Mutasd

>> Esemény2017-03-10

Pont a mai napon 1 éve, hogy hozzám került! Remélem még sok szép évet töltünk együtt.

>> Autóápolás2017-02-19

Még a facebook-os Alfa csoportban láttam,hogy sokan árulnak u.gy. emblémákat.Nem tudtam milyen minőségű lehet, de olcsón találtam egy párat amivel annyi baj van,hogy a kereszt része nem piros. Így arra pont jó lesz, hogy kipróbáljam mennyire bírják ezek a kínai cuccok. Én Brigitől rendeltem,így nem kellett heteket várnom mire Kínából megjönne. Ma ki is cseréltem őket.

>> Egyéb2017-02-18

Kb. 1 hónap telet el az első fék csere óta, és elégé zavart,hogy gyengébb fékezéskor sípoló hang jött az első fékektől. Így tegnap szétszedtük és le rozsdátlanítottunk mindent a nyerget és a fékbetét tartókat is,mert úgy gondoltuk nem fekszik fel a tárcsára kellőképpen.Utána le lett alapozva és piros színt kapott.A betéteket bepasztáztuk.Eddig azt tapasztalom,hogy a hang megszűnt.

 
>> Szerviz2017-01-17

A tegnapi és a mai nap elérkezett a dízelek rémálma a kettős tömegű és a kuplung csere.Az előzmény,hogy pár hete fémes kattogó hang jött a váltó felől és a kuplung kinyomásakor megszűnt. Hát akkor csapágy meghalt és amúgy is már kemény volt a pedál meg fent is fogott már. Rákészültem a kettős cserére bár nem érzetem semmi rázást leállításnál kottyanást de mikor lekerült a váltó örömmel konstatáltam,hogy nem is kell.Semmi baja hibátlan állapotban volt, annyit mozdult kb.mint egy új.Így a szimering csere után ment is vissza a helyére.Kapott mellé egy új szett Valeo kuplungot,mert a csapágynak vége volt a tárcsa szintén már jól megvolt kopva és a szerkezet is látott már jobb napokat.Hamar ment az egész meg is lepődtem rajta,hogy a kolegám,hogy szórja össze. Csak a váltón lévő munkahengerrel szívtuk meg. Kicsit már folyt, akkor csere.Viszont a tartójából elég szopás volt kivarázsolni de sikerült egy Brembo került a helyére. Közben kicseréltük még a rezon csövet is.Kompletten cseréltük az első féket elég szar volt már mikor megvettem a kocsit de most,hogy szét volt szedve és a kettőst nem kellett cserélni így kapott egy Brembo Max vágott tárcsát Brembo betétekkel és Brembo fékcsővel.Így most ez első fékről is le van a gond. A kuplung meg egyszerűen vaj lett.

>> Szerviz2016-12-27

Nemrég észrevettem,hogy alacsonyabb lett a hűtővíz a kiegyenlítőtartályban.Eléggé bosszantott és reménykedtem,hogy csak valami vízcső vagy bilincs a ludas. Figyelgettem egy pár napig feltöltés után,hogy mennyire is nagy a baj és mennyi idő után milyen mértékben tűnik el.Arra lettem figyelmes,hogy hosszú út után semmi gond,viszont sok állasban/ éjszakázások után egy hét alatt megint lement a minimumra.Így hát nekiálltam feltárni mi lehet a hiba oka.Eleje felnyit benyúlok a hűtő jobb sarkához alulra, mintha ráéreztem volna,hogy ott a hiba. Hát tiszta fagyállós a hűtőalja a vízcső alatt viszont záraz volt,hát akkor kell egy hűtő.
Meg is rendeltem elsőre nem jót hoztak hozzá máshol voltak a hűtőcső csatlakozások.Délutánra jött egy másik na az már stimmelt mehet majd a csere.Közben bejött a karácsony így csak 27.én álltam neki.Megmondom őszintén sokkal rosszabbra számítottam mielőtt nekiálltam csinálni, még az első lököst sem kellett leszednem hozzá,igaz nincs sok hely semmihez de annyi pont van,hogy azon már meglehet oldani.Csak a dísz műanyagokat és a hűtőrácsot alul kellett levennem. A klímahűtőt lekötni a hűtőről,alulról a motorvédő burkolatot,lekötni a ventilátort a hűtőtől,fagyállót leengedni és jöhet a kereszttartó ami fogja az egészet.Az új be és mehet össze,persze közben eszembe jutott ha már így szétszedtem sokkal könnyebb lenne most kicserélnem a légszűrőházat amit még jó múltkor Sziszkóóó cartárstól hoztam el.Ott az volt a gond,hogy teljesen belerohadtak a csavarok és a légtömegmérőt lefogó menetes rész is eltörött a műanyag fülek szinték. Szervizkor úgy kókányoltam össze lemez fülekkel,hogy jó legyen,így hát azt is kicseréltem.A másik ház egy jó állapotú bontott,letakarítottam bezsíroztam a csavarokat mehet a helyére.Így az egész megvolt egy délelőtt alatt,légtelenítettem menetem vele egy próbakört had forduljon meg a víz rendesen még egy kicsit járattam a ventilátor is elindult.Így most minden rendben.

>> Szerviz2016-12-16

Sajnos nem úgy fogott a kézifékem ahogy annak kell.Így hát beszereztem 2db új kötelet pikk-pakk ki is cseréltük.Hát nem is csodálom,hogy nem volt jó lásd a képeken.

>> Autóápolás2016-10-29

Sikerült ma kicserélnem a korábban beszerzett hátsó ablaktörlő motort, előtte szétszedtem és jól bezsíroztam a mechanikáját, hogy azon ne múljon a működése és megkapta a bőrápolást is. A feni csavarokra pedig szereztem védő kupakokat,elég jól passzol a felni színéhez.

>> Autóápolás2016-10-17

Sajnos az egyik eltűnik de a másik szépül tőle. Egy szarvast fogott sötétkék 156sw áldozta magát fel,így sikerült jó áron hozzájutnom pár dologhoz Sziszkócartársnak köszönhetően.Mint pl. vízlehúzógumik, csomi lámpa,hátsó ablaktörlőmotor és légszűrőház.Amit szombaton el is hoztam tőle,innen is nagy köszönet érte! Már a vízlehúzók és a lámpa a helyén a többi majd folyt.köv.

>> Autóápolás2016-10-15

Már nálam is felkerültek a téligumik és kapott egy teljes alvázvédelmet a kerékjáratokat is bele értve, biztos ami biztos. Fagyálló és téli szélvédőmosó beállítása, plusz az ajtózsanérok és zárak zsírzása meg a kédergumik szilikonozása is pipa. Még kap egy bőrápolást mielőtt jönnének a mínuszok és kész van.

>> Szerviz2016-09-27

Mivel már nagyon zavart az, hogy a cooler csövön és a pillangó szelepnél is olajpárás volt minden,és amúgy is amit már ki sza..tam újból nem eszem meg én sem alapon rendeltem egy kartergáz lecsapatót ami tegnap meg is jött, így beszereltük a kollégámmal.Teljesen ki iktattuk, hogy nem tolja vissza még azt a gőzt se ami már elvileg tisztább, csak a tartájon keresztül keringjen ne a levegőbe meg a kocsi alá tolja ki a gázt.Az EGR-t meg hamár szétszedtük semmiből nem tartott le falazni én mind a két ágánál megcsináltam, hogy a szelepbe se tolja bele, mert semmi baja nem volt és nem akartam, hogy teljesen elkormolja. Aztán munka közben arra lettem figyelmes, hogy a felső motor támasztó alsó szilentje teljesen kiszakadt, így gyorsan rendeltem egyet amivel orvosoltam a hibát.