Gratulálok, azt hiszem jól döntöttél, mindent megtettél az előélet maximális felderítése érdekében, és ha még alkudni is tudtál... :)
Azért résen legyél, a helyedben, mindent (le)cserélnék!
droberto2012-07-23 18:16:37 // 796
droberto2012-07-23 18:13:53 // 795
Jellemzően elég sokáig árulják a vasaikat! Volt egy 156-juk is, azt is vagy egy évig hirdették, pedig komoly képek voltak arról is....
droberto2012-07-23 18:10:54 // 794
Még az enyémnél is szarabbul nézett ki, vagy hasonló volt?
"Mi lehet akkor beljebb abban a müa. házban, vagy a fojtószelepnél ill. a turbó után?" - Kéne gy endoszkóp aztán be kéne kukkantani! :)
"Mi lehet akkor beljebb abban a müa. házban, vagy a fojtószelepnél ill. a turbó után?" - Kéne gy endoszkóp aztán be kéne kukkantani! :)
droberto2012-07-23 18:08:38 // 793
A szívócsőben meg a turbó által felépített nyomás uralkodik. Szerintem ezt a MAP méri!
droberto2012-07-23 18:06:12 // 792
A szombat esti tesztút során nem produkálta a hibát! A nyomás egyszer sem ment fel 2.550 mBar fölé. Nem értem, de majd elválik! Egyenlőre jó. Kopp-kopp-kopp...
droberto2012-07-23 18:04:07 // 791
Te nézted, hogy a FES nálad mennyit mond turbónyomásra?
droberto2012-07-23 18:02:48 // 790
"vagy a Novitec box elromlott" - Ezt azért kétlem. Ez lenne az utolsó tippem.
Amíg komoly hiba nem jön, nem bántom a szívósort!
Amíg komoly hiba nem jön, nem bántom a szívósort!
droberto2012-07-23 18:00:44 // 789
Azért ne kenjünk minden a Novitec nyakába!
droberto2012-07-23 17:58:19 // 788
"Sztem dobd a boxot minél messzebb a kocsitól" - Azért ez egy erős költő túlzás. Azt gondolom, hogy ha ezt megtenném egy páran ugranának érte... :)
"úgyhogy mielőtt nagy tisztogatásba kezdenél sztem menj el csináltass egy remapot" - A komoly chiptuning, egy jól (hangsúlyozom jól, nem csak itt-ott randomra felhúzgált) megírt remapnál kezdődik, amit szvsz. kevesen tudnak Magyarországon elvégezni. Lévén, hogy nem tömegmotorról beszélünk.
Nem volt semmilyen komoly célom a boxxal, csak ennyiért nem hagyhattam ott. Ha fontos lett volna a teljesítmény, akkor 2.4-et vettem volna!
"Nálam dpf off és remap kb -0,8l/100 km fogyasztás csökkenést eredményezett" - Írja csak ki mindenki a DPF-et, ez minden probléma forrása! Ez is csak egy felesleges EURO károsanyagkibocsájtási direktíva csökevénye. Legalábbis a sok (chip)tuning oldal - egymástól összelopkodott leírása alapján!
Az csak egy városi legenda, hogy a DPF csupán a szigorított környezetvédelmi direktíva (Euro 4) miatt kellet. A DPF-re elsősorban azért volt/van szükség mert a korszerű dízelmotorok égéstermékei, már igen kicsik, és ezek nagyon veszélyesek az élőlények számára. A DPF pedig nagyon jó hatásfokkal szűri a 2,5 PPM alatti - szállópor alapját képző - részecskéket!
Például te konkrétan próbáltad tisztítani/tisztíttatni a részecske szűrőd, mielőtt egy chipmester kivégezte?
Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mindent megtettél-e gyerekeink egészsége érdekében!
"úgyhogy mielőtt nagy tisztogatásba kezdenél sztem menj el csináltass egy remapot" - A komoly chiptuning, egy jól (hangsúlyozom jól, nem csak itt-ott randomra felhúzgált) megírt remapnál kezdődik, amit szvsz. kevesen tudnak Magyarországon elvégezni. Lévén, hogy nem tömegmotorról beszélünk.
Nem volt semmilyen komoly célom a boxxal, csak ennyiért nem hagyhattam ott. Ha fontos lett volna a teljesítmény, akkor 2.4-et vettem volna!
"Nálam dpf off és remap kb -0,8l/100 km fogyasztás csökkenést eredményezett" - Írja csak ki mindenki a DPF-et, ez minden probléma forrása! Ez is csak egy felesleges EURO károsanyagkibocsájtási direktíva csökevénye. Legalábbis a sok (chip)tuning oldal - egymástól összelopkodott leírása alapján!
Az csak egy városi legenda, hogy a DPF csupán a szigorított környezetvédelmi direktíva (Euro 4) miatt kellet. A DPF-re elsősorban azért volt/van szükség mert a korszerű dízelmotorok égéstermékei, már igen kicsik, és ezek nagyon veszélyesek az élőlények számára. A DPF pedig nagyon jó hatásfokkal szűri a 2,5 PPM alatti - szállópor alapját képző - részecskéket!
Például te konkrétan próbáltad tisztítani/tisztíttatni a részecske szűrőd, mielőtt egy chipmester kivégezte?
Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mindent megtettél-e gyerekeink egészsége érdekében!
droberto2012-07-22 00:01:44 // 787
Most végeztem a vas bütyköléssel (nem csak saját).
Volt rendes! szervo olaj csere, és teszt/diag kör, DFP regen-nel.
Hamarosan beszámolok mindenről! Most mennem kell, mert várnak...
Volt rendes! szervo olaj csere, és teszt/diag kör, DFP regen-nel.
Hamarosan beszámolok mindenről! Most mennem kell, mert várnak...
droberto2012-07-21 01:36:02 // 786
Ezennel bedobom magam a Remapos hiénák ketrecébe. :)))
Box által generált motor hibakód.
Remélem tippem azért megoldja a problémát...
Box által generált motor hibakód.
Remélem tippem azért megoldja a problémát...
droberto2012-07-20 15:40:04 // 785
A lényeg az amit írtál! Átlagosan 25 km évente, ha ettől a Paolo-tól vette a kereskedő, akkor a vasban most elméletileg 170-180 k km-nek kell benne lenni!
Mivel a használtautó lutri, de ilyen módszerekkel nagyban tudod minimalizálni a kockázatot!
Mivel a használtautó lutri, de ilyen módszerekkel nagyban tudod minimalizálni a kockázatot!
droberto2012-07-20 09:49:06 // 784
A legjobb az olyan vonóhorgos kivitel, amin van külön rendszámtáblatartó és 2 db komplett lámpatest. Ha ezeket kerékpárokkal eltakarod, a rendőr megbüntet. Létezik ezekből 2 és 3+1 kerékpár szállítására alkalmas. Olyat vegyél ami biztonságos.
A jobbak drágák, de ezek könnyőfém ötvözetből készülnek, jól szerelhetőek, és egyszerűen lehajthatóak a csomagtérfedél felnyitásához. Ha Thule kínálatából választasz nagyon nem lőhetsz mellé!
A jobbak drágák, de ezek könnyőfém ötvözetből készülnek, jól szerelhetőek, és egyszerűen lehajthatóak a csomagtérfedél felnyitásához. Ha Thule kínálatából választasz nagyon nem lőhetsz mellé!
droberto2012-07-19 15:38:26 // 782
Ez akkor tényleg típus hiba. Tegnap olvastam Tozo blogját is erről...
Nekem mióta a fóliás összerakta a bal hátsó szorul, félek, hogy túlerőltetem. A Tipon a bowdenvég esett le. Az 59-nél mi száll el pontosan rajta?
Nekem mióta a fóliás összerakta a bal hátsó szorul, félek, hogy túlerőltetem. A Tipon a bowdenvég esett le. Az 59-nél mi száll el pontosan rajta?
droberto2012-07-19 13:09:22 // 781
Akkor mindjárt kettőt és akkor lesz egy Zagato Brera... :)
droberto2012-07-19 07:32:59 // 780
A csavarok nekem is feltűntek, hogy világítanak!
Egyébként meg kikérem magamnak! :))) (Mint AC-n ottlevő) Az első egyike volt ezen csavarok rozsdátlanítása, matt feketére festése! :)
Egyébként meg kikérem magamnak! :))) (Mint AC-n ottlevő) Az első egyike volt ezen csavarok rozsdátlanítása, matt feketére festése! :)
droberto2012-07-18 15:36:47 // 779
De még így is elég kétélűnek érzem a cikket, főleg, ha csak a címét nézem! SZVSZ ezzel alaposan kimerítette a "gyártóknak udvarlás" fogalmát!
droberto2012-07-18 15:33:47 // 778
Írja is a cikk elején:
"Legutóbbi cikkünk a rendszeresen szervizelt, mégis csúnya motorkárt szenvedett Fordról nagy visszhangot keltett."
Nem olvastam a commenteket, de az importőrök gondolom - SZVSZ hirtelen megindulásból írt cikk hatására - jól a fejére (TC-os fejekre) koppintottak és finomított a dogon egy picit.
"Legutóbbi cikkünk a rendszeresen szervizelt, mégis csúnya motorkárt szenvedett Fordról nagy visszhangot keltett."
Nem olvastam a commenteket, de az importőrök gondolom - SZVSZ hirtelen megindulásból írt cikk hatására - jól a fejére (TC-os fejekre) koppintottak és finomított a dogon egy picit.
droberto2012-07-18 14:09:00 // 777
Írt a Göbölyös cikket az egyik korábbi vitáról olajcserügyben.
Ez alapján inkább Piritus oldalnak ad igazat. Viszont azt is írja hogy minden használat függvénye, és ugye a megfelelő olaj használata!
Nos, ha új kora óta az enyém lenne a vas, akkor vsz. én sem 10-15k km-enként cserélnék (nálam ez pont egy év lesz vsz.), hanem mondjuk 20-25k-ként, mint ahogy említi is.
De: mivel nem ismerem 100%-ig az előéletét, és a valódi futásteljesítményt, és írja a kopást (amit én is említettem a 22515. hsz.-emben) azt gondolom, hogy tojok a környezetszennyezésre és a spórolásra, nekem ez még el kell fusson tíz évet.
Ez alapján inkább Piritus oldalnak ad igazat. Viszont azt is írja hogy minden használat függvénye, és ugye a megfelelő olaj használata!
Nos, ha új kora óta az enyém lenne a vas, akkor vsz. én sem 10-15k km-enként cserélnék (nálam ez pont egy év lesz vsz.), hanem mondjuk 20-25k-ként, mint ahogy említi is.
De: mivel nem ismerem 100%-ig az előéletét, és a valódi futásteljesítményt, és írja a kopást (amit én is említettem a 22515. hsz.-emben) azt gondolom, hogy tojok a környezetszennyezésre és a spórolásra, nekem ez még el kell fusson tíz évet.
droberto2012-07-18 13:21:09 // 776
A mai délelőtt összefoglalóját olvashattuk! :)))
droberto2012-07-18 13:18:32 // 775
Ha nem számít, hogy némileg elveszti a középkonzol a gyáriasságát, akkor egy beépítőkerettel (10-15k) tehetsz be utólag egy-, vagy két DIN-es fejet is!
30-40k-tól, már mind sokkal többet tud mint egy egy sima mp3-as fej, vagy akár egy CD-s B&M kombó.
+ kormánykapcsoló illesztő (25k)
30-40k-tól, már mind sokkal többet tud mint egy egy sima mp3-as fej, vagy akár egy CD-s B&M kombó.
+ kormánykapcsoló illesztő (25k)
droberto2012-07-18 13:06:39 // 774
Szerintem meg bármilyen BT-os after marketes megoldás lepipálja mind a B&M, mind a Connect Navot. Nem saját tapasztalat, de sajnos egy két kivételtől eltekintve mindenkitől ezt hallani...
Igaz az is, hogy 2005-2006-ban azért még nem volt ilyen széles a kínálat/igény a szóban forgó eszközöket tekintve.
Remélem az Alfánál is rájönnek az autós informatikai rendszer fontosságára és a Guiliát már egy BMW-s iDrive rendszerét lepipáló felhasználóbarát és gyors GUI val látják el.
Bár a ennél talán fontosabb lenne rájönni, hogy miféle padlóra fogják készíteni. Lassan kifutnak az időből sajnos! Nem biztos, hogy a 4C-re kéne koncentrálni SZVSZ!
Igaz az is, hogy 2005-2006-ban azért még nem volt ilyen széles a kínálat/igény a szóban forgó eszközöket tekintve.
Remélem az Alfánál is rájönnek az autós informatikai rendszer fontosságára és a Guiliát már egy BMW-s iDrive rendszerét lepipáló felhasználóbarát és gyors GUI val látják el.
Bár a ennél talán fontosabb lenne rájönni, hogy miféle padlóra fogják készíteni. Lassan kifutnak az időből sajnos! Nem biztos, hogy a 4C-re kéne koncentrálni SZVSZ!
droberto2012-07-18 11:12:28 // 773
Thule-n ne gondolkodj! Vedd bátran, nem fogsz benne csalódni! Profibb mint a gyárim, még szerszám sem kell a felszereléséhez!
droberto2012-07-18 11:09:35 // 772
Bannerről beszélsz most?
droberto2012-07-18 11:00:11 // 771
Mivel az FIAT konszern szerviz adatbázisa eléggé elmaradott, jobbára csak az a márkaképviselet tud adni pontos infót az adott autóról, ahol azt szervizelték. Magyarul az 1,9-es esetében felhívod az NS Autóházat és elkérsz minden adatot az adott alvázszámú autóról. Mikor, mit cseréltek, javítottak amióta behozták Itáliából.
A külhoni Alfákról tud egy kevés infót szolgáltatni némi körbeudvarlás fejében az importőr a Fiat Magyarország Kft. Tőlük szintén kérd el az autóval kapcsolatos összes infót.
A külhoni Alfákról tud egy kevés infót szolgáltatni némi körbeudvarlás fejében az importőr a Fiat Magyarország Kft. Tőlük szintén kérd el az autóval kapcsolatos összes infót.
droberto2012-07-18 10:49:44 // 770
Hát persze, az asszony! Én naiv... :)))
droberto2012-07-18 10:41:42 // 769
Nem akarok senkit megsérteni, de a pestiek a legdurvábbak ilyen téren, nekik még Érd is a világ végén van, úgy el vannak kényelmesedve!
Anno mikor árultam a vasat, két pesti mókus is elvárta volna, hogy én vigyem fel nekik megmutatna az autót pöstre... No Commennt!
Persze tisztelet a kivételnek!
Anno mikor árultam a vasat, két pesti mókus is elvárta volna, hogy én vigyem fel nekik megmutatna az autót pöstre... No Commennt!
Persze tisztelet a kivételnek!
droberto2012-07-18 10:33:43 // 768
Erre én is kíváncsi volnék!
Értem én, hogy a legjobb a gyereknek az egyterű, de a két isofix és a 460l miatt nem értek sok mindenkit, aki csak ezért cserél; hátsó láb, és fejtér ide vagy oda!
Anno mi 2 gyerekkel a családban, kispolszkival bejártuk az országot nyaranta 12-13 éves koromig! Köztünk volt a hűtő és az utazótáska... :))
Értem én, hogy a legjobb a gyereknek az egyterű, de a két isofix és a 460l miatt nem értek sok mindenkit, aki csak ezért cserél; hátsó láb, és fejtér ide vagy oda!
Anno mi 2 gyerekkel a családban, kispolszkival bejártuk az országot nyaranta 12-13 éves koromig! Köztünk volt a hűtő és az utazótáska... :))
droberto2012-07-18 10:26:46 // 767
Igaz, ha játszik a 2,4, akkor mindenképp megnézném. Itt megnézhető a cég saját honlapján is!
droberto2012-07-18 10:19:52 // 766
Ez egyre érdekesebb. Progression féle műanyagbetétek a középkonzolon, váltó körül kormányon, és a műszerfalon, de az első küszüb-, és a csomagtérküszöb koptató pedig almínium, ami pedig Distinctive felszereltségre utal! Hmmm...
droberto2012-07-18 10:13:54 // 765
Barcs-Dunaszentgyörgy 140 km, végig főúton. Ez nem nevezhető messzinek!
Hacsak nem pesti vagy! :)))
Hacsak nem pesti vagy! :)))
droberto2012-07-18 10:10:34 // 764
Miért vagytok biztosak, hogy eladás előtt tette rá? Szerintem inkább akkor, mikor megvette?
Én azt nem értem, miért nem gyárit rakott? A gumisok tudhatják, hogy az olcsó boyracer felnik milyen hulladék anyagból vannak...
Engem sokkal inkább az zavar, hogy többes számban írja!
Én azt nem értem, miért nem gyárit rakott? A gumisok tudhatják, hogy az olcsó boyracer felnik milyen hulladék anyagból vannak...
Engem sokkal inkább az zavar, hogy többes számban írja!
droberto2012-07-18 10:06:24 // 763
Feltűnően szép az biztos!
Lehet ám, hogy szerette és megadott neki egy überpolírt! :)
Egyébként benne van a pakliban erősen, hogy törött volt!
Lehet ám, hogy szerette és megadott neki egy überpolírt! :)
Egyébként benne van a pakliban erősen, hogy törött volt!
droberto2012-07-18 10:02:34 // 762
Ez első és legfontosabb, hogy ne kapkodjál!
Nekem a linkeltjeid közül gépről ez tűnik a legjobbnak. Ezt nézném meg először én is! Gondos, gazdás autónak tűnik, bár nem gyári felnivel, de szép ez is.
Középfelszerltség (kint van alap, Imression is), de + van benne bőr, navi, tetősín, behajló tükrök, tolatóradar, és fényszórómosó (bár xenon nélkül ez így érdekes); ezenkívűl vsz. utólag fólia és csomagtértálca is került bele.
Negatívum, hogy az első gyártási évből való, továbbá, ezzel kapcsolatban komoly aggályaim vannak a futásteljesítményét illetően, illetve miért akarja eladni a tulaj?
Pozitívum, hogy magánszemélyes, és kapsz hozzá tékikereket.
A helyedben elkérném az alvázszámot és leinformálnám az NS autóházat az itthoni-, és a Fiat MO-ot a kinti előéletéről.
Ha azt kapod, hogy jól karbantartott, folyamatosan szervizelt, a FES szerint is rendben találtatott és még törve sem volt, akkor komolyan el kell rajta gondolkodni még akkor is, ha kiderül, hogy 50k km-el több van benne.
Hidd el ennyiért máshol sem kapsz mennyei mannát...
Javaslom, hogy beszélj le vele egy komplex (kaszni, festék rétegvastagság, futómű, fék, kormány, diag...stb) NS-es átvizsgálást, melynek költsége kb 10k szokott lenni.
Költségek: Nekem míg a nevemre került az adminisztrációs költségek 160k-t tettek ki szőröstűl-böröstül, amivel neked is számolnod kell, de javaslom, hogy min300 + üzemanyagra valósi zsé maradjon a zsebedben vásárlás után!
Nekem a linkeltjeid közül gépről ez tűnik a legjobbnak. Ezt nézném meg először én is! Gondos, gazdás autónak tűnik, bár nem gyári felnivel, de szép ez is.
Középfelszerltség (kint van alap, Imression is), de + van benne bőr, navi, tetősín, behajló tükrök, tolatóradar, és fényszórómosó (bár xenon nélkül ez így érdekes); ezenkívűl vsz. utólag fólia és csomagtértálca is került bele.
Negatívum, hogy az első gyártási évből való, továbbá, ezzel kapcsolatban komoly aggályaim vannak a futásteljesítményét illetően, illetve miért akarja eladni a tulaj?
Pozitívum, hogy magánszemélyes, és kapsz hozzá tékikereket.
A helyedben elkérném az alvázszámot és leinformálnám az NS autóházat az itthoni-, és a Fiat MO-ot a kinti előéletéről.
Ha azt kapod, hogy jól karbantartott, folyamatosan szervizelt, a FES szerint is rendben találtatott és még törve sem volt, akkor komolyan el kell rajta gondolkodni még akkor is, ha kiderül, hogy 50k km-el több van benne.
Hidd el ennyiért máshol sem kapsz mennyei mannát...
Javaslom, hogy beszélj le vele egy komplex (kaszni, festék rétegvastagság, futómű, fék, kormány, diag...stb) NS-es átvizsgálást, melynek költsége kb 10k szokott lenni.
Költségek: Nekem míg a nevemre került az adminisztrációs költségek 160k-t tettek ki szőröstűl-böröstül, amivel neked is számolnod kell, de javaslom, hogy min300 + üzemanyagra valósi zsé maradjon a zsebedben vásárlás után!
droberto2012-07-17 12:38:47 // 761
Nálam akétoldalú engedte el magát! Szilós ragasztóval orvosoltam!
droberto2012-07-15 20:34:57 // 760
Hmmm... Én melengethettem hőlégfúvóval, nekem erre nem reagált! Műanyaszerszámmal feszíttetem le!
droberto2012-07-15 20:13:03 // 758
Nekem is van már egy kis szépséghibája a tükör aljának!
Továbbá olyan gondom volt a tükörlappal, hogy levált a tükör a kétoldalú ragasztóról. Sziloplasztos ragasztóval rögzítettem. Azóta hibátlan.
Ezen kívül a tükör burkolatát cseréltem, ami egy horror. A 4 db fülecske könnyen törik. Nem szerencsés konstrukció!
Vannak már horpadás kihúzásra különböző alternatív megoldások...
Szerintem elég vastag és merev lemezből készültek a karosszériaelemek.
Továbbá olyan gondom volt a tükörlappal, hogy levált a tükör a kétoldalú ragasztóról. Sziloplasztos ragasztóval rögzítettem. Azóta hibátlan.
Ezen kívül a tükör burkolatát cseréltem, ami egy horror. A 4 db fülecske könnyen törik. Nem szerencsés konstrukció!
Vannak már horpadás kihúzásra különböző alternatív megoldások...
Szerintem elég vastag és merev lemezből készültek a karosszériaelemek.
droberto2012-07-15 14:08:41 // 757
"1,9 diesel 150 lóerős változatában, esetleg a 2,4 jtdm, de abból csak ha valami igen jó ajánlat jön szembe (például Erhard autója eladó, jól értettem? bár valószínű többet kér érte, mint a keretem :), bár ki tudja)" - Az 1.9 16V 150 LE a legnépszerőbb motor a 159-ben. Megjegyzem méltán. Viszont a ha szükséged van egy kis plusszra (5 henger hangja, teljesítmény, két kipuff), és nem számít a többlet biztosítás, többlet teljesítményadó és az 1-2 l-ig terjedő többletfogyasztás, akkor a 2,4 a legjobb választás. Ha ilyenben gondolkodsz, tudnod kell hogy ezek koromszűrőivel általában sok a gond (hamar eldugulnak), mert a gyártó nem DPF-hez valósi ("C"-s - csökkentett SAPS (Sulphated Ash; Phosphorous; Sulfur - szulfáthamu, foszfor és kén) tartalmú) olajat írt elő hozzá.
"Szóval a lényeg, tudtok most a magyar piacon megvásárolható, jó 159 SW-t? (azért 3 millió HUF-ig bezárólag)" - Én inkább külföldön nézelődnék. Nagyobb választék és ha nem is áll meg olcsóbban, de ott hitelesebb a képet kapsz az eladó vasakról. Ha az elkövetkezendő fél év alatt nem tudsz összeszedni 3-600K (+ kerékgarnitúra) forintot, akkor semmiképp ne vegyél 159-et, vagy várjál még egy kis időt, míg összejön a pénzed. Különben úgy jársz mit a szóban forgó Cartársak! (22508-22518 HSZ)
Ha Erhardét vennéd meg az nem lenne zsákbamacska!
"Majd linkelek párat, hogy én miket néztem és esetleg látta-e már őket valaki, érdemes-e elmenni megnézni őket." - Vásárlás előtt ha jó akarsz magadnak minnél többet olvasd az 59-es topicot és blogjainkat, hogy a lehető leghitelesebb képet kaphasd a típusról. Vagy vigyél magaddal olyat, aki ismeri a típus hibáit. Egyedül ne vágj bele, mert megvezetnek.
Mindenkinek mások a szempontjai vásárláskor!
Általánosságban:
- állapot, igényeidnek megfelelő felszereltség
- leinformálhatóság alvázszám alapján a Fiat Magyarországnál (szervizkönyv nagy előny - én speciel e nélkül nem vennék)
- törésmentesség (én sérültet soha nem vennék - max. csak koccantat) rétegvastagság mérés (80-180 mikrométer), színeltérés, a lakk egyenletes mintája (narancsossága), fő tartó elemek egyenletes bevonatrendszere (küszöb, nyúlványok)
- Diagnosztika (km, koromszűrő, olajcserék, hibakódok)
A legjobb, ha elviszed szakszervizbe egy általános átvizsgálásra!
Linkelt autók:
A bonyhádit én nem ajánlom (tekert, szakadt szőnyeges), már én is néztem anno, de nem engedte vezetni a kis nepperünk. (No comment)
Ajánlom a 18623 HSZ-et.
Ha kell segítség Tolna megyében bátran keress!
Sok szerencsét!
"Szóval a lényeg, tudtok most a magyar piacon megvásárolható, jó 159 SW-t? (azért 3 millió HUF-ig bezárólag)" - Én inkább külföldön nézelődnék. Nagyobb választék és ha nem is áll meg olcsóbban, de ott hitelesebb a képet kapsz az eladó vasakról. Ha az elkövetkezendő fél év alatt nem tudsz összeszedni 3-600K (+ kerékgarnitúra) forintot, akkor semmiképp ne vegyél 159-et, vagy várjál még egy kis időt, míg összejön a pénzed. Különben úgy jársz mit a szóban forgó Cartársak! (22508-22518 HSZ)
Ha Erhardét vennéd meg az nem lenne zsákbamacska!
"Majd linkelek párat, hogy én miket néztem és esetleg látta-e már őket valaki, érdemes-e elmenni megnézni őket." - Vásárlás előtt ha jó akarsz magadnak minnél többet olvasd az 59-es topicot és blogjainkat, hogy a lehető leghitelesebb képet kaphasd a típusról. Vagy vigyél magaddal olyat, aki ismeri a típus hibáit. Egyedül ne vágj bele, mert megvezetnek.
Mindenkinek mások a szempontjai vásárláskor!
Általánosságban:
- állapot, igényeidnek megfelelő felszereltség
- leinformálhatóság alvázszám alapján a Fiat Magyarországnál (szervizkönyv nagy előny - én speciel e nélkül nem vennék)
- törésmentesség (én sérültet soha nem vennék - max. csak koccantat) rétegvastagság mérés (80-180 mikrométer), színeltérés, a lakk egyenletes mintája (narancsossága), fő tartó elemek egyenletes bevonatrendszere (küszöb, nyúlványok)
- Diagnosztika (km, koromszűrő, olajcserék, hibakódok)
A legjobb, ha elviszed szakszervizbe egy általános átvizsgálásra!
Linkelt autók:
A bonyhádit én nem ajánlom (tekert, szakadt szőnyeges), már én is néztem anno, de nem engedte vezetni a kis nepperünk. (No comment)
Ajánlom a 18623 HSZ-et.
Ha kell segítség Tolna megyében bátran keress!
Sok szerencsét!
droberto2012-07-14 08:23:50 // 756
Ha a "sok méter" megfelelő karbantartással + ápolással, gondozással párosul, és persze ésszel van hajtva, egy ilyen autó 3-500k km-t is elfuthat néhány kopó alkatrész cseréje mellett. Persze ehhez kell az is, hogy ne 30-35k km-enként cseréljen a user olajat. Főként igaz ez az élettartamának utolsó 2/3-ban, onnantól számítva, hogy a mozgó alkatrészek elkezdenek kopni! Itt mikronos kopásról beszélek.
Összefonva azzal amit te mondtál: 100-200 km-ig garanciás kocsi, 35k-es csereperiódussal, affölött, meg a gyártót nem érdekli igazából. Ez ám a nagyszerű és nem utolsó sorban busásan jövedelmező üzletpolitika. Éljenek meg az alkatrészesek is! Addigra jó eséllyel ez első tulaj úgyis megválik a vastól és csak a jó emlékek élnek a fejében. És vesz egy új vasat. A magamfajta utóhullámokat lovagló huszárnak, meg úgyse lesz pénze újat venni. (Mondjuk egyenlőre nem is akarok)
A fent leírtak a B szegmenstől felfele hatványozottan igazak!
Tisztában kell lenni az előélettel, és ha ennek tükrében tönkre megy valami, nem kell szitkozódni!
Összefonva azzal amit te mondtál: 100-200 km-ig garanciás kocsi, 35k-es csereperiódussal, affölött, meg a gyártót nem érdekli igazából. Ez ám a nagyszerű és nem utolsó sorban busásan jövedelmező üzletpolitika. Éljenek meg az alkatrészesek is! Addigra jó eséllyel ez első tulaj úgyis megválik a vastól és csak a jó emlékek élnek a fejében. És vesz egy új vasat. A magamfajta utóhullámokat lovagló huszárnak, meg úgyse lesz pénze újat venni. (Mondjuk egyenlőre nem is akarok)
A fent leírtak a B szegmenstől felfele hatványozottan igazak!
Tisztában kell lenni az előélettel, és ha ennek tükrében tönkre megy valami, nem kell szitkozódni!
droberto2012-07-14 07:51:07 // 755
Váltó: Hmmm. Ez érdekes! Pont most lett a főnökömnek 508 SW (SW: ezt azért érzitek, nem? :)), automataváltóval. Egyenlőre imádja! Ezek után nem lennék meglepve (meg amúgy sem), ha 2 éven belül cserés lenne. Mert az fix, hogy a javításba nem állna bele szakszervíz.
A Boxerünk 6 gangos váltóját is megkísérelték javítani, mondanom sem kell ~30.000 km múlva, cserélni kellet. Rá 20k km-re pedig, a kettőstömegűt! Most akkor a Peugeot is szar?
60 milliárdnyi alkatrész: Az Alfa tönkremegy a többit csak törik! :)))
A Boxerünk 6 gangos váltóját is megkísérelték javítani, mondanom sem kell ~30.000 km múlva, cserélni kellet. Rá 20k km-re pedig, a kettőstömegűt! Most akkor a Peugeot is szar?
60 milliárdnyi alkatrész: Az Alfa tönkremegy a többit csak törik! :)))
droberto2012-07-13 23:34:16 // 754
Nekem sem árulta el, hogy az egykori 159-eset miért nem tette fel autói közé...
droberto2012-07-13 22:54:47 // 753
A probléma ott van, hogy a magyar használtautó vásárlók 95%-a naiv és tényleg álmokat kerget! Gondoljunk csak bele: A jomódú nyugati polgár megvesz egy 159-et 30.000 EUR-ért, használja évi 30-50k km-t. Mert használja, hisz azért vett az átlagtól komolyabb típust, prémium-sportos márkát. 3-6 év alatt beletesz 100-300k km-t, majd meghirdeti, mert tudja, hogy már nem új a vas, és lassan költenie kéne rá + a szomszéd/kollega is 1 hónapja lecserélte az 3-asát. Jön keletről a g.ci nepper, és elhozza a vasat 4-6k EUR-ért. Ha pályáztak a géppel és vigyáztak rá ás tényleg g.ci, akkor 200k km-ről 95-re tekeri vissza, ha van egy kis hibája vagy van tisztesség benne, akkor "csak" 130k-ra tesszi vissza. (A kivétel ritka, de tisztelet neki!) Jön az álomvadász naiv vásáró, lecsenget 4-8k EUR-nak megfelelő forintot és boldog, hogy vett egy 9-10 millás vasat. Csakhogy: szembesül azzal, hogy 180-200 k Ft egy komplett nagyszervíz (mert azt ugye sejti, hogy a becsület mellszobrát nem az autó kereskedőről mintázták), amit még elvégez, de sorra kopogtatnak az ajtón a magas futásteljesítményből adódó, kopó alkatrészek. Ekkor a User ledöbben, hogy egy kuplung 100k (csak neki, mivel pl. Amorés). 2,5-3 milláért pedig járhatna zsírúj 4-5 litert fogyasztó villanyablakos, klímás, 1,5 dci Logannal is!
No ezeket az embereket kéne felébreszteni, hogy nem 1.3-as Suzukikról beszélünk, hanem korszerű és bonyolúlt autókról, amikre költeni kell (élettartamuk derekán), ha fenn akarjuk tartani állapotukat....
No ezeket az embereket kéne felébreszteni, hogy nem 1.3-as Suzukikról beszélünk, hanem korszerű és bonyolúlt autókról, amikre költeni kell (élettartamuk derekán), ha fenn akarjuk tartani állapotukat....
droberto2012-07-13 21:51:00 // 752
Ennyi...
droberto2012-07-13 21:45:52 // 751
Megvette, elromlott, csalódott. Vagy több km-volt benne, mint amit az órában, vagy állat módon használták korábban!
droberto2012-07-13 21:11:40 // 750
Míg az ember AR márkaszervizbe hordta, addig biztosan nem cseréltek futóműalkatrészt. Egy fékcsövet cseréltek, segédberendezés szíjfeszítő szorult meg + a vezető görgő törött el, továbbá a csomagtérajtó zárat b.sztatták 2009.01.05.-én. 2010-től pedig a márkafüggetlen Wensink-nél szervizelték. Tőlük most tervezek információ begyűjtést...
Egyébként meg, a korábbi AR modellekhez képest, az 59-nek klasszisokkal tartósabbak a szilentjei, gömbcsuklói, ennek okát, néhány napja, pont te fejtegetted...
Meg merem kockáztatni, hogy még a korabeli karikás márkák modelljeinél is tartósabbak.
És ha már itt tartunk végezhetnénk egy közvélemény kutatást, hogy eddig kinek mi, és mikor romlott el futóműalkatrésze.
Egyébként meg, ha elszállna valami, nem kezdenék szitkozódásba (max csak az anyagiak miatt).
Egyébként meg, a korábbi AR modellekhez képest, az 59-nek klasszisokkal tartósabbak a szilentjei, gömbcsuklói, ennek okát, néhány napja, pont te fejtegetted...
Meg merem kockáztatni, hogy még a korabeli karikás márkák modelljeinél is tartósabbak.
És ha már itt tartunk végezhetnénk egy közvélemény kutatást, hogy eddig kinek mi, és mikor romlott el futóműalkatrésze.
Egyébként meg, ha elszállna valami, nem kezdenék szitkozódásba (max csak az anyagiak miatt).
droberto2012-07-13 16:55:55 // 749
Katasztrófa turizmus? :)))
droberto2012-07-13 16:52:55 // 748
Nem értem! Nekem min170k-nál a futómű a nyugalom szigete.
Egyébként kicsit dejvu érzésem van. Ez nem kicsit Dömpis feeling?
Egyébként kicsit dejvu érzésem van. Ez nem kicsit Dömpis feeling?
droberto2012-07-13 16:49:03 // 747
"Két szerelő teszi fel a szíjat a tárcsára olyan bivaly erős!!!!" Már bocs, de akkor ostobák. Ráteszed a feszítő görgőre a racsnis szárat és legyőzve a rugóerőt, te magad egyedül ráteszed! :)
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.