Blog >> új

>> EgyébBckk // Alfa 156 Sportwagon 2,4JTD // 2014-04-01

itt a tavasz, jó idő és a változás szele.
így aztán az én kis kedvencemnek új felniket ajándékoztam, ráadásul 17 colosakat. igaz sokáig vaciláltam hogy nem lesznek eredetiek, de mivel a forma nagyon tetszett, igy bevállaltam.
a felniket átfestettem, új gumikat raktam fel rá és már csak a futóműgeometria hiányzik.
nekem nagyon bejön.

>> Tuning és extraSanyiJTD // Alfa 156 2.4 JTD 10V // 2014-03-04

Sokat gondolkoztam a GTA utódján, méltó váltást szerettem volna eszközölni, szerintem maximálisan sikerült.

A választásom egy JAPAN RACING JR3-as felniszettre esett, amit a Red Sun Servise-nél vásároltam meg, 8X17 ET 35-ös méretben, 5x100, és 5x114,3-as lyukosztással, fehér színben.

Konkáv küllői szerintem brutálisan jól néznek ki, és ha vélsz hasonlóságot felfedezni a ROTA GRID DRIFT felni ,és ez között ,akkor a meglátásod helyes, szinte teljesen megegyezik a két típus.

A gumikat megörökölte a GTA-ról ,így maradt a 215/40R17, kapott rejtett szelepeket, a gumizás, és centírozás után a súlyokat is fehérre festettem :D

Ez után következett a dekor, amit ki más, mint GT készített nekem, az én elgondolásom ,és terveim alapján!

Körben minden felni kapott egy 4mm-es rózsaszín felnicsíkot (igen, jól látod, rózsaszín) , és a hátsó felnik Legen WAIT FOR IT Dary feliratot.
A féknyergeket továbbá matt feketére fényeztem, és Rózsaszín Alfa Romeo felirat került rá.

Nekem nagyon tetszik az összkép, már megkaptam az Alfásoktól ezt a "szentségtörő" titulust, de hol is érdekel ez engem?! :D

A futóművet felrakás elött a téli beállításokról lejjebb módosítottam, elöl -15 , hátul -10 mm-el, így a gyárihoz képest körül-belül -90mm ültetést jelent.

Hogy az anyagiakról is szó essen... Fájt, zsír új felniről vagyon szó , ráadásul minőségi is, így karcoljuk a 200,000ft-ot!

Nem mellesleg az autómat Bellának kereszteltem :D

Bella felvételt nyert kiállítóként a 2014. március 21-23 között Budapesten megrendezésre kerülő AMTS (Auto Motor Tuning Show)-n ,így én képviselem a márkát!

De erről majd egy külön blog postban...

>> Eseményvzsiros // Alfa 159 1.9 JTD Sportwagon // 2014-01-20

Az autót megvettem. Születésnapi ajándék...

Kaptam egy kihagyhatatlan ajánlatot felnivásárlás ügyben és hát éltem is a lehetőséggel így elkezdődött valami változás ugyanis a 15"-t felváltja a 17"

>> SzervizNeoEx48 // Alfa 156 1.6 TS // 2011-08-31

A műszaki vizsgán észrevették, hogy lyukas az a gumicső, ami a légtömegmérő és a motor között van. Ez miatt elvileg lehetséges, hogy fals, ráadásul szűretlen levegő jut a motorba (de mivel a lyuk a harmonika szerűen összeszorított részen volt, ami elég szorosan tart, szerintem nem sok levegő juthatott ott be).

Kicseréltük új, gyári alkatrészre. Nagy különbséget nem vettem észre azóta, de azért mégiscsak jó hogy rendben van a dolog :)

>> EgyébG-Burt // Alfa 155 2,0 ts 8v "GRÉTA" // 2011-09-13

autó nem megy. miután 5 nap szopás után kifogott rajtam, annyira összetaknyoltam, h elhúzza a belét Zé.-ig. szerinte benzin+öngyújtó...

>> SzervizAlien4 // Alfa 145 Tspark 1.4 // 2011-04-02

140ooo KM, tervezve volt mert már peremes volt átvételnél is a kicsike
tárcsák, pofák... komplett csere, harapja az aszfaltot a kicsike :D

>> SzervizJan van Hofe // Alfa GT Distinctive // 2011-02-16

Km állás : 92246
Az autó a mai napon csont nélkül átment a vizsgán ami nem kis örömöt okozott :D

>> EseményTtK // Alfa 164 3.0 V6 12V // 2010-09-24

Így 10 év Alfázás után úgy gondoltam ideje egy "rendes" Alfát beszerezni. Némi keresgélés után az eredmény ez a bordó Öszvér lett. Szép állapotban van és az előző tulaj költött is rá jócskán, úgyhogy már csak pár dolog maradt:
-Szelepállítás
-Az egyik emelőbaknál lakatolni kell
-A szélvédő teteje rügyezik egy kicsit
-Pár műanyag elem elhagyta magát a beltérben
-Xenonosított fényszórók (én kérek elnézést..)
Inkább esztétikai problémák:
-Elég "pimp" felnik vannak rajta. Akinek mégis tetszenek egy garnitúra gyári Speedline-ért viheti őket :)
-"Tyúning" matricák a szélvédőn és a hátsó ablakon. Azt hiszem ez orvosolható a legkönnyebben.
-Sportdob. Az első öt percben remek, ahogy röfög. Negyed óra után idegesítő. Szintén cserealap, ha mégis kell valakinek.
-Az első lökös egy késői évjáratú Superről származik, mert bronz díszléc van rajta. Ez is cserebere tárgya.
Egyelőre ennyi. Folyik az ismerkedés..

Ma két hét után végre megoldódott a termosztát csere:)Erhardtol vettem egy olasz termosztátot.Elvittem a szervizbe kicseréltetni.Sajnos elsőre nem sikerült ,mert letörtek berakáskor az alsó műanyag kivezetések.András bácsi mondta,hogy törékeny:)Szerelő törte el így rendeltek egy másikat.Az se lett jó mert valami érzékelő nem volt rajta.Jött a következő,ez se stimmelt:))Ma végre minden összejött,megjött a megfelelő és be is lett rakva.A huzavona miatt nem kellett fizetnem a cseréért,így csak némi időm költöttem rá!:)Haza felé már fel is kúszott a hőfokom 80ig ez alatt a 7km alatt:)