droberto2012-12-09 16:33:17 // 1796
A vízpumpa a 7-es melletti.
droberto2012-12-09 16:32:40 // 1795
A 2-es-nél én is arra gyanakodtam, mert a kuplung közelébe van. Ilyet még nem láttam sajnos/hál' Istennek. Pedig most hamarosan cserés lesz.... :(
10-es, gyújtáskapcsoló???
10-es, gyújtáskapcsoló???
droberto2012-12-09 16:29:50 // 1794
Jut eszembe...
Nálatok alaphelyzetbe, mennyire zár az EGR?
Nálam 4% általában.
Hamarosan neki esek... eddig azt, még nem szedtem szét. :)
Nálatok alaphelyzetbe, mennyire zár az EGR?
Nálam 4% általában.
Hamarosan neki esek... eddig azt, még nem szedtem szét. :)
droberto2012-12-09 16:07:19 // 1793
13 alkatrészt nem ismertem fel?
Aki tudja mik ezek ne tartsa magában! :)))
Aki tudja mik ezek ne tartsa magában! :)))
droberto2012-12-09 15:55:25 // 1792
Szerintem az AB-es tesztnek ez volt a legjobb része! :)
Káprázatosan szép! :)
Káprázatosan szép! :)
droberto2012-12-09 15:46:18 // 1791
droberto2012-12-09 15:39:28 // 1790
Egy két dolgot össze lehetne csemegézni! :)
droberto2012-12-09 15:37:17 // 1789
Ez a kép nincs meg valakinek nagyobb felbontásban? Vagy esetleg be tudná valaki scannelni az AutoBildből?
droberto2012-12-08 22:15:15 // 1788
Egyébként szerintem ez a helyzet a kigészítő fűtés/hűtőfolyadék előmelegítő ügyben is. :(((
droberto2012-12-08 22:14:01 // 1787
Nem így képzeltem az autóipart! :)
Nálunk a gépészetben nem kis galibát tud/tudna okozni, ha pl. egy csővezeték nem úgy van/nem az a valóságban, ahogyan a rajzon (izometrián) fel van tüntetve.
Nálunk a gépészetben nem kis galibát tud/tudna okozni, ha pl. egy csővezeték nem úgy van/nem az a valóságban, ahogyan a rajzon (izometrián) fel van tüntetve.
droberto2012-12-08 21:48:24 // 1785
Mint ahogy a fűtőpárna példája is mutatja! :(
Ezt nem nagyon értem, te biztos tudod, mert szakmabéli vagy. Én ha a cégnél rendelek egy előgyártmányt, és kérem, hogy olyan legyen, ahogyan a tervben elő van írva, akkor addig nem veszem át, amíg olyan nem lesz.
Így mit sem ér a szervizprogram... :(
Ezt nem nagyon értem, te biztos tudod, mert szakmabéli vagy. Én ha a cégnél rendelek egy előgyártmányt, és kérem, hogy olyan legyen, ahogyan a tervben elő van írva, akkor addig nem veszem át, amíg olyan nem lesz.
Így mit sem ér a szervizprogram... :(
droberto2012-12-08 21:34:07 // 1784
Akkor nem voltam egyértelmű.
Egy példán keresztül mondom akkor: Ha azt látod az eLearn-ban, hogy NR és tudod, azt, hogy ez NeroRosso, akkor tudod, hogy a vasban fekete-piros vezetéket kell keresned. :)
Egy példán keresztül mondom akkor: Ha azt látod az eLearn-ban, hogy NR és tudod, azt, hogy ez NeroRosso, akkor tudod, hogy a vasban fekete-piros vezetéket kell keresned. :)
droberto2012-12-08 21:11:22 // 1783
Ezek nem festék színek, hanem a villamos kábelek színei.
Azért lenne fontos, ha élből tudjam, mert így egy kérdés vagy probléma eLearn-ben keresésekor, nem kéne még azon is gondolkodnom, hogy az "L" mit is jelent.
Azért lenne fontos, ha élből tudjam, mert így egy kérdés vagy probléma eLearn-ben keresésekor, nem kéne még azon is gondolkodnom, hogy az "L" mit is jelent.
droberto2012-12-08 18:17:32 // 1782
droberto2012-12-08 18:08:21 // 1781
Így van. Itt látszik az érzékelő.
Itt az ínyenceknek a felépítés:

D070 - ülés alatti csatlakozó
I065 - Kapcsoló (potméter)
M170 - vezérlő doboz
O040A - fűtőpárna (ülőlap)
O040B - fűtőpárna (támla)
és a kapcsolás:

Megmondom őszintén, a kapcsolást egy cseppet sem értem, mert a vezetékszínek a valóságban teljesen mások. :(
Itt az ínyenceknek a felépítés:

D070 - ülés alatti csatlakozó
I065 - Kapcsoló (potméter)
M170 - vezérlő doboz
O040A - fűtőpárna (ülőlap)
O040B - fűtőpárna (támla)
és a kapcsolás:

Megmondom őszintén, a kapcsolást egy cseppet sem értem, mert a vezetékszínek a valóságban teljesen mások. :(
droberto2012-12-08 17:35:43 // 1780
Mert arról nem lehet beszélni, hogy rossz a futómű vagy a motor! :)))
droberto2012-12-08 15:32:42 // 1779
Bár némileg túlzásnak tartom de Csikósék szerint is kicsi hátul az 59.

Az én véleményem a beltérrel kapcsolatban, hogy számunkra tökéletesen elegendő, de ha lesz 2-3 gyerek, akkor azoknak jobb egy egyterű. Nem feltétlenül a hely miatt, hanem mert az egyterűt a gyerkőcök jobban szeretik, mert jobb a kilátás (nem véletlenül a Multipla az egyik gyerek kedvenc), és akár fel is állhatnak benne (persze nem menet közben). Arról nem is beszélve, hogy csak 2 isofix rögzítési pont van.
Visszatérve a helykínálathoz. Az én 178 cm-hez elegendő, magam mögött is elférek, de ezt már "szabványszerűbben" vezetem mint a Tipo-t, ahol szinte feküdtem. Úgy van állítva, hogy kormány lent és bent, az ülésmagasság legalul, a billentés 3-4 lenyomásnyira, a támlaszög és az üléstávolságot meg úgy állítom, hogy ha a vállaim a támlához hozzáérnek, akkor a csuklóim pont a kormány tetejére essenek.
Az 59 belső mérete a külsejéhez mérten szűk, de aki ezt nem tudja elfogadni, az járjon Mondeóval. :)

Az én véleményem a beltérrel kapcsolatban, hogy számunkra tökéletesen elegendő, de ha lesz 2-3 gyerek, akkor azoknak jobb egy egyterű. Nem feltétlenül a hely miatt, hanem mert az egyterűt a gyerkőcök jobban szeretik, mert jobb a kilátás (nem véletlenül a Multipla az egyik gyerek kedvenc), és akár fel is állhatnak benne (persze nem menet közben). Arról nem is beszélve, hogy csak 2 isofix rögzítési pont van.
Visszatérve a helykínálathoz. Az én 178 cm-hez elegendő, magam mögött is elférek, de ezt már "szabványszerűbben" vezetem mint a Tipo-t, ahol szinte feküdtem. Úgy van állítva, hogy kormány lent és bent, az ülésmagasság legalul, a billentés 3-4 lenyomásnyira, a támlaszög és az üléstávolságot meg úgy állítom, hogy ha a vállaim a támlához hozzáérnek, akkor a csuklóim pont a kormány tetejére essenek.
Az 59 belső mérete a külsejéhez mérten szűk, de aki ezt nem tudja elfogadni, az járjon Mondeóval. :)
droberto2012-12-08 15:17:22 // 1778
"Én sem értem. Az enyémben ugye bőr van. Télen beülök, és fél perc alatt átmelegítettem az ülést." - Ezt én is írtam a blogomban, de ha már van akkor üzemeljen + ne kelljen senkinek magyarázkodni, mert az kellemetlen.
A fűtésnek is kell a bőrnél vagy 4-5 perc, hogy érezhető legyen a hatása. Addigra meg a tested is tökéletesen felmelegíti.
A fűtésnek is kell a bőrnél vagy 4-5 perc, hogy érezhető legyen a hatása. Addigra meg a tested is tökéletesen felmelegíti.
droberto2012-12-08 15:13:44 // 1777
Sok üzemeltetési tapasztalatom nincs az ülésfűtéssel, de te más célokra használod a vasad.
Mivel én javarészt rövid és középtávú utakon használom, ezért én úgy használom/(használnám ha menne), hogy felteszem 3-asra és ha átmelegszik, akkor vissza 1-esre.
Tapasztalataim szerint egyébként az 59 fűtése vagy nem elég nagy teljesítményű, vagy csak a bőrt nehezebben melegíti át, mint pl egy textil FORD fűtése. Ott sokkal hamarabb érezhető.
Azt meg, hogy csak fűtéskor menne, nem olvastam, vagy csak elkerülte a figyelmem.
Mi (hány fok) számít fűtésnek?
Mivel én javarészt rövid és középtávú utakon használom, ezért én úgy használom/(használnám ha menne), hogy felteszem 3-asra és ha átmelegszik, akkor vissza 1-esre.
Tapasztalataim szerint egyébként az 59 fűtése vagy nem elég nagy teljesítményű, vagy csak a bőrt nehezebben melegíti át, mint pl egy textil FORD fűtése. Ott sokkal hamarabb érezhető.
Azt meg, hogy csak fűtéskor menne, nem olvastam, vagy csak elkerülte a figyelmem.
Mi (hány fok) számít fűtésnek?
droberto2012-12-08 15:00:55 // 1776
"a másik vicc ha alá mész az autónak a blokk meg a tűzfal között potom fél méteres légtér van...minek? inkább lenne bent" - Ezen már én is gondolkodtam.
Három oka lehet ennek:
1. A típus fejlesztésénél még nem volt elhatalmasodva a downsizing, és még a válság sem tört ki. A motorteret nagyobb motorok befogadására (is) tervezték.
2. Az alvázat (más egyebek mellett) közösen fejlesztették a GM-el és túl univerzálissá akarták tenni. A túlsúly is ennek a következménye.
3. Biztonság.
Három oka lehet ennek:
1. A típus fejlesztésénél még nem volt elhatalmasodva a downsizing, és még a válság sem tört ki. A motorteret nagyobb motorok befogadására (is) tervezték.
2. Az alvázat (más egyebek mellett) közösen fejlesztették a GM-el és túl univerzálissá akarták tenni. A túlsúly is ennek a következménye.
3. Biztonság.
droberto2012-12-07 22:38:49 // 1775
"(nagy babakocsi, kis babakaocsi, motor, utazó ágy hogy csak a nagyobb tételeket említsem)" - Szeretek én is pakolni, de ezt megnéztem volna. :)
droberto2012-12-07 22:37:23 // 1774
Agyrém, és ráadásul beteg egy konstrukció szerelési hanyagsággal gazdagon fűszerezve.
A kapcsoló elhelyezése balesetveszélyes, látótéren kívül van (többször bekapcsolva marad) és a jobb egyet a sofőrnek kín elérni.
Egy indokot nem tudnak az olaszok szerintem mondani, hogy miért ide rakják a kapcsolót. Ha nem is a középkonzolra, de legalább a kézifék közelébe tehetnék...
A kapcsoló elhelyezése balesetveszélyes, látótéren kívül van (többször bekapcsolva marad) és a jobb egyet a sofőrnek kín elérni.
Egy indokot nem tudnak az olaszok szerintem mondani, hogy miért ide rakják a kapcsolót. Ha nem is a középkonzolra, de legalább a kézifék közelébe tehetnék...
droberto2012-12-07 22:32:36 // 1773
:)))
Anno, mindig mondtam, hogy a Tipo után szeretnék egy sportos kombit (persze olaszt) és aztán egy egyterűt.
Nem őrültem meg, de egy gyereknek a legnagyobb élmény az egyterű. Egyébként meg nagy cuccolós is vagyok.
Ha ne adj Isten lesz is gyerekem néhány éven belül, míg kicsi lesz addig úgyis 59 lesz.
Utána meg majd elválik. Végül is mi is megoldottunk mindent Kispolszkival meg Suzukival.
Tényleg nagy a csomagtér, de még a zenének is kell a hely... :)
Anno, mindig mondtam, hogy a Tipo után szeretnék egy sportos kombit (persze olaszt) és aztán egy egyterűt.
Nem őrültem meg, de egy gyereknek a legnagyobb élmény az egyterű. Egyébként meg nagy cuccolós is vagyok.
Ha ne adj Isten lesz is gyerekem néhány éven belül, míg kicsi lesz addig úgyis 59 lesz.
Utána meg majd elválik. Végül is mi is megoldottunk mindent Kispolszkival meg Suzukival.
Tényleg nagy a csomagtér, de még a zenének is kell a hely... :)
droberto2012-12-07 22:04:58 // 1772
Jelen állás szerint nem. Se nagy és jó Alfa, se büdzsé.
Egyébként a következő valószínűleg már egyterű lesz. :(
Bár imádom a kombit, de egy egyterű kétségtelenül praktikusabb megoldás egy családos embernek. :)
Egyébként a következő valószínűleg már egyterű lesz. :(
Bár imádom a kombit, de egy egyterű kétségtelenül praktikusabb megoldás egy családos embernek. :)
droberto2012-12-07 21:59:39 // 1771
Este ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy menjek egyet az ALFA-val, csak úgy!
Ez már múltkor érlelődött bennem, de most már le is írom:
Biz' Isten, sose lesz ilyen jó autóm. :)
Az ülés fűtés miatt bánkódom egyenlőre... Nincs mese vennem kell új párnát. :(
Egyébként egy barátommal voltam, és visszafele átadtam neki az élvezet tárgyát. :)
Azt mondta, hogy jó, hogy ilyen direkt a kormányzás. :)
Egy pillanatra teljesen levert a víz, hogy a jobb egybe is elszállt a fűtés.
Egy év kellet, hogy rájöjjek, hogyha a "3-as"-on túltekerem a potmétert, akkor nem megy a fűtés.
Ez szerintem nem a legjobb megoldás. Bár engem nem zavar, de odafigyelős a történet...
Arra is most jöttem rá, hogy Hill Holder csak a kuplung kinyomása után aktiválódik. Ezelőtt erre is azt hittem, hogy talján hóbort. De nem. :)))
A csapágyhang:
Nem én vezettem, de szlalomkor úgy tűnt, hogy jobb első kerékcsapágy. (További tesztelést igényel)
Ez már múltkor érlelődött bennem, de most már le is írom:
Biz' Isten, sose lesz ilyen jó autóm. :)
Az ülés fűtés miatt bánkódom egyenlőre... Nincs mese vennem kell új párnát. :(
Egyébként egy barátommal voltam, és visszafele átadtam neki az élvezet tárgyát. :)
Azt mondta, hogy jó, hogy ilyen direkt a kormányzás. :)
Egy pillanatra teljesen levert a víz, hogy a jobb egybe is elszállt a fűtés.
Egy év kellet, hogy rájöjjek, hogyha a "3-as"-on túltekerem a potmétert, akkor nem megy a fűtés.
Ez szerintem nem a legjobb megoldás. Bár engem nem zavar, de odafigyelős a történet...
Arra is most jöttem rá, hogy Hill Holder csak a kuplung kinyomása után aktiválódik. Ezelőtt erre is azt hittem, hogy talján hóbort. De nem. :)))
A csapágyhang:
Nem én vezettem, de szlalomkor úgy tűnt, hogy jobb első kerékcsapágy. (További tesztelést igényel)
droberto2012-12-07 21:37:33 // 1770
Az a 80-90 a valóságban csak ~70-80°C. :(
Anno mentem egy adatgyűjtős kört és erre jól emlékszem, hogy előbb elérte a mutató a 90-et mint a vízhőmérséklet.
Anno mentem egy adatgyűjtős kört és erre jól emlékszem, hogy előbb elérte a mutató a 90-et mint a vízhőmérséklet.
droberto2012-12-07 09:36:23 // 1769
Tavaly írtam:
Kint 2 fok, fűtés mindkét oldalt auto-n 26°-ra állítva. Az autó garázsban, mely 5°-os.
~3 km város, ~5 perc, átlag ~20 km/h. A hőmérő 55°-on. Majd ki a főútra, tempomat 100 km/h, az óra meglódul, az indulás után 13,5 perccel, 14 km-nél éri el a hűtővíz a 90°-ot, ahol is megáll a mutató, mint a 100-as szög. :)
Kint 2 fok, fűtés mindkét oldalt auto-n 26°-ra állítva. Az autó garázsban, mely 5°-os.
~3 km város, ~5 perc, átlag ~20 km/h. A hőmérő 55°-on. Majd ki a főútra, tempomat 100 km/h, az óra meglódul, az indulás után 13,5 perccel, 14 km-nél éri el a hűtővíz a 90°-ot, ahol is megáll a mutató, mint a 100-as szög. :)
droberto2012-12-07 09:28:59 // 1768
Mi meg sírtunk az M7 miatt.
droberto2012-12-07 09:27:40 // 1767
Ha visszaolvasol, akkor írtunk erről eleget erről, viszont pontosan nem jöttünk rá az igazságra.
Egy biztos, az 59-nél létezik PTC kiegészítő (utastér) fűtés, ami a klímaberendezésben foglal helyet. Ez tulajdonképpen egy fűtőszál, amin keresztül áramoltatják a levegőt.
Valahogyan rá kéne jönni, hogy hogyan lehetnek a létezéséről tudomást szerezni (a műszerfal szétszedése nélkül), és az esetleges utólagos beszereléséről gondoskodni.
A biztosítékokból sajnos nem lehet rájönni. A UM ellentmond eLearn-nek. Az eLearn által mondott biztosítékok pedig nem találhatóak...
:(
Egy biztos, az 59-nél létezik PTC kiegészítő (utastér) fűtés, ami a klímaberendezésben foglal helyet. Ez tulajdonképpen egy fűtőszál, amin keresztül áramoltatják a levegőt.
Valahogyan rá kéne jönni, hogy hogyan lehetnek a létezéséről tudomást szerezni (a műszerfal szétszedése nélkül), és az esetleges utólagos beszereléséről gondoskodni.
A biztosítékokból sajnos nem lehet rájönni. A UM ellentmond eLearn-nek. Az eLearn által mondott biztosítékok pedig nem találhatóak...
:(
droberto2012-12-07 09:18:15 // 1766
No ez, tényleg megvisel engem is! Viszont az érdekes, hogy az is, ha más ismerősöm autójával történik hasonló! Volt már így részem két balesetben is.
droberto2012-12-06 21:41:17 // 1765
Ezeket már olvastam! :)
"úgy viselkedik mint egy kehes ló" - :)))
"úgy viselkedik mint egy kehes ló" - :)))
droberto2012-12-06 21:39:10 // 1764
Nekem gyerkőc koromban, mikor a GL-es Swift hátuljában kuporogtam,
volt időm ezt felfedezni! :)
volt időm ezt felfedezni! :)
droberto2012-12-06 21:37:01 // 1763
Még nem jó a Pendrive-om, de nálunk az Opel-es 5 x 110 mm, ha jók az emlékeim.
Az agyat még meg sem mértem.
Az agyat még meg sem mértem.
droberto2012-12-06 21:18:17 // 1762
Állat! :)
Én télibe 17"-ost szeretnék!
Én télibe 17"-ost szeretnék!
droberto2012-12-06 21:17:01 // 1761
Nagyon szép a felnid, de nem kívánnám felgumizni! :)))
droberto2012-12-06 21:15:21 // 1760
pl. Loctite-ban is létezik.
droberto2012-12-06 21:14:27 // 1759
Mi az osztókörötök? 5 x 98?
droberto2012-12-06 21:01:06 // 1758
Várjuk, hogy írjál valamit! :) Nálatok már két Alfa van, csak történik már valami...
Tegnap egy kisebb bakháton letettem a haspáncél, majd mikor lassan próbáltam tovahaladni, leért a küszöb is egy koppanó hang kíséretében.
Bárhogy próbálok vigyázni, egyszerűen túl pici a 205/55-16 erre a kocsira.
Tegnap egy kisebb bakháton letettem a haspáncél, majd mikor lassan próbáltam tovahaladni, leért a küszöb is egy koppanó hang kíséretében.
Bárhogy próbálok vigyázni, egyszerűen túl pici a 205/55-16 erre a kocsira.
droberto2012-12-05 18:56:02 // 1757
Erre meg mertem volna esküdni! :(
Pénzről beszéltetek?
Bár szerintem inkább pöcsölni nem akar vele, mert míg veled foglalkozna, meg tudna csinálni vagy 3 Golfot!
Pénzről beszéltetek?
Bár szerintem inkább pöcsölni nem akar vele, mert míg veled foglalkozna, meg tudna csinálni vagy 3 Golfot!
droberto2012-12-04 19:39:46 // 1756
Köszi az infót! Néztem a blogod!
Nem tudom lett-e volna kérni a rendőrségtől JKV-et? Gondolom megnyerted volna a bulgár közút elleni csatát! :)
Nem tudom lett-e volna kérni a rendőrségtől JKV-et? Gondolom megnyerted volna a bulgár közút elleni csatát! :)
droberto2012-12-03 21:18:54 // 1755
Mondtam a jó hírt?
Áprilisban Nászautó lesz a vas! :)
Egy barátom nősül és felkért a megtisztelő feladatra.
Áprilisban Nászautó lesz a vas! :)
Egy barátom nősül és felkért a megtisztelő feladatra.
droberto2012-12-03 21:17:26 // 1754
Én is a cserélgetés és a négy gumi vásárlásának híve vagyok!
droberto2012-12-03 21:14:48 // 1753
Állítólag a Bosh Aerotwin a legjobb!
Nála olcsó is!
Úgy tudom lehet csak a gumit is cserélni!
Nekem Valeo volt, idáig bírtam idegekkel. Lefele jó, de felfele törlés közben piszok hangos. Még vizesen is!
Olajból a gyárit javaslom az 1.9-nél: Selénia WR PE 5W-30 C2, vagy max Selénia Multipower 5W-30 C3.
Az ülést először a biztonsági öv csatjánál érdemes ellenőrizni. Ha nem onnan jön a hang, akkor ajánlatos bezsírozni a mechanizmusokat.
Nála olcsó is!
Úgy tudom lehet csak a gumit is cserélni!
Nekem Valeo volt, idáig bírtam idegekkel. Lefele jó, de felfele törlés közben piszok hangos. Még vizesen is!
Olajból a gyárit javaslom az 1.9-nél: Selénia WR PE 5W-30 C2, vagy max Selénia Multipower 5W-30 C3.
Az ülést először a biztonsági öv csatjánál érdemes ellenőrizni. Ha nem onnan jön a hang, akkor ajánlatos bezsírozni a mechanizmusokat.
droberto2012-12-03 20:54:57 // 1752
Ez jó. :)
Mind a négyet cseréled?
Egyszerre koptak el?
Cseréled az elsőt a hátsókkal?
Mind a négyet cseréled?
Egyszerre koptak el?
Cseréled az elsőt a hátsókkal?
droberto2012-12-03 20:28:23 // 1750
Nagy-nagy germán zsiványságra bukkantam! Itt is jól látszik!
Ha nem nézed az irányjelzőt (amit ugye sötétben nem is látsz) pont olyan, mint egy 159-es lámpa.
No de Walter, irigykedünk Giorgio-ra? :) Visza-vissza tekintünk egykori munkaadónkra?
Ejnye! :)
Ha nem nézed az irányjelzőt (amit ugye sötétben nem is látsz) pont olyan, mint egy 159-es lámpa.
No de Walter, irigykedünk Giorgio-ra? :) Visza-vissza tekintünk egykori munkaadónkra?
Ejnye! :)
droberto2012-12-03 20:13:53 // 1749
Ha megláttad, akkor ne tartsd magadban! :)
droberto2012-12-03 20:12:54 // 1748
A peremvédő fontos, sajnos 205/55-16-ba a Contin sem volt. :(
Azt is hallottam egyébként, hogy a peremvédő igazából nem is a peremet védi, hanem a peres gumikat. Amikor úthibába hajtasz a vastag gumicsík nem engedi a kátyú és felni pereme közé szorítani/csípődni a gumit. Van benne sok igazság.
A TS850 egészen új még, nemrég dobhatták piacra...
Azt is hallottam egyébként, hogy a peremvédő igazából nem is a peremet védi, hanem a peres gumikat. Amikor úthibába hajtasz a vastag gumicsík nem engedi a kátyú és felni pereme közé szorítani/csípődni a gumit. Van benne sok igazság.
A TS850 egészen új még, nemrég dobhatták piacra...
droberto2012-12-03 20:07:29 // 1747
Köszi az ötletet, felemelve a kereket, azt megforgatva nem halottam semmit. Igazából a terhelve jön csak elő...
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.