Király lett! :-)
Bár, kicsit hiányoltam a minden alkatrész kereskedők főmuftijának csodálkozását a 159 alkatrészek láttán :-DD

Halesz2014-08-01 21:32:08 //
56484
Shadin2014-08-01 20:18:19 //
56482
M6 érdi dombtető lehajtó utáni elsőn be elsőn ki kanyar 70 körül 3-asban mindig riadalmat kelt a környéken, mert ezt kb. padlógázas kigyorsítással teszem és a jobb kerék határon nyikorog, még nem fogja meg a fake Q2, a két hátsó meg az első a külső íven csikorog a csúszástól oldalirányban, és ezek után mikor pont kiérek a forgóból, még rántok egyet a kormányon jobbra és akkor már tényleg k. jól érzem magam. Asszem gumikat kell cserélnem, amit jövőre terveztem, de 2015.05.19-én lejár a hitel :-DDDDDD
Nem a legjobb a tavasz az autó vásárlásra...
Shadin2014-08-01 20:09:53 //
56481
Ez így van. Olyan autókat hagyok ott kanyarban akik szarrá vernének egyébként, de a kanyart csak kiegyenesítve tudják bevenni azt is csak lassan. Szánalom. Hozzátenném, hogy nem járatom az autót a határon...
Norby2014-08-01 19:59:04 //
56480
ehhez én is csatlakozom, még megnyikkantani sem tudom a gumikat. Előbb lépek a fékbe :D
Norby2014-08-01 19:54:51 //
56479
Az én alőzőm is 120 le volt, igaz doboz van benne, de azóta sincs semmi gondja a jelenlegi tulajnak. 5 éve van benne a doboz.
"évek teltével...természetes módon csökken(het) a lóerők száma" - Több 100e km-es tartós tesztet olvastam már, ott általában a végén jobb a gyorsulási adat. pl.
itt is a 2,4 tesztben.
Ezt mondom én is, lehet félreértelmezhetõ voltam. 120 hp-t én sem húznám 150 fölé, szóval a 148at teljesen jónak mondanám.
'''''2014-08-01 18:53:35 //
56476
Dömpi,te voltál tavaly?
Haddel2014-08-01 18:16:19 //
56475
Igy igaz! Pályán én se állok le oktáviásokkal versenyezgetni ,úgy vagyok vele ,a sas nem kapkod legyeket :-) A szerpentineket imádom .
Haddel2014-08-01 18:03:21 //
56474
Ez jó buli lehet ,de én inkább kanyargós pályát szeretnék.Lehet majd a következő Tc pályanapra benevezek .Ha addigra meglesz a remap meg az EBC fék.
Én a mai napig elképedek, hogy mit tud az autóm. Az autópálya nem mérvadó (a magyarországiakról beszélek ahol nincsenek igazi emelkedők és kanyarok), ott a mai autók 90%-a képes 150-el menni. Bár az is kérdés, hogy milyen annál a tempónál az utazás minősége, és meg tud-e állni. Viszont a futóműve ennek az autónak a legjobb (kategóriájában) a világon. Simán veri a 3-as BMW-t. Igazából ez a futómű alapból tökéletes, és ehhez csak plusz a menetstabilizáló elektronika. A többi autó hókuszpók nélkül a kanyarokban elszállna mint a győzelmi zászló. Sokszor látom a kanyarokban a visszapillantó tükörben, hogy megpróbálnak követni, és jó esetben átsodródik a másik sávba. Vannak 200le-s autók, vannak amik így tudnak gyorsulni, vagy még nagyobb a végsebességük, de olyan amelyik így tud kanyarodni, olyan nincs. Ez ott tud menni, ahol a többiek már visszavesznek magukból. Egyszerűen elképesztő autó.
Akkor a következő váltóolajcserénél ennek utánanézünk.
Shadin2014-08-01 15:51:14 //
56471
Dömpié több... vagy az enyém kevesebb :-( 711-es Kenese kerülőn rendesen ment.
me' mé'?
Alapból 120 (feltéve, hogy nem balga belga), akkor az csak +23%!
U.a. a váltója, mint a 16V-nek, ergo a nagyobb nyomatékot bírnia kell.
A turbót nem tom...
...khm, Erhard! Lehet, hogy u.a. (méretileg) a turbója a 8V-nek, mint a 16V-nek? Erre kíváncsi lennék.
Haddel2014-08-01 15:13:06 //
56468
Egyszer én is kiváncsi lennék ,hogy egy profi sofőrrel mit tud a verdám. :-) Vagy egyszer valami pályanapra kivinni.
Liquid2014-08-01 13:48:57 //
56467
igen erre melékszem, elcsesztem a lépést hogy nem figyeltem, pedig mentem volna veletek :)
8V-ből 148 csikót kivarázsolni az baráti :D
Kiváncsi lennék, hogy enyém a papírhoz képest mennyi lóerős. A napokban pont olvastam, hogy a évek teltével a lerakódások és egyéb belső kopások miatt természetes módon csökken(het) a lóerők száma...
Robinak nem...gyíkok vagyunk :)
Télen a bowlingozáskor kipróbálta az Arkangyal-t, komolyan kapaszkodnom kellett az anyósülésen, és csak lestem, hogy jééé, a kocsim ilyet is tud?
Liquid2014-08-01 12:46:50 //
56464
így van, nekem is előbb fogy el a bátorságom :)
Haddel2014-08-01 12:20:53 //
56463
Én elég sokat megyek szerpentines úton ,és még mai napig elképedek ,mekkorákat lehet kanyarodni a 159-el.Pláne a TI kerekekkel.Komolyan mondom érződik ,hogy tudna még nagyobb kanyarsebességet ,csak én nem merem már.
kétlem, nekem csak 148 paci vágtázik odabent
Liquid2014-08-01 09:22:01 //
56461
az durva :) kell még bele póver :)
'''''2014-08-01 09:14:07 //
56460
Akkor te is lehagysz a kanyarban! :-)
Robinak ugyanaz van, mint nekem: Bridgestone Potenza ER050A 235/40 ZR19 méretben
Így van,a gumi sokat számít, de tényleg sokkal jobba többinél (146/147/156/156SW/Spider) a 159 futóműve.
Liquid2014-07-31 21:20:46 //
56457
így van valóban fontos a gumi, de tényleg egy nagyságrenddel hülyebiztosabb, stabilabb a 159 mint mondjuk a 156. Mivel most is nagyjából ugyanazokon az utakon közlekedek mint előtte így van összehasonlítási alapom. Mindkettőn hasonlóan jó gumi volt/van mégis nagy a különbség.
én adtam el egy jó párat már...
fogantyúnál van egy tartó az kiveszed, a alatta van két csavar, alul 4 vagy 5 csavar ezeket kicsavarozod a kis műanyag sarkot az ablak végén kipattintod, egy erős rántással megrántod a komplett borítást, a kis hangszórót lekötöd, utána már hozzá férsz a mechanikához...
Hátsót volt szerencsém (sajnos) a blogjaim közt olvashatsz róla...
VICI2014-07-31 19:34:06 //
56453
aki cserélt már ablakemelő mechanikát az leírhatná hogy kell nagyjából köszi :D
'''''2014-07-31 19:21:53 //
56452
Nagyon sok múlik a gumikon is.Nekem infyniti gumijaim vannak.Robinak ha jól tudom pirelli.Ment előttem tavaly a kaposvári talira.Nekem fékeznem kellett a kanyarok előtt és még úgy is határon csúszkáltam ő meg simán bement a kanyarba és kiszáguldott a végén. :-) Ja,és nem biztos,hogy ha versenyzünk,utolértem volna pedig alattam 100lóval több volt!
mizooo2014-07-31 19:18:57 //
56451
Hogy legyen jó hír is tegnap hazaékeztünk épen a nyaralásból az 59-el 4-en, csomi megpakolva klímával -> Odafelé én vezettem tempósan, 6.7L átlaggal értünk le. Visszafelé haver éhező versenyt végzett és 6.1L lett az átlag :D
Ma ment műszakizni a vas, minden érték rendben volt, semmibe sem kötöttek bele, sőt megdícsérték. Azt mondta a szerelőm, ha vigyázok rá sokáig rendben lesz valszeg.
Ofi is azt mondta hogy nem lehet rendelni mivel nincs cikkszàma.
Haddel2014-07-31 18:54:11 //
56449
Tesóm szetelője is turbóra tippelt mikor telefonon elmesélte neki.Mindegy ,most az egyik kollegánk haza ,hoz 10 liter olajat ,hogy haza tudjon menni a toyo ,és majd megnézik mi baja :-)
Vermacy2014-07-31 17:40:59 //
56448
Körbe néztem volna Én is, hiszen árajánlat kérésre adtam be meg arra, hogy mondjon véleményt a lendkerékről. Erre egyszercsak megcsinálta...
Előre is Köszönöm a felajánlást, de bízom benne, hogy a következő 3 évben, csak olajat kell cserélnem benne.
vigan2014-07-31 17:29:33 //
56447
Nem ír ki hibakódot.
igen annyi az anyagár de a szerelőknek van 40%-48%-os engedmény a bárdinál stb csak ezt nem adják oda a tulajnak vagy csak 20%-körül de neked még ennyit sem, legközelebb nézz körül jobban vagy ha kell valami keress meg és beszerzem kedvezménnyel :), Na úgy látom téged is elér ám minden :(
Azért tanácstalanok szerintem, mert a gépkönyv nem ír elő cserét a váltóolajra, pedig kellene, legalább 100ezrenként ajánlott.
Vermacy2014-07-31 16:13:44 //
56444
Tegnap este 9-kor hazaértem a szerelőtől az új kuplunggal és kinyomó csapággyal. Ma el is jöttem munkába (42 km), majd ebédelni indultunk kollégámmal.
Egyszer csak kigyulladt az akkumulátor piktogram, majd megszűnt a kormányszervó! Lehúzódtunk egy mellék utcába, hogy vissza gurulunk a cége parkolóba (1,5km-erre jutottunk), DE egyszer csak égett szag (nem kuplung :)) és némi füst a kocsi orrából. Félreáll, leállít és kinyit motorháztető!
Nem láttunk semmit, kerék mellől is jött füst, de azt nem éreztem, hogy a kocsit visszafogta volna a beragadt fék (1 héttel korábban volt felülvizsgálaton és beállításon).
Hívtam karbantartás vezetőt, aki szakiként autószerelő otthon. Nézelődés, szaglálódás ,mert gondoltam rá, hogy a tavaly cserélt kormánymű f*sta el magát, de semmi, minden folyadékszint gutosch.
Beindítottuk a kocsit, hogy megnézzük forgatja-e a kormányszervó olajat, de nem, közben tekintetünk a (vagy egy) hosszbordás szíjra vetült, ami alatt pörgött a tárcsa, csak a szíj nem. Főtengely, generátor, klíma- és kormányszervó (ha jól emlékszem) vannak ezen a körön. Lekopott vmi gumiréteg a szíjtárcsáról és leégette szinte az egész szíjat. Így már nem mertünk vele elindulni, nehogy a leszakadó szíj szétverjen akármitis, így bevontattuk a céges parkolóba, ahol ígérete szerint meg tudja oldani a problémát. Nem örülnék a trélernek és kormány- és fékszervó nélkül a vontatást se szívesen vállalnám be.
Egyenlőre ennyi, várom a fejleményeket. Írtam sms-t z asszonynak a történtekről, azóta nem érem el telefonon... :)
Vermacy2014-07-31 15:59:05 //
56443
Nekem mondod...
Vermacy2014-07-31 15:56:37 //
56442
Hááát, először csak árajánlat adásra adtam be és egyszercsak szólt a gyerek, hogy kész van...
95 és 70 volt a szett és a csapágy, meg 35 a munkadíj...
...de van most ennél nagyobb bajom is.
Nekem most újabban az első gumiabroncsok gyanusak (megint). Nem tudom mi a frászkarika lehet... Hiába fújom maximum értékre, egyszerűen szemre is laposnak néz ki, alul az oldalfala eléggé plöttyedt. Tegnap már próbából 2.7-re is felfújtam de még úgy is. Tavasszal kapott új Nokian gumikat, de előtte a GoodYear Excelence és a Michelin Primacy gumikkal is ilyen volt. Tavaly ősszel volt futóműállításon is.
Nincs senki és semmi az autóban, de a hátsó gumikkal összehasonlítva az elsők szemre sokkal laposabbnak hatnak (persze elöl van a súly, de ennyire?). Ha hazaérek próbálok pár képet csinálni.
Egyébként 215/55/R16-os kerekeim vannak és manual szerint 2,5 bar a max (hidegen). 2.2 - 2.3 bar nyomáson már érzetre is túl imbolygós...
meg kell bontani...normális helyen cserélik az biztos, kérdez megy egy automata váltós szervizt
Pl a 3-as BMW-nél le lehet venni a váltó aljáról a lemezt, ahol a szűrő van, viszont itt nincs semmiféle kívülről történő behatolásra lehetőség.
De hogyan, ha nem lehet kivenni megbontás nélkül?
olyan helyre vidd ahol szűrőt is cserélnek mivel lehet benne cserélni meg kell is...olajból minimum dextron 6-ot a márka mind1 csak normális legyen....
Ezek barmok. Persze, mert nincs leírva csere a váltó kézikönyvében sem. Pedig több mint célszerű a cseréje. Állítólag a gyári olaj a gépkocsi egész élettartamára szól. Csak ők mennyit értenek ezen. Én a vásárlás után rögtön lecseréltettem. Nekem a szerelőm otthon nem igazán akarta a saját aknájában lecserélni, mert nagyon macerás, de bevittem a szervizbe ahol dolgozik (Érd Szabó), és gond nélkül megcsinálták. Tanácsolom, csakis gyári Tutelát vegyél bele. Szűrőt nem lehet rendelni hozzá, ugyanis akkor meg kéne bontani a váltót a cseréjéhez. Ezenkívül a 6l mennyiség nem megy bele, benne marad mindenképpen kb. 1.5l. Ahhoz, hogy ez a mennyiség is kijöjjön ki kéne venni a váltót. Tanácsolom vegyél bele 5l olajat, de csakis gyárit, majd utána 60ezer kilométerenként le kell cserélni.