Én mindig használom a kéziféket.
A féktárcsán látni a betét körvonalát (néha többet is) , látni, ahogy hozzágyógyul a tárcsához. Aztán egy komolyabb etap után "eltűnnek", majd megint megjelennek.
Nekem ugyan gy nyikorgott a bal oldalon lévő levegődoboz hátsó pöcke. Ez az a doboz, ami a szivócsőre megy. Hátul egy gumi izé van a felfogatásnál, és ahogy mozog ugyan olyan belül, mint a lengőkar.
Pont emiatt jegyeztem meg csendben, amit.
Szerintem a gyári állapot a mérvadó, és nekem ennyit megér a környezetem védelme.
De ezt már átbeszéltük többször is itt a fórumon.
Igen, a fórumon ez a téma megy. De ha megnézed, néhány ember aktív a témában.
" Lehet hogy ok de a diagnózist eredeti ALFA diagnózison futtatták le és hiba meg nincs." - itt kezdődnek a bajok. Egy szoftver nem a világ. Sose fogja kiírni, hogy ezt, meg ezt cseréld ki, csak segíti a diagnosztikát. Nem véletlenül szakma az autószerelés, és nem véletlenül specializálódnak a szerelők bizonyos típusokra.
" ha nem az EGR a rossz , akkor micsoda?" - bármi. Távolról, ötletelve, tippelgetve NEM lehet diagnosztizálni. A 159 nem egy Trabant szintű autó, kicsit bonyolultabb annál. El kell vinni egy emberkéhez, aki ÉRT hozzá. Én pl. pont 105 km-re hordom. (Hozzád 110-re lenne az illető.)
Eddig jó volt, a gyárból kikerülő autókon is jó. Olyan nincs, hogy a hibás alkatrész cseréjével nem lesz jó. (A 156-omon a csere után újabb százezren eddig jó volt.)
Persze, ha a felületes diagnózis miatt nem a hibás alkatrész lesz kicserélve maradhat a hiba.
Tudom, hogy a topikban az egr/dpf páros az első számú közellenség, de csendben megjegyezném: Egy új egr beszerzése is megoldaná a problémádat a következő 1xx-ezer km-re, és nem kell itt-ott, így-úgy trükközni.
A nagy autópályás oktatásba ( a két literes német vasak, továbbra sem nagyon tudnak 200 fölé menni) némi probléma is keveredett: klatty
Árvíz a deggendorfi elterelésnél:
(3 óra/24 km-es sebesség volt az elterelésnél)
"Nincs az az ember aki a táblánál 50-nel megy" - kikérem magamnak! A 84-esen ma is annyival mentem be a faluba! - Igaz előtte a szemben jövők villogtattak. :-DDD