pe-Ti - főkép
>> SzervizAlfa 156 SW 1,9 JTDm 16V Distinctive // 2009-03-21

Több Cartárs javaslatára, orvosolandó a hetek óta egyre gyakrabban jelentkező megtorpanást porrá szedtem az EGR-szelepet amit eddigi olajcserék alkalmával csak részlegesen sikerült kipucolni! A képek tanulsága szerint mérhetetlenül sok kormot sikerült kiganézni belőle.....a rugós tányér könnyen mozgott a tekercs végén levő pöcök viszont elég rapszódikusan funkcionált benyomva beragadt!
Sebaj van ellenszer mégpedig: "Well Done hideg zsíroldó" VIGYÁZAT HIHETETLENÜL AGRESSZÍV ANYAG, BŐRRE KERÜLVE MARÓ HATÁSÚ (sajna megtapasztaltam)!
Szinte fémtisztára sikerült kitakarítani vele az egész szelepet majd ezután egy alapos WD40-es kezelés következett aminek az lett az eredménye, hogy könnyedén mozog mind a tányér mind a tekercs "pöcke"! Remélem egy ideig elfelejthetem a moci eme részét!
Km óra állás: 114000.
Azóta megtett 200 km alatt nem jelentkezett a torpanás.....kopp-kopp......csak el ne kiabáljam!

>> SzervizAlfa 156 SW 1,9 JTDm 16V Distinctive // 2008-05-01

Munkával ünnepeltem május elsejét: olajcsere (Selénia WRD 5W-40), összes szűrő csere, termosztát csere (végre 90 fokos a vizem!), EGR szelep takarítás (ocsmányul nézett ki). A vezérléshez is megvolt minden cucc de azt inkább rábíztam egy tapasztalt kollégára! Gyári vezérműszíj + görgők + vízpumpa cserélve! Km óra állás: 103000.