Kn[.]xX - főkép
>> Tuning és extraAlfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-05-29

Tegnap (0529) végre sikerült eljutnom a Paradox csapatához, ahol egy kisebb hangtechnikai változás következett be az autóban. Bekerült a csomagtérbe egy mac Maximus 12z jelzésű zárt láda, és egy 4 csatornás Limited Edition Z4100-as mac White erősítő. Az előkábelezés ésszerűsítésen esett át, így elég lett a tápkábel hossza is. Sőt. Az erősítő felszereléséhez egy egyedi, méretre szabott és a csomagtartóban lévő kárpit színével azonosan borított falap szolgál. Szép munkát végeztek a srácok. Látszik, hogy értenek hozzá. Időben ez kb. 3,5-4 órát vett igénybe. Kábelezéssel, szereléssel, kárpitozással, EQ állítgatással, stb. De az eredmény magáért beszél. Az első szettet is kinéztem már, de egyelőre az nem került beépítésre. Igaz, hogy gyári van most benne, de meglepően szépen szól együtt a ládával.

Kicsi a világ - szokták volt mondani.. És milyen igaz. 10-re mentünk a Paradox-ba és egy fél órán belül megérkeztek BeeGee-ék.. És ez még mind semmi, mert a 147-es alfa is ott volt, amit már AlfaCity-ben is megcsodálhatott a közönség, úgyhogy egyszerre négy alfa volt jelen a műhelynél. Gondolom, ez nem mindennapos eset náluk sem.

[Költségeim: A láda és az erősítő akciósan történő vásárlása, szerelési anyagok (kábelszett nélkül), egy Connection aksisaru szett és a munkadíj. ]

>> AutóápolásAlfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-05-10

Beújítottunk egy bogároldós szélvédőmosót is (0510) a nyárra, remélem nemsokára már beönthetem az autómba.. Jól fog jönni az még a nyáron.

A norauto-ban pedig lebeszéltek a bandpass ládáról sedan autóba, úgyhogy az előző blogbejegyzés nagyon gyorsan meg is hiúsult. Kereshetek egy normális zárt ládát. És már inkább 4 csatornás erősítőben gondolkodok - Piritu cartárs ajánlására. Úgyhogy teljes a tanácstalanság egyelőre melyik ládát és melyik erölködőt válasszam. Pedig már-már biztos voltam a dologban. Azt hiszem körülnézek Alpine-éknál. Ha minden kötél szakad, akkor pedig marad a jóöreg Blaupunkt GTB 1200-as zárt láda vagy egy mac..

>> Tuning és extraAlfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-05-09

Az alábbi képeken láthatóak az új kiszemelt áldozatok. Egy JBL bandpass mélyláda és JBL GTO erősítő. Szép darabok. Remélem megfelelnek majd az elvárásoknak, és nemsokára be is ugorhatnak az autóm hátuljába..