Mutasd

>> Egyéb2012-11-15

Megvásárlás óta volt az a problémám, hogy a könyöklőt nem lehetett teljesen felhajtani. Megállt abban a szögben, ami az első két képen látszik. Nem értettem a dolgot, de hiába próbáltam, egyszerűen nem nyílt fel teljesen. Aztán nem nagyon foglalkoztam vele, mert másnál is volt ez probléma, és senki nem tudta miért. Korábban George mondta, hogy esetleg beszorult valami, ezért nem nyílik fel. Emiatt egyszer már elkezdtem szétszedni, és találtam is egy 50 forintost becsúszva alá, de a jelenség nem szűnt meg. Mivel nagyon ritkán próbáltam meg felhajtani, így ritkán jutott eszembe, hogy nincs ez így jól. De csak nem hagyott nyugodni a dolog, ma nekiestem, és szétszedtem az egészet. Bár ennyire nem is kellett volna, nem bíztam semmit a véletlenre. És nagyon banális oka volt, hogy nem nyílt fel. Egyszerűen nem volt a helyén az egész. Van egy terelő sin belül, ha arról picit is elcsúszik a könyöklő, akkor már nem nyílik fel. Visszakerült a helyére, és mostantól teljesen jól tudom használni. A poén az, hogy már majdnem 4 éve nálam van az autó... Ideje volt rendbe tenni! :-)

>> Egyéb2012-11-12

Itt a rossz idő, az autónak meg elszakadt az ablaktörlő gumija. Gyorsan elszaladtam az Unixhoz, ismerősön keresztül kaptam 40%-os kedvezményt és vettem egy Bosch Twin Spoiler 551 S nevű ablaktörlőt.

Update: Teszt megvolt, kifogástalanul töröl!

>> Egyéb2012-11-03

Ez gyorsan eldőlt. Marek árult 17-es felniket - minő szerencse - téli gumikkal. Megalkudtunk, nyélbe ütöttük a bizniszt, ma fel is kerültek a Technomagnesio Indianapolis felnik egyenesen a GTV-ről. :-)
A látvány valamivel gyengébb, mint a nyári MOMO felnikkel, de azért az eddigi 16"-osoktól jobban néz ki. Mostantól ez a téli szett.

>> Szerviz2012-11-02

Fel akartam rakatni a téli kerekeket. Ez meghiúsult, mert az új fékek miatt nem fér el a 16"-os felni. Így jártam... Viszont a nyári első felniken lecserélődött a gumi, utána be lett állítva, át lett nézve teljesen a futómű, csak a szillenetek lesznek lassan cserések, minden más hibátlan és most ismét nagyon kellemes az autó, nem ráz az eleje egyáltalán. Minden GabCsiék műhelyében történt.

Hogy most pogácsával (kb 5mm-es kell) megoldom, vagy beruházok 17"-os téli kerekekre, még nem dőlt el.

>> Egyéb2012-10-26

Az egyik első gumim szálszakadt lett. Ennek köszönhetően egy kicsit tojás alakúvá vált, egyre jobban kezdett rázni. Egy kollégámtól minimálisan használt, szinte 100%-os Bridgestone Potenza gumikat sikerült vennem.

 
>> Esemény2012-10-12

A két héttel ezelőtti fotózás alatt készült képek pár profi változata, valamint a csapat egy része. :-)

>> Esemény2012-10-06

3 éve voltunk utoljára Kaposújlakon. Most is szinte az utolsó pillanatban dőlt el, hogy megyünk. Szerencsére az időjárás fantasztikus volt, Fanni is nagyon jól érezte magát.
Kikormoltam kicsit a vasat, egy menetet mentem, ennyi elég is volt. Jó volt minden! :-)

>> Esemény2012-09-29

EvoDave szólt, hogy a HIPStúdiós srácok rendeznek egy fotózást. Elmentem, fotóztunk. Ezek saját képek, a profi fotók később érkeznek.

>> Esemény2012-09-01

Délelőtt ismét szakadó esőben indultam, mint tavaly, de bíztam benne, hogy jó idő lesz. Így is lett!
Az idei gyorsuláson sokkal több Alfa Romeo gyűlt össze, mint tavaly. Már-már a régi gyorsulási versenyek hangulatát idézte, de azért volt sok más autó is. A versenyen nem indultam, de a nap így is nagyon jól telt. :-)

>> Szerviz2012-08-23

Az autó eleje rázott már egy ideje. Korábban GabCsitól megtudtam, hogy a centírozás nem elég, gumicsere lesz a dologból. Ez legkésőbb jövő tavaszra be is van tervezve. És bár nem hibátlan guminál nem hoz tökéletes eredményt a futómű beállítása, átmenetileg megoldás. Na, meg ártani nem árt amúgy sem. Volt is egy kis meló vele, a bal oldal jó volt, de a jobb oldalon kellett kicsit állítani. Tavaszra a gumivásárlás mellett a felnik görgőztetése is tervbe van véve, mert a legutóbbi centírozásnál elég sok súlyt kellett feltenni. Egyelőre nagyobb sebességnél nem próbáltam, de városban érezhetően kevésbé rángatja a kormányt a futómű.