Legyen Tánc! Legyen mindegyik. :)
Ha a Feri megtartaná a vasat és szerezne valami jóféle V8-as olasz csődört én szívesen részt vennék az átépítésben. :)
Sajnos ennek több a realitása, mint egy Giulia SW-nak. :(
droberto2020-01-10 11:44:40 // 6396
droberto2020-01-10 11:12:21 // 6395
Jönnek majd a Gonosz Giuliások, meg a gengszter-maffiózó Stelviósok. :)))
droberto2020-01-10 11:10:39 // 6394
A Fiat annyiban más, hogy azok alapvetően városi autók, míg a 159 egy prémium életmód túra GT.
Ahogy Emil is írja, akkoriban nem volt annyira keresett a benyás. Azok általában nem voltak elég hatékonyak és fejlettek a dízelhez képest.
Az, hogy miért nem a TS-eket és Bussókat vitték tovább, az szerintem főként gazdasági döntés volt. Egyik oldalról nem akartak pénzt költeni a továbbfejleszrésükre, mert ugye akkoriban nagyon durván megszigorodtak az emissziós határértékek ((E3-E4)volt ami a tizedére csökkent) (a fő piacról az EU-ról beszélünk), más részről a GM-el partneri viszonyban voltak, akikenek ezek a motorok készen voltak. Így olcsóbban hozzájutottak.
A tüzes és vérbeli benzinmotorok hiánya persze a jónéhány vérbeli Alfásnak nagyon fájt a kétezres évek végén, de nem ők képezték a vásárlóerőt.
Az jól látszik, hogy amikor lett végre egy jó benyás motor a tBi személyében, az eladások zömé még akkor is 2.0 JTDm2 tette ki.
Hogy miért?
Az előző hsz-emben leírtam. :)
Meg a sajtó is lehúzta.
Ahogy Emil is írja, akkoriban nem volt annyira keresett a benyás. Azok általában nem voltak elég hatékonyak és fejlettek a dízelhez képest.
Az, hogy miért nem a TS-eket és Bussókat vitték tovább, az szerintem főként gazdasági döntés volt. Egyik oldalról nem akartak pénzt költeni a továbbfejleszrésükre, mert ugye akkoriban nagyon durván megszigorodtak az emissziós határértékek ((E3-E4)volt ami a tizedére csökkent) (a fő piacról az EU-ról beszélünk), más részről a GM-el partneri viszonyban voltak, akikenek ezek a motorok készen voltak. Így olcsóbban hozzájutottak.
A tüzes és vérbeli benzinmotorok hiánya persze a jónéhány vérbeli Alfásnak nagyon fájt a kétezres évek végén, de nem ők képezték a vásárlóerőt.
Az jól látszik, hogy amikor lett végre egy jó benyás motor a tBi személyében, az eladások zömé még akkor is 2.0 JTDm2 tette ki.
Hogy miért?
Az előző hsz-emben leírtam. :)
Meg a sajtó is lehúzta.
droberto2020-01-10 10:55:47 // 6392
Nem ismerem, de szét kell szedni, meg kell pucolni és be kell zsírozni. :)
droberto2020-01-10 10:54:10 // 6391
Inkább egy jó kombi lenne, lehetne. :(((
droberto2020-01-10 10:53:25 // 6390
Tudod...sajnos az emberek birkák.
Ha csúnyán akarom fordítani, akkor mindig másnak kell megmondani, hogy nekik mi lesz jó. :)
A nagy többség képtelen utána járni dolgoknak, és szívesebben is beleülnek a konvenciókban, félnek és nem is mernek különbözni.
Ha csúnyán akarom fordítani, akkor mindig másnak kell megmondani, hogy nekik mi lesz jó. :)
A nagy többség képtelen utána járni dolgoknak, és szívesebben is beleülnek a konvenciókban, félnek és nem is mernek különbözni.
droberto2020-01-10 10:49:18 // 6389
A 159 tBi-nél meg főleg a kis mennyiség a fő ármegtartó erő. A kereslet nőtt a hiszti miatt, Erhard jól kampányolta/ja őket de cserébe alig van belőlük.
A mobilén a tBi, a teljes kínálat kb.10%-át adja.
A mobilén a tBi, a teljes kínálat kb.10%-át adja.
droberto2020-01-10 10:43:36 // 6388
Én nem ezt mondtam, hanem amit írtam.
Majdnem a fejemet vettétek. :)
Vályi meg nyílván hülyeséget beszélt, ebből a szempontból. Ő nem követi az árakat vsz.
Majdnem a fejemet vettétek. :)
Vályi meg nyílván hülyeséget beszélt, ebből a szempontból. Ő nem követi az árakat vsz.
droberto2020-01-10 10:40:15 // 6387
OFF
Magyarország leggyengébb autói - Ford, Renault, Peugeot!
Mindig mondom, hogy ezeket a modern Franciákat szar vezetni. Bezzeg a 2-es Clio... :) Spórolnak futóműhangoláson és szar az ESP. Kanyarban nem csak a gázt veszik el, ívbelsőt fékezik meg, hanem egy idő után mind a négy kereket. Konkrétan megállnak a kanyarban. Elvesznek mindenen vezetési élményt.
Bezzeg a Ford. Azokat mindig jó vezetni. :)
ON
Magyarország leggyengébb autói - Ford, Renault, Peugeot!
Mindig mondom, hogy ezeket a modern Franciákat szar vezetni. Bezzeg a 2-es Clio... :) Spórolnak futóműhangoláson és szar az ESP. Kanyarban nem csak a gázt veszik el, ívbelsőt fékezik meg, hanem egy idő után mind a négy kereket. Konkrétan megállnak a kanyarban. Elvesznek mindenen vezetési élményt.
Bezzeg a Ford. Azokat mindig jó vezetni. :)
ON
droberto2020-01-10 01:42:58 // 6386
Novemberben még 6,5m volt a kezdő ár.
Mondtam én, hogy idén elérjük a 4-6m-ós határt. :)
Igaz nem lettem ezzel a kijelentésemmel odaát népszerű...
Hiába, rohan az idő.
Mondtam én, hogy idén elérjük a 4-6m-ós határt. :)
Igaz nem lettem ezzel a kijelentésemmel odaát népszerű...
Hiába, rohan az idő.
droberto2020-01-10 01:33:25 // 6385
Várunk újra közénk.
Többen a sima Lukoilt favorizálják, hogy azzal kevésbé fulákol.
Többen a sima Lukoilt favorizálják, hogy azzal kevésbé fulákol.
droberto2020-01-10 01:31:55 // 6384
Persze, mert abból sokkal több van.
droberto2020-01-10 01:27:48 // 6383
Ez nekem is nagyon kéne! :)
droberto2020-01-10 01:19:13 // 6382
Majdnem duplázódtunk....
KSH adatok.
KSH adatok.
droberto2020-01-08 22:27:51 // 6381
Jól tetted.
Mondjuk lehetett volna az a pipa egy szintel feljebb, mondjuk a tábla és a nyilacskák közt. Vagy inkább ott is.
Mondjuk lehetett volna az a pipa egy szintel feljebb, mondjuk a tábla és a nyilacskák közt. Vagy inkább ott is.
droberto2020-01-08 22:26:06 // 6380
Ti (is) már lelépők vagytok. Ti ezt jobban tudjátok...
droberto2020-01-08 22:24:48 // 6379
A Ferié jobb megoldásnak tűnik. :)
droberto2020-01-08 22:23:48 // 6378
Saját oldal, Autóim, behajtani tilos tábla (autó törlése)
Talán nem végleg törli ki.
Talán nem végleg törli ki.
droberto2020-01-08 22:21:40 // 6377
Sajnálom!
Remélem ez egyben egy új kezdet is lesz egyben. :)
Remélem ez egyben egy új kezdet is lesz egyben. :)
droberto2020-01-08 14:52:47 // 6376
5°C alatt nem indul el a kompresszor.
droberto2020-01-08 09:27:48 // 6374
Pont nem láttam, de jobb is.
(Néha nagyon nehez állom meg, hogy beírjak oda.)
(Néha nagyon nehez állom meg, hogy beírjak oda.)
droberto2020-01-08 09:26:24 // 6373
Már vártam a reakciódat. :) (Az igazság az hogy majdnem bele is szőttelek)
Pukkantottam egy pezsgőt, hogy ebben legalább egyet értünk. :)
Pukkantottam egy pezsgőt, hogy ebben legalább egyet értünk. :)
droberto2020-01-08 00:40:20 // 6372
A videó jó.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ilyen autót, mint az 59 nem vezettem amivel ennyire szarul lehet kézifékezgetni. Egyszerűen minden porcikája rühelli. Nagy, tohonya, esetlen és béna.
Vicc de nekem nagyjából az összes kisteher is nagyobb kézifék élményt ad. :)
Tényleg imádom sokat csinálom, hóban és jégben szinte minden kanyarban (sajnos :(((), de az 59 más.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ilyen autót, mint az 59 nem vezettem amivel ennyire szarul lehet kézifékezgetni. Egyszerűen minden porcikája rühelli. Nagy, tohonya, esetlen és béna.
Vicc de nekem nagyjából az összes kisteher is nagyobb kézifék élményt ad. :)
Tényleg imádom sokat csinálom, hóban és jégben szinte minden kanyarban (sajnos :(((), de az 59 más.
droberto2020-01-08 00:12:00 // 6371
Szabatos műszaki fogalmazás nélkül nem tud neked senki korrektül segíteni. Bocsi.
Mi az, hogy a dpf szűrődnek teljesen annyi? Eldugult és nem regenerál?
Mit értesz kiürítés alatt? Kiszeded és kipucolod valamely elfogadott és járatos technológiával?
Mi a hibakód, és a hibajelenség amúgy? Mennyi a tömődés százaléka és a deltaP alapjáraton és 2000-es fordulaton? Mikor regenerált utoljára? Mennyi az almúlt öt átlagtáv?
Ha eltömődik teljesen és úgy használod tönkreteszel mindent a motorban. Egyszer csak úgy eldugul, hogy nem tud kipufogni.
Miért kell kiírni? Azért hogy szennyezd a környezetet és nálunk is kitiltsák szeretett autóinkat? Mennyi méter van a kocsiban? Ha tönkrement ki kell cserélni.
A rosszhír az, hogy a szűrő önmagában nem szokott tönkremenni. A hibát általában más okozza. :(
Mi az, hogy a dpf szűrődnek teljesen annyi? Eldugult és nem regenerál?
Mit értesz kiürítés alatt? Kiszeded és kipucolod valamely elfogadott és járatos technológiával?
Mi a hibakód, és a hibajelenség amúgy? Mennyi a tömődés százaléka és a deltaP alapjáraton és 2000-es fordulaton? Mikor regenerált utoljára? Mennyi az almúlt öt átlagtáv?
Ha eltömődik teljesen és úgy használod tönkreteszel mindent a motorban. Egyszer csak úgy eldugul, hogy nem tud kipufogni.
Miért kell kiírni? Azért hogy szennyezd a környezetet és nálunk is kitiltsák szeretett autóinkat? Mennyi méter van a kocsiban? Ha tönkrement ki kell cserélni.
A rosszhír az, hogy a szűrő önmagában nem szokott tönkremenni. A hibát általában más okozza. :(
droberto2020-01-08 00:02:38 // 6370
Pontosan.
Kuilcskivételre kapcsol le a rádió. Nem is értettem a Cartársat.
A Renealt meg pl ajtónyitásra áll le a zenéléssel.
Kuilcskivételre kapcsol le a rádió. Nem is értettem a Cartársat.
A Renealt meg pl ajtónyitásra áll le a zenéléssel.
droberto2020-01-07 09:13:04 // 6369
Ezt a dolgot meg egy multiméterrel elég könnyen ki lehet mérni...
Ha meg igényes vagy, úgyis ráakasztasz egy Cteket, ha egy hétnél tovább nem használod, mert az akkufesz ígyis-úgyis lecsökken 12,4 V alá és elkezd szulfátosodni.
Ha meg igényes vagy, úgyis ráakasztasz egy Cteket, ha egy hétnél tovább nem használod, mert az akkufesz ígyis-úgyis lecsökken 12,4 V alá és elkezd szulfátosodni.
droberto2020-01-07 09:09:17 // 6368
Így van. Akinek már törtek be a garázsába annak ez nem kérdés. 🙂
Már csak azért sem, mert a csodálatos jogrendszerünk olykor-olykor a dologi elleni erőszak hiányában elkövetett bejutást/eltulajdonítást sokszor természetesnek és bárkivel előfordulónak veszi.
Én a helyedben az ajtód zárszerkezetét tuti átalakítanám egyedivé, több ponton záródóvá és a zárszerkezetet fizikailag is elérhetetlenné tenném, hogy a sz@rháziaknak még a kedve is elmenjen a betöréstől.
Már csak azért sem, mert a csodálatos jogrendszerünk olykor-olykor a dologi elleni erőszak hiányában elkövetett bejutást/eltulajdonítást sokszor természetesnek és bárkivel előfordulónak veszi.
Én a helyedben az ajtód zárszerkezetét tuti átalakítanám egyedivé, több ponton záródóvá és a zárszerkezetet fizikailag is elérhetetlenné tenném, hogy a sz@rháziaknak még a kedve is elmenjen a betöréstől.
droberto2020-01-07 01:42:30 // 6367
Attól is függ mit hirdetsz, illetve a kínálat melyik szegmensében. Bár a trollok úgyis megtalálnak.
A kedvenc kérdésem, még ha sokan csak véletlenül mennek rá: "Ez még megvan?"
Azért az FB programíró legalább egy köszönést betehettett volna a kérdés elé. Mit is várhatunk így el a hülyéktől?
A jófogás is tele van toronyeszűekkel sajnos. :(
A kedvenc kérdésem, még ha sokan csak véletlenül mennek rá: "Ez még megvan?"
Azért az FB programíró legalább egy köszönést betehettett volna a kérdés elé. Mit is várhatunk így el a hülyéktől?
A jófogás is tele van toronyeszűekkel sajnos. :(
droberto2019-12-31 18:19:03 // 6365
Sok Boldogságot, Egészséget és sok közös Élményt Minden Kedves Cartársnak!
droberto2019-12-27 23:11:28 // 6364
A másik (menetes) csonk meg az olajgőz lecsapató edény olaj visszafolyó csatlakozása.
droberto2019-12-27 23:08:43 // 6361
droberto2019-12-25 12:43:45 // 6360
Nincs ez távolabbi fotód?
Fogalmam sincs, melyik rész ez...
Fogalmam sincs, melyik rész ez...
droberto2019-12-25 12:43:06 // 6359
Kellemes Karácsonyt Minden Kedves Alfás Barátnak és Családjának!
droberto2019-12-21 03:06:45 // 6358
Én csak a Victor Customs et tudom mondani. Vérprofi a srác. De legalább nem olcsó...
droberto2019-12-21 03:04:47 // 6357
droberto2019-12-20 21:32:13 // 6355
Nem ezzel lesz a baj, hanem alul a teló rugótányérjánál, illetve a rugó alsó meneténél.
droberto2019-12-20 21:28:16 // 6354
Ez a FL után már műbőr elvileg. Ki kéne cseréld azt a darabot.
droberto2019-12-11 19:14:32 // 6353
Gratula az új Verdához!
droberto2019-12-11 17:47:42 // 6352
Bocsi, tényleg nem akartam senkinek a hitét elvenni. :)
droberto2019-12-11 17:43:36 // 6351
Bocsi, csak arra kaptam fel a fejemet, hogy a Feri kopás általi nyomáscsökkenést írt, te meg belekeverted a kompresszióviszonyt.
Nem muszáj elhinni amit írok, de azt gondolom elfogadod, hogy nem a tábla használódik el, hanem a kompressziót biztosító alkatrészek. :)
Senkinek nem mondtam, hogy ne írja át a táblát, vagy bontsa le a hengerfejet (önmagában azért az se egy veszett összeg). Csak annyit írtam, hogy számítógéppel nem lehet autót szerelni, ne tekintse ezt megnyugtató megoldásnak.
Azt viszont nagyon ajánlom, hogy akinek Marelli szívósora van minnél előbb ellenőrizze/biztosítsa a lapátokat. Akinek meg nehezen indul méjen végnyomást.
Aki meg nem hiszi el, de érdekli menjen egy bontóba nézze meg a szívósorokat meg a kipufogó szelepeket. Vagy nézzen meg néhány Novoth Tibis anyagot, mert ő is hasonlóan vélekedik, tesz.
A víziók elkerülése végett az autómnak egy és gondos gazdája volt előttem, 170k-el vettem és 210-nél szedtem szét. Nem volt ezzel bajom, de ha arra jártam, hát megjavítottam.
Nem muszáj elhinni amit írok, de azt gondolom elfogadod, hogy nem a tábla használódik el, hanem a kompressziót biztosító alkatrészek. :)
Senkinek nem mondtam, hogy ne írja át a táblát, vagy bontsa le a hengerfejet (önmagában azért az se egy veszett összeg). Csak annyit írtam, hogy számítógéppel nem lehet autót szerelni, ne tekintse ezt megnyugtató megoldásnak.
Azt viszont nagyon ajánlom, hogy akinek Marelli szívósora van minnél előbb ellenőrizze/biztosítsa a lapátokat. Akinek meg nehezen indul méjen végnyomást.
Aki meg nem hiszi el, de érdekli menjen egy bontóba nézze meg a szívósorokat meg a kipufogó szelepeket. Vagy nézzen meg néhány Novoth Tibis anyagot, mert ő is hasonlóan vélekedik, tesz.
A víziók elkerülése végett az autómnak egy és gondos gazdája volt előttem, 170k-el vettem és 210-nél szedtem szét. Nem volt ezzel bajom, de ha arra jártam, hát megjavítottam.
droberto2019-12-11 17:00:13 // 6350
Felőlem mindenki írhatja a szoftverét ahogy akarja.
Én ezt, jó szívvel nem tudnám csinálni.
Bocsi.
A mechanika az mechanika.
Én ezt, jó szívvel nem tudnám csinálni.
Bocsi.
A mechanika az mechanika.
droberto2019-12-11 16:56:11 // 6349
droberto2019-12-11 16:00:13 // 6348
Ennek két oka lehet:
- csak rövid ideig izzított.
- vagy a dupla ac segítette
Vagy a fene tudja, összetett rendszerek ezek.
- csak rövid ideig izzított.
- vagy a dupla ac segítette
Vagy a fene tudja, összetett rendszerek ezek.
droberto2019-12-11 15:55:59 // 6347
Nekem és itt még jó néhányunknak megoldotta.
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.