Blog >> alfacity

>> Eseményystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2012-06-02

Megint esett. Szerencsére nem egész nap, mint tavaly, hanem csak részletekben kaptuk az égi áldást. Ez mindenképpen pozitívum. A rendezvény végére még a nap is kisütött. :-)
A csapat jó volt, a hangulat jó volt, az autók szépek voltak, egyedül tényleg az időjárásra lehet panasz, de nyilván erről nem tehet senki. Jól éreztük magunkat! :-)
Az eredményhirdetés utáni bekiabálós-kérdésmegválaszolós-nyereményözönben sikerült jó választ adni kérdésre, így a két évvel ezelőttihez hasonlóan ismét nyertem 5 liter motorolajat, kiegészítve motortisztítóval, féktisztítóval és bogároldóval. Köszönöm! :-)

>> Eseményystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2012-05-24

Jobb később, mint soha alapon ma felkerült az autóra a promóciós matrica. Elsők között szoktam felragasztani, de csak hétfőn kaptam kézhez, az autó is baromi koszos volt, így csak most sikerült. Lényeg, hogy fent van! :-)

>> EseményKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2011-05-28

AlfaCity 2011 Light (0528)

Először úgy volt, hogy ha esni fog, nem is megyünk.. HoZénak sem készült el a hátsó lökös, stb.. az én terveim se értek célba, úgyhogy nem is nagyon bántuk volna. Aztán reggel még úgy nézett ki, ha esni is fog, akkor is délre, de legkésőbb du.2-re áthalad Komárom felett. Elindultunk, bár nem kapkodtuk el a rajtot, mert inkább a jóidőre időzítettünk. Útközben még az autót is lemostuk, abban bízva, hogy kegyes lesz hozzánk a sors. Végül már majdnem Komáromnál jártunk, amikor még csak cseperegni kezdett. De már esett.. :\ az autómosást már itt láttuk, hogy buktuk. Főleg mikor a szembe jövők oldalról is felvágták a vizet a kocsijainkra. Megérkeztük. Szakad. Arra lettünk figyelmesek, hogy sokan tartanak a bejárat felé, de mégtöbben jönnek el. :S Mindegy. Belépőnk megvan, az autó már úgyis vizes, nemsokára mi is azok leszünk, mit veszíthetünk még? Bementünk és beálltunk az utolsó sorba. Szinte teljesen mindegy volt, hisz embereket alig lehetett látni. Megreggeliztünk az autóban, majd nekibátorodtunk HoZéval és egy pár esernyővel, hogy felderítsük hová is jöttünk. Körbenéztük az árusokat, találkoztunk néhány ismerőssel, megcsodáltunk pár érdekes vasat, majd mivel nem voltunk túlöltözve, inkább visszaültünk az autónkba és fűtöttünk. Közben pedig vártuk, hogy az eső kicsit alábbhagyjon egy újabb kör erejéig. Idővel így is lett, de ennek ellenére szinte az összes programot elmosta. Indulás előtt még ittunk a büfében egy meleg kapucsínót, majd elhagytuk a helyszínt azzal a reménnyel, hogy jövőre talán békésebb idő fogad.

[Költségeim: belépő elővételben 1500Ft, autómosás 500Ft, matrica 3300Ft, könyöklő 5000Ft, csomagtérajtó teleszkópok 3000Ft]

Sok-sok emberrel együtt, ma mi is útra keltünk.
A szokásos konvoj 8-kor indult Pápáról. Az első "affér" az volt, hogy a szombathelyiek nem kanyarodtak le Tét fel, így csak Győrben találkoztunk.
Győrből pár perces késéssel indultunk, de ehhez már hozzászoktunk. Mindig van késő...
A második affér az a kiadós eső volt, amit Komárom felé kaptunk. A harmadik, hogy valaki a sorban nem tudta (vagy nem akarta) tartani a tempót, így a mögötte jövőkkel együtt leszakadtak. (Talán egyszer kiderül, hogy ki volt...) A hasonló esetek elkerülésére a következő konvojra valamit ki kell találni.
Komáromban a Riegler vendégeként nem kellett végigállnom a sort, hanem az erőd fő bejáratán keresztül jöttem be és a standjuk mellé parkoltam.
A hideg és esős idő miatt - jobb híján - az esernyő alatt fényképeztem a becsekkoló Cartársakat.
Szerencsére a rossz idő ellenére sok ismerőssel tudtam találkozni, beszélgetni, de egy csomó dologra (pl. a régebbi Alfákra) nem jutott idő.
Hazafelé betértünk Győrben az Árkád-ba, ahol egy Padödö koncert tette fel az i-re a pontot. Jó hangulatban értünk haza.

>> Eseménypettinke // Alfa Montreal 2.6 V8 // 2011-05-28

oda-vissza 200 km minden gond nélkül, sok-sok rajongó és borzasztó sok víz - ez az idei AlfaCity mérlege.
azt hiszem, a kemény mag, akik a vacak idő ellenére eljöttek, mégis jól érezték magukat - ráadásul a sátrak közelebb hozták egymáshoz az alájuk bújó embereket :-)

>> EseményRolcho // Alfa 156 1.6 TS // 2011-05-28

AC Light helyett AC Rain.

A következő hétvégén: Balaton Classic

>> EseménySanyi // Alfa 156 1,6 TwinSpark Progression // 2011-05-28

Light....
Hát ez annyira light-ra sikerült, hogy tuti nem ez lesz az a tali amire sokági emlékezni fogok. :) Nem lett volna semmi gond, ha nem esik az eső és nincs hideg. Kevés emberrel is tudtam beszélni, mert mindenki menekült be a kocsijába vagy valami fedett helyre. Fényképezni sem igazán tudtam, pedig most úgy készültem, hogy tele lövöm a memóriakártyát. Az erődön belül talán 10 képet csináltam, a maradék 30 a konvojozás előtt/közben/után készült.

Kati azért jóóó volt. :)

Köszi a szervezést, jövőre ragyogó napsütésben megint találkozunk. :)

>> Eseményystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2011-05-28

Reggel szikrázó napsütésben indultunk Budapestről. Az autópályán már esett, és hűlt a levegő. Mikor a hőmérő csak 15 fokot mutatott, kezdtem aggódni, de úgy voltam vele, hogy tavaly is az M1-esen kapott el minket a zuhi, és utána meg milyen jó időnk volt... Tévedtem!
Egész nap hűvös volt, néha csak csöpögött, néha szakadt az eső, és mivel meleg volt, mikor elindultunk, rajtam csak nyári cucc volt. Ezt annyira nem élveztem, de ez az én hülyeségem. Később kaptam egy pulcsit, onnantól jobban éreztem magam. :-)
Sajnos a rossz idő rányomta a bélyegét az egész napra, a gyermek miatt főleg nehéz volt így. Az autóban sokat üldögéltünk, egyrészt fáztam, másrészt a lányokat sem akartam egyedül hagyni. Sajnálatos, hogy így alakult, erről senki nem tehet. Nem tudtam annyi képet sem csinálni, mint szoktam...
De Wolf Kati koncertjét azért élvezték a csajok. :-)
Remélem, hogy jövőre jobb lesz az idő!

Ma felkerült az AlfaCity reklámmatrica. Kicsit vágni kellett rajta, mert nagy. Az ablakra pedig nem akartam idén sem feltenni, így maradt a jól bevált hely. Természetesen a ferdesége is megmaradt, ami szándékos.

>> EseményFairlane // Alfa 155 1.8 TS, 8V // 2010-05-29

Sajnos alfacitybe menet félúton szétugrott a váltórudazatom...
Sikerült visszarakni, SD aktív verbális segítsége ellenére is :))
Kikopott az egyik kis gömbcsukló / Faudi-fej; egy drót segítségével ideiglenesen fixáltam...

Egyébként az erőd jó volt, miután elszállt a lila köd :)