Blog >> vásárlás

Autó vásárlás (én vagyok a 9. tulaj...) és élményautózás hazafelé! :)
Első tankolás - OMV 100 Tele tank.

>> EseményBalintKXC // Alfa 147 1.6 Ts // 2018-09-14

Biztos mindenkinek megvan az érzés, mikor van egy elképzelése, arra megvan a szükséges összeg, már csak meg kell valósítani. Nálam is így volt, mikor reggel úgy keltem fel, hogy ma megyünk alfát nézni, akkor már kávé sem kellett annyi energiám lett hirtelen. Csabi barátommal indultunk el járni a környéket, egy halom kinyomtatott adatlappal, e-maillel,az autókról, helyszínekről.. Siófok, Várpalota, Ajka, Székesfehérvár, Érd, körbenéztünk, magánszemélynél, kereskedőnél, mindenhol ahol lehetséges Alfát venni, végül Érden sikerült megállapodni egy Úrral.
Amit akkor mutatott az autó: lemezfelni, dísztárcsa, amiből az egyik hiányzik, egy polírozható kis karcolás az utasoldalon. Nem tökéletes, de legalább már az enyém, az első alfám. Autópályamatrica, indulás haza. Még aznap este rendeltem gyorsan 4 dísztárcsát, hogy amíg a felnik nincsenek meg legalább szebb legyen.

>> Eseményjohnsmithbmx // Alfa 156 SW 2.4 JTD 20V // 2018-03-10

Egy héttel ezelőtt megnéztünk pár autót a környéken. Pénz a zsebbe volt, de megfelelő autót nem találtunk.
Budapesten lett volna még 3 amit kinéztem és ez volt Győrben. Sajnos haverom nem ért rá, hogy autóval menjünk nézelődni.
Mivel ez az autó képek alapján ígéretesnek tűnt és szabad volt a hétvégém, feláldoztam magam és utaztam 6 órát vonaton Győrig :D
Az autóra a facebook csoportban találtam rá.
Korrekt, rendes tulaj.
Az autó olaszból lett behozva, Ő volt a első magyar tulaja. Céges autó érkezése miatt lett eladó sorban.
A fényezés nem a legszebb, de cserébe egy szem rozsda nem látszik.
Motor pöcc röff, szépen jár. Próba kör alatt semmi gond.
Nem akartam hazavonatozni így megírtuk az adás-vételit :D
Első kúton teletankoltam és a hosszabb úton indultam hazafelé :D

>> EseményAlfaChris // Alfa 159 Sportwagon // 2018-10-20

Sziasztok !

Úgy gondolom ,hogy teljesen laikus vagyok és szinte nem is értek az autószereléshez ... de még is lehet nem csak én figyeltem meg saját magamon ... de kiműveltem magam alap dolgokkal kapcsolatban mikor autót néztem ... Mire gondolok ?

Típus hibák ... Alfa 159-nél vannak motor típusoktól eltérő vagy vissza térő hibák ... hát mindenképp erre “bevásároltam tudásból “mint leendő tulaj...természetesen elötte megvoltam indulva A4 B6 vagy B7 Audiért vagy egy Passat VI szériáért így a típus hibákat össze tudtak vetni az Alfával kapcsolatban.

A legnehezebb a szerelő/szakmember kiválasztása volt de ez is sikerült és ő általa vehettem meg elsö Alfámat :) Ha a pénzemről van szó nehezen bízok meg emberekkel.
Fordultam sarkon műhelyből az első 3 mondat után.

Szóval...keresgéltünk autókat küldtem neki rosszabnál rosszabb állapotban lévőket amik nekem természetesen tetszettek ...🙃
Egyszer csak csörren a telefon és azt mondja ... “...az egyik ügyfelem eladná egy 2.0 jtdm-et én szervizelem már 2,5 éve ...” huhh.. mondom rendben egyből potyogtak a szemem előtt a milliók ... de végül kellemesen csalódtam az egész autóban mikor elmentem megnézni , kompromisszum kötés kellett még úgy is ,hogy az autóra szánt keretemen felül volt az autó ára de kategoriájában még is korrekt ajánlatot kaptam.

Hogy is mondjam(?) nem vagyok egy hirtelen ember 1,5 évig csücsültem mire kiválasztottam a típust majd volt idő mire megtaláltam amit szeretnék ... pontosabban “ő” engem.


Jelenleg első bekezdésnek ennyit :) Hamarosan írom ,hogy teltek az első hónapok .

>> EseményJCsabi // Alfa 145 1.4 TS // 2018-12-18

A facebook-on akadtam rá a hirdetésre. Kevés pénzért adta a tulaj. Pont nézegettem, hogy kellene valami a GTV mellé járkálós autónak. (Nincs szívem télen használni)
Szóval a nagyon olcsóból még sikerül a felét lealkudni. Na persze a törpök élete nem csak játék és mese :-)
Valami miatt nem indul a motorja. Szépen forog és kompresszió is van benne, csak nem indul. Először ennek kell pontot tenni a végére.
Utána még jó pár dolgot ki kell cserélni, amit hirtelen láttam. (vezérlés, fékek, stb.)
A belsejére is ráfér egy kiadós takarítás.
A kormányt mindenképp újra kell bőrözni.
Szóval eléggé foglalkozós, viszont a kasznija nincs olyan rossz állapotban, ezért is vettem meg.
Sose gondoltam hogy egyszer 145 tulaj leszek :-)

>> EseményRoll1983 // Alfa 159 SW 1.75 TBi Distinctive Ti // 2017-11-25

2017.11.24-én került hozzám 139400km-rel, az autó Svájcból származik. Egyelőre még barátkozunk, az ereje nagyon tetszik és a halom extra sincs ellenemre.

>> EseményAlfaboooy // Alfa 146 2.0 TD // 2012-08-12

Már egy ideje nézegettem alfákat, egyszer csak találtam egy 145-öst nem messze Győrtől, Vasárnap délelőtt meg is néztük, egyébként TD volt, de a motra :-o füstölt nem kicsit, a beltér hiányos volt és. 400.000 volt amiből semmit nem akart engedni a tulaj. Akkor innen indultak az árak felfele, hát a feléért elhoztuk volna, de igy nem lett belőle semmi. Haza mentünk gyors megnézemtem a netet hátha találok valami jobbat, egy volt 235.000ért Budapesten egy kereskedésben. Vasárnap kora délutánra le is beszéltük és ebéd után mentünk fel Pestre. Oda jött a tulaj, megnéztük, kipróbáltuk, ennek végre jó a motorja, 235ről 230ra engedte az árát. Elhoztuk, hát az egyik nagy nap, akár milyen levert volt szegény ;)

A szerződést ugyan megírtuk, de az összeget utalni akartam, nem készpénzelni, ezért pár napot csúszott az átvétel. Ahogy csipogott az eladónál az SMS, már írta is, hogy jöhetek az autóért. Forgalmi, törzskönyv, kulcs (sajnos csak 1, majd csináltatnom kell másikat is), és maga az autó.
Beültem. Az enyém. Végre. Valahára.
Alfa Romeo 147 1.6 TwinSpark FL, 5 ajtós, szürke, VIP Edition.
Meglátogattuk Pétert is, gratulált a jó fogáshoz :)

Augusztus 15. van, egy éve azt tervezzük, hogy lecseréljük a 20 éves, viseltes Opel Astra F-et és valami sokkal kényelmesebb autóba ülünk át.
Megszabtuk a paramétereket is:
- max 1M Ft
- min 120 LE
- max 13 év
- 5 ajtó
- benzin
Klikk-klikk, HAHU, 16 találat, ebből 8 Alfa, a többi Chevrolet, Peugeot, Renault, Ford. Egyértelmű a konklúzió: Alfát kell venni.

14 éves voltam mikor először láttam GTV-t testközelből. Akkor még elérhetetlen álomnak tűnt számomra. Eddig kellett várni, hogy elmenjen az eszem. Nézegettem 3.0 V6-ot 2.0 V6 turbót, de elég gyenge a hazai felhozatal a használt autó piacon ezekből a modellekből. Aztán megláttam Őt. Fényképeken tetszett, igaz hogy nem V6, de adtam neki egy esélyt, győzött a józanabbik ész. Elmentünk megnézni. Mikor megpillantottam már tudtam hogy GTV tulaj vagyok. Körbejártuk, alánéztünk, kipróbáltuk, megalkudtunk és kezdődhet a hátralévő közös életünk. Ennek a kis autónak 14 évet kellet várni, hogy rám találjon. Gyerekkori álmom vált valóra.

km állás: 102.059km

Egy régebbi tulaj.