Mutasd

>> Szerviz2013-06-06

Tegnap előtt jött meg az 5 liter XADO olaj és az intenzív motoröblítő amibe ugyszint benne van az adalék. Az állagát tekintve jobban preferálom, mert ne híg mint a gázolaj hanem sűrű olaj amibe van minden földi jó. A motormosó betöltését követően 25km-es utazgatás volt M0-M6 szakaszon. Beálltam a garázsba utána ránéztem az olajra, hát tényleg intenzív, sokkalt feketébb mint volt de halkabb is, bedig a nívón a szint felénél van az olaj. Tegnap sem sikerült olajat cserélnem így mára tervezem a dolgot. Mára elmult az indulásnál lévő halk dizel hang.(kb 80km-t mentem motormosóval a motoromban.) a leírásában azt írja h min 10-15 perc alapjáraton vagy 20km, erősen koszolódott motor esetén 2-300km de maximum 1000km-t menjünk vele.. mivel sűrű a motormosó bátran ajánlom h menjünk vele 2-3 napot és utána cseréljünk.

>> Egyéb2013-06-03

Hétvégén megejtettem a belső takarítást, szappanos vízzel lemostam a műszerfalat és a két első ülést. Kezdett feketedni a víz a végére. Majd bekentem ezeket az elemeket bőrápolóval, mély fekete színe van. Majd a motorteret is lemostam. 1 liter vízhez kevertem 10-15dkg trisót. Szebb lett minden aluminium. zsírmentes és oxidmentes.

A héten megejtem az olajcserét Xado10w60 olajjal töltöm fel a gépet, és ismét mann olajszűrőt kap, a többi szűrő még egy kört hagyom benne. 10000km-es olajcsere az igazi neki. olajszűrőből a nagyobbat teszem fel azaz a ts szűrőjét. A ts szűrője 76mm magas a jts-é 50mm. Elféra szűrő kicsitigazgatni kell de sokkal nagyobb a szűrőfelület és ez jótékony hatással van a kenésre.

>> Egyéb2013-05-16

Feltettem a nyári garniturát is, nem volt olcsó, de megérte.
Kumho Ecsta Le Sport XL 225/45 R17 Y :)
nyárigumi ujabb 6évre kipipálva.
2 hete h fennvan de jo féle, csak még nem kopott be annyira.

>> Tuning és extra2013-03-26

Február első hetébe felhívtam munkaidő alatt az érdi bontót, megkédeztem h mien bőr ülései vannak? ami spontán érdekelt volna az a 156TI, GT, - ezek közül csak a gt volt de azt kompletten akarta eladni, sima 156 mustársárga volt de az nem volt annyira szép állapotba, még a végén rákérdeztem h brera ülések vannak-e. Meglepődve a válaszon mert szintén ritka - volt 2db, szép állapotba, jöjjek le nézzem meg és megalkudunk. Oké szombaton megyek. Lementem, és mikor beleültem, körbenéztem nagyon megtetszett, tudtam h nem fog stimmelni a sin meg miegyéb de kis igazítással mindent meglehet orvosolni. Megvettem. Tolattam is be az udvarba tettük be és nagy mosollyal jöttem el onnan.
Hétvégén volt rá időm h betegyem, leápoltam Turtlewax bőrápolóval már két hete kb, a 156 sinjeit kellett átraknom. Nem kellett heggesztenem, furnom.. csak egy kis adaptert tettem alá, mivel +3,5cm volt a két sin külömbsége. lényegébe 4 csavar és 4 anya kellett plusz az adapterhez anyag. Én egy rozsdamentes acélt vettem elő ami nem hajlékony. levágtam 4 csíkot, melyet majd befedek filccel és nem látszik semmi. biztiöv meg a hátsó adapterhezrögzítettem a kasztnihoz, így az is biztonságos. Összképre nagyon szép és mégnagyobb mosollyal ülök be szeretett alfámba. Nagyobb figyelmet kap az alfa a parkolóba illetve azon a helyen ahol lassan gurolok.

>> Tuning és extra2013-03-17

Megcsináltam a projectoros lámpám. Vettem ebayről egy szettet durván 28.000ft-ra jött ki. A csomag tartalmazta a 2 projectort, két trafót izzóval (4300K), h4 bi-xenon kábelköteget és relét, valamint a szerelési adaptereket és csavarokat. Nem kellett sokat faragnom, csak egy kicsit kell a focsor aljából faragni annyit h beférjen a projector alá a kábel is. A lámpa aljára furtam egy lyukat h a kábelek alul jöjjön ki a trafot is alul rögzítettem, így mikor benéznek a motortérbe nem látják h utólagos. A gyári helyzetjelző fényt azt csak kihuztam és a foncsór mögé tettem, ebbe lett bekötve az angyalszem ami nem olyan nagy mint a bmw-be, ezáltal szebb is. (2-3kép)

Rendszámvilágításba ismét smd led került be, mellesleg hátul levettem a rendszámkeretet és felragasztottam, elől már matricarendszám van. (4kép)

Került bele kövess haza fény is - amelyet elől a ködlámpára és a helyzetjelzővilágításra lett rákapcsolva. Be és kiriasztásnál 30mp-re felvillan, majd elalszik. Postával együtt 6600Ft-ba került. (4-5.kép)

B-oszlopokat Carbonfóliával vontam be, anyagköltség kb 2500ft. (1.kép)

A fényszóró magasságállító kapcsolójának eltüntetése folyamatba van.

>> Egyéb2013-02-20

szombaton megrendeltem a gyári vízhőfok jeladót. Nem volt semmi hibakód, csak gondoltam veszteni nem fogok vele. Meglepő eredmény, jobban huz mint eddig, nem dúsítja tul hideg üzemmódba, ezáltal kevesebb gőz szinte semmi, sztem jótékony lesz a fogyasztásra is ...

>> Egyéb2013-01-27

Két hete h kicseréltem a pillangószelepet, azóta hibátlanul megy a paripa.

>> Egyéb2012-12-28

Ma végre kicseréltem haldokló akkumulátoromat. Ami benne volt 2007-es gyártású renault akku volt, 60Ah 540Ah-val, az utolsó 1 évben töltöttem utána vizet és elkezdtem magam tölteni, hidegbe meg nagyon gyengének bizonyult, beindult de nehezen már és ez a computernek se tesz jót! Így vettem ma egy Exide Premium 77Ah-s akkut 760A indítóárammal. Akkora mint a 72Ah-s társa csak hangyányival magasabb először ezt néztem ki 27500Ft-ért de mutatták egyből h van 77Ah-s ugyan akkora csak magasabb és 29.000Ft-ért mondtam jo akkor legyen az, kaptam a végén 1000Ft akciót is így 28.000ért hozhattam el. Nagyon sokan dícsérik az exide-ot ezért esett rá a választás.

>> Szerviz2012-12-07

Ismét megadta magát a pillangószelepem, bontottat kaptam de 1.6 ts-é amit nem csipáz a jts. egyszerűen mentem és egész jo volt, leálltam 2 órára és mikor visszaültem nem nyitott szinte a szelep, nem tudtam akkora rohammal menni mint szerettem volna sajnos és nem reagál annyira gázadásnál. Megint ingadozott az alapjárat és állt le az autó. Emiatt.. Jövőre egy jtsbe valót nézek addig is ez lesz.

 
>> Autóápolás2012-11-11

Reggel lementem a benzinkutra, vittem háztartási zsíroldót(aldiba lehet kapni ilyen univerzális és sárga spricnis) befujtam vele a motorteret alul is ahol elértem, vártam egy percet majd nagynyomásúval lemostam. hagytam megszáradni- áttöröltem, a motorvédő burkolatot is visszacsavartam és leszilikonoztam. szélvédőmosót feltöltöttem -19essel.