Hardy - főkép
>> SzervizAlfa 156 1.6 16V // 2012-04-29

Az auto nehezen indult. Gondoltam lemerult az aksi, mivel viszonylag fiatal. Feltoltottem. Mire levittem az autohoz nem nagyon indult. Ramertem. 10,5 volt benne. Mentem vele egy kort 12,2 volt, par perc mulva ismet 10,5. Ezt stabilan tartja de keves. Sajnos csere. Vettem egy egyszerut, ha tonkre megy ne a meregdraga menjen tonkre. Mert ugye a garancia nem reg jart le.

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 16V // 2012-04-29

Az elso ablakaim rendszeresen nem mukodtek. Mindig kivagta a biztositekokat. Nekialltam szetszedni. Minden rendben. Szereztem kapcsolasi rajzot. Jo sok minden van a biztositekon. Aztan egy veletlen folytan eszrevettem hogy a csomagterajto kinyitasa utan nincs tolatolampa es biztositek kimegy. Szetszedtem. Kabel megadta magat. Ujraforrasztas arrebhelyezes. Most jo.

 
>> AutóápolásAlfa 156 1.6 16V // 2012-04-06

Pár helyen a tél nyomot hagyott az alvázon, és neki álltam kijavítani. Volt olyan hely ahol épnek látszott, de az alvázvédő alatt sérült volt. Le lett csiszolva, aztán rozsdamaró, aztán megint csiszolás, megint rozsdamaró, ismét csiszolás, alapozó, alvázvédő. Most jó.

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 16V // 2012-04-06

Mint korábban említettem a gumiharangom elég rövid életűre sikeredett. Míg az eredeti kibírt 12 évet addig az új csak 3 hónapot /kb./ Mivel nem tudom mikor adta meg magát. Csak kerékcserénél vettem észre. Csöri kicserélte, ráadásul garanciába. Életembe először volt ilyen, hogy egy alkatrészt garanciába cseréljenek, ráadásul nem is kellett szólni, hanem magától ajánlotta fel. Pedig aztán Ő annyira tehetett róla mint itt bárki más. Nem hiába mondom mindig, hogy jó pár helyen megfordultam már, de ehhez hasonló szervizet még nem találtam.
Mert ígérgetni tudnak, hogy nekik ennyi meg ennyi garancia van de ha érvényesíteni akarod akkor jönnek a kifogások.
-Pl. önindító megcsinál autóra felszerel Hollandiába tgk. nem indul, ami kb a 10. indítás a javítás óta. Több 100 € a javítás. Itthon válasz: a garancia külföldre nem érvényes. Könyörgöm egy nemzetközi fuvarozást végző járműről beszélünk, amit jól tudtak a javításkor., és sorolhatnám jó sokáig.-
Futóművet is átnézte, minden rendben, illetve lassan -de szerintem gyorsan lesz- hátsó lengéscsillapító csere. Mindig átnézetem mert itt az Amoren azt mondják, hogy az Alfának iszonyúan rossz, illetve szervizigényes a futóműve, és benne van a bogár a fülembe.
Nem tudom, 160000 Km. stabrúd, 190000 Km felső lengőkar, meg kutyacsont. Most 234000 van benne. Mi lenne ha nem lenne szervizigényes, vagy mit szóljon az Öcsém aki a pár éves BMW-be amibe 70000 Km van már az egész első, és hátsó futóművet kicserélte kompletten.
Visszatérve a szervizhez, meg lett javítva a mások által tönkretett olajleeresztő csavar is, amit már korábban is említettem.

 
>> Tuning és extraAlfa 156 1.6 16V // 2012-04-03

Sajnos a tükörtartómon megsérült a festés és nekiállt korrodálni. Ezért gondoltam lefestem, de mivel a bukógombák se tetszettek így mind a kettő kapott karbon bevonatot VTN technológiával itt: http://vtn-print.ewk.hu/
Még olajleeresztő csavar, gumiharang, meg pár dolog van hátra amit hirtelen felírtam magamnak. De a tükröt most kihúzhatom.

 
>> EgyébAlfa 156 1.6 16V // 2012-03-22

Felraktam a nyári felniket. Meg kaptam egy kis agyvérzést, mert a pár hónapja cserélt gumiharangom, -lásd előző blog- amivel 5000 km-t mentem eddig bírta. Illetve nem tudom meddig mert nem tudom mikor ment tönkre, mert nem nézegettem, mivel álmomban se gondoltam volna, hogy ennyit bír. A bilincs mellett körbe megadta magát. Most megint cserélhetem.

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 16V // 2011-11-12

A kerékcsrénél vettem észre, hogy a gumiharangom elfáradt. Pont ami a szíj alatt van, így minden csupa zsír lett. Csörihez jelentkeztem be Palotára, aki Apukájával együtt mint mindig tökéletesen megcsinálták. Sajnos most vettem észre, hogy a korábbi olajcsrénél az olajleeresztő csavarom megsérült, illetve a menet. Legközelebb javítani kell. Sajnos egy egyszerű olajcserét is el lehet rontani.
Nem értem miért nem lehet normális munkát csinálni. Miért van az, hogy mindenhol hanyag trehány munkát végeznek. Pedig lehetne, mert itt az élő példa, hogy lehet, mert már 5 éve járok Csöriékhez, és idáig mindent hibátlanul megoldottak.
Nem esett le a generátorom, és ismét nem esett le miután felhívtam a figyelmét a szerelőnek a multkori eset miatt, nem ment tönkre az önindítóm ráadásul külföldön, miután javítva lett, nem rakták be úgy a fékbetéteket hátra, hogy jobboldalra a külsőket balra pedig a belsőket / BMW márkaszervíz / és még sorolhatnám a sok hibát. Ilyenkor nem tudom, hogy sírjak, vagy üvöltsek kínomba...
Viszont jól funkcionál a motortakaróm megerősítése, mert már darabokba lenne, ha nem teszem fel a fölekhez a lemezeket...

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 16V // 2011-11-12

Mivel már 12000 km volt az olajban elküldtem kicserélni mert nekem nem volt időm. Gondoltam ezen nincsen mit elrontani, de mint késöbb kiderült tévedtem. A másik két szűrőt saját kezüleg cseréltem.

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 16V // 2011-09-30

Lassan lejár a műszaki vizsgája az autónak, így elmentem egy állomásra, hogy megújuljon. Csont nélkül sikerült, bár a kilométeróra állását nem nagyon hitték el. /224900/ Azt hitték sokkal kevesebb van benne. Főleg mikor alá is néztek.
Jött még egy szép 33-as is, az is nagyon egybe volt.

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 16V // 2011-09-03

Horvátországba már néha bevillant a kopást jelző kis lámpa, így cserélni kellett elöl a betéteket. Gondoltam megcsinálom. Nem volt egyszerű mivel minden fajta kulcsom van de 7-es imbusz az nem. Persze mikor már levettem a kereket meg mindent akkor jöttem rá, hogy az kell hozzá. Kapni se tudtam sehol, de jött a Sárgaangyal és segített. Cserébe kapott egy kv-t. Ha már levettem lefestettem a tárcsát is, mert már kezdett lekopni.