Fórum >> Típusok >> Sprint

Face2006-04-19 10:42:08 // 136
Fék témában ajánlom figyelmetekbe az alábbi topikot: AlfaBB forum Bigger Breaks ausztrál módra :))))
Face2006-04-17 09:29:51 // 135
Köszi a képeket, mostmár látom a dolgot! Megnézem hátha van belőle valahol, bár így első ránézésre nem rémlik hogy találkoztam volna már vele... :(
Face2006-04-17 09:28:05 // 134
:))) Maketten már én is csináltam... úgy értettem, hogy ilyen kormányon is csináltad-e? :))) Amúgy sztem az akrilt nem lehet igazán szépen visszatörölgetni, legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom bár csak egyszer kétszer próbáltam, főleg figurák ruházatának-arcának árnyékolására..valahogy nem úgy kapja fel az alkoholos zsepi mint egy jó fényes akril lakkos felületről az olajos nagyon higan folyatott sötét színt a higitós zsepi :)))) Bár mondjuk az is igaz hogy szinte csak Gunze-val dolgoztam...és lehet mással jobban müxik :)
Face2006-04-16 22:05:41 // 133
he-he, én is elég komolyan maketteztem egy jó ideig, néha néha még most is nekiülök... :))) Én is hasonló technikára gondoltam, csak pont fordítva.Mint ahogy a repülőknél csináltam a panelvonalkat... :) Akril alapszín, majd olaj/higitóbázisú nagyon híg sötéttel átecsetelés ami megül a mélyedésekbe--> áttörölgetés higítós ronggyal leszdve a felesleget, de az akril alapot nem oldja be.Én inkább a végső fedőlakkon gondolkodtam sokat, mert egy sima lakk sztem tuti nem jó! Valami nagyon erős starpabíró kell ide jó vastagon felhordva, minden más lekopna a fogdosástól sztem.Ennek még utánajárok.. Amúgy tt, te csináltál már ilyne felújítást ténylegesen, vagy csaka technikát irtad le hogy Te hogy csinálnád?
Face2006-04-16 20:42:31 // 132
Okés, akkor majd megdumáljuk! Lehet csak majus 5 után tudok majd menni :( ugyanis addigra kell megírnom a szakdogám és nagyon kevés időm van mostanság... :( Meg ami még eszembe jutott, ha esetleg van a romban is egy szar állapotú "fa"-kormány és felajánlod a "közösbe" akkor azon kiprobálnám a kieszelt felújítási technikát, ami ha sikerül akkor természetesen a Tiéd lesz :)))) Bevallom kicsit parázok elsőre élesbe a sajátomon nekiállni... :)))
Face2006-04-16 20:21:11 // 131
Engem majd érdekelne minden első (belsőfékes) féknyereg (ezek Neked ugyse kellenek valszeg.. :))) ), egy akksi odaszorító a csavarjával, zárható tanksapka kulccsal (akár a többi zárral együtt). Amúgy ha megjönnek a cuccok akár szívesen ki is ugranék hozzád valamikor, megnézni a masinádat , eszmétcserélni meg ilyenek :))) Ha nincs ellenedre.. :))
Face2006-04-12 10:23:08 // 130
Na Uraim, végre tudok mutatni pár képet... :))))
Sprint késes biztositéktábla:
Face2006-04-12 08:44:53 // 129
Mekkora a telepítője? Nem tudnád csatolni esetleg a gmail fiokban egy levélhez csatolmányként, és nem elküldeni ott hanem meghagyni "draft"-ként? aztán bárki letöltheti :)))
Face2006-04-12 08:32:29 // 128
Van elég régi gép itt raktáron 98, nt4 stb telepítésekkel.. csak ezért be fogok újra üzemelni egyet akkor, ha nincs más variáció.... :))))
Face2006-04-12 08:30:23 // 127
Léci-léci, Whiteskull bácsi kérekszépen jóóó kis programocskááátt :))))
Face2006-04-12 08:19:05 // 126
Milyen program screenshotja ez? És hol tudom megszerezni? :))))
Face2006-04-11 10:36:01 // 125
Nekem Agip F1 15w-40 van benne ;)
Face2006-04-09 22:28:06 // 124
Ha meg tudtok várni kb. 1 hónapot (mire befejezem a kábelezést) akkor lesz új, kiegészített-feljavított kapcsolási rajz.. :))) Benne "minden " relésítve, illetve racionalizálva... :)))
Face2006-04-09 18:25:30 // 123
Tudnál esetleg Te vagy valaki akinek van ilyen rögzítője nyomatni egy képet róla ? Csakmert lehet nekem is van ám az alaktrészek között... csak nem ismerem fel... :)))
Face2006-04-09 09:43:23 // 122
Uhhh, na ilyen mentazöld gépet se láttam még.. ez is gyári szín lett volna? :) Hát nemtom...
Face2006-04-09 09:41:37 // 121
Hehe, a tudományos érdeklődés kedvéért: ez miez? :) Én nem ismerem fel... :) Amúgy jut eszembe, nincs vmelyik masinádból egy ép, fölös toronymerevítés felőli akksi odaszorító izébizé nagycsavarral?(amit mondtál anno, mikor itt voltál és nézted a Sprintemet hogy hiányzik, tod) Köszke!
Face2006-04-07 13:57:19 // 120
Ezek a hátsó lámpák sötétítettek?(Le lehet szedni a sötétítést vajon valahogy? ) Két hátsó lámpára vevő lennék ha nincsenek megrepedve sehol! :)
Face2006-04-05 20:45:39 // 119
Ha kiderül mindenképp írd majd be, engem is érdekel a fémkilincs!!! :)))
Face2006-04-05 12:04:29 // 118
Csak sudba meg sprintbe jo, a tobbi tipusnal mar digitalis jelados, nem mechanikus.
Face2006-03-30 13:05:12 // 117
Van egy olyan sanda gyanum a belsejét elnézegetve, hogy ez a kocsi atomra bevolt(van) ázva.. lehet nem fogsz annak örülni amit a padló kárpit alatt találsz...De kívülről messze jobbnak tűnik az elözőnél.Azt meg meg kéne nézni, lehet megérné bontásra megvenni.. :)))
Face2006-03-28 20:04:19 // 116
A Sprinttel én se tudok menni sajnos ... de mindenképpen megprobálok valahogy lejutni, ugynez ki haverokkal megyunk vmi off-ossal :))
Face2006-03-28 09:13:19 // 115
Anno mondtad h téged is érdekelne a bronz sebességmerő fogaskerék.Itt a lehetőség... :)))) Áll még a dolog?
Face2006-03-28 09:11:46 // 114
Koszi, már szedem is! Nem megyek bele részletesen de a moaré az egy torzulás, minőségromlás a képen ami azért keletkezik scanneléskor nyomdai dokumentumokról mert azok 4 féle színű (CMYK) pöttyök rácsozatából képződnek le (ha nagyon közelről nézed láthatod az újságon).Az ilyenek beolvasásakor a scanneles technológiájából kifolyólag ha bizonyos szögekben áll ez a "pont rácsozat" a scanner beolvasófejéhez képest akkor ilyne csíkozódásos torzulás keletkezik a beolvasott képen. :)
Face2006-03-26 23:43:44 // 113
bb18 anno bronzot ajánlott, de az a baj nemtom... milyen ez a bonomit pl..? Meg nekem aztmondta az öreg a műszerjavítóban hogy azért repednek ezek a gyári műanyagok szét az idő múlásával mert más a hőtágulásuk mint a fémnek amin vannak. bb18, szerinted?
Face2006-03-26 23:16:15 // 112
Amúgy Uraim, hát senki másnak nem kell a jó kis bronz sebességmérő fogaskerékből???? Nem is értem... :))) mindannyian tudjuk h ez típushiba így ~20 év távlatában... Minnél többen rendelünk annál olcsóbb lesz az egy főre jutó ár... Whiteskull neked meg írok mailt az ügyben.
Face2006-03-26 23:11:48 // 111
Hát én bevallom jobban örülnék egy 600 dpi-s verziónak minnél kevésbé tömörített jpg-ben :)) (azt még tudod jól tömöríteni zip-eléssel) arról tökéletesen el lehet tüntetni a nyomdai nyomatról történő scanneléskor keletkező moire-t.. ilyenkor 100-200 megas file is keletkezhet :))))) Szerintem Whiteskull biztos nembánja ha betöltöd az itt kicsit lentebb említett (1808.ik hsz) g-mail-es fiókjába egy üzenet csatolmányaként, onnan aztán le lehet tölteni! Előre köszi, bocsi a kellemetlenségekért... :))))) A3-as posztert akarok belőle :))))
Face2006-03-25 20:32:14 // 110
Hát, nehéz kérdés.. bár engem, meg jópár embert még itt nagyon érdekelne a masina bármilyen állapotban is van, de ha én lennék a helyedben valszeg nem vinném el...nagyon le van harcolva szegény :(((( lemerem fogadni hogy lennének jópáran akik nemértenék minek hoztad... :(((
Face2006-03-25 20:23:50 // 109
Hát, gondolom én se forgalmija, se rendszám, se műszakija... vagynemtom hogy van ez a versenyautoknál...
Face2006-03-25 19:32:28 // 108
Ez nagyon jóóóó, nekem is küldjétek el léci atomdurva felbontásban!!! Képet akarok belőle a falra melóhelyre! Nagyon el van találva a kompozíciója a képnek.. :))))
Face2006-03-24 09:21:55 // 107
Királyságos! Küldöm is a csomagot! Én 1db bronzot tuti fogok kérni, remélem a többiek is megragadják eme ritka alkalmat merőfogaskerék készíttetésre! ;)))) Szerintem simán jó ár! :)
Face2006-03-23 08:38:18 // 106
Tt, nekem is minden elismerésem, nagyon durván "űzöd az ipart"! Egy ilyen állapotú Sprinttel mint amilyen (lesz) ez az esüst már szinte vétek lesz kimenni az utcára :)))). Ha nem indiszkrét a kérdés, tudnál esetleg egy hozzávetőleges összeget írni, hogy mennyibe fáj neked egy Sprint komplett felújítása ilyen pöpec állapotra mint ez az eszüst? Homokfújás, komplett lakatolás, fényezés, csomó elem felületkezelése (nagyon állatul néz ki a sok sárgásan csillogó csavar meg minden!!), fékfelújítások, rehülő gumi+ kopó elemek újra cserélése, motor, váltó felújítás+ minden egyéb... :))) Jól értelmezem h most akkor van egy pirosad,ez az ezüst ,a lakkfekete, meg a készülő sárga? :)))
Face2006-03-21 14:09:49 // 105
Árát nem is néztem... csak a képeket! :)))))
Face2006-03-20 21:33:50 // 104
Sárga Sprintet a népnek! ;) :)))
Face2006-03-12 21:03:37 // 103
Tudom, pont ezt írtam.Műanyag az egész! :))) De ha szépen fel van újítva a kutya se venné észre, hogy az nem fa... :)))
Face2006-03-12 20:59:35 // 102
Hüüü naon jó a masina!!!! :)))) Viszont látom neked is olyan "rózsás" állapotú a fa(utánzat)kormányod mint nekem.. A sok egyéb dolog mellett már sokat agyaltam rajta, hogy miként lehetne ezt felújítani. Igazaból 2 féle dolog merült fel bennem: 1, valahogy komplettben újracsinálni igazi fából, vagy fa borításssal( az a baj hogy nem vagyok vele tisztában h miként készülnek az igazi fakormányok...) 2, ezeknél az utánzatoknál ugye igazaból a 2 féle barna festék adja a fahatást amit szerintem úgy kiviteleznek, hogy lefújás a világosabb barnával majd--> (mint a maketteknél a panelvonalaknál) befolyatás a híg sötétebb színnel.Majd ráküldése valami atom durva tartós, kopásálló 100 réteg fényes védőlakk. Tehát a mostani pattogzott festéket-lakkot lemarni vegyszerrel, majd barna festés--> befolyatás--> lakkozás.Csak találni kéne olyan minőségű lakkot (talán csónaklakk??) ami bírja az állandó tapicskolást... Te nem gondolkodtál még ezen? Vagy másvalakinek vmi egyéb ötlet a fakormány felújításra? :)))) Merthát lássuk be egy igazi Alfa nem alfa fakormány nélkül... :))))
Face2006-03-12 09:47:32 // 101
Whiteskull, ha nem nagy gond akkor esetleg meg tudnád kérdezni hét elején az ominózus öreg szakit, hogy bronzból is meg tudja-e csinálni a fogaskereket? Feleslegesen nem szivesen bíznám a postára a sebbességmérőt.. :))) Nagyon köszii!
Face2006-03-09 17:31:12 // 100
És ez a bonomit + metamit ezek milyen műanyagok?Miért döntöttél emellett? Nekem hétfőn, mikor kérdeztem a műszerjavítóban, Haudek mester azt mondta hogyha fém az ellendarabja akkor bár hangosabb lesz kicsit, de a fémmel jobban járok mint a műanyaggal.Azt is mondta hogy ezek nem a surlódás miatt mennek rommá, mert minimális a kopás rajtuk, hanem mert más a fémnek, amire rá van húzva, a hőtágulása mint magának a műanyag keréknek--> ezért szép lassan szétrepesztette az idő múlásával. A bronzot pedig bb18 mondta, azért hajlok efelé. :)
Face2006-03-09 17:21:02 // 99
Brera bemutatóra nem megyek sajnos. Igazából el vagyok igérkezve egész hétvégére bútor összeszerelésre egy barátomhoz akik új lakásba költöznek.. de ez lehet elmarad.Holnap kiderül, ha mégis jó akkor persze meetingelhetünk, majd megmutatom jól a kis kábelnélküli Sprintet :)))))
Face2006-03-09 17:15:18 // 98
Huuu, az tök jó! Lehetne esetleg egy nagyon pofátlan kérésem-kérdésem? :)) Ha elküldenem Neked a merőket, illetve átutalnám a pénzt, akkor le tudnád esetleg gyárttatni mégegyszer a szakival a fogaskereket bronzból? :) Nagyon megköszönném, sok szívástól kimélnél meg vele! :)) Aztán Esztergomban át is venném a cuccot, ha elkészül addigra.Bár sajna nem a Sprinttel megyek, ugyanis addigra tuti nem lesz üzemképes...
Face2006-03-09 13:08:19 // 97
Háát mit mondjak, keményebb dió ez a gyártassuk le fémből a km óra fogaskereket mint én azt hittem... Voltam a Haudek műszerjavítóban, ott tovább irányítottak egy fogaskerekes gépműhelybe.Oda elmentem, és bár ott azt mondták h elviekben meg tudják csinálni, de most nincs rá kapacitásuk, ilyesmit csak "szabadidejükben csinálgatnak"...vigyem vissza március végén és akkor talán.. de ez is nagyon esetleges... Eztán neten találtam egy másik fogaskerekes gépműhelyt, oda is elvittem... na az még jobb volt.. :)))) szaki első kérdése miután kézbe veszi hogy milyen ferde?..??? (ez ilyen spiralos fogazásu..). Háthogy anélkül nem tudja elkészíteni, hogy nemtudja h hány fokos...Kimérni meg nagy macera állítólag ott náluk..(15 rugóért!!!! ellenben talán kimérné... a gyártási költségen túl..)Ennyit nem tartok reálisnak egy ilyen nyamvadt mérésért.Szóval az van, hogyha kitudom méretni, akkor utána pikk-pakk legyártják, és minnél többet csináltatok annál olcsóbb.1db ~7-8 rugó-->5-6db már csak ~3,5-4 rugó lenne..Az első "esetleges" műhely 5-6 rugóra taksálta az 1db-ot. Szóval a kérdésem h hol és miként lehetne ezt kimérni? Gondoltam 3D-s lézeres bescannelésre, bár nem hiszem el hogy ne lehetne ezt sokkal egyszerübben valami "hagyományos módszerrel" kivitelezni... Jaaa, műszer ügyben meg szerintem PSI-re van skálázva az olajnyomás kütyü:))))))
Face2006-03-05 19:22:47 // 96
Megnézem, köszi!
Face2006-03-05 10:46:42 // 95
Tudjatok, mi az érdekes ezen a sebességmerőn? A műanyag fogaskerék szinte egyáltalán nincs elkopva, viszont látszik h záros határidőn belül atomjaira porlana ha ezt tenném be... :))) és nem is kívülről kezdett el repedezni hanem belülről kifelé az elmúlt ~20 év alatt. Szóval mindenképpen esedékes lesz a bronzból legyárttatás.Utánanézek a dolognak, aztán beírom mennyiért csinálnák db-ját-->majd lehet nyilatkozni h ténylegesen kinek kell belőle ;)))))))
Face2006-03-04 16:53:03 // 94
Jelentem siker! Kint van a sebbessegmerő! Kicsit ferde lett a menet amit belefúrtam... de gyönyörűen kijött! :)))))) És még a műanyag fogaskerék is 1db-ban van rajta...úgyhogy köszi mindenkinek a tippeket! :)
Face2006-03-03 21:05:15 // 93
Voltam szerszámboltban menetfúrót nézni, de nem tudtam dönteni... Volt olyan 3 db-ból álló amit Te mondtál bb18, "kézi menetfúró" néven illetve egy 1db-ból álló "gépi" néven.Az eladó azt mondta vigyem nyugodtan a gépit, azt is be tudom hajtani kézzel és az egy mentetben kivágja... Szerintetek melyiket vegyem?
Face2006-03-02 22:36:52 // 92
Ha jol emlekszem ez a Sprint tavaly 600k-ert indult, ami aztan lement 400-ig.... de igy se vittek el... most feltette ar nelkul.... Olyat is olvastam rola vagy itt az amoren valahol, v az index alfas forumaban, hogy vmi Pecsi Ricambi boltos orege volt, de utobbi idoben a fia hasznalta nem kimelve a masinat... nekem az ar nelkuli dolgok mindig gyanusak... Koszi a menetfuros tippet sracok, holnap elnezek szerszamboltba! :))))
Face2006-03-01 17:58:08 // 91
Késes biztitábla téma, ma láttam: A megoldás létezik "out of the box" fomában is, a Fer-vill forgalmazza :) = ripca.com biztitáblák Elég jónak tünnek, egyből igazi szigetelt biztositékdobozban vannak.. :))) a legjobb a 16db-os lenne(fha655) csak az ~6800 HUF..ugyhogy mééég gondolkodom rajta.Vagy 2db 8-as (fha80), ugy olcsóbb... :DDDD
Face2006-02-28 20:08:57 // 90
Ertem a technikat! En is gondoltam menetvagasra es ugynigy kihuzasra! :)))) De egy baratom lebeszelt, hogy en ugyse tudok menetet rakni zsakfuratba...azt csak gepmuhelyben tudjak nekem megcsinalni... Hogyvan ez? Milyen eszkozzel tettel bele mentet? Lehet ilyen eszkozt nem tul dragan kapni? :)
Face2006-02-28 20:05:01 // 89
Mit ertesz spec saru alatt? Van egy "par" sarum itthon.. vettem par tonnat kablezeshez... :D Ez egy kadett(jol emlekszem..?) belso biztitablajank a kulso muanyagboritasa? Olyan mint a Sprint biztitablan a rele helyek, lukakkal ahova bepattanak a mama saruk? Ott nem volt nyak benne? De akkor hogy kozosited a sima mindig aram alatt levo biztik egyik oldalat, valamint gyujtaskor aram ala kerulok egyik oldalat..stb.. :)
Face2006-02-28 19:57:44 // 88
Na ez kiraly:)nem is kellenek mama saruk, az teljesen jo ha apak allnak ki a kabelek iranyaba.Kivancsi leszek a proba darabra.Csinalok majd egy rajzot h mikent kepzelem en ezt el :D Amugy hol lehet ilyen cuccokat kapni? Ha jossz Pestre mindenkeppen szolj, aztan osszefutunk! :D
Face2006-02-28 11:03:54 // 87
Bocs mester, de nem teljesen ertem amit irtal... :)) Tudnal gyartani egy olyan nyaklemezt amibol kiallnak a keses biztositiek foglalatok es az ezen levo aramkorok elvezetik megfelelo leosztasban csatikra a villanyokat?En igazabol sokat gondolkodtam ezen a biztositektabla teman, alapjaban ez egy eleg jo megoldas ahogy van gyarilag a sprintben+33ban, hogy hatul csak ra kell tolni a kabelsarukat a megfelelo "femnyelvekre"... csak ugye a baj a masik oldalon van, a csoves biztositekoknal, amik ugye nem eleg fixen vannak "bepattanva" a helyukre es mivel nem a legjobb a szigetelese a doboznak, elkezdenek oxidalodni v nemtom mit csinalni (nem vagyok kemikus.. :))) ), szoval ilyen feher lerakodasok keletkeznek es ettol kontaktosak lesznek a biztositekok... Igazabol arra is gondoltam h nem lenne-e egyszerubb jobban leszigetelni a dobozfedelet es akkor nem kell itt szarakodni az uj megoldas megepitesevel.. :))))
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.