Mutasd

>> Tuning és extra2014-07-30

Csajnából rendeltem múlt hét csütörtökön kadmium H7-es izzókat. Ma meg is jött, be is pattintottam sötétedés előtt. Álllat!
Szemből világítás nélkül kitölti a refi helyét, oldalról semmi nem látszik. Fehér tompított mellett hogy mennyire jól mutat azt nem adja vissza a telós fotó sajnos...

 
>> Esemény2014-07-26

Találkoztam Halesszal, hogy átvegyek két polót -a régi, szebb fajtából- meg pár matricát, amik majd az autóra kerülnek. Kaptam pár naptárt és egy újabb kulcstartót is! Jól jön az még, van még egy Alfám.

Black&White (értsd: Nero i Bianco), McKeX és ZST egy fotón

 
>> Esemény2014-07-06

Tombolára értünk vissza, ami megérte nekem, mert sikerült elhoznom egy autófóliázást tartalmazó díjat, melyet Halesztől vehettem át a színpadnál. :)
Ezek után elbúcsúztunk cartársék vissza, mi pedig Alsóörsre indultunk, ahol először sátoroztunk családilag, GT-vel.
Még este vacsora után jegyezte meg kisfiam,hogy vissza is mehettünk volna Alfacitybe, biztos tart még program. Ezt el is felejtettem. Legközelebb erre is figyelnünk kell! :)
Jól jött az új autóhoz a beléptetéskor kapott Alfa Romeo kulcsdísz is - köszönöm!
Összességében jól éreztük magunk, szép helyszínen sok szép autót láttunk, vissza vágyunk, akár már holnap is lehetne egy! ;)

 
>> Esemény2014-07-05

Idén is tentacle cartársammal és családjával indultunk Alfacitybe. Már hagyományosnak tekinthető, hogy induláskor elkezd esni az eső :) Alfacityben nem működött a vonalkód olvasó és apró fejetlenség fogadott, hogy az Aquapark vendégeit is be kellett léptetni ugyanazon az Alfaamore-s kapun, ahol minket. Utána már a parkolóban sem volt hely, csak hátul a porban a vasút mellett a Spar (vagy mi) felett. Igazából ennyi negatívum volt csupán, jó lett volna típus szerinti parkolóba kerülni, de nem jött össze. Mindegy, eddig sem ott parkoltunk, mert a sors úgy hozta, hogy sosem voltunk egyféle típussal ugyanazon az Alfacityn - ha jól emlékszem :D
A Suncity az eddigi helyszínhez (erőd) képest sokkal tagoltabb, szinte labirintus-szerű járataiban jól lehet bolyongani. Az idő is megfelelő volt - pont ami nélkülözhetetlen egy jó alfás bulihoz! Programként a gyerekekkel megtekintettük az Eötvös cirkusz előadását. Jó volt, amire számítottam is! Utána megebédeltünk a helyi tescoban majd lesétáltunk a kikötőhöz, fagyiztunk.

 
>> Esemény2014-07-05

Első kerek szám, amit együtt értünk el. Sajnos a legnagyobb figyelmem ellenére is sikerült túlszaladni rajta, de ez csak a remekbe szabott idei Alfacity miatt történt! Az eseményről képek később. Most csak a km/óra

>> Szerviz2014-07-02

Lecseréltem az alsó töltőlevegőhűtő csövet, mert eléggé el volt lágyulva. Kilyukadva még nem, tartaléknak jó lesz - a fotón a kicserélt darab látható, amit tartalékba a mankókerék mellé helyeztem ;) Ára az előző posztban.

A lambda szondát nem cseréltem le egyelőre, mert Laptopra kötve bemelegedés után jónak tűnik a működése, annak ellenére, hogy beüti a hiba kódot időnként a memóriába.
Jó áron vettem, vissza nem viszem - szavatossága meg nem jár le :)

>> Egyéb2014-06-29

Vettem egy új alsó turbó csövet (6400), meg egy BOSCH lambda szondát (29000). Mondjuk ha decat lesz, totál felesleges pénzkidobás, de most még új az autó, elnézem neki :)
Ellenben a féknyergeket tisztogattam, mivel arra az elhatározásra jutottam, hogy néha a kevesebb több, ezért nem lesz pirosra festve. Szóval a betétek elől ATE, hátul Brembo márkájúak, viszont a bal első kerékben ott figyelt egy lemezcsavar :( Így már érthető miért vol azon az oldalon 2 bar-nál kevesebb a levegő nyomás. Szombaton délutáni nyitva tartó MARSO gumis meg csodálkozott, hogy a felni belső felénél van az OUTSIDE felirat... Megforgatta, rögtön a rajta levő tíz ragasztott súly helyett elég lett kettő. Viszont le kellett szerelni a másikat is és elvinni OFFossal, mert azon is meg kellett forgatni és kicentírozni, aztán a két felnis kereket is megcserélni a forgásirány miatt. Így most azt is szívtam, hogy az apró padkás sérült jobb első került az én oldalamra, amit gyakrabban látok... 4500 Ft

Ami viszont tényleg nagyon szomorú, hogy nincs meg két hete az autó, de munkahelyemen máris lehúzták az elejét! Sajnos nem festék került a lámpatestre, hanem fél milliméter mélyen bele karcolódott 3 helyen. Lökös is kicsit leficcent Köszi :(
UPDATE: egy madár rá is kloákázott, fél óra megfeszített polírozással sikerült a nyomát eltüntetnem. Éljenek az állatvédők (is)

>> Egyéb2014-06-22

Kérem szépen, így néz ki egy sosem használt mankókerék! :)
Keréknyomást ellenőriztem, felfújtam 2 Bar-ra. Nem tudom pontosan mennyinek kellene lenni, de 4-ig lehet az oldalfal szerint

 
>> Szerviz2014-06-21

Csaba cartárs önzetlen segítségének köszönhetően le lett cserélve az olajszűrő (CHAMPION), motorolaj (ENEOS Premium Hyper 5W-40), gázolajszűrő (MANN-FILTER), valamint ki lett pucolva kályhatisztítóval az EGR szelep, amit le is dugóztunk, persze egy kis lukkal, hogy az egyébként szintén olajsártól megpucolt MAP kapjon áramlást és ne sípoljon addig, ameddig nem lesz Remapolva az ECU és ameddig nincs kiütve az EGR. Tesztút hazafelé 2-es, 3-as fokozatban lényegesebben jobbat tolt, na és 3-asban is kifelé a körforgóból, felfelé könnyebben megindult.
Végre a két kocsi is le lett fotózva egymás mögött :)
Óra: 114 613 km
Köszi a segítséget Csaba!

>> Egyéb2014-06-14

Annak idején előrelátóan nem 2 db Registered Alfa Driver matricát rendeltem GT cartárstól, hanem 6-ot. Így most az új autóra is felkerült kettő a B-oszlop tövéhez, az oldal üvegre.
Ugyanakkor felkerült a hátsó ablakra a 2014-es, jubileumi Alfacity levonó is, 3 darabban, vízszintesen elhelyezve. Szerintem vagány!