ebből... :( de nem baj, legalább jó kis bronzból lesz :))))
Face2006-05-04 08:38:13 // 152
Hát ezt beszarás! :))) Hol szerezted? Gyártatva jóval drágább ~6 rugó körül, de én bronzból akarom megcsináltatni... bár nem mondanék nemet egy ilyen darabra sem :) fék témára még nem jutott időm utánajárni, holnap szakdogabeadási határidő de nemsoká aktuális lesz, keresni foglak ;)
Face2006-05-04 00:07:57 // 151
Nem, oldalamon van róla kép (neten találtam), ez az a fogaskerék ami bemegy a váltóba és forgatja a kilóméteróraspirált.Széttörése ~20 év után elég gyakori..
Face2006-05-03 23:58:51 // 150
Kollégák megint csak felhoznám ezt a sebbeségmérő dolgot...
Eddig én meg Whiteskull vagyunk mint tuti megrendelők.
Ha jól emlékszem Gery83, Üvegtigris és qgedeak jeleztek valamikor, hogy esetleg kell nekik, kérlek benneteket mondjatok vmit, hogy akkor mi legyen.
Írtam a Sud tulajok oldalaira is, hátha kell nekik is, az Ő jelentkezéseiket is szivesen látjuk :))) meg bárkiét aki eddig nem lett megemlítve és esetleg kell neki :))))
Face2006-04-28 21:08:43 // 149
Gondolom itt pl. a Klokkerholm féle darabra gondolt az emberünk, azt itthon is megkapod 50k körül darabját (gyártósor ujrainditással) ahogy azt ha jól emlékszem Gery beírta ide jópár hónapja... akinek van kedve visszakeresheti.. :))))
Amúgy ha nagyon odavan a kasztni, mint ahogy a te esetedben, akkor szerintem a legjobb megoldás tényleg az amit a dígó irt, olaszba venni egy komplett kocsit, azon minimális rozsda lesz!Tudom hogy macera behozni trailerrel meg minden.. de lehet meggondolandó....
Egy-egy darabot meg valszeg legjobb tényleg úgy ahogy bb18 mondja, olaszba kijáró bontósokkal lebiznicelni.Nekem is fog majd pl. kelleni egy bal első sárvédőív még idén az tuti.
Egy biztos én ekkora alkatrezseket tuti nem rendelnék se angliából, se németországból, se E-bayen mert mire az ide elér kb. ugyanannyiban vagy mintha berendeled itthon a Klokkerholmot...
Így csak nagyon ritka kissebb cumókat érdemes beszerezni.
Nekem ez a véleményem! :)))
Face2006-04-28 20:45:59 // 148
Bocs hogy közbeszólok Uraim, de akárhogy is nézem ezt a Tim oldalás dolgot, azt kell hogy mondjam, hogy itt nem rendelésről van szó... csak egy ugyan olyan adok-veszek rovatba való apróhirdetés felkerülésről mint itt az amorén...
Persze ettől függetlenül lehet hogy akár még sikerrel is működhet, de arra készüljetek fel hogy a posta v futárszolgálat költség horribilis lesz!!!
Face2006-04-27 09:40:39 // 147
Okés köszi, akkor küldj léci egy jó kétmétert az ilyen szigetelt kábelből ha nem gond. :) Nem kell semmi express meg extraság, most ugyse tudok foglalkozni vele, vagy inkabb nem akarok mert akkor sose lesz meg majus 5ig a szakdogam... :)))) címemet megírom az oldaladra.THX!
Face2006-04-27 08:46:58 // 146
Itt bent melóhelyen találtam hangtechnikás kábelt 2 ér, körbe réz szövésű árnyékolással... csak az a baj hogy a 2 kábel benne elég karcsú... sztem max 0,5-ös.. ezt kicsit vékonynak érzem...
Amúgy hogy mondjak jót is, nemrég ugye sírtam itt az extrásított svájci gyújtás rendszerem témájában a két érzékelős elosztó fedéllel... na tegnap kifejtette nekem egy finn emberke az ausztrál AlfaBB fórumon hogy mi is ez, és hogyan működik.. :))))))) az ilyenek miatt szeretem az Internetet! :))))
Face2006-04-25 21:24:35 // 145
Köszi de eléggé felidegelt a dolog... látható hiba nincs.. legjobb lenne ha holnap valahonnan szerezni tudnék... nem hagy nyugodni... :))) ha holnap nem kapok akkor szólok! amúgy milyen jellegű boltban keressek? milyen kábelhüvely ez, mire használnak még ilyet? Masina autóelektronikás boltban nem volt nekik...
Face2006-04-25 21:07:34 // 144
Hát jelentem minimális előrelépés.. :( a gyártyákat nem tudtam kiszedni.. a sima T nyelű gyertyakulcssal meg se moccantak.. atomra meghuzták őket a szervízben mikor betették.. :( viszont kiderült h nincs szikrám... lehuztam az elosztófedél csúcsába menő kábelt ennek kilógott eléggé a vége; a motorhoz tartva, és inditózva semmi...
Szóval valami beszart, vagy az elektronika, vagy a trafo vagy a kábelek.Most jött el az a pillanat, hogy komplettbe kikukázom azt a svájci szar bonyolítást a gyújtórendszerből amiről nem is olyan régen sírtam itt a topicban.Teljesen új kábelt rakok az elosztófedélben lévő érzékelőtől az elektronikáig is hátha...
Hol kapok vajon ilyen kívül árnyékolt/földelt kábelhüvelyt amiben fut a 2 vezeték?
Illetve ki tudom valahogy mérni hogy beszart-e az elektronika?
Face2006-04-25 13:52:02 // 143
Lehuztam a veztéket egy gyertya végéről, de a gumisapkát nem bírtam vissazhuzni a veztékről, hogy kilógjon a csatija... igy odatartva es gebeszkdve inditozva nem huzott át szikra... nemsoká megyek vissza a szerszámokkal meg mindennel, bedugok egy drotdarabkát a gumisapkába, hogy jobban kilogjon fémrész és úgy is megpróbálom.. :(
Amugy az inditómotor az teker mint az atom, de nem akar beröffenni, se szivatóval, se gázpedálnyomokdással, se semmivel... az volt a baj hogy reggel se szerszámok, se voltmérő se semi nem volt nálam és úgy próbáltam. Ha van szikra akkor mi lehet még a baj?
Face2006-04-25 12:46:27 // 142
Srácok, lenne egy hülye kérdésem: a szilikonzsír szigetel vagy vezeti az áramot? Csakmert a napokban betettem a gyujtást a kocsiba, mert gondoltam nem ártana beindittani 2-3 hónap állás után a motort de rohadtul nem akar beröffenni frissen töltött akksival sem... már csak arra tudok gondolni hogy túl sok szilkon zsír került a gyujtó elektronika csatlakozók környékére ami miatt vagy nincs kontakt vagy valamit összezár... :( és valszeg nincs szikra..
A legszebb az egészben az, hogy ha nem sikerül megcsinálni akkor igen nagy szívások lesznek ugyanis a kocsi egy mélygarászban áll és így betólni se lehet meg semmi...
Face2006-04-24 20:24:48 // 141
Hölgyeim és Uraim, :-))) jövő hónap elejére-közepére ütemeznünk kéne lassan ezt a sebességmérő fogaskerék esztergáltatás projektet! Összegezük akkor hogy kinek kell belőle és milyen anyagból! (bronz v. specko műanyag)
- Nekem lesz 1db bronzból (meg lehet mégegy műanyagból backupnak.. ezt még kieszelem)
És hamár a témánál vagyunk.. :) ha minden igaz a sebességmérő spirálja a fűtésdoboz menetirány szerinti jobb oldalan megy át a kasztnin a váltóhoz ... na most itt nekem csak egy téglalap alakú nyílás van... itt feltételezem valaha volt vmi gumitömítés amin átmegy... nincs valakinek egy ilyen elfekvőben?
Face2006-04-21 15:31:42 // 140
Unixnál van! 5 rugó körüli összegért. Impergom
Face2006-04-19 15:32:08 // 139
Csicsa-csicsa... a perselyek is folyamatban vannak... :)))))) Amugy merő véletlen hogy piros lett az egész cucc..:)))) jóbaratom éppen vitte szintereztetni a féknyergeit pirosra, aztán gondoltuk hamár úgyis... hozzácsaptuk ezeket is :)))
Persze, tudom h nem fog sok látszódni belőle... de sztem akkor is nagyon állat... :P piros alfa, piros váltóval :))))
Face2006-04-19 14:57:16 // 138
Hűűűű, most jött vissza a szinterezőktől a felújítás alatt álló váltóvégem és rudazatom.... Megnetudjátok milyen durván jóóóól néz ki az egész élénk pirosban!!!! :)))) Leesett az állam amikor megláttam a darabokat!! Bárcsak lenne digitfényképezőm.. már nyomnám is fel a képeket... :(((( Ha majd össze lesz rakva az egész, szerzek masinát és meglátjátok.. :))))
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.