Végre valaki aki szeret barkácsolni és nem mindjárt rohan a boltba újat venni. :)
Gratula, remélem tartós lesz. Majd várjuk a tapasztalatokat.
Egyébként, én valahogyan biztosan megerősíteném/pántolnám a törött fület. (Szegecseléssel, vagy ragasztással.)
droberto2013-07-06 13:12:07 // 3096
droberto2013-07-05 23:14:56 // 3095
droberto2013-07-05 20:22:04 // 3094
Mi meg úgy nézünk a szakácsra, mint aki krumplit akar sütni az olajjal a kezében. :)))
droberto2013-07-05 09:51:03 // 3092
JaJa, jövőre is hozd a gépedet! :)
No, meg pizsomát! :)
No, meg pizsomát! :)
droberto2013-07-05 09:50:09 // 3091
Nagyon sokat foglalkoztam kísérleteztem e témában.
A robogómon az FKI Hőálló festéke vált be. De nagyon, már 3 éve.
Technologia: szemcseszórás, lefújás, majd hőkezelés.
A hőkezelésen gondolkodnom kell még (ill. letesztelni), hogy egy 6-8 perces DPF regen elég lehet-e? Sajnos elég nagy ahhoz a kipuff, hogy sütőbe rakjuk.
Robogó:
(képet most nem találtam)
A robogómon az FKI Hőálló festéke vált be. De nagyon, már 3 éve.
Technologia: szemcseszórás, lefújás, majd hőkezelés.
A hőkezelésen gondolkodnom kell még (ill. letesztelni), hogy egy 6-8 perces DPF regen elég lehet-e? Sajnos elég nagy ahhoz a kipuff, hogy sütőbe rakjuk.
Robogó:
(képet most nem találtam)
droberto2013-07-05 09:33:49 // 3090
No persze a Fotósoknak is köszönöm a sok csudaszép képet.
droberto2013-07-05 09:28:44 // 3089
Így van: 159VTT 13'.
Elnézést kérek, hogy így elhúzódott az elkészítés, de a minőség remélem kárpótol mindnyájatokat és a hangulat is átjön a távol maradtaknak.
Sokat gondolkodtam, olvasgattam a régi beszámolókat és, őszintén szólva nem vagyok a szavak embere, de a fényképeket mindennél jobban szeretem, és hiszem, hogy egy kép többet mond száz szónál.
Erhard, még egyszer köszönjük a Főzést, :) a többieknek meg a sok segítséget és a részvételt.
Illetve itt szeretném megköszönni még egyszer Halesznak a segítséget és a munkáját.
Jövőre ugyanígy, ugyanitt. :)))
Elnézést kérek, hogy így elhúzódott az elkészítés, de a minőség remélem kárpótol mindnyájatokat és a hangulat is átjön a távol maradtaknak.
Sokat gondolkodtam, olvasgattam a régi beszámolókat és, őszintén szólva nem vagyok a szavak embere, de a fényképeket mindennél jobban szeretem, és hiszem, hogy egy kép többet mond száz szónál.
Erhard, még egyszer köszönjük a Főzést, :) a többieknek meg a sok segítséget és a részvételt.
Illetve itt szeretném megköszönni még egyszer Halesznak a segítséget és a munkáját.
Jövőre ugyanígy, ugyanitt. :)))
droberto2013-07-04 23:54:11 // 3088
:)
Valahol meg kell tanulniuk...
Valahol meg kell tanulniuk...
droberto2013-07-04 23:36:02 // 3087
Milyen Űrlények laknak felétek az aknában? :)))
droberto2013-07-04 22:45:37 // 3086
Van rá megoldás. Máskor ne a középen állj meg, hanem a sarokban, ahol nincs forgalom.
droberto2013-07-04 22:43:03 // 3085
Az sem elhanyagolható, hogy mennyit csal az óra...
droberto2013-07-04 22:14:40 // 3084
droberto2013-07-04 11:47:24 // 3083
Nagyon köszi a méréseket. :)
Azt gondolom elég nyilvánvalóan alátámasztottad az EGR jótékony hatásait.
Bár a Turbó/EGR viszonyt már a múltkori méréseiddel is bizonyítottad.
A szakirodalom egyébként akár 60%-ot is mond, mint az EGR-en keresztül beszívott levegőaránya...
Azt gondolom elég nyilvánvalóan alátámasztottad az EGR jótékony hatásait.
Bár a Turbó/EGR viszonyt már a múltkori méréseiddel is bizonyítottad.
A szakirodalom egyébként akár 60%-ot is mond, mint az EGR-en keresztül beszívott levegőaránya...
droberto2013-07-03 21:01:57 // 3082
Az emberi gyarlóság... :) Azért én bízom a Novitec-ben, mégiscsak ők a gyári tuningcsapat. :) Bár jót azért ez se tesz az alkatrészeknek az fix.
Bassz... neked ha Ghibli-d lenne annál is mindig aggódnál valamin. :)))
Bassz... neked ha Ghibli-d lenne annál is mindig aggódnál valamin. :)))
droberto2013-07-03 20:31:54 // 3081
Akkor mégsem olyan szar dolog ez az EGR, nem? ;)
Nekem is bejövős lenne egy állófűtés, bár én elsősorban nem gazdaságossági szempontból tekintek rá, hanem a motor védelme szempontjából.
Nekem is bejövős lenne egy állófűtés, bár én elsősorban nem gazdaságossági szempontból tekintek rá, hanem a motor védelme szempontjából.
droberto2013-07-03 18:34:42 // 3079
Persze, E2-től felele pakolják a benzinesekbe...
Inkább itt arra lennék kíváncsi, hogy a Multiair-ben van-e még EGR, tudják-e a kipuff szelepeket rányitni sziváskor, vagy csak a szívószelepeket tudják "függetleníteni" a vezérműtengelytől?
Inkább itt arra lennék kíváncsi, hogy a Multiair-ben van-e még EGR, tudják-e a kipuff szelepeket rányitni sziváskor, vagy csak a szívószelepeket tudják "függetleníteni" a vezérműtengelytől?
droberto2013-07-03 18:27:52 // 3078
Találtam is egy megfelelőt.
Még ránézek a Δp szenzorra, hogy mi a méréstartománya és lehet megcsinálom.
Már csak egy T-idom kell, meg egy rejtekhely ennek a ronda órának (bár a számlapot le lehet cserélni egyszerűen).
Vélemény, ötlet valakinek?
Még ránézek a Δp szenzorra, hogy mi a méréstartománya és lehet megcsinálom.
Már csak egy T-idom kell, meg egy rejtekhely ennek a ronda órának (bár a számlapot le lehet cserélni egyszerűen).
Vélemény, ötlet valakinek?
droberto2013-07-03 18:13:16 // 3077
Ez is egy (újabb) ajánlatos olvasmány. A DPF -ről (is) szól. (A cikket ajánlom a DPF-et gondolkodás nélkül kiírók számára.)
Ez is megerősíti a NOx és PM arány változását az égési hőmérséklet függvényében:
"A környezetvédelem kérdése itt igen összetett: a kipufogógáz NOx tartalmának csökkentése a részecske kibocsájtás növekedésével jár, a részecske emisszió csökkentése pedig NOx emelkedést okoz. A szakirodalom ebben a vonatkozásban is megdöbbentő adatokat hoz nyilvánosságra: "A koromszűretlen gépkocsimotorokból, a gépkocsi által megtett út minden milliméteres szakaszára, százmillió részecske jut. A dízelkoromszemcsékre el nem égett szénhidrogén-részecskék tapadnak, amelyek igazoltan rákkeltő anyagok" (Forrás: Autótechnika, Petrók János). "
Mintha szívemből szólnának:
"Éppen ezért lenne lényeges, hogy a vezető tájékoztatást kapjon a részecskeszűrő telítettségéről. Ez -viszonylag- egyszerűen elérhető. "

Vagy, LED-es visszajelző:

Ez is megerősíti a NOx és PM arány változását az égési hőmérséklet függvényében:
"A környezetvédelem kérdése itt igen összetett: a kipufogógáz NOx tartalmának csökkentése a részecske kibocsájtás növekedésével jár, a részecske emisszió csökkentése pedig NOx emelkedést okoz. A szakirodalom ebben a vonatkozásban is megdöbbentő adatokat hoz nyilvánosságra: "A koromszűretlen gépkocsimotorokból, a gépkocsi által megtett út minden milliméteres szakaszára, százmillió részecske jut. A dízelkoromszemcsékre el nem égett szénhidrogén-részecskék tapadnak, amelyek igazoltan rákkeltő anyagok" (Forrás: Autótechnika, Petrók János). "
Mintha szívemből szólnának:
"Éppen ezért lenne lényeges, hogy a vezető tájékoztatást kapjon a részecskeszűrő telítettségéről. Ez -viszonylag- egyszerűen elérhető. "

Vagy, LED-es visszajelző:

droberto2013-07-03 17:42:32 // 3076
Érdekes...
Pedig ezt több helyen is olvastam, ezért is vannak párban az EGR a NOx-ot, míg a DPF a PM-et csökkenti.
Egyébként egyre jobb az általam is favorizált injektor.hu WEB oldal. Egyre több az info.
AZ EGR-es cikkükben van néhány érdekesség a belső visszavezetésről (szivó és kipufogó szelep összenyitásáról). Talán ez a jövő???
Bár benzines, de azt tudjátok, hogy a Multair-ben van EGR szelep?
Egyébként pont ezt írtam én is délután:
"(Csupán zárójelben: a környezetvédelmi szempontok indokolnák a kipufogógáz összetételére közvetlenül ható alkatrészek - ilyen pl. az EGR szelep, a katalizátor, vagy a lambda szonda - elérhetőbb árszinten tartását. A fotón szereplő "gyári" EGR szelep ára márkakereskedésben 54e Ft, más kereskedelmi csatornákon pár ezer Forinttal alacsonyabb, ami még mindig egy igen tekintélyes summa. A már sokéves, alacsony értékű autók esetén ezek az összegek túl nagy rést ütnek a tulajdonos egyébként is lapos pénztárcáján. A kókler, sufnis, környezetromboló, de "kedvező árfekvésű megoldások" egy része sajnos erre vezethető vissza.) "
Csabi, köszi előre is a méréseidet. :)
Pedig ezt több helyen is olvastam, ezért is vannak párban az EGR a NOx-ot, míg a DPF a PM-et csökkenti.
Egyébként egyre jobb az általam is favorizált injektor.hu WEB oldal. Egyre több az info.
AZ EGR-es cikkükben van néhány érdekesség a belső visszavezetésről (szivó és kipufogó szelep összenyitásáról). Talán ez a jövő???
Bár benzines, de azt tudjátok, hogy a Multair-ben van EGR szelep?
Egyébként pont ezt írtam én is délután:
"(Csupán zárójelben: a környezetvédelmi szempontok indokolnák a kipufogógáz összetételére közvetlenül ható alkatrészek - ilyen pl. az EGR szelep, a katalizátor, vagy a lambda szonda - elérhetőbb árszinten tartását. A fotón szereplő "gyári" EGR szelep ára márkakereskedésben 54e Ft, más kereskedelmi csatornákon pár ezer Forinttal alacsonyabb, ami még mindig egy igen tekintélyes summa. A már sokéves, alacsony értékű autók esetén ezek az összegek túl nagy rést ütnek a tulajdonos egyébként is lapos pénztárcáján. A kókler, sufnis, környezetromboló, de "kedvező árfekvésű megoldások" egy része sajnos erre vezethető vissza.) "
Csabi, köszi előre is a méréseidet. :)
droberto2013-07-03 17:12:42 // 3075
droberto2013-07-03 14:47:51 // 3074
"És te tudod, hogy hány JTD-n volt eddig HF-tömítés hiba emiatt? 7 év alatt egyről sem hallottam." - Nem tudom, de akkor is növeli a hőmérsékletet. Nem vagyok motormérnök, de ez elég sok dolgot befolyásol. Ami a tömítésnél pl. lényegesebb lehet, az az olaj. Magasabb hőmérsékleten gyorsabban degenerálódik.
"Az EGR előtt is voltak turbós autók. Másrészről ez a hatás eltörpül a vezető által okozott terheléstől." - Voltak, de az EGR nélküli autók programja más volt. A második részével egyet értek.
"Érdekelne egy konkrét érték, hogy mennyivel. (Mármint, hogy egyáltalán hallható-e.)" - Erre nem tudok felelni, de ez engem is érdekel. Majd ha Piritu és Shadin is eljön a 159VTT 14'-re, akkor majd bemérjük. :)
"Az, hogy koromban gazdag kipufogógázzal tömi tele a szívóoldalt, valahogy kimaradt." - HSZ-emben a pozítív tulajdonságait emeltem ki. Ezt írtam is. Fontosnak éreztem ezeket összegyűjteni, mert az EGR negatív tulajdonságai itt és máshol is oly sokszor elhangoznak.
(Ha valaki kevesebb műszaki affinitással rendelkező autótulajdonos olvassa ezeket, akkor a megfelelő döntést tudja meghozni.)
Hozzáteszem, nekem tökéletesen mindegy, hogy ki, hogy tesz, mit csinál.
Az meg hogy töm, SZVSZ kissé tulzó, hiszen a szívósor egy csatorna két véggel. Persze tudom, hogy voltak, és lehet gond, az áramláskorlátozó lapátkákkal (lásd VW diesel és 2007 előtti JTD), de én bízok az olasz mérnökökben.
Egyébként, meg számomra nagyon progresszívnak hat, ez az egész kipufogógáz utókezelés, friss hideg levegő ide, korom oda. Lehet még mindig nem tökéletes megoldás, lehet adalékanyagokkal tisztább lenne a kipufogógáz, de azért azt se felejtsd el, hogy az adalékok előállítása komoly energiaigényű és általában környezetszennyező. Az EGR pedig "házon" belül passzívan működik.
Szerintem az egyik legnagyobb baj, az, hogy az EGR 100-200k km után tönkremegy, illetve az, hogy viszonylagosan drága a pótlása.
"Az EGR előtt is voltak turbós autók. Másrészről ez a hatás eltörpül a vezető által okozott terheléstől." - Voltak, de az EGR nélküli autók programja más volt. A második részével egyet értek.
"Érdekelne egy konkrét érték, hogy mennyivel. (Mármint, hogy egyáltalán hallható-e.)" - Erre nem tudok felelni, de ez engem is érdekel. Majd ha Piritu és Shadin is eljön a 159VTT 14'-re, akkor majd bemérjük. :)
"Az, hogy koromban gazdag kipufogógázzal tömi tele a szívóoldalt, valahogy kimaradt." - HSZ-emben a pozítív tulajdonságait emeltem ki. Ezt írtam is. Fontosnak éreztem ezeket összegyűjteni, mert az EGR negatív tulajdonságai itt és máshol is oly sokszor elhangoznak.
(Ha valaki kevesebb műszaki affinitással rendelkező autótulajdonos olvassa ezeket, akkor a megfelelő döntést tudja meghozni.)
Hozzáteszem, nekem tökéletesen mindegy, hogy ki, hogy tesz, mit csinál.
Az meg hogy töm, SZVSZ kissé tulzó, hiszen a szívósor egy csatorna két véggel. Persze tudom, hogy voltak, és lehet gond, az áramláskorlátozó lapátkákkal (lásd VW diesel és 2007 előtti JTD), de én bízok az olasz mérnökökben.
Egyébként, meg számomra nagyon progresszívnak hat, ez az egész kipufogógáz utókezelés, friss hideg levegő ide, korom oda. Lehet még mindig nem tökéletes megoldás, lehet adalékanyagokkal tisztább lenne a kipufogógáz, de azért azt se felejtsd el, hogy az adalékok előállítása komoly energiaigényű és általában környezetszennyező. Az EGR pedig "házon" belül passzívan működik.
Szerintem az egyik legnagyobb baj, az, hogy az EGR 100-200k km után tönkremegy, illetve az, hogy viszonylagosan drága a pótlása.
droberto2013-07-03 09:02:46 // 3073
Adsz a részletekre! :)
droberto2013-07-02 20:24:40 // 3072
Persze az EGR szelepnek vannak negatív tulajdonságai, mint mindennek, de amikor kiírtad, te pl. figyelembe vetted a "+" tulajdonságait?
Merthogy:
- csökkenti az égési hőmérsékletet (tudod te pl, hogy a hengerfejtömítés hány fokig bírja?)
itt meg kell jegyezni, hogy az égési hőmérséklet emelésekor pedig a szilárd részecske kibocsájtás csökken:

- csökkenti a Nitrogén-dioxid kibocsájtás
- tehermentesíti a turbófeltöltőt
- csökkenti a zajszint
- korábban bemelegszik a motor, így kopás szempontjából a káros hidegüzemet csökkenti
Merthogy:
- csökkenti az égési hőmérsékletet (tudod te pl, hogy a hengerfejtömítés hány fokig bírja?)
itt meg kell jegyezni, hogy az égési hőmérséklet emelésekor pedig a szilárd részecske kibocsájtás csökken:

- csökkenti a Nitrogén-dioxid kibocsájtás
- tehermentesíti a turbófeltöltőt
- csökkenti a zajszint
- korábban bemelegszik a motor, így kopás szempontjából a káros hidegüzemet csökkenti
droberto2013-07-02 20:03:39 // 3071
Üdvözöl mindenkit ALFA159 CarTárs Krétáról. :)
Nem fér hozzá az Amore-éhoz...
Nem fér hozzá az Amore-éhoz...
droberto2013-07-02 17:08:58 // 3070
No látod ez a nem mindegy, mivel 35k-be kapott volna (gyári) Pierburg-ot is.
droberto2013-07-02 17:07:24 // 3069
Kinek mi az ésszerű...
Számomra az, hogy ha az autómban egy kopó alkatrész tönkremegy, akkor veszek bele egy újat, megtartva ezzel a gyári állapotát.
Számomra az, hogy ha az autómban egy kopó alkatrész tönkremegy, akkor veszek bele egy újat, megtartva ezzel a gyári állapotát.
droberto2013-07-02 07:44:55 // 3067
Meg azt is mondtuk neki, hogy cserélje ki egy újra...
droberto2013-07-01 13:39:02 // 3066
Van új 59-ed?
Miben más még?
Gondolom a nagyobb turbó és a szigorúbb emissziókorlátozás miatt lustább alacsony fordulatszám tartományban. Illetve szerintem a váltóáttételezés is más, mivel Piritué viszi a 240-et az enyém meg csak 212-őt (-1-2%) ment. :)
Miben más még?
Gondolom a nagyobb turbó és a szigorúbb emissziókorlátozás miatt lustább alacsony fordulatszám tartományban. Illetve szerintem a váltóáttételezés is más, mivel Piritué viszi a 240-et az enyém meg csak 212-őt (-1-2%) ment. :)
droberto2013-07-01 13:34:58 // 3065
Gratula a kitartáshoz és az alapossághoz. Kíváncsi leszek az eredményre. :)
droberto2013-06-29 23:03:08 // 3064
Akko' ezért csuklottam délután. :)))
B@ssz... te ezekkel a haspáncélcsavarokkal szívsz rendesen. :(
Kéne csinálnunk egy Oetiker boltot. :)
A mocim üa. csövét is kéne cseréljem... az is ezzel van rögzítve. :(
B@ssz... te ezekkel a haspáncélcsavarokkal szívsz rendesen. :(
Kéne csinálnunk egy Oetiker boltot. :)
A mocim üa. csövét is kéne cseréljem... az is ezzel van rögzítve. :(
droberto2013-06-29 22:49:43 // 3063
Egy kis info, ha újrfújod:
A zárhídon levő hűtők feletti műanyag takaró lemez bolháit csak roncsolással tudtam kiszedni. Kellet vennem újakat. :(
A zárhídon levő hűtők feletti műanyag takaró lemez bolháit csak roncsolással tudtam kiszedni. Kellet vennem újakat. :(
droberto2013-06-29 22:46:57 // 3062
Sőt, ha már így szétszedted, én a vízhűtőt is kiszedném és a hűtők tartóvasát + a bölcső elejét is rozsdátlanítanám, lefesteném, mert az gondolom gatya állapotban van nálad is. :(
Én sokkal jobban aludnék utána... (sajna én a hűtőket nem szedtem ki)
Én sokkal jobban aludnék utána... (sajna én a hűtőket nem szedtem ki)
droberto2013-06-29 22:43:37 // 3061
droberto2013-06-29 22:34:57 // 3060
Igen ez igaz, ezt tudtam. De eddig azt hittem, hogy a nehézkes regeneráció miatt, hogy nem tud rendesen felmelegedni illetve félbe tud szakadni.
Úgy látszik a telítődés is gyorsabb.
Alapjáraton - ahogy egyszer Csabiii159 is írta - bazi gyorsan tömődik.
Úgy látszik a telítődés is gyorsabb.
Alapjáraton - ahogy egyszer Csabiii159 is írta - bazi gyorsan tömődik.
droberto2013-06-29 21:12:07 // 3059
Ott az após Lacettije pihen. Tavaly viszont mikor nyaraltak és mi lent voltunk, bent állt a vas. Bazi jó érzés volt, amikor kinyitottam a folyosó ajtót, és már láttam is a vasat.
Egyébként ami nagy gondot jelent még: a szomszédban levő méhészet és az udvarban levő kerti tó. Az Alfa felett száll el mind és rendre le is sz@rják.
Tiszta méhszar az egész. :(
Egyébként ami nagy gondot jelent még: a szomszédban levő méhészet és az udvarban levő kerti tó. Az Alfa felett száll el mind és rendre le is sz@rják.
Tiszta méhszar az egész. :(
droberto2013-06-29 17:41:57 // 3058
droberto2013-06-29 17:39:43 // 3057
Nézelődtem ma az ECU-ban és rájöttem, hogy a DPF sokkal lassabban tömődik nagy sebességű (autópálya) tempónál mint városban illetve közúton.
Ez jól látszik az alábbi képen is, hogy még csak 82 %, de már megtettem 804 km-t. (Az elmúlt 750 km 90%-a autópálya. Az átlagsebesség 75 kmph.)

Az uccsó 5 átlagát a legutóbbi elbukott városi DPF tisztítási kísérlet árnyékolja be.
Átlagosan 500-650 km-t tudok menni két regen közt.
Ez jól látszik az alábbi képen is, hogy még csak 82 %, de már megtettem 804 km-t. (Az elmúlt 750 km 90%-a autópálya. Az átlagsebesség 75 kmph.)

Az uccsó 5 átlagát a legutóbbi elbukott városi DPF tisztítási kísérlet árnyékolja be.
Átlagosan 500-650 km-t tudok menni két regen közt.
droberto2013-06-29 13:06:19 // 3056
Pl. a kedves előző tulaj kárpit leszedéskor elfelejtette visszatenni.
Előtte míg nekiesnél pillants rá MES-el.
MES => egyeb => Driver's Door G.E. Procond =>Actuators => Vezető ajtó LED
Ha nem mén' úgyse, akkor nem marad más hátra: kárpit leszedés. :)
Itt a képen 7 óránál ottan lóg a LED kábelje. :)
Ha úgyse mén', akkor adj áramot a LED-nek (először egy telefon akksiról, hátha nem 12-V-os. Nehogy kinyírd.)
Ha nem megy szerencséd van mert csak ki kell cserélned a LED-et, ha megy ajtó vezérlő COMPUTER csere. Vagy esetleg csak kontakthiba...
Előtte míg nekiesnél pillants rá MES-el.
MES => egyeb => Driver's Door G.E. Procond =>Actuators => Vezető ajtó LED
Ha nem mén' úgyse, akkor nem marad más hátra: kárpit leszedés. :)
Itt a képen 7 óránál ottan lóg a LED kábelje. :)
Ha úgyse mén', akkor adj áramot a LED-nek (először egy telefon akksiról, hátha nem 12-V-os. Nehogy kinyírd.)
Ha nem megy szerencséd van mert csak ki kell cserélned a LED-et, ha megy ajtó vezérlő COMPUTER csere. Vagy esetleg csak kontakthiba...
droberto2013-06-28 22:22:09 // 3055
droberto2013-06-28 22:19:17 // 3054
Én is jelentkeztem juhéjj! :)))
droberto2013-06-28 16:12:43 // 3053
Nem szép, de az a profi. Egy frankó levehetővel meg alig látszik valami belőle. No meg a biztonság...
Nyugat Európában nagy hagyománya van már a vonóhorgos kerékpárszállításnak.
A tetőn szállítás jó, de csak minőségi csomagtartóval, szállítóval. Különben... :(
Hátránya:
- nehéz a fel-, és a levétel + sérülésveszély
- megnövekedik a fogyasztás
- megváltozik a kocsi vezethetősége, mivel a súlypont feljebb kerül
- tiszta bogárszar lesz a bringa
- garázsnál, mélygarázsnál lezúzásveszély!
Csomagtérajtós hátrányai:
- az ajtó nem erre lett kitalálva, zsanérok, zár kikopik
- festék megsérül
- nem látszik a lámpa és a rendszám, ergo büntetnek
- vészhelyzetben, balesetnél veszélyforrás műanyag tartó fül és a műanyag heveder
Nyugat Európában nagy hagyománya van már a vonóhorgos kerékpárszállításnak.
A tetőn szállítás jó, de csak minőségi csomagtartóval, szállítóval. Különben... :(
Hátránya:
- nehéz a fel-, és a levétel + sérülésveszély
- megnövekedik a fogyasztás
- megváltozik a kocsi vezethetősége, mivel a súlypont feljebb kerül
- tiszta bogárszar lesz a bringa
- garázsnál, mélygarázsnál lezúzásveszély!
Csomagtérajtós hátrányai:
- az ajtó nem erre lett kitalálva, zsanérok, zár kikopik
- festék megsérül
- nem látszik a lámpa és a rendszám, ergo büntetnek
- vészhelyzetben, balesetnél veszélyforrás műanyag tartó fül és a műanyag heveder
droberto2013-06-28 15:02:39 // 3052
A legjobb a vonóhorog + vonóhorgos szállító.
Ami költséghatékonyságot illeti az a tetőnyomagtartó (50-60k gyári vagy Thule) + a rá felszerelhető bringatartó.
A csomartérajtóra felszíjazhatót felejtsd el. Szerintem.
Ami költséghatékonyságot illeti az a tetőnyomagtartó (50-60k gyári vagy Thule) + a rá felszerelhető bringatartó.
A csomartérajtóra felszíjazhatót felejtsd el. Szerintem.
droberto2013-06-28 01:07:59 // 3049
A te rátetted az élre. Úgy a jó! :)
droberto2013-06-27 23:19:37 // 3048
Pont most olvastam!
Gondos gazda vagy. :)
Nekem a két oldalon teljesen máshogy van ragasztva a kavicsfólia. De egyiken se úgy mint, ahogy te csináltad.
Gondos gazda vagy. :)
Nekem a két oldalon teljesen máshogy van ragasztva a kavicsfólia. De egyiken se úgy mint, ahogy te csináltad.
droberto2013-06-27 22:40:40 // 3047
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.