Blog >> klíma

A klímát bekapcsoltam, és megcsapott az ismerős bűz. Ki is kapcsoltam gyorsan, majd felhívtam a Fékcentrumot, a múltkor kifigyeltem, hogy akciós náluk az ultrahangos, infrafényes, mikrohullámú atomtisztítás :-)

Na jó, szóval ózonnal fertőtlenítik az utasteret, majd ultrahanggal porlasztott fertőtlenítőszerrel a klíma hőcserélőt és a szellőző járatokat. Gondoltam most eltekintek a DIY befújós spray megoldástól (ami amúgy a 146-nál bevált), nézzük mit tud a kifinomult "Wynns" technika. Villogott kéken, az biztos, figyeltem az ablakon keresztül. Jó sokáig ketyegett alapjáraton az autó, mire egyszer kiírta, hogy ready.

Beszereltek egy új pollenszűrőt és ennyi. Sok melójuk nem volt vele, viszont úgy tűnik tényleg eltűnt a büdös mocsárszag.

Az utastér ózonos fertőtlenítését azért is kértem, mert az előző gazdinál volt kiskutyáknak is bejárása az autóba, én meg inkább gyerkőcöket fuvarozok. Legyen csak kipucolva minden.

>> SzervizPoló // Alfa 156 2.0 TwinSpark Distinctive // 2016-12-24

Kapott egy ózonos klíma tisztítást.

>> SzervizV.Tomi.145-146 🍀 // Alfa 146 2.0 TD // 2016-01-10

Klímás rendszer be lett építve (a műszefal ki lett robbantva), még a kábelezés marad későbbre. Nem találtam hozzá bontott klíma csöveket ezért a Fiat Bravo klíma csöve lett beszerelve. Kellett némi igazítás, a vízhűtő hátrébb került a csövek végett illetve kapott szárító szűrőt mert ennek a rendszerében nem volt. Ezen kívül le lett cserélve a vezérmű szíj vezető és feszítő görgökkel együtt, volt még motor-váltó-szervó olaj csere, olaj szűrő - levegő szűrő-üzemanyag szűrő és a pollen szűrő cserélve, a motor tömítésések is ahol nem tömítet megfelelően.

>> Autóápolásgelle // Alfa 156 SW // 2016-06-10

Most, hogy volt egy kis időm, rászántam magam egy "tavaszi" nagytakarításra.

Kapott új izzókat a tompítottba, ablaktörlőket elöl-hátul, üzemanyagszűrőt, pollenszűrőt, klímatisztítást.

309000

>> SzervizLiquid // Alfa 159 2.4JTDm Q4 TI // 2016-09-16

Ma voltam klímát ellenőrizni Stipsits Dénesnél Győrújbaráton. 310g volt a rendszerben a 460 helyett. Tehát ráfért a csekkolás, ellenben ezt az elmúlt 8 évben hozta össze, így teljesen rendben van ennyi hiány. Az ár erős hátszéllel értendő...

>> SzervizDante // Alfa 156 2.0 JTS Sportwagon // 2016-08-19

A hibás klímacsövet sikerült kicserélni. Hosszabb művelet lett belőle, mert a lökhárítót le kellett venni.
Másnap irány klímatöltés. Feltöltés után közölték velem, hogy fel van töltve, nem szivárog, de nem is működik.
Na ilyenkor mivan?
Hazaértem, motorháztető felnyit. Nézegetem, fogdosom a dolgokat. Hozzáérek a klímakompresszor tetején lévő csatihoz, abban a pillanatban kattan a klímakompresszor és megy.
Csati szétszed, kitakarít, rendesen összerak. Boldogság - van klíma :)

>> SzervizForró // Alfa 155 2.0 ts 16v sport // 2016-07-21

Mivel már egy ideje nem működött, nem is használtam (1.év után elengedte a gázt), illetve közben a kompresszor csapágyas lett, időszerűvé vált ennek is a revíziója. Szükség volt egy bontott kompresszorra, klímahűtőre. A rendszerben volt egy lyukas klímacső, ebből rendelkezésemre állt cseredarab, illetve a tágulószelepnél eltömődött. Ez utóbbit tartalmazó cső megy a tűzfalhoz, a szervótartályt le kellett venni, hogy hozzá lehessen férni, így akkor már szervóolaj is ki lett cserélve. Ebből a csőből kellett csináltatni újat, illetve az alumínium részét forrasztani, mert ott is volt egy kis lyuk. Ezek rendbetétele után gázzal feltöltve, megfelelő csatlakozási helyeken tömítések cserélve, ismét jéghideg a klíma és végre a huzat nem viszi le a fejemet pályán.

km óra: 267500

>> SzervizDante // Alfa 156 2.0 JTS Sportwagon // 2016-08-15

Bontóból beszerezve (Olaszautóbontó).
Megért egy kirándulást Tatára.

>> SzervizDante // Alfa 156 2.0 JTS Sportwagon // 2016-08-13

Klímásnál nyomáspróbáztattam a rendszert. kiderült egy alu cső kidörzsölődött, és lyukas :(

>> Szervizpeto147 // Alfa 147 1.6 TS Distinctive // 2016-07-29

A történet úgy kezdődött ,hogy bejöttek a melegek olyan május körül...klíma benyom hideg semmi...jó elviszem feltöltetni.Fel is töltötték vákum próba nyomáspróba minden jó.Öröm ,hogy végre hideg van a kocsiba kb. olyan 2 napig elvittem egy klímáshoz ,hogy mi lehet a baj megállapítottuk ,hogy a magas nyomású kör feltölőszepje rossz...csere nyomáspróba vákum próba minden ok mehet bele a gáz kb 1 hétig hideg is volt majd megint elment a gáz és megint csak a meleg maradt visszavittem átnézünk mindent megint semmi jó akkor klímahűtő le megnyomatni hátha az ereszt az sem ereszt...most kicseréltek minden tömítést és szelepet remélem jó mert ezek után már csak a kompresszornál ereszthet.



Első töltés:12000 Huf
Második töltés+szelep csere:14000 Huf
Harmadik javítás:24500 HUf