Fórum >> Típusok >> Sprint

Face2005-11-15 22:06:02 // 36
Köszi az infót! Megtaláltam az ominózus léceket az előző tulajtól kapott alkatrész halomban..:) azthittem egy krómlökösös darabról vannak lebontva, és erre nem kellenek... :) Nincsenek túl fényes állapotban, feketére vannak fújva de néhol (elég sok helyen le vannak pattogzódva).. lehet idén már nem rakom fel őket ilyen állapotban... úgyis épp keresek egy kibérelhető garázst a környéken, télre teljesen le akarom állítani a kis pirost, Mindenképp fedél alá akarom helyezni, hogy tudjam berhelni ezidő alatt is, és tavaszra totál üzemkész legyen... :)))
Face2005-11-14 20:40:16 // 35
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem, hátha vkinek felmerült már ez a probléma: igy az egyre szarabb idő beálltával..ablakgumik...

szóval nálam igazából egyik se ér el végtől végig...és ez nem túl jó, mert vannak jó kis vízbefolyási pontok...
Lehet őket pótolni valami más kocsihoz való, kapható darabokkal?
Másik kérdés: ez a jobb :) nincs valakinek elfekvőben egy sebességmérője? az a hengeres kis izé ami a váltóban van, de úgyis tudjátok miről beszélek :) vagy csak a kis vég műanyag "fogaskereke"? Igazából ez a műanyag lenne a fő lényeg...esztergáltatni, vagy maratni akarok fémből 1-et... az cseppet tartosabb lesz :))) Szóval kéne egy mintadarab... Meg arra is gondoltam, h mivel ez sok embernek szokott tropára menni, ha már csináltatok, akkor csináltathatnék egy hosszabb "rudat" ilyen profillal amit aztán darboltatnék megfelelő nagyságúra.Így mindenkinek olcsóbban jönne ki mintha külön külön csináltatnánk. :) Lenne erre esetleg igény?
Face2005-11-10 09:19:14 // 34
Nem mindig müxik a szerverük, nekem is néha lejön néha néha nem az oldal.. Meg az egyik link nem is jó, sajnos nem értek svédül nemértem milyen hiba üzenetet ad a fórumuk :))
Face2005-11-10 09:16:00 // 33
Elment a csomag a mai postánkkal. :) Alkalomadtán ne feledd akkor majd léci lemérni a tanksapek belső átmérőjét, már égek a kiváncsiságtól! :)))
Face2005-11-06 18:13:38 // 32
Face2005-11-06 13:41:44 // 31
Jólvan, jól sejtettem, hogy lesz érdeklődés az anyag iránt! :))))) Amúgy most kicsit jobban megvizualizáltam, a tartalmát: -3. szériás Sprintekről szól, nincs benne konkrétan semmi olyan ami ugyanaz mint a 33-ban...ezen fejezeteknél csak egy hivatkozás van,hogy holl kell keresni az adott részt a 33-as szerviz manuáljában (motor, váltó, futómű stb.). Minden más területen elég részletes, és még igy is ~250 oldal.... mondjuk olaszok... oldlaszámozás az minek egy könyvbe... :) A jövő héten megoldom a másolást 1 példányba tuti ingyen,( ha ezen felül bárkinek kell fénymásolva azt már sajnos csak papirköltségen tudom biztosítani...) ezt kapja akkor Whiteskull digizésre. Whiteskull, megvárhatjuk a 21-25ig-et is és akkor személyesen, vagy akár el is postázhatom melóhelyől és akkor az is ingyen van. :)))) Csak akkor dobj egy címet a mail címemre.
Face2005-11-05 16:59:28 // 30
Szóval a nagy rohanásban a lényeg lemaradt... :))) Érdekel vkit fénymásolat formájában? Csak mert akkor addig nem fűzöm le, h könnyebb legyen másolni..(ez is fénymásolat amúgy, de kiválló minőségű!)
Face2005-11-05 11:45:23 // 29
Urak!
Ezt nézzétek mit kaptam ma Németországból:

Gyári szervízmanuál biza, mondjuk németül de ez nem gond, kb 250 oldal tele minden jóval... :) (kasztnizási útmutatóval, mindennel...., bár csak belelapoztam, mert mikor kell rohannom suliba vizsgázni...hát perszehogy most...mikor lenne joval jobb dolgom is...:) )
Egy baj van vele számomra, hogy 3. szériás Sprintekhez van.. de azért talán tudom majd így is használni :)))))
Face2005-11-02 18:40:41 // 28
Urak, segítsetek, már sík ideg vagyok!! A következő a helyzet,a kocsim elöl belsőfékes és összevan rohadva a jobb első féknyereg a belső tuskóval.Namost lassan itt a műszaki, és gondoltam megcsinalom(csinaltatom).Kaptam is Gery-től egy általa kibontott féknyeregpárt, ezt akarom felujítani kipucolni stb. Szóval neki is álltam a szétszedésüknek.Néhol nagy kínszenvedés áran de sikerült is mindegyiknél megmozgatni a tuskókat a mozgató csavarjaikkal.Bár biztos vágjátok, de azért leírom, úgy lehet ugye kinyomni a tuskókat, hogy elkezdjük csavarni az állítócsavarjaikat, és azok szép lassan kinyomják őket kb addig hogy a tuskóhengerek a 2/3-ukig kilógnak a féknyeregből a tárcsa felé lévő irányba, aztán a Haynes könyv szerint ezután kikéne esniük, vagy egysezrűen ki lehet őket húzni....Szóval itt a baj, Eddig 1et sikerült kiszedni!azt is úgy h mikor elérte a végső pozíciót és a csavr nem nyomta tovább befogtam a tuskó végét satuba, és viszonylag könnyen lecibáltam róla a nyerget.Másik 2nél viszont semmi egyszerűen nem jönnek ki,elérik a végső pozíciót ahonnan se tovább se vissza!! Ugyanugy satuba befogva, meg se moccanak, előbb szakadt le a satu az asztal széléről, daralja szét a tuskó tetejének a peremét minthogy megmoccantak volna!!!Már mindennel próbálkoztam hatalmas vízvezeték szerelő csőkulccsal nagy erőkart elérve..stb.. de semmi!A negyedik darabhoz nem is mertem hozzányulni (ez az aminek mindenképpen be kéne kerülnie a kocsiba...). Szóval szerintetek h a rákba lehet kiszedni azokat a tuskókat?Esetleg valahogy nagynyomású levegőre gondolok be a fékfolyadék nyilásokon... vagy nemtom... Valaki vmi ötlet?
Face2005-10-30 23:27:32 // 27
De akkor mi a kis felkialtojel?Fekfolyadek szint figyelmezteto?
Face2005-10-30 20:06:25 // 26
Meg 1 kerdes igy a kepek lattan...

E-meg mi? Nekem ott nincs is semmilyen kis ikon, meg hatul izzo sincs hozza... Viszont vmi funkcioja biztos volt neki, merthat ugye ott az aramkor hozza kivezetve a szelso muszerfal csatlakozo egyik erintkezojere...
Valakinek van ott vmi visszajelzoje? :)
Face2005-10-30 08:18:15 // 25
Koszke a kepeket, hol talaltad oket? Haaat, igy elnezve nem mondanam h tul kecsesen lett ez megoldva anno... :)
Face2005-10-29 20:56:31 // 24
Thx a fejtagitast! Tuti torlo nelkuli lehettet a cucc, mert a rajzokon nyoma sincs kis lapatkakat mozgato motoroknak, meg releknek.Meg szerintem ha lenne ott 4 kis "torekeny" torlocske az igencsak szarul is nezne ki, megtorne a Sprint kecses aramvonalas formajat :) (E30-as bmw-rol lattam ilyen kepeket , azon se festetttek tul jol a kis lapatkak, bar annak messze nincs ilyen kecses formaja...). Igazabol pont ez erdekelne, hogy mikent lehetett az ott felrakva a lokosre, 2 db dupla szorofejes vagy 4 db kis 1db-os kulon kulon a 4 kerek lampahoz? Milyen kocsihoz valokat lenne vajon erdemes adaptalni?
Face2005-10-29 20:00:01 // 23
Urak, a napokban elmelyedtem a Sprint kapcsolasi rajzokba a Haynes konyvben ( felkeszuleskent a nemsokara esedekes komplett auto ujrakabelezeshez.. :) ) , mikor is megallapitottam h az eszaki orszagokba(Sved, stb.) szallitott egyes kocsikba felszereles volt az elso fenyszoro moso.Tudunk errol valami bovebbet, vagy latott mar vki ilyet? Hogy volt ez vajon kivitelezve? 4 kis "szorofejecske" beepive a lokosbe?? Szerintetek? Lehet barkacsolnek ilyet... :)))
Face2005-10-25 19:11:17 // 22
Ja, még valami srácok; vkinek biztos van már tapasztalata az ügyben: miként lehet kiszedni a hátsó felnyíló ajtón lévő ablakmosó kis spriccelő kúpocskát? Csak mert végre be akarom üzemelni és új csövet kéne rárögzíteni, de alulról egyszerűen nem férek hozzá rendesen... Próbáltam csavarni, hátha csavarmentes, meg egyszerűen kihúzni de nem jutok előre...elforog körbe körbe meg mintha kicsit ki is lazult volna de nem akar kijönni a kis mocsok...
Face2005-10-25 18:21:33 // 21
Köszi, kiváncsian várom! Neked is thx Alfasud! Ami az igazán érdekes, hogy a flakonkupakom is majdnem ~48mm belső átmérőjű... Lehet, jól nem az a tanksapek volt 78-as dobozban mint ami rá van írva...meglássuk.
Face2005-10-25 18:16:54 // 20
Hát nemtom, nemadnák ezt ennyiért ha tényleg fasza állapotban lenne sztem...Én probáltam ugyanitt egy ennél már a képeken is gyatrábban kinéző piros példányt, ami tényleg nem volt túl jó állapotban,szar váltó, nem húzott, tele sufni berhelt elektronikával, 2 kapcsolóval lehetett gyújtást adni meg ilyenek... bele is full le volt lakva meg minden.Na az volt 270k-ért hirdetve.... Meg nekem az ilyen gyönyörűen becsillan a nap a képbe fotók már helyből gyanusak... Azt lehet rohadtul nincs igazam... :)
Face2005-10-21 18:12:07 // 19
Sracok, senki semmi epito jellegu hozzaszolas tanksapka ugyemben?... :( Valaki merje mar meg leci a tanksapkaja belso atmerojet, hogy tudjam hanyadan allok. Lecci, lecci, lecci... :)
Face2005-10-18 16:46:39 // 18
A tulaj kezdeti nagy lekesedes ugylatom akkor cseppet alabbhagyott.... Sprinter Amugy jo kiindulasi alapnak tunik.
Face2005-10-17 19:15:22 // 17
Meg ne tudjatok milyen ideg vagyok! Itt a kezemben egy FARMA markaju 78-ban gyartott zarhato tanksapka, dobozan az all h Alfasud TI-re illetve Sprintre jo. De rohadtul nem passzol a csodas flakonkupakom helyere... szelesebb a belso csavarmenete mint a toltocsonkom, illetve ha rateszem ugy hogy felutkozik belul, mintha total be lenne csavarva, akkor is kilog a kaszni sikjabol es nem tudnam razarni a kisajtot... Most ket variacio van: - vagy ki lett anno cserelve a toltocsonkom is h ra lehessen csavarni a flakonkupakot v. - gyarilag mas a 84-es Sprintem toltocsonkja mint a korai ~78-as Sprinteke... Nem tudja vki h tortent e valtozatatas a gyartas soran az elso generacios, illetve masodik- harmadik generacios Sprintek toltocsonkja kornyeken? Ennek a csavarmenete belul 53mm-es, nektek mekkora a menet a tanksapkaban?
Face2005-10-09 18:29:32 // 16
:D Neten lattam valahol, egy francia alfas forum talan, ott volt valakinek az "avatarja" vagy "alairasa".Az alapjan csinaltam egy, a sajatomra jobban hasonlitot. Amugy nem nehez megcsinalni. :)
Face2005-10-08 15:55:53 // 15
3k alatt ne akarj Sprintet venni.... en 250-ert vettem es meg kb. ennyimbe lesz mire talan normalisan hasznalhato auto lesz belole. Amugy a 3k-ert hirdetettet voltam megnezni anno, a kasztni rohad a tetejen valamint a kocsi nem is indult...elado aztmondta elviszi szervizbe aztan hiv h probaljuk ki ... azota se hivott.... :) Amugy latom jol elvoltatok sracok.Ascii art poen! Multkor en is unatkoztam..mondjuk nem ascii... de... :)
Face2005-10-02 09:59:04 // 14
Face2005-09-22 18:31:12 // 13
Hat fene tudja, valszeg nem normalis, nekem nem csinalja pl.
Face2005-09-20 22:00:05 // 12
Nah, hazajött a kis piros az első nagy kötelező cserés átnézős szervízelésből. Kaptam is házifeladatot rendesen... :) -Kézifék használhatatlan (elől belső tárcsafékes a kicsike) a jobb alső tárcsánál totál össze van rohadva belső fékpofa a nyereggel...tehát keresek jó állapotú jobb első féknyerget. -Keresek még középső felső motortartóbakot. -Valmint a váltó... (eddig is tudtam h igen szar állapotban van hiszen vadászni kell az1-2est)-->, totál szét van csapva a rudazat-bot környéke,... Ezen oknál fogva keresek "váltó rudazat felújító készletet"... ez egy jo moka lesz azthiszem..Van valami ötletetek hogy esetleg hol találhatok még ilyet csodával határos módon, és h hozzávetőlegesen milyen összeget fog jelenteni?(akár a készlet, akár ha a darabokat egyenként kell összevadászni)
Face2005-09-15 21:17:55 // 11
Jahhh, gyari.... :DDD Amugy, Mviking jol mondja, nagyon hulye profilu az a melyedes ahova kerul... tul egyszeru is lenne ha egy sima dekorcsik passzolna oda... :) Ezert is kerdeztem, de ez a T alaku szegely muanyag jo otletnek tunik!
Face2005-09-15 19:49:04 // 10
Sracok, vajon milyen anyagbol lenne erdemes nekiallni potolni ezeket a hianyzo oldalso piros diszcsikokat?Valaki csinalt mar esetleg ilyet hazilag?
Face2005-09-15 15:51:53 // 9
Kiraly!Thx!
Face2005-09-13 21:37:03 // 8
Hat akkor itt az alkalom, licitálj rá! :) A sima sprint ~20eur, szerintem ~30eur fole valszeg nem fognak ra licitalni[bar kitudja hany fanatikus klasszikus Sprint epito van vilagszerte.. :) ] Veloce ~30eur --> ~40eur. Szamolj hozza egy 10eur-os postakoltseget, es merlegeld, hogy megeri e cucc neked a ~7,5-10k HUF-ot vagy a ~10-12,5k HUF-ot.Es akkor meg nincsenek lekromozva.... :) Lehet olcsobban kijossz ha itthon kivagatod valahol, nemtom.Csak megkene tudni mi ez a betutipus amivel irva vannnak, merthogy nem a sima "Alfa Romeo font" az tuti. Mindenesetre ha vmikor majd lecsereled a mostani kis loheres "tipus tablacskadat" ilyen szep kromos szovegre, akkor arra mindenkeppen vevo leszek, ugyanis nekem meg olyanom sincs... :(
Face2005-09-13 19:17:18 // 7
Klasszikus Sprint "epitok" figyelmebe ajanlom, e-bay-en most talaltam :) sprint felirat sprint veloce felirat
Face2005-09-10 16:38:42 // 6
Koszi a tippeket sracok!Konyebben ment mint azt hittem... :) Csak egy megfelelo, eles oldalu, L alakura hajtott fem celszerszam kellett hozza.. :)
Face2005-09-10 08:45:47 // 5
Uraim, nincs valami otletetek h mikent tudnam leszedni teljesen a torott tukor maradvanyait a "tukor mechanika"-rol? Masszoval vajon mi oldhatja azt a valoszinuleg szilikonos ragasztoanyagot amivel oda volt rogzitve?Egy kis darabon kiprobaltam acetonnal, ez faszan le is oldaja a tukorlap hatarol a festest, es leveheto utana a darab, de a ragasztoanyag ott marad a muanyagon a mechanikan....

Face2005-09-03 13:49:49 // 4
Megeloztel kollega, en is be akartam postolni ezt a "csodat" ... :) Ez a Ferrariasitas, viszont mar az igazi no comment kategoria szerintem...pff...
Face2005-09-01 18:15:21 // 3
Thx! Es O kicsoda is, vmi bontos vagy sok alkatreszes Alfa orult? :)
Face2005-08-31 21:16:49 // 2
Most csak egy ilyen kepem van rola:
Face2005-08-31 20:52:26 // 1
Sziasztok Sprintesek! Most, hogy mar en is kozetek tartozom lenne is rogton par kerdesem :) Zarhato tanksapkat keresek a Sprintemhez...(elozo tulajnal egy csaladtag egyszer ottfelejetette egy kuton a sapekot es azota csak egy ilyen racsavaros kenyszermegoldas van...ami nem tul praktikus igy a lakotelepen nalunk...ezert per pill meg sincs tankolva a gep...jobb felni mint megijedni...). Szoval ha jol latom paran mar botottatok szet itt ilyen masinakat, nincs valakinel elfekvoben egy elado darab? Vagy nemtudjatok veletlenul, hogy a kesobbi modellekhez (33 stb...) valo, amit meg megkapok boltban passzol-e ra? Valamint, ajanljatok nekem bontot, olyat ahol akadnak cuccok a Sprinthez [pl. tanksapka.. :) ], lehetoleg Bp-en vagy a kornyeken. :) Amugy, keresek meg jobbos tukrot (fekete muanyag), meg belevalo tukrot (aszferikusat, bar ezt valszeg vagatni fogok ha tudok), ja meg kormanyoszlop also boritast.De ezek raernek, most a tanksapka no.1 project. Egyenlore, hirtelen ennyi, majd meg tuti irok. :)
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.