Kn[.]xX - főkép
>> EseményAlfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-05-01

Készen lett végülis az új vezetői engedélyem, tegnapi nap (0430) át is vettem a gödöllői Városházán. Gyönyörűszép.. full rózsaszín.. és a fénykép.. De legalább 2018-ig jó lesz megint. Kaptam hozzá tokot is, amiben a hibapontok vannak leírva, amik azt hiszem már nem is érvényesek ebben a formában. Úgyhogy kb semmire nem jó :)

Felhívtam a Novák Alfás srácot is. Nem tudnak szívászajcsökkentőt adni használtan. Próbáljam majd később. Viszont utánaolvastam és utánakérdeztem ennek az egésznek, hogy mi van ha nincs benne olyan?! Állítólag(!) nem gond, sőt. A hangja durvább lesz, leállításkor hörög, és hasonlóképpen működik mint egy sportlégszűrő, azaz több levegőt enged így át, szabadabban, tehát minimális fogyasztáscsökkenés és minimális teljesítménynövekvés várható. Csak víz ne kerüljön a motorba, mert akkor meg motorcsere várható :( :)

>> EgyébAlfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-04-28

Úgy látszik semmi nem akar összejönni, ami az autóval kapcsolatos.. Legalábbis a terv szerint nem :) Ma (0428) reggel felhívtam az Okmányirodát, hogy lesz-e szerdán új jogsim. Azt válaszolta a nő a telefonba, hogy szerdán és csütörtökön szokták megkapni jogsikat, hívjam őket szerda du. Ez mind szép és jó, de.. ha szerda du. hívom fel, hogy megérkezett-e, akkor azt aznap már neccesen tudom csak átvenni, mert át kell mennem érte Gödöllőre, és gondolom nincsenek nyitva este 8ig. Csütörtökön meg május 1. Tehát - ez is - tolódik.

Vasárnap este (0427) pedig Zolinál jártunk. Levittük neki a díszrácsokat és az új ablaktörlő lapátokat. Nehezen akart összejönni a találkozó, mert a telefont nem vette fel (aludt), így azt hittük csak potyára megyünk le, de nem baj, legfeljebb ott hagyjuk a cuccot és majd megtalálja - gondoltam magamban. De mikor ott voltunk már, észrevették, hogy kint állunk a ház előtt aztán kijött. Beszéltük, hogy hogy s mint halad(nak). Nem túl jó hírek. Kezdem a jókkal: a belseje tipp-topp, kárpittisztításon ill. műanyag- és bőrápoláson esett át a beltér. Tényleg szép. A futóművek rendben, minden cserélendő alkatrész újra cserélve, elöl-hátul. És kb ennyi múlt hét vasárnap óta. Amik nincsenek még feltéve: dobbetétek, első lámpák, első lökhárító, motorháztető, díszrácsok, ablaktörlő lapátok, feliratok, csomagtérfedél, rendszám, indexek, motortérben: akkumlátor, légszűrőház, folyadéktartályok, kipufogórendszer, stb.. El kell vinni még futóműveshez, és kivülről le kell takarítani, az elemeket beállítani - rések szempontjából, féknyergeket pirosra fújni, stb.. És még beindítva sem volt, mióta szét lett szedve. Már régóta szerettem volna ha készen lett volna az autó, pl. alfacityre, de a legközelebbi célpont a szerdai nap lenne (0430), de már látom, hogy ebből sem lesz semmi megint. Képeket most nincs is miről.. Azt mondta Zoli, kedden este beszéljünk. Ok.

>> EseményAlfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-04-16

Tegnapi nap (0415) dokinál jártam, hogy megújítsam a jogsimat, mert 0420-án lejár. Immáron 10 éve, hogy megszereztem a vezetői engedélyemet. Lehet, hogy valakinek ez nem is olyan sok, de 26 évesen..:)
Ma (0416) voltunk Gödöllőn az okmányirodában, hogy ott is elintézzük az ezzel járó teendőket. A fénykép katasztrófális lett. Mire megmondta a csaj, hogy hová nézzek, már készen is volt a kép. Nem sokat sz*rozott vele. Pl. meg se kérdezte, hogy bele akarok-e nézni elötte a tükörbe, hogy talán megigazítsam ósszekócolt hajam..:) Beültem, húzzam ki magam, nézzek a kamerába, kész, mehet. Ennyi volt kb. A kép meg.. veszélyes. Leszurkoltam 4000Ft-ot a postán, a dokinak meg adtam 6300-at és két hét múlva meg is lesz a szép új plasztik kártya a régi papír alapú helyett.
Kaptam róla egy papírt, hogy ott jártam és ha időközben lejár a jogsim (most vasárnap), akkor utána igazolni tudjam, hogy készül az új, de jófej volt a nő, mert azt mondta; a rendőr nem biztos, hogy el fogja fogadni. Akkor mi a sz*rnak van az a papír, ha nem azért, hogy amíg elkészül, ne b*sszanak meg? Hihetetlen.. 0430-án elvileg elkészül az új. Személyesen kell menni érte. Ez volt a másik ..hír. Postán miért nem jó?! 0503-án meg megyünk osztrákiába Seegrottéba a tavasbarlangba. JEssz. Remélem addig elkészül.