Mutasd

>> Autóápolás2015-05-13

Eredetileg utántöltetni vittem, de a befújt levegő lassan ugyan, de lement 8 fokig, így nem bántottuk. Ha már ott voltam csináltattam egy fertőtlenítést, ugyse tudni mikor kapott utoljára.

>> Tuning és extra2015-05-13

A hiányzó kuplung pedál gumi pótlásra került. Közben kiégett a másik helyzetjelző is, uh cseréltem.

>> Tuning és extra2015-05-01

Elég szépek voltak az emblémák a kocsin, nem rég cserélhették őket, de nem tetszett a réz keret, valahogy elütött nagyon a kocsitól, így a csere mellett döntöttem. Kiváló forrásból szereztem 2 fekete emblémát, ami ma érkezett postával. Gyorsan át is cseréltem őket.

A művelet egyszerű, bár nem szép. A hátsót kis feszegetéssel le tudtam szedni egyben, az elsőt (egyik cartárs blogja alapján), középről megkezdve hámoztam le. :) Utána kis kapirgálás és mehet fel az új.
Szerintem ütős lett! :)

 
>> Szerviz2015-04-25

Több mint két hét után eljött az ideje az első szervizlátogatásnak. Nem húztam volna eddig, de vagy én voltam elhavazva, vagy a szerelő, így nem tudtuk előbb összehozni.
Szerencsére minden rendben van a járgánnyal, szépen kerepel a motor, futóművek, fékek rendben, szóval örülünk! :)

A kötelező kezdő szerviz elvégezve:
- Vezérműszíj
- Vezető görgő
- Vízpumpa
- Olaj (Selenia 5w40 WR)
- Olajszűrő
- Levegő szűrő
- Pollenszűrő
- Sebváltóolaj

Amikor vettem nem akart benne menni a Xenon mosó, cseréltem biztosítékot, feltöltöttem, de akkor sem. A szerelő nem csinált vele semmit, de ma mégis működött mind a kettő, legalábbis a lámpát összeköpködte. Lehet meghálálta a törődést. :)

>> Tuning és extra2015-04-23

A minap beszabadultam a Homasitába, igazából ablaktörlőért mentem, mert a sajátja igen fura ábrákat rajzolt a szélvédőre. Korábban is BOSCH-t használtam és bírta a téli "jégkaparó" üzemmódot is, így most sem választottam mást, sima Twin spoiler lett.

Aztán ha már ott voltam, vettem LED-es izzókat belülre, hogy valami normális fényt eregessen a setétben.
Kilépőfény 2db, kesztyűtartó 1db, csomagtér 1db, utastér 3db, mindegyik jégfehér. Komoly 85 forinttért beruháztam egy izzóra a hamutartóba is, most már az is és a szivargyújtó is szépen világít. :)

 
>> Tuning és extra2015-04-23

Sikerült összeszervezni a találkozót Halesszal, így hozzám kerültek végre. :) Még este fel is kerültek kiérdemelt helyükre. Azért jobb így... :)

>> Autóápolás2015-04-11

Mivel nemigen van tapasztalatom bőrös kocsikkal, úgy gondoltam, hogy az első takarítást profikra bízom, így elvittem a hifi építés után (úgyis elég koszos lett) egy belső takarításra és bőrápolásra.

Az eredmény szerintem kiváló lett. :)

 
>> Tuning és extra2015-04-11

Szép szombat délutáni idő volt, így nekiláttunk Hifit építeni. A gyári Bose cucc meglepően szépen muzsikál egy jó fejegységgel, de a láda borzasztó kevés így előkaptam a 156-ból kimentett HiFi-t.
Vettem új connection kábelszettet és egy szintén connection, 5.5m-es RCA-t, mert a teljes kábelezést benne hagytam a 156-ban, főként lustaságból, nem akartam szétbontani a kocsit.

Elsőnek kikaptuk a Bose mélyládát, azonban sajnos mögötte nincs teljes kárpitozás, így látszik a Bose Erősítő és a mélyláda rögzítésének helye is. A rögzítőpanel kiszereléséhez az egész csomagteret szét kell kapni, nem jó móka. :)
Utána lekaptuk a küszöböket, tulajdonképpen sikerrel, csak 1 patent tört el és az is orvosolható volt helyileg. :)
Útkeresés a motortérből viszonylag zökkenőmentes volt, bár olvastam, hogy mások találtak bemenetet a vezető oldalon is, én az anyós ülés előtt, egész a szélvédő alatt találtam egy szép nagy használaton kívüli gumidugót, így ott jutottunk be a kocsiba.
Anyós oldalon elment a betáp, a túlparton pedig a jel és a signal kábel az erősítőhöz.

Az eredmény:
A Bose hangszórók elég szépen muzsikálnak, nekem elég tiszta és erőteljes is. A most bekábelezett erősítőről pedig csak a DLD mélyláda megy. Az egészet egy Alpine CDR-195BT vezérli, szerintem hangzatos, az összhatás egész kellemes.
Az alap koncepció az volt, hogy az egész Bose cuccot kiszedem és kap Hertz szórókat az utastér, de nem vagyok biztos benne, hogy érdemes cserélni, majd meglátjuk idővel.

>> Esemény2015-04-08

Kalandosan indult az autóvásárlás, mivel a kiszemelt jószág több sebből vérzett, így fájó szívvel, de ott kellett hagynom. Hazaúton találtam ezt a gyönyörűséget, ami a tervezettől eltérően dízel és sikerült az eladóval mindkettőnk számára előnyösen megállapodni.
Kisebb karosszériás javítások várnak rá, remélem az első szerviz után meg is tudom csináltatni őket, hogy nyárra olyan gyönyörű legyen, amilyet érdemel... :)