HpeDave - főkép
>> AutóápolásAlfa 156 SportWagon // 2016-08-11

Kicsit látszott már a lámpákon,hogy kezd mattulni besárgulni rajta a lakk.Mivel van egy jó barátom aki fényezés mellett csinál lámpákat is, amihez spéci lakkot használ,ami full víztiszta UV,sav,olaj álló és pont erre találták ki.Így megcsinálta nekem is, becsiszolta a lámpákat géppel és kézzel,azután le zsírtalanította ráfújta a lakkot másfél óra infrás szárítás után kész is,még egy kis polír,hogy az apró narancsosság is eltűnjön.Az eredmény mit ha új lámpákat kaptam volna és ez 5évig ilyen is marad. (Erre garit is vállal.)

U.I.:Az eleje nem volt lecsukva a fényképezésnél:D

>> AutóápolásAlfa 156 SportWagon // 2016-07-03

Mikor megvettem az autót már akkor látszódott,hogy a küszöb spoiler jó pár helyen eléggé eláll a kasztniról és a felnik is oda vannak már,megmarta őket a só meg az idő. Hamarosan AlfaCity így ezt nem hagyhattam.Egy kis szélvédőragasztó,egy kis festék és egy hétvégémbe kerülő meló csodákra képes.
U.I.: Innen is köszönöm Cerka Sanyi barátomnak a festékszóró pisztolyát no meg a matricákat!

>> Tuning és extraAlfa 156 SportWagon // 2016-06-12

Bekerült a helyére az erősítő+a mélyláda és a kihangosítós fejegység.Így még a gyári hangszórókkal is élvezetesebb az utazás.Persze utána ki is porszívóztam :D

 
>> SzervizAlfa 156 SportWagon // 2016-06-03

A mai napon megesett a vezérlés és a hosszbordás szíj szettek cseréje,plusz a váltó olajé.Dayco szetteket kapott Marelli vízpumpával és Reinz szimeringgel.A Váltó olaj a hozzá való Tutella lett.Nem volt elhasználódva mikor engedtük le,de fene tudja mikor cserélték és mit tettek bele.A fagyállót is kicseréltük ha már leengedtük az egészet. Km.Pont 215000 :D

>> SzervizAlfa 156 SportWagon // 2016-05-07

Már a megvételkor látszott,hogy a szelepfedél tömítés "elfáradt" és szépen könnyezett az olaj.Ma ezt sikerült orvosolni egy Victor Reinz tömítéssel.

UI.: Közben meglett a telóm új háttérképe is :D

 
>> AutóápolásAlfa 156 SportWagon // 2016-04-13

A hétvégén megrendeltem a fejegységhez a beépítőkeretet,ma meg is jött és bekerült a helyére. Igaz csak egy darab műanyag de mégis mennyivel jobb lett az összkép.

 
>> SzervizAlfa 156 SportWagon // 2016-04-10

Cseréltem termosztátot így biztosra akartam menni,hogy a hőfokkal minden rendben,így kaptam Kristyon cartárstól egy műszert amivel kitudtam olvasni az Ecu-t. Így kiderült,hogy a hőfokmutatóm rendesen működik és semmilyen hibakód sincs.Innen is köszönet érte

 
>> SzervizAlfa 156 SportWagon // 2016-04-09

Mivel csak most ismerkedek vele így elsőre nem tudtam mi lehet a gond,a vízhőfok nem akart feljebb menni 65fok főlé és városban hamar vissza is esett 50fok ra, viszont érezni lehetett,hogy fűtés van benne.Így első körben vettem egy hőfokjeladót, hátha az a baj,nem segített ugyan az a probléma megmaradt. Így kicseréltem a termosztátot nem mondom,hogy egyszerű volt, de végül én nyertem :D Utána már szépen beállt kicsivel 90 fok alá,88 fokon nyit a termoszát és állóhelyzetben se megy 90 fok főlé így a melegedési probléma megoldva .BEHR-t vettem bele elvileg ilyen a gyári is. Remélem jó fogja bírni. Mivel eléggé szétszedtem most jól hozzáfértem a légszűrőház tetejéhez,mert ott a csavarok feje elvolt rozsdásodva és nem tudtam már kitekerni őket, viszont a légszűrőt cserélni akartam már a múltkor is.Most azt is sikerült kibányászni rá is fért bőven a csere, elég cudarul nézett ki a régi szűrő.

>> SzervizAlfa 156 SportWagon // 2016-04-07

Ma megvolt a megvétel utáni első szerviz. Ami olaj+szűrő,levegő(majdnem),pollen(klíma tisztítás) üzemanyag szűrő cserét tartalmazott,és a fékfolyadék is cserélve lett. A szelepfedél tömítés igaz már megvan,de annak a cseréje még várta magára. Km. állás 213400

>> AutóápolásAlfa 156 SportWagon // 2016-04-05

Az autót téli gumikkal vettem,amik jó állapotban vannak,hogy most ilyen jó idő van már be is szereztem a nyári gumikat. Ugyan olyan mértben mint amilyen a téli. 4db 205/55R16 Bridgestone Turanza 2011-es gyártás kb.80%-ak.