Face2006-10-24 11:43:31 // 286
Hazahoztam a masinát! :)
Jelentem
-sebbeségmérő műxik!
-első féknyeregek szuperek! kézifék van! (kopp-kopp.. :))) )
-váltó-kuplung hibátlan :))) merem állítani hogy a rudazat tökéletes, mindenkinek ajánlom hogy a perselyeket cserélje fémperselyre!!!!
Összehasonlíthatatlan, a kar berakva sebességbe ott marad sziklaszilárdan a pozícióban :)))
-viszont az új műszeregységben meg se nyekken az oljanyomásvisszajelző műszer... nemtom, vagy ez szar vagy a jeladó, ez még kiderítendő
-üröm az örömben.. a szép új radiátoron csúnyán benyomták a lamellákat 2 helyen :(( gondolom nem szedték le a generátort mikor ki akarták szedni...
Szerinetetk van értelme fanatikus módon nekiállni kiscsipesszel visszahajlítgatni őket? :) vagy ez csak további sérüléshez vezethet? :s
Face2006-10-19 15:02:03 // 285
Pénteken biztos nemtok menni,jövőhétre akkor esetleg összedobhatok egy kis listát és megnéznéd h vannak-e benne?Azt megköszönném! :)) Volt még egy két dolog az alább említetteken kívül csak most nem jutnak eszembe...
Face2006-10-19 14:44:39 // 284
Mutass képet a manualból, nemtom mire gondolsz.
Face2006-10-19 14:43:22 // 283
Persze :)) Mikor mész? Lehet kinézek én is szemezgetni :))) Milyen árfekvéssel addja a cuccokat?
Face2006-10-19 14:31:15 // 281
Nekem csak apróságok kellenek...
-akksi rögzítő tekergélő izé
-motortérvilágítás foglalat
-hátsó ablakok ajtó felőli alsó sarkában lévó gumivéglezáró
-vezetőlábtér ép vízleengedő dugasz
-motortérnyitó tolórúd gumiharangja
Face2006-10-19 14:17:07 // 280
Kelleni nem kell alkatrésznek, így is tele pince 2-3 Sprintovics maradványaival :))), csak ha így áll ott tovább akkor záros határidőn belül másra már nem lesz jó :(( Mi ez a Móri cucc? Ott egy szétbontott Sprint amiből hozol cuccokat? Amiket én keresek alkatrészek azok nem nagyon akadtak eddig sehol sajnos... érdemes elnézni oda?
Face2006-10-19 14:08:46 // 279
Én azt nap mint látom ott áll a garázstól 2 sarokra :)), mielőtt vettem az enyémet azt is megnéztem tavaly nyáron, nem indult be.. azóta állítólag javitva lett meg kapott műszakit+zk-t.Nem véletlenül van róla 1 fotó... betett neki az utcán telelés évek óta, sok helyen rohad, a legsúlyosabb a tetején, anno azért nem vettem meg.. és a helyzet azóta külésőleg csak romlott... :( amúgy külsőfékes, nagyon szép 3. szériás zöld belsővel... Egyszer meg fogom venni alkatrésznek ha lejjebb megy az ára 1-2 év alatt :)))
Face2006-10-19 12:31:39 // 278
Á nem, ez nem olyan vész most, csak nem volt kedvem bemenni melózni :))))
Face2006-10-19 12:28:51 // 277
Lengéscsillapítót a unixban vagy a meteornál keress, nem mindig van nekik, de ha berendeled előbb utóbb valsezg megjön.Sok helyen nincs külön vezetve a Sprint amúgy katalógusokban(bár ezt már valszeg tudod :), vagy Sprint címszó alatt a külsőfékes fut) szóval nem árt néha sima sud cucc után kutatni, az elviekben ugyanaz.Fékrásegítő sztem még újban is talán rendelhető,nagyon hasonló mint a 33-é, én tuti kibontanám vmi késői 33-ból, bár kérdés mennyire lehet leválasztani a főfékhengerről... de javítsatok ki ha nem így van! :))) Meg azért pár kollégának vannak itt alkatrészei "dögivel" :))) lehet akad vkinél fölös darab :)))
Face2006-10-19 10:03:54 // 276
Sajnos nem, itthon vagyok betegen :(..de állitólag hipi-szupi lett a váltó az új rudazattal(kopp-kopp)... :))) már nagyon kiváncsi vagyok!!
Face2006-10-19 09:53:54 // 275
Hát főleg egyhelyben a szervízben,de már majdnem kész :) Kaposújlakról pont lecsúszom, de ha minden igaz jövő hét kedden meglesz a műszaki és zk! illetve könyebb lesz a zsebem nem kevés Forintocskával... aztán meg már itt a december és mehet téli pihire... de a novembert azért még ki szeretném vele élvezni :))) hacsak nem lesz végig ocsmány sz@r idő...
Face2006-10-19 09:43:55 // 274
Nah erre a buszlámpa történetre kiváncsi leszek! :))) Azt is tudjuk h milyen típusból származnak? :)Nem a legjobb ezeknek a gyári Carelloknak a fényereje így 22 év után, sztem ebben elég sokan egyetértünk...
Face2006-10-17 16:58:56 // 273
Mellé klikkeltem...:))) szóval: "Alfasud szinek"
Face2006-10-17 16:57:23 // 272
pl: "Alfasud szinek"
Én úgy tudom barna Sprint csak a "plus" széria volt, de az sötétebb és még a régi fajta, ez sztem az RMCT "réz metál" lehet, de Sprintbe ilyennel még neten se találkoztam sehol.Aztán simán lehet hogy tévedek :)))
Face2006-10-17 16:31:14 // 271
Nah mégvalami feltünt így a képeidet nézegetve :))), hátul a levegőbeömlök kétoldalt: azok valami nemodavalók :)), 2 féle létezett amennyire én tudom: a lóherés(erre sokaknak fájna a foga.. :))) kb. beszerezhetetlen épen...), illetve a sima, az ilyen csíkozott.Ilyenem van sztem jópár a pinyóban.. majd megnézem ha érdekel.
Face2006-10-17 16:07:30 // 270
Üdv a Sprintesek között!! Nagyon szép a gép!Elmesélhetnéd hogan találtál egy ilyen eladó Sprintovicsra, és ha nem vagyok indiszkrét :))) menniybe fájt.. :))
Díszcsík: kb esélytelen épet találni, ha van jó zölded, fújd át pirosra és teljesen jó lesz!, de nagyon vigyázz vele a ki-be rakosgatásnál, mert eléggé hajlamos a törésre... legalábbis én amiket bontott lökösből ki akartam bányászni mind gajra mentek :(((
Amúgy belső vagy külsőfékes a járgány? csak a kiváncsiság kedvéért... :))) És érdekes a színe... újrafényezés? sztem ilyen színben gyárilag nem létezett, mesélt erről vmit az előző tulaj? :)Még a projektoros lámpák is érdekelnének :) BMW-ből valók? nyomhatnál pár képet a motortér irányából,sztem többeket érdekelne itt miként lehet őket berögzíteni! :)))
Face2006-10-10 12:51:15 // 269
És mivel festettétek? Autófesték? Felrakás előtt fújtátok, v már a kocsin- körülmaszkolva?
Face2006-10-08 21:27:59 // 268
Amúgy náltok milyen ez az ereszcsatorna? Mármint úgy értem, hogy én a darabokat a pinyoban kotortam össze, iszonyatos állpotúak... :(( totálisan lepattogzott fekete szín mindenhol... a képeken amít eddig láttam azokon a műanyaglökösös darabokon ezek mind feketék, d ezeknél nem tudom megállapítani h gyárilag fekték voltak-e v króm és csak rájuk festettek..A másik kis darabot ami megvan, lekromofágoztam de nemtom megállapítani h most króm alatt-e a fém vagy roszdamentes acél?.. Hogyan kéne ezeket felújítani vajon feketére? Szinter v festés v nemtom... szinterhez lehet homokfuvatni kéne...azt meg nemszívesen ilyen vékony fémlemeznél...
Face2006-10-08 21:19:30 // 267
Oks, köszke!Akkor meg is kapod a hátsó ködlámpa takarót a lökösbe, feltéve ha még kell... :)))
Face2006-10-08 18:00:48 // 266
Face2006-10-03 16:50:00 // 265
Nekem se szakmám, csak annyit szívtam a belsőfekkel h alaposan utánanéztem :))) Ha viszont 4 kerékre fog akkor tuti suffnituningolt, akkor hátul dobok vannak? Azt tudom elképzelni h cserélve volt a kocsi váltója egy belsőfékes valtóra+ fékekre és akkor kiiktatták a külsőfékeket és bekötötték a belsőféket + első kéziféket is, bár ahhoz h mindkét kéziféket huzza a kar elég jelentős farigcsálás kellhetett... aztán ezeket beállítgatni... bele se gondolok :)))) épeszű ember ilyen átépítést nem csinál.... :)))
Face2006-10-03 16:35:26 // 263
Amugy ezt nem ba@zogatásból v okoskodásból mondom, csak már fél éve "kutatom" a Sprint-33 fék témát... ;)))
Face2006-10-03 16:33:27 // 262
Jó.Erről nem fogok vitát nyitni, a boxer topicban is megkérdezheted... soha 1 db 33-se jött le belsőfékesen a gyártósorról... ezt a baromságot nemtom ki mondta neked de fingja sincs egyik tipusról se az tutti... Se a gyári szervízkönvben, se a Haynes manulban, se a mikrofilmeken ilyen kombináció nem létezik.Ha a tied tényleg ilyen akkor az sufni átépítés, ráadásul jó nagy szar, mert ha már allatta van a 33 futómű akkor épeszű ember nem tartja mega belsőfékeket... és hátul milyen fékjeid vannak? és hol fog a kézifék?
Az én kocsim is 1984-es az átmeneti időszakból 3szériás kasztni, de még belsőfékes sud futóművel.
Face2006-10-03 08:56:04 // 261
Már bocs de te valamit itt nagyon benéztél! 100%-ig a biztos vagyok benne h gyárilag nem létezett olyan Sprint aminek 33 futóműve van és belül vannak a fékek, ez a kombo csak akkor létezhet ha utólag építette át valaki!Ilyen típusról még csak említés csincs a korabeli pótalkatrész mikrofilmeken, amin minden alváltozat rajta van... Amúgy meg nemértem mire gondolsz, az ARNA amiről bekopiztad a leírást az egy full más autó! Javaslom hogy sürgősen nézd meg hogy van-e féknyeregrögzítési lehetőség a kerekagyaidon elöl mert ha nincs, akkor most dobtál ki 34e Ft-ot! Fogalamazzuk úgy át a dolgot hogyha hátul dobfékes a kocsid akkor valszeg elöl is 33 futómű van, ha viszont tárcsás hátul akkor 99% h elöl alfasud futóműve van!
Face2006-10-02 15:53:54 // 260
Te valamit nagyon elnéztél :D
1984-es alvázszámszerint, pont az átmeneti időszak amikor bármi lehet, úgymint az enyém :)))
oldalközepén keresd
Face2006-10-02 15:46:38 // 259
Sztem szart se ér az alvázszámmal! Nézzen a be a motortérbe, meg az első kerékhez, ha bent van a fék a váltón akkor sud-sprint cucc kell hozzá, ha kint van a fék a keréknél akkor 33-as léngéscsillapító, ennyi, 1 perc megnézni.
Face2006-09-29 17:19:26 // 258
Gyerekek,átnézegettem a mikorfilm nyomatokat, megdöbbentő! (legalábbis számomra) hogy mennyi apró alkatrészbeli külömbség van az egyes altípusok illetve különböző országokba exportált verziók között!
Face2006-09-29 08:33:41 // 257
Face2006-09-28 20:06:24 // 256
Ezt sasoljátok, régi Sprint krómos tükrök:))) :
http://cgi.ebay.de/ALFA-ROMEO-ALFASUD-SPRINT-ORIGINAL-PAIR-MIRRORS
Face2006-09-28 19:55:30 // 255
Pont az alfasud 3 szériát, meg a sprint 87-et (89-es kiadás) szereztem meg multkor... :( , a Berlina - Ti karosszéria lehet érdekelni fog majd de majd csak hónapok mulva ha bedigtalizáltam ezeket :D.... ami megjegyzem nehezebbnek bizonyul mint azt hittem....
Pont ma kaptam kezembe az analog másolatait az egész cumónak..kiderült ugyanis h célhardver nélkül lehetetlen a minőségi beolvasásuk gépre... meg lehettet volna csinaltatni de irreális összegekér 160 Ft/filmkocka.... több mint 400 oldal-kocka :))) Végül okosba, fusiba sikerült nyomott áron csinaltatnom A4-es nyomatokat/kocka.. mondjuk olcsó így se volt, dehát egyszer élünk vagy mi :)))) Szuperjók!!!! Nagyon jó anyag! A sud 3szériában(mechanika) minden benne van a régi és az új Sprintekről is... :))) A 87-es Sprint kockák meg fas*án kiegészítik mindennel (1.7 motor, ie. stb..).Holnap kezdem a scannelést, felnyomok majd pár ízelitőt had csorogjon a nyálatok :))))
Még a karosszéria filmeket kéne majd megszerezni...
Face2006-09-21 20:30:11 // 254
Elöl belső vagy külső fékes? Ha külső akkor jó bele a 33-hoz való, ha minden igaz, ha belső akkor sudhoz valót kell keresni, vannak cégek akiknél csak a sud van mint típus nyilvántartva...
Face2006-09-20 13:34:08 // 253
Jaja, szinterezve lett., remélem nem csak szépek hanem jók is lesznek!
Face2006-09-19 21:39:08 // 252
Elvileg október első hete! :)
Face2006-09-19 21:06:08 // 251
Naggyon nagyon nagyon sok! Viszont a 6 pár nyereg szétszedése után, illetve ezek 6-8 szét majd összerakása után már pikk pakk meg tudom csinálni az utolsó seegergyűrűig...:))) minden trükköt és fellépő hibalehetőséget kitapasztaltam és megoldottam :DD Ha bárki belsőfék szerelésre vetemedne keressen bátran szívesen segítek,illetve temérdek apró alkatrészem van a belső mechanikából, mindent kimentettem amit lehet a kukás nyergekből is!
Csak legynek jók beépítve is.... :S
Face2006-09-19 19:22:17 // 250
Face2006-09-17 19:39:55 // 249
Hehe, gyerekek ma megtettem az első lépést egy külsőfékes konverzió irányába... :))) lementem a pinyóba, ahol is meglepetten konstatáltam, hogy az egyik bontott Sprint váltómon külsőfékes féle kihajtás van! :))) Ezen felbuzdulva átnéztem az összes cuccotés találtam mellé 1 db külsőfékes első gólyalábat is... bár ezzel kb semmit se érek...de most örülök.. egy picit :)))
Kaptok is egy képet amit nemrég találtam a neten, Boxertreffen 2006, két jó kis Sprinttel, sárga Sprinttel :))), tök érdekes mennyire más karakterű a "régi" illetve az "új " Sprint.. ;) a régi sárgában sokkal jobban tetszik, a műanyagos valahogy kicsit bután néz ki ebben a színben, nem? :)))
Kaptok is egy képet amit nemrég találtam a neten, Boxertreffen 2006, két jó kis Sprinttel, sárga Sprinttel :))), tök érdekes mennyire más karakterű a "régi" illetve az "új " Sprint.. ;) a régi sárgában sokkal jobban tetszik, a műanyagos valahogy kicsit bután néz ki ebben a színben, nem? :)))
Face2006-09-16 17:15:48 // 248
Face2006-09-11 19:54:01 // 247
Na megnéztem mégegyszer az Ate online katalógust, sztem ez a techdoc nem igy gondolkodik hanem féknyereg alapján rendeli hozzá a felújító készletet, csináltam is egy screenshotot róla, nem hozza hozzá a kisebb motoros modelleket amik más nyereggel voltak szerelve.Viszont létezhet az hogy ugyanezeket a nyergeket szerelték az E30-as Bmw-kre akkortájt..? Az elég jó lenne.. sokkal könyebben tudnék ilyen nyerget szerezni akkor :))) van E30-as BMW-s kapcsolatom :)
Face2006-09-11 18:11:21 // 246
Sztem mechanikusan szinte ugyanz mint a sudok- futómű, fékek stb... de konkrétan valszeg nincs benne
-még pályázok majd mindenképpen egy első szériás Sprint mechanika illetve karosszéria filmre, meg egy 3. szériás Sprint karosszéria filmre. Úgy akkor szerintem minden meglesz.
Ezeket mind láttam már német e-bay-en az elmúlt 1 évben, csak akkor éppen nem volt pénzem rájuk ez a két film szumma 15 EUR-ba volt postaköltséggel és banki tranzakciós díjjal...ja és a két film olcsóbb volt mint az egyéb felmerülő költségek...
Face2006-09-11 16:26:39 // 245
Na kollégák jelentem megérkeztek a jó kis gyári alkatrészes mikrofilmjeim! ;) Alfasud 3.-ik széria (BERLINA, TI, SPRINT) 1987-es kiadás, illetve Sprint 1989-es kiadás, teljes mechanikai részegység katalógusok :))) Amint lesz időm, csinálok belőle online böngészhető katalógust, hogy ne csak én élvezhessem :))) Sztem 1-2 hónap, vagy legkésöbb télen :)))
Ha sikerül és jól használható lesz, akkor lehet megpróbálok szerezni vagy ha van valakinek akkor kölcsönkérni bescannelésre a korábbi szériák, illetve a karosszéria elemek filmjeit.. de ez méga jövő zenéje... :)))
Face2006-09-09 13:21:26 // 244
Köszi! Most nézegettem az Ate online katalógusát, és ugyanazt a tömítéskészletet hozza a sima 1.7 i.e-re mint a 16v-re, én ebből arra következtetek h valszeg ugyanaz a nyereg is.. ztán ki tudja. :)
Face2006-09-08 23:37:58 // 243
Köszi! pb_ azt mond még el nekem léci, te biztos tudod, a 33-on belül a típusok közt, hogy voltak a fékek szerelve, az 1.7-nek is hütött tárcsái voltak vagy csak az 1.7 16v-nek?Itt a féknyergek is mások mint az 1.3-1.4-1.5 modelleknél igaz? Az agyakkal mi a helyzet, azok egyformák?
Face2006-09-08 20:13:54 // 242
Hát a belsőfék mizérián kívül igazából kvázi megvagyok, ha ez nevezhető annak.. :))) valahogy úgy érzem hogy a Sprint egy soha végetnemérő mese lesz :D:D. Kábelezés kész, egyéb apróságok kész vannak csakhát amíg nincs új nyeregpár addig nincs kézifék ami műszakizáshoz nem feltétlenül előnyös.. bár biztos megoldható "látásjavító pótlék" befizetésével... csakhát mennyiért.?.. Szóval az van, hogy a most szintereződő nyeregpárt mindenképpen összerakom az új tömítésekkel és dugattyúkal aztán lesz ami lesz... megy szervízbe Dunakeszire Német Misihez, ott motor+váltó ki--> fékek fel,sebbességmérő be, új váltóvég+ rudazat fel, új motortartóbakok be, új féltengelygumiharangok fel--> aztán műszaki+ zöldkártya.. elvileg.. eza terv.. aztán még bármi bebaszhat.. már kb ez a szitu, azaz hogy várok.. kb. 1 hónapja :s
És a legszebb hogyha lenne egy rohadt aknám, akkor ezen melók többségét én is meg tudnám, adott esetben segítséggel csinálni.. de így.. $$$$ :(
Ráadásul még bekunyizni se tudom magam senkihez akináél van akna, úgyanis nem szivesen mozognék a kocsival a műszaki + zöldkártya nélkül.. no mindegy... hát ez van.
Face2006-09-08 19:39:48 // 241
:D
Tényleg, Gery bácsi te átépítetted 33 külsőfékesre belső fékesről vagy csak alátettél egy külsőfékes Sprint futóművet? Nemrég kérdeztem itt, hogy pontosan mik kellenek hozzá de nemnagyon volt reakció... :( jövőre ez esedékessé fog válni az tutti, nagyon berágtam erre a belsőfék kézifék megoldásra , és hogy kvázi lehetetlen hibátlanhoz közeli - érdemes felújítani állapotú nyergeket szerezni... Szóval hogy van ez, írhatnál néhány szót a külsőfék témáról ha tudsz! Tényleg cserélni kell a féltengelykihajtást is pl?
Face2006-09-08 19:20:13 // 240
De hát ezek nem is Sprint tükrök.... :PPPP
Face2006-09-06 20:43:21 // 239
Elátkozom, elátkozom az Alfa Romeot és összes mérnökét aki kitalálta ezeket az istenverése belső fékeket!!!!
Megjöttek a fékeke a homokoldából... természetesen, miután megpróbáltam teljesen szétszedni a Ferkétől kapott féknyereg párt, kiderült, hogy bár hidraulikusan tökéletesek voltak azok a nyergek, de mindkettőben kb porrá van rohadva a kézifékmechanika és a furatai... és ráadásul az egyikben vmi házilagos berhelés is van ugynais olyan alkatrészt találtam benne amit nem lehet kiszedni és eddig egy ilyen nyeregben sem volt... :(
Nem vagyok boldog! :(
Maradnak azok a nyeregek amiknek szar volt a galvánjuk.. bár mindegyik dugattyunyilásába bejutott a finom homokpor(remélem nem lesz gáz belőle..) .. ezek mennek most majd szintereződni, nem kockáztatok megeggyet a galvánnal...
Egyszerűen nem hiszem el, hogy hogy lehet ennyit szívni ezekkel... :(((
Face2006-09-05 16:01:34 // 238
Jaja, tegnap kora délután, még nem hívtak h mehetek értük... általában 1-2 nap szokott lenni.
Face2006-09-05 15:09:53 // 237
Huu, már nagyon kiváncsi vagyok! :))) Na viszont most rohanok ujracsináltatni a fél fémperselyt a váltókarba... :(((
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.
Online tag
2
Vendég2
532