Blog >> polír

>> AutóápolásSanyi // Alfa 156 1,6 TwinSpark Progression // 2010-04-08

Gondoltam adok egy kis fényt az aluknak, ezért vettem polírpasztát és nekiestem délután. "Csak" kézzel csinálgattam, de mégis látszik a különbség. A pajzsnak is adtam egy kicsit a pasztából, szépen is csillog.Már csak a jelet kellene kicserélnem benne :)

Képek:
előtte---munka közben----utána-----pajzs-----ez meg csak úgy :D

>> AutóápolásSeriff // Alfa Spider / GTV 3.0 V6 24V Lusso // 2008-07-02

Nincs mit hozzáfűzni, Phon megint ideterkert, verejtékes munkáját csillogó kocsi követte, nagyon meg vagyok vele elégedve! :)

Phon for prezident:D

A kocsi nagy részét borító 11éves fényezésnek felüdülés volt a sok kencefice és simogatás:)

>> AutóápolásSeriff // Alfa 145 1.6 Twin Spark // 2008-06-19

Phon feltett pár általa készített képet:))

Cíííp-cíííp, tessenek csak közelebbjönni, jöjjenek csak, nem csalás, nem ámítás;)

Édesanyám mondotta vala: "Nagyon szép az a piros autó is." :))
Mondom Rosso Proteo, körömlakk, haványrózsaszín vagy valami.
Pedig ő is járt a P4-gyel egy-két évig, na az volt "piros" - pláne miután a fél kórháztető rázuhant:S Persze biztosításuk nem volt- állami intézmény, no de ez már történelem...

>> AutóápolásSeriff // Alfa 145 1.6 Twin Spark // 2008-06-13

Teddy leadta a fülest, hogy Phon nickű tagunk nagyon szépen políroz, így Miki (CountM) és én beneveztük az olasz rozsdaboglyákat egy menetre, és nem kellett csalódnunk:)

Phon nagyon szép munkát végzett:) Reggel 10től fél este fél 6ig sikálta a két Alfát, étlen-szomjan, hisz' egy sportoló az tudja, mi fán terem a kitartás;)) 2 banánt azért fogyasztott nagy sokára:DD

Képeket majd küld nekem, mert volt nála profi gép, én csak pár telefonos képet pattintok az éterbe:)

Köszi Phon:))

PS: felajánlottam Mikinek, hogy vigye el a 45öst, meg némi pénzmagot, de szerelmes...

>> AutóápolásPoló // Alfa 156 2.0 TwinSpark Distinctive // 2008-05-12

Két hete vasárnap lekerült hátulról a rendszámtábla tartóm. Kétoldalas ragasztóval lett feltéve a rendszám, 695 Ft volt a tekercs ragasztó.

Tegnap és ma le lett mosva az autó, a fényezésből minden beleágyazódott szemetet kiszedtem és le lett polírozva.

Az oldalsó indexek fölé felkerültek az Alfissimo!-ból szedett lóhere matricák.

>> AutóápolásTedi // Alfa 145 2.0 QV // 2008-05-12

Volt rajta pár apró karc, meg a vízkő is itt-ott a kelleténél jobban égette már bele magát a fekete fénybe, elhatároztam, hogy ezen bizony polírral fogunk segíteni.
Ellátogattam Phonhoz Gyöngyösre, hogy szépítsünk a verdán. Elképzeltem, hogy hogyan fog kinézni, de...hát többszörösen is túlszárnyalta az elképzeléseimet az, amit Phon alkotott. Tükörsima felület, sehol egy karc, a régiek eltűntek és a légy elcsúszik rajta, annyira sima. Tényleg le a kalappal.
Már a polír után mondtam, hogy özz, ez kurvaszép. Aztán rátolta még a waxot, meg valami fényesítő szert és nem győztem betelni a látvánnyal. Nappal olyan csillivilli, hogy a városban rengetegen megfordulnak utána, piros lámpánál megnézik, ami egy 12 éves autónál azért nem mindegy, még ha egy 145-ről is van szó :)
Most este, hogy letettem a vasat, a közvilágítás fényei, ahogy visszatükröződnek rajta, látszik, hogy hibátlan a fényezés. Szóval 200%-ig megérte és ajánlom mindnekinek, aki igényes az ilyenre.
És itt is köszi Phon! ;)

>> Autóápolászappali // Alfa 156 1.6TS // 2008-04-16

Kicsinosítottam a verdát. Volt polír, külső-, belső-, motor-, meg alvázmosás, ráadásként a nagyon karcos felnim lefestése. Amikor elhoztam a gépet, olyan volt mintha új lenne! Egyszerűen gyönyörű!!!

>> AutóápolásLujo // Alfa 156 1.6 TS 16V // 2007-07-17

Vasárnap délután ~3 órán keresztül políroztam... szerintem megérte :)

>> Autóápolásadmirális // Alfa 156 SPORTKIT 1998 // 2007-07-03

Reggel elhoztam a kocsit a fényezőtől, akinél egy teljes gépi polírra fizettem be. Profi géppel, pasztával és új polírozó tárcsával, amire külön vártam, hogy tényleg tökéletes legyen. Az is lett. Úgy tükröződik, hogy ezután a motorháztető előtt fogok fésülködni:). (8000 ft)
Ez annyira elbűvölt, hogy nekiálltam egy alapos motormosásnak, ami a motortér minden szegletét érintette. Samponos vizet, féktisztító folyadékot és a vártnál több rongyot használtam. Ez is jól sikerült.
Aztán ablakmosás következett belülről. A szokásos Clin vegyszeres áttörlés után papírtörlővel húztam át mindegyik ablakot. Én erre a módszerre esküszöm, mert ha csak simán vegyszeres törlést csinálok, mindig tiszta folt meg csík az ablak és ez kívülről is látszik... Úgyhogy mindenkinek ajánlom a benzinkúti papírtörlőt erre a célra is.
A munka végeztével a kedvencem következett: kocsikázás, aztán itthon pedig 2 túrós-mazsolás palacsinta. Jó nap volt:).