Blog >> gázolajszűrő

Kereken egy év telt el az olajcsere óta, így ma megejtettem, mindn egyébbel.

>> SzervizLiquid // Alfa 159 2.4JTDm Q4 TI // 2015-06-04

Eljött az ideje, hogy felhasználjam a tavalyi Selénia Rally-n nyert dolgokat. Csöri mesternél jártam ma. Cserélt olajat, olajszűrőt, levegőszűrőt, gázolajszűrőt és fékfolyadékot, közben megbeszéltük a világ dolgait :)

>> SzervizHaddel // Alfa 159 sw // 2014-06-14

Sort kerítettem a pollenszűrő cserének ,ellőttem egy Loctite klímatisztítót is .Aktívszenes szűrő került be.Biztosan jó lesz ,sajnos pollenallergiám van .
Gázolajszűrő is cserés volt már Ufi került be ,ugyanilyen volt benne.Kollegám segített légtelenítésnél.Légtelenítő csavart kitekertem ,kollegám pedig kétszer indította a szivattyút az indítókulcs behelyezésével.
Ki kellett cserélnem egy első helyzetjelző izzót is.Szégyen vagy nem ,de meg kellett néznem a használati utasításban ,hogyan kell :-)
A mai nap szomorú apropója ,hogy az egyik szomszédom neki tolatatott a terepjárójával a lökhárítómnak. Nem akartam elhinni ,de adott biztosítási kártyát ,majd hétfőn intézkedem.Pár faluval arrébb van egy Alfa Romeo szalon ,majd ott megcsináltatom.
Kilóméter állás 132033 km
Ufi gázolaj szűrő :15000Huf
Pollenszűrő :3600 Huf
Loctite klímatisztító: ? Huf

>> SzervizKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2014-03-08

Ma sor került a légszűrő, gázolajszűrő, és a pollenszűrő cseréjére, és még belefért egy klíma fertőtlenítés, és felkerültek a nyári gurulók is...

>> SzervizKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2014-01-28

Lassan közeleg a szerviz ideje, így megkezdtem a vásárolgatást és tegnap egy volt amorés kolléga jóvoltából nagyon kedvező áron sikerült hozzájutni, a gyári szűrőszetthez: olaj-, lég-, gázolaj-, egy aktívszenes pollenszűrő (5000Ft), és egy pár fúrt mart féktárcsához (16000Ft). Ehhez még betéteket is kell vennem...
Illetve kellett egy jobb szélső hátsó lámpa (2500Ft), az ünnepek alatt észrevettem, hogy beázik idő volt rá, így kiszedtem meg is lett a bűnös repedés a tetején, ezt megragasztottam majd gondoltam kiszárítom a sütőben, takarékon. Az első 10 perc kevésnek bizonyult, a második 10 perc is, aztán a következőnél meg megfeledkeztem róla, mire szembe jutott addigra egy kissé összement, még jó, hogy csak annyira, hogy még vissza lehetett szerelni, és már nem is ázott be, de egy kissé csúnyácskán nézett ki, ezt ma ki is cseréltem.

>> Szervizlakosg01 // Alfa 147 1.9 JTD 16V // 2012-11-28

Kb. 1,5 hónapja vettem a Tescóban ablaktörlő lapátot, gumival. 38cm-es és 2 db lapát volt benne. Csak a gumi kellett belőle, a lapátot kidobtam. Ilyen gumi volt benne korábban is. Töröl, ahogy kell. Talán 700Ft volt.

Eljött a gázolajszűrő csere ideje. 2 napja megrendeltem, aznap meg is jött. A cserét ma végezte el a Szaki. Jól megnéztem, hogy kell csinálni (nem valami bonyolult), legközelebb már én cserélem.

Szűrő: UFI 24H2O04 - 4.500Ft
Csere: 2.000Ft

A kivett szűrő is ilyen volt, tudomásom szerint ez a gyári szűrőnk :).
Érdekesség, hogy a régire nem volt rádugva a vízjelző csatlakozó alul, láthatóan direkt. Az újra sem dugta rá a srác, mondván, ha eddig nem okozott problémát, akkor ő inkább így hagyja. Majd este foci után azért rádugom, az a biztos.

Km: 146.750

>> SzervizGábor79 // Alfa 159 1,9 SW, 150LE, Automata // 2012-10-22

Tegnap előtt megtörtént a fentiek cseréje, minden rendben ment. Km 122500

>> SzervizWarbiRunner (Gyuri) // Alfa 146 1.9 JTD // 2007-09-26

Korábban már nyomozgattam a rejtélyes gázolajmelléfolyás után. Autópályás menetek után a porlasztók alatti mélyedések tele voltak gázolajjal, ami egészségtelen és büdös is. No csak annyi volt, hogy a CR és a befecskendező porlasztó közti összekötő cső fémkúpos illeszkedésű hollanderét meg kellett húzni. 10-es kulcs 28 másodperc. Aztán a gázolajszűrő csere is végre megtörtént. A szerelési útmutató szerint ki kell venni az egész gázolajszűrő egységet a cseréhez. Remélem nem nagy hiba, hogy alulról aknából hosszúszárral benyúlva lett leszedve, 10 perc alatt fenn volt az új. Legalábbis a szerelő ezt mondta, mert el kellett szaladnom a közeli boltba, mire visszaértem már légtelenített. Gyújtás néhányszor ráad és már ketyegett is újra. És ehhez készültem lelkileg egy hónapot :-)
Ami viszont meglepett, hogy mekkora hatása van a gázolajszűrő cserének. Reggel 13-14 fokban azért eddig elég nyersen szólt a motor, főleg 2000 környékén, ahol hidegen elváltok. Na ma reggel az első váltásig megvolt az a kellemetlen hang aztán kész, elmúlt, teljesen úgy járt a motor, mint melegen. Bemelegedve meg még picit simábban jár, és határozottan jobban reagál a kis gázpedálmozgatásokra.