HpeDave - főkép
>> Tuning és extraAlfa 156 SportWagon // 2017-08-08

Már régóta szerettem volna bele tolatóradart,főleg a sötétítés miatt azért este nem a legjobb vele parkolni.A kedves családom szülinapom alkalmával meglepett vele.Nem is cicóztam sokat,hogy berakjam. Tök egyszerű az egész tovább tartott a hátsó lökhárítót leszedni mint az egész bekötése. Örömmel láttam,hogy a gyári szenzor helyek megvoltak jelölve a lökösön,így nem kellett méricskélni.Berakás előtt egy barátom le is fényezte nekem a gyári színnel innen is köszönöm neki!

>> Tuning és extraAlfa 156 SportWagon // 2017-07-29

Kristyon cartárs segítségével nálam is bekerült a menetfény.Innen is köszönöm a beszerzését és a bekötést is.!!! Képeket nem csináltam,mert közben jól elvoltunk és nem is jutott eszembe,de aki kíváncsi rá nála megtalálja.

>> EgyébAlfa 156 SportWagon // 2017-07-17

Egyik nap szétesett a tükröm. Becsukás más nap kinyitáskor nagy csattanó hang és csak lifegett nem volt tartása.Szétszedtem az egész tükröt és mint kiderült csak egy karmos alátét esett le, ami egy rugót tart, ezt ki egyengettem a rugót összenyomtam satuba,hogy az alátét rá menjen a helyére és kész is .Képek első szétesett nem feszített rugó második pedig már ahogy a helyén van.

>> SzervizAlfa 156 SportWagon // 2017-07-12

Elérkezett az ideje ennek is,hogy megszüntessük a nyiszogást,nyöszörgést,kopogások hangját.Plusz megelőzzük az esetleges törést mint pl.( a hátsó hossz lengőkar.)
A felújítás amit tartalmazott:
2db Első alsó lengőkar Fortuna Line
2db Első felső lengőkar FL
2db Első stabpálca FL
2db Kormány összekötő Meyle

2db Hátsó hossz lengőkar FL
2db Hátsó stabpálca FL
2db Hátsó stabrúd szilent AKRON

+ Futómű beállítás

>> Tuning és extraAlfa 156 SportWagon // 2017-07-09

AllfaCityn Tibicartástsól vettem át az előre megrendelt keretet.Másnap fel is került sokkal jobb mint a német autópiac reklámja.

>> AutóápolásAlfa 156 SportWagon // 2017-07-07

Még AlfaCity előtt gyorsan rá néztünk a klímára,mert gyengébbnek tűnt a nagy melegben 250gramm hiányzott is.Feltöltöttük és meg is lett színezve,most már sokkal jobb.

 
>> Tuning és extraAlfa 156 SportWagon // 2017-07-05

Kedden megjött a koptató, pár hét várakozás után.Köszönöm a beszerzését Kristyon cartársnak! Nagyon örültem neki,hogy még City előtt fel tudtam rakni. Én még önmetszős csavarokkal megerősítettem a biztosabb helyén maradása miatt.

>> AutóápolásAlfa 156 SportWagon // 2017-06-29

Egyszer már fel lett ragasztva de sajnos elkezdett szépen lassan elválni megint a kasztniról a spoiler. Most megint sikerült fel ragasztani vártam vele egy napot had száradjon és utána csavaroztam fel az alját. Nálam ezért is nehéz ügy, mert ehhez az 56-hoz gyárilag nem volt spoiler így nincsenek patentok amik tartják. Utólagosan rakta rá a német egy piros autókról, mert a belsejét már nem fújták le színnel.

U.i.: A szélvédő ragasztó kinyomásához még a drágábbik OBI-s kinyomó sem alkalmas! Nehogy úgy járjon valaki mint én lásd a képeket hiába volt már forró a ragasztó is.

>> Tuning és extraAlfa 156 SportWagon // 2017-06-23

Ma volt egy kis időm a meló helyen és kiváltottam a koromszűrőt egy sima 60-as csőre. Sokkal jobb lett a gáz reakciója és hamarabb ugrik tőle az autó. Egy furcsa zörög hang miatt álltam neki kiszedni alóla, de ezzel sem változott lehet a katalizátor lesz a ludas, ezt még meg kell néznem. De így, hogy menet teljesítményben jobb lett nem bántam meg a "felesleges" munkát.

>> SzervizAlfa 156 SportWagon // 2017-06-14

Egyik nap munka után ülök az autóba indít és utána az Izzítás lámpa vissza villog nekem hurrá! Ki olvastam a hibakódot a képen látszik minden. Nem volt egyértelmű így Kristyon kollégával megnéztük a relét kattan elvileg az működik.Akkor gyertya hopp hopp csak,hogy ez nem 16v és nincs jó helyen nagyon nincs. Aztán pár nap múlva rászántam magam és kimértem a gyertyákat a 3-dik hengernél szar is volt. Rendeltem egy Bosch gyertyát és végül egész könnyedén ki is jött a régi. Volt bennem para,hogy mennyire akar megindulni majd de nem volt gond. Az újat réz pasztával megkentem biztos ami biztos és egész hamar meg is voltam a cserével. Annyi volt utána,hogy nem tűnt el magától a hiba ki kellett törölni most megint jó. Tudom tudom,hogy mind a 4et kellene cserélni de nyár van és tényleg szar helyen vannak majd ha kéri csak akkor cserélem inkább.