Blog >> gt

>> AutóápolásChrisVaughn // Alfa GT 2.0 JTS Distinctive // 2013-12-16

Tegnap lekerült a lámpafólia. Ennek az oka a tél, és hogy sok a "vérprofi" az utakon. Baleset esetén kizárt, hogy ki tudnám magyarázni a fóliát, hiába lennék én a vétlen.

Bal hátsó búra kis helyen meg van pattanva, ezért folyamatosan párásodik, cseréje folyamatban....

>> EseményChrisVaughn // Alfa GT 2.0 JTS Distinctive // 2013-11-15

Tegnap megmakacsolta magát az autó, nem volt hajlandó beindulni, sokszori próbálkozás után nagy nehezen beindult, motor check hibát dobott. Motor leállít, 20 perc várakozás, majd a hiba megszűnik és pöccre indul.
Ma műszerrel kiolvasták a hibakódokat, 3 volt benne eltárolva.

P0335
P0520
U1600

Mivel 60e km-nél volt utoljára hivatalos márkaszervizben, ezért nem tudni a kódok mikor kerültek bele, lehet még az előző tulajnál. Törlés után ismét ránéztünk, de nem dobott egyet sem. Ha újra előjön valami, az már biztosan nálam lesz, és akkor irány a szerviz. Költségembe nem került a kiolvasás, volt egy kis protekcióm. :)

>> SzervizChrisVaughn // Alfa GT 2.0 JTS Distinctive // 2013-11-11

A jobb oldali ködlámpám már az autó vásárlásakor se világított, a bal valamikor a nyáron égett ki. Most, hogy bejött a ködös, takony idő, gondoltam kicserélem. 1000 éves izzót szedtem ki a ködlámpából ami már beerodált (ez látszik a képen is) majd beraktam az újat és lám, ki sem gyulladt, egyik sem. Azt hittem nincs rendesen a helyén, így két délután is szenvedtem vele. Miután én feladtam, elvittem az autószerelő cimbihez, sajnos nem sokra jutottunk, relére gyanakodott. Elvittem Gulyás Lacihoz, (aki csinálta múltkor az ablakom) és 2,5 óra alatt rendbe rakta potom pénzért. Ahogy korábban azt sejtettük, relé és biztosíték probléma volt, mindkettőt cserélni kellett. Az izzókat is berakta, így "teljesen kész" volt mire mentem érte. Megalight Ultra izzók kerültek a ködlámpába. Következő hónapban szerintem kicserélem a többi izzót is valami erősebbre.

Költségeim
Izzó: 2710.-
munkadíj + relé + biztosíték: 4000.-

>> AutóápolásChrisVaughn // Alfa GT 2.0 JTS Distinctive // 2013-11-11

Végre sikerült az olasz mellé egy magyar nyelvű kezelési útmutatót is beszereznem. Nem árt ha van, sok hasznos dolgot megtudtam belőle, ami az olaszból számomra nem derült ki. Márkaszervizben 8k-ért ajánlották, hogy tudnak rendelni, antikváriumban 2k lett volna, de nem volt készleten és ki tudja mikorra érkezik hozzájuk. Végül egy cartárs, Gáspár Tamás (GT) ajánlotta fel, hogy pkg árában elküldi a saját fénymásolatát. Nagyon kedves gesztus volt, éltem is a lehetőséggel, ezúttal is köszönöm neki (és az ajándékot is)! ;)

>> Tuning és extraFairlane // Alfa GT 1.9 JTDm 16v Distinctive // 2013-10-06

Sikerült szert tenni egy garnitúra piros cérnával varrt blackline bőr ülésre :)
Beszerelés előtt kapott (kaptam?) ülésfűtést is.

>> SzervizFairlane // Alfa GT 1.9 JTDm 16v Distinctive // 2013-11-09

Kezdett kellemetlenül keménnyé válni a kuplungpedál... megelőzésképp kapott a vas egy új valeo kuplungszettet.
A rettentő ketőstömegű lendkerék szerencsére jó állapotnak örvend.

Egyúttal a váltóolaj cseréje is megesett.

>> EgyébFairlane // Alfa GT 1.9 JTDm 16v Distinctive // 2013-05-01

Lehomokszórtam és újrafényeztem a nyári kerekeket - fehér lett.
Kapott négy új Hankook K425 gumit.

>> AutóápolásChrisVaughn // Alfa GT 2.0 JTS Distinctive // 2013-10-26

Autóvásárláskor 1db kulcsot kaptam az autóhoz, az se a távnyitós volt, így már akkor tudtam előbb-utóbb fog kelleni hozzá egy másik is, ha elhagynám, vagy bármi történne vele. Több márkaszervizt is megkérdeztem, irreálisan magas árat mondtak (100k felett, nevetséges) így többek javaslatára elmentem Pápára és lemásoltattam, beprogramoztattam, és mindezt kb. 20perc alatt megcsinálták! Közel sem került 100ezerbe és ugyanolyan profi munkát (vagy még jobbat) végeztek mint egy márkaszervizben. Ennyit a szervizesekről...
Annak ellenére, hogy 850km-t utaztam oda-vissza, így is megérte.

kulcs: 39.000.-
matrica: 3.135.-
üzemanyagköltség: 16.000.- (köszi oszkar.com:))

Nagyon f@sza, hogy a kulccsal tudom fel-le húzni az ablakokat!:)

Képeken: az új kulcs, a szaki ahogy végzi a munkáját, és egy kis esti szórakozás hazafelé, BP-n. :)

A munkát pedig ők végezték: http://www.kulcsmasolas.com/

>> SzervizChrisVaughn // Alfa GT 2.0 JTS Distinctive // 2013-10-22

Hetek óta szívatott a bal oldali ablakemelőm. Folyamatosan átprogramozta magát, felhúzáskor mire felért az üveg, gondolt egyet és vissza lehúzódott, majd mire sikerült teljesen felhúzni (és úgy is maradt) lefelé nem ment többet. Először azt hittem az elektronika zavarodott meg, így lehúztam az aksiról a sarukat és utána működött. Ezzel letudtam és tovább nem is foglalkoztam vele. Majd 1 hét után megint előjött, de a saru lehúzás már nem segített és múlthét pénteken végleg megadta magát. Találtam helyben egy nagyon jó autóvillamossági szakembert aki hétfőre adott is időpontot. Elvittem hozzá és 3-4óra alatt megjavította. Elmondása szerint erőlködött az ablakemelő, ennek hatására megolvadt valami a panelben, plusz bowden probléma is volt. Forrasztott, tisztított, átolajozta az egészet, és valami rettentő gyorsan megy le-fel az üveg. A jobboldalinak nincs baja, de gondolkozóba estem, hogy kitisztíttatom és átolajaztatom azt is. Nem mellesleg nagyon jó áron dolgozik!

Szerk.: Ennek örömére még a TV-m is lecseréltem, 10év szolgálat után már illett. :)

>> EseményHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2013-09-06

Tedi nem dolgozik olyan drágán, mint a rendőrség, viszont sokkal lassabb :) Több mint két év után végre elvitte a fotólaborba a GT-mről a Csepel Művek területén készített fotóit :)
A képek fekete-fehér filmre készültek, 2011. 07. 03-án.