Kristyon - főkép
>> Tuning és extraAlfa 156 SW 1.9 JTDm // 2017-05-01

Idő közben bekötöttem a nappali menetfényes ködlámpákat. Volt egy plusz kimondottan menetfény vezérlőm, de ezt sajnos nem lehetett bekötni, mert közös testen van a menetfény és a ködlámpa, a vezérlő egység meg negatív oldalt vezérli. A már bent lévőnek a vezérlőjére meg nem mertem rákötni, mert az meg 28Voltot ad a fejeknek. Ezért egy sima relével kötöttem be...

>> Tuning és extraAlfa 156 SW 1.9 JTDm // 2017-04-25

Hamarosan cserélem a ködlámpát. Tegnap érkeztek, de még csak egy bepróbálásra volt időm. Felfogatásilag semmilyen átalakításra nincsen szükség, teljesen passzol a gyári helyére. Majd az elektromos bekötés fog egy picit több időt igénybe venni.

>> SzervizAlfa 156 SW 1.9 JTDm // 2017-02-18

Eljött ismét a kötelező szerviz ideje. Már 14.-én illő lett volna megejtenem akkor volt pont egy évvel ezelőtt az előző, a kilométer állás is majdnem 20 ezerrel lett több.
A cumót HpeDave kolléga szerezte be nekem, innen is köszönet érte ;)
Ami lett:
olaj: Selenia WR
olajszűrő: Champion
Üzemanyagszűrő: Champion
Légszűrő: Sofima
Pollenszűrő: Kristal (aktív szénnel)
Egy balos kézifékkötél: Cofle
Egy ködlámpa: Depo
Egy kuplung oldali főtengely szimering: Corteco
Egy vezérlés oldali szimering: Corteco
És amit már ki is cseréltem az az olaj, olajszűrő, üzemanyagszűrő, légszűrő és a ködlámpa. A pollenszűrőre és a kézifékkötélre még alszom egyet. A főtengely szimering meg majd ha sor kerül a kettős tömegű cseréjére.

>> Tuning és extraAlfa 156 SW 1.9 JTDm // 2015-11-19

Még korábban vettem ledet a tompítottba, de itt nem egészen úgy működött ahogy elvártam volna. Így onnan kivettem, és az volt a terv, hogy majd a refibe villogtatni jó lesz.
Végül is a ködlámpák kapták meg, és itt nagyon jól funkcionál...
Jobbos ködlámpa sajna kitörött, és mivel hamarosan megy műszakira, nem akartam a gyári kavicsnyomos tartalékot visszarakni, mert ez azért elég homályos, persze elsősorban ebben próbáltam ki a led beszerelést, ez látható az első képen. Maradt az új, persze most nem volt azon a cikkszámon TYC ködlámpa, így DEPO lett, végül is a foncsor hasonlít, és legalább szép víz tiszta az üveg.

>> SzervizAlfa 156 SW 1.9 JTDm // 2013-05-06

A jobbos már nagyon kopott volt, a balos meg a minap kitörött, így eljött az ideje a cserének. Fiat Ducato ködlámpáit vettem meg mivel közel 3ezer forint/db különbség van árban. Fizikailag pedig a rögzítő keretet kellet átszerelni, hogy fel lehessen fogatni, illetve mivel xenon került vissza, így a hátlapot is kicseréltem mert megvan fordítva benne a vezetékek polaritása.
Most olyan szép tiszta, első ránézésre, mintha üveg se lenne a ködlámpán :))