Blog >> szélvédő

>> SzervizRooDee // Alfa 156 2,4 JTD 100 KW 136 PS // 2009-04-01

itt az ideje szélvédőt cserélni...( mellékelt képen látható egy apró kavics/pont bol milyen repedés keletkezhet:( )
jön a tavasz, jönnek a gondok, a kövek... ach.. én ezt már nem bííírom:( :D

az új már rendelés alatt.. várható szállitás és csere jövő hét folyamán.

szélvédő: 67 eur
csere: ócsópíz haverarcnál:D remélem:D

A decemberben cserélt, februárban javított szélvédőmre ismét kaptam egy kavicsot olasziában, szerencsére még annyira sem komoly, mint az előző, de mostmár vége lehetne a téligumnis időszaknak. grrr

A decemberben cserélt szélvédőmre kaptam egy kavicsot olaszhonban, még januárban, de szerencsére nem volt nagy, így kibírta, míg hazajöttünk. Itthon 6od annyiból megúsztam a javítást, mintha kint csináltatom. :)

>> Szervizystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2009-02-12

A budakalászi Cora parkolójában orvosolva lett egy kőfelverődés a szélvédőn. Egy pici nyom még maradt, de ugye csodát nem lehet vele művelni.

Szélvédő csere megesett, meg lecseréltem az ablaktörlő gumikat is. Azért látni a különbséget.. :)

>> SzervizBeeGee // Alfa GT Q2 1.9 JTD // 2008-08-19

Kaptam egy kavicsot a szélvédőbe, az utas előtti részen, felül. Berepedt egy körömnyi helyen. Megálltam egy szélvédősnél, javítás közben továbbrepedt. Így szerencsére már kilátszik a visszapillantó mögül egy repedés. Szóval a fűzfánfütyülő rézangyalát neki, most cserélhetem ki a szélvédőt valamikor. Merhogy a kamionosra esélytelen rábizonyítani, cascoval nem megyek sokra. A teremtésit.
És mikor máskor, mint pár nappal a nyaralás előtt. Most nézegethetek repedést a olasz szerpentineken..
Most nagyon pipa vagyok.

>> Tuning és extraystuc // Alfa 146 ti Super Produzione // 2005-01-12

Felkerült a matrica a hátsó szélvédőmre. Hát, megszenvedtem vele, de most már úgy néz ki, hogy jó lesz. Remélem...

>> SzervizKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-07-06

Tavaly novemberben történt, hogy Gödöllő felé menet kaptunk egy kavicsot a szélvédőbe. De olyan szerencsétlenül, hogyha két centivel lejjebb kapja el, akkor már a műanyagot éri és nem kellett volna cserélnem az egész szélvédőt. Javítani nem lehetett volna, mert estére egész szépen felrepedt és azóta sem állt meg. Fél éve történt már, de még valamelyik héten is tovább repedt vagy 10 centit egyik reggelre. Ígyhát már ideje volt kicserélni (0706). Wikicicának köszönhetően (23%-os) kedvezménnyel cserélték ki a WestEnd spirál feljárójában (Autóüveg Centrum). Reggel 9-re kellett mennem és délután h2kor már újra nálam volt a gép, immáron egy új olasz (Splintex) üveggel, ami ugyanaz a márka, amit gyárilag az Alfa Romeo szerel be autóiba. Az első képen lehetne látni, ha jól sikerült volna a kép, hogy mindenféle irányváltással együtt kb. 50-60centit volt már felrepedve az üveg. A második képen a garanciát jelző matrica. A 3. és 4. képen pedig az új és az eredeti márkajelzés az első és a hátsó szélvédőn.

[Költségeim: első szélvédő: 16000Ft, szélvédő beépítő keret: 3250Ft, ragasztó szett: 3000Ft, munkadíj: 3000Ft ]

>> SzervizKristyon // Alfa 146 1.4 (boxer) // 2008-01-09

tegnap szélvédő javítás volt rajta pont a velem szemben egy kis kavicsnyom. Amellet, hogy zavaró, a műszaki vizsga miatt is javítani kellett...
Megfúrták, feltöltötték, kb. 15perc és kész is volt.

>> EgyébVerep // Alfa 155 2.0 TS 16V Super // 2007-11-06

Végre ki lett cserélve az első szélvédőm.