Blog >> polír

>> AutóápolásJCsabi // Alfa Spider / GTV 3.0 V6 24V // 2020-01-19

Volt egy kis szabadidőm, gondoltam kezelésbe veszem a fényezést. Nem lett 100%-os, de nem is ez volt a cél. Mindenesetre fényévekkel jobb, mint mikor hazahoztam.
1. lépésként alapos autómosás
2. lépés: lakktisztító gyurmával átdörgöltem az egész autót
3. lépés: Autoglym fényezésfelújító paszta
4. lépés: Sonax polírpaszta és wax
5. lépés: gyönyörködés, majd elrakni tavaszra :-)

>> AutóápolásWebM // Alfa Giulia 2.0 Super // 2019-11-19

Ma az Autó Néro Kozmetikában töltötte a napot az autó, a hátsó lökös és a tető javított része kapott egy polírt, majd visszakerült rájuk a kerámia bevonat, végül az egész autóra kértem egy Nanolex SiFinish bevonatot a kerámia élettartamának növelésére - nem árt az extra hidrofóbitás, sajnos megint elértünk a szutykos hónapokhoz.

Bónuszként kipolírozták a ráégett kormot a kipufogóvégekről valami kis menő Rupes akksis géppel. Végre újra makulátlan az autó, öröm és boldogság. :)

>> AutóápolásPoló // Alfa 156 2.0 TwinSpark Distinctive // 2019-05-08

Gépi polír és nano kerámia bevonat. Csomagtér kárpit tisztítás 3M dörzsölés mentes technológiával meg a beltérben egy kis apróság. Varázs garázs autókozmetika Győr. Szépen kijön a blu cosmo színe.

>> AutóápolásRomeoOne // Alfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2018-04-18

2016 augusztusa óta van fent a króm kipufogóvég és azóta nem nyúltam hozzá.
Ideje volt már, mert nem tündökölt már régi fényében. Igazából elég szarul nézett ki.
Vettem hozzá egy króm polír pasztát és egy mosogató szivaccsal (melynek egyik fele puhább, a másik érdes) nekiestem.
Először a külsejét súroltam le jó alaposan. Alá kellett feküdni, hogy tényleg mindenhol elérjem, de sikerült szépen megsuvickolni minden részét kívülről.
Utána, gondoltam, nekiesek a belsejének is, amíg bírja a szivacs, de éreztem, hogy ha tudna beszélni már jelezné: "Figyelj, azért a lófasznak is van vége!"
Így csak egy nekifutásra jól megsúroltam, ahol értem és ezzel egyelőre letudtam a kipufogóvég ápolását.

>> AutóápolásRickymillian21 // Alfa 159 1750 TBi Distinctive // 2017-04-23

A nap melyen először átgurult az udvar kapuján. A szokásos ismerkedés után úgy gondoltam ha már 1 hónapot állt szegény a kereskedésben egy szép platán fa környékén megérdemel tőlem egy kis törődést. Alapos mosás, törölgetés és porszívózás után megkínáltam egy flakon polírpasztával is, valamint kapott illatosítókat is. Szép lett :)

>> AutóápolásSanyiJTD // Alfa 159 SW 2.4 20V JTDm Q-Tronic // 2017-03-08

Felpolíroztam a szekeret.
Hát nem kicsit lett jó.

Mondjuk alapból is szép volt ,szóval olyan drasztikus különbség azért nincs ,de még így is látványos. Sajnos a képek ennek a tizedét sem tudják visszaadni.

Rupes mark 2 gép, FG400al durvázom, 3800-al finomítom, és soft99-el waxolom. Kiválóak ezek a menzerna termékek. Rupes gépről nem is beszélve. Még ismerkedünk, teljesen új :) Sajnos a FLEX LK 602VV nyugdíjba ment igen hamar...

Gumik Wolf's Black Out-ot kaptak, az üvegfelületek pedig Autoglym Glass Polish-t.
Egyik sem turtle wax kategória, ahogy a munka eredménye sem olyan.

Az egész művelet netto 18-20 órát vett igénybe!

>> AutóápolásAbarai // Alfa 156 2.5 V6 24V // 2016-11-08

A múlt heti takarítás után újra meglátogattam a Magic CarWash-t. A soros bőrápolást - főleg időhiány miatt - profikra bíztam, a fényszórókra meg már régóta ráfért egy polírozás. Szokás szerint szépen és gyorsan dolgoztak, és még Alfás kedvezményt is kaptam. :)

Előtte-utána képeket sajnos nem lőttem, de a különbség több mint látványos.

>> AutóápolásRomeoOne // Alfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2016-10-08

Idénre még be volt tervezve, hogy a külsejét kicsit kicsinosítom az autónak. Mivel a motorháztető már nagyon kőfelverődéses volt - gyakorlatilag, ha le volt tisztára mosva, csupa pötty volt -, a jobb első sárvédőn is volt egy csúnya marás(?) folt, valamint a bal hátsó sárvédőn is látszott, hogy valamire rátolatott kicsit az előző tulaj, ezért ezeket az elemeket fényezni akartam. A kocsi többi része pedig polír.
Sajnálatos aktualitást adott a dolognak, hogy szeptember elején egy BMW-s az M51-esen, miközben a belső sávba húzódtam, elvitte a bal visszapillantóm és a bal első sárvédőt is eléggé megviselte a dolog.
Így egy bontott bal első sárvédőre, egy bontott behajtós tükörre is szükség volt. Meg így persze ezt a sárvédő elemet is fényezni kellett.
A költségekhez még hozzáadódott, hogy a tükörburkolataim matt króm Ti fényűek voltak, az Alfistiről rendeltem. Mivel csak párban lehet rendelni, így ebből is be kellett szereznem újra kettőt.
De most szebb az autó, mint valaha. :)

Bontott elemek és lakatosmunka: 60000 Ft
Fényezés és polírozás: 125000 Ft
Tükörburkolatok: 77 €

A képeket úgy rendeztem el, hogy before-after legyen. Az utolsó meg egy teli az egészről.

>> AutóápolásPZ147 // Alfa 147 1.6 TS // 2016-07-04

Ma megvolt a City előtti polír és ápolás, remélem péntekig nem esik. :)
A Magic CarWash -nál csináltattam. Nagyon szép lett, szépen dolgoznak a srácok és jó áron, csak ajánlani tudom őket.
Csomag tartalma: Polírozás, műanyag-, felni-, gumiápolás és belső tisztítás
+lámpa polírozás

>> AutóápolásBigBratyó // Alfa 159 SW 1,9 JTD // 2016-05-31

Miután elől és hátul is meghúzták a kocsit (szerencsére mindkét alkalommal betétlappal "gazdagodtam") bevittem a Fiat Kelet Pest hivatalos karosszéria műhelyébe fényezésre. Új fényt kapott az első és hátsó lökhárító, és ha már ott volt, kértem egy teljes polírozást is. Az első lökösre avulást kalkulált a biztosító, így fizetnem kellett + polír.
A srácok normálisak voltak, a levegőszűrő ház letört műanyag darabját is visszaforrasztották :) Így már azt is kicseréltük.