WebM - főkép
>> AutóápolásAlfa Giulia 2.0 Super // 2023-04-03

Épp kifogytam a samponból, úgyhogy rendelnem kellett, de előtte egy kicsit körbenéztem megint, hogy milyen termékeket kapni mostanában. Végül úgy döntöttem, hogy ezúttal nem Nanolex vonalon megyek, az első tapasztalatok:

ADBL Industrial Acid Cherry Foam: enyhén savas aktív hab kerámiázott autókra. Lassan megint itt a nyári szezon, talán segít valamit a vízkövesedés csökkentésében, más aktívhabokhoz képest nagy különbséget nem fedeztem fel, ill. annyit, hogy ez most épp cseresznye illatú. :)

ADBL Tangy Holo: ez is egy savas cucc, regenerálja a kerámiát, kifejezetten vízkő ellen fejlesztették ki. A Nanolex Reactivatinghez képest jobban habzik, ill. töményen sokkal sűrűbb. Nem tudnék győztest hirdetni, ill. ha ez tényleg jó vízkőre, akkor itt a pont, de ezt nem fogom tudni kétséget kizáróan kideríteni, hiszen sok körülmény változik.

ADBL Tire and Rubber Cleaner: gumi cuccok tisztítására van, az abroncsok oldaláról szépen oldja a koszt. A gumiszőnyegekre is rámentem vele, eddig ezeket csak vízzel tisztítottam, egyrészt mert ránézésre úgy is tiszták lettek, másrészt meg ugye az első beszállásig tart ez az állapot. Mindegy, most pár perc alatt lett 4 új gumiszőnyegem. :)

ADBL Vampire Light: a hátsó fékek keretén sajnos megjelent néhány felületi oxidáció, ilyet okozhatnak többek között a neutralizált sav alapú színváltós felnitisztítók is (festett fékekkel kellett volna rendelnem a kocsit..), úgyhogy kipróbálok egy ilyen kíméletesebb cuccot. Van benne korróziógátló adalék, elvileg kevésbé agresszív a tiszta fém felületekkel. A néhány érintett foltot bekentem RO-55 rozsdaátalakítóval, egyelőre eltűntek - meglátjuk, hogy visszajönnek-e.

Gtechniq W8: lassan itt a bogárszezon, korábban is használtam már ezt a PH semleges bogároldót, bevált.

>> AutóápolásAlfa Giulia 2.0 Super // 2020-10-29

A habosítóhoz használt akkus pumpa nem bizonyult jó választásnak, először a töltője adta meg magát, aztán az akkuk is elvesztették a kapacitásukat, csak szivargyújtóról lehetne üzemeltetni, de úgy meg elég kényelmetlen. Vettem helyette egy Xiaomi Mi Portable Air Pump nevű akksis cuccot, remélem ez hosszabb életű lesz.

Tisztítószerekből is után kellett tölteni a készleteket. Egy ideje már a Nanolex Reactivating sampont használom, nagy különbséget nem érzek, talán csak hogy ez kevésbé habzik. Az róla a mondás, hogy segít megtartani a kerámia bevonat hidrofobitását.

Felnitisztítóból is kipróbáltam a Nanolexet, ez egy kicsit sűrűbb cucc, így jobban fennmarad a felületen, és elég gazdaságosan használható, kis mennyiség is szépen feloldja a fékport, a jó minőségű szórófej is sokat segít.

Vettem egy WashCoat nevű anyagot is, ezzel akarom kiváltani az SiFinish-t, mert be kellett látnom, hogy a teljes felület applikálása és visszatörlése egy kicsit körülményes. Ezt csak mosás után habosítóval fel kell fújni, majd öblítés nagynyomásúval és szárazolás.

Végre sikerült itthon szereznem PH semleges bogároldót (Gyeon Q2M Bug & Grime Remover), nem kell külföldről rendelni. Mire elfogyott az előző, a bogárszezonnak pont vége lett, egyelőre bontatlan.

Lett egy PH semleges snow foam is (Shiny Garage Fruit Snow Foam), ezeknek nincs olyan nagyon nagy haszna kerámiázott felületen, de legalább kellemes az illata, és valljuk be, hogy a mosás leglátványosabb része, kár lenne kihagyni. :D