Blog >> ablaktörlő

>> Tuning és extraGT Ɨ|ѯ // Alfa 155 Q4 2.0i 16V Turbo // 2013-10-15

Nem egyszerű ám az élet ha precíz német teknikával dolgozik az ember:-(
Egy kicsit sikerült előrelépni, de még kell egy kicsi a Ziel-hez:-)
Fiat Uno ablaktörlőmotor beszerezve, letakarítottam,szétszedtem full majd össze, ez Magnetti Marelli - tehát : tuti!
Tartókonzolokat legyártottam, festettem fúrtam faragtam, kész.
Autóvillamosságis Mester ma 2x volt hát nem olyan pikk-pakk ám a bekötés...miért is lenne?
Az Uno motoron a végálláskapcsoló elektronika a motornál van az 55-ben meg a relé chipje végzi, dejóóóóóóóó....
Behúztam ma pár vezetéket de már szétbontottunk mindent mire a szikra végre kipattant és nem is oly vészes a megoldás.
2 db vezetékkel kijöttem a motortérbe-blankol,forraszt,szigetel-( még jó, hogy reggel 4-et meg behúztam..) a kormánykapcsolótól ami ad testet.Relé kiugrott most az nem fog dolgozni.
A kijövő 2 testvezetékre ráfaragunk 2db 4lábas relét ami majd fordít a kockán és máris power lesz a madzagok végén, na ez kell az Uno motorjának, innen már gyerekjáték lesz a vége.( Remélem...:-DD)
De, hogy ma sem telt el a német teknika miatti svájze párszor...természetesen a Bonrath kar racsnija kb 2tized mm-rel vastagabb mint a motoron a tengely...nehogy már jól érezzem magam...ezért A:vagy megy fel az Uno kar vagy abból kivágom a felfekvő részt és B: a Bonrath kar közepét kifúrom majd ezt bele, pötty hegesztés és akkor kompatibilisság hegy.Nem egyszerű ez a ' precíz ' tipus specifikus cucc.

>> Tuning és extraGT Ɨ|ѯ // Alfa 155 Q4 2.0i 16V Turbo // 2013-06-16

by Bonrath.
Ritka.
Teljes felújítás, alapozás-fényezés után majd beműtjük:-)
Ma fémtisztára tisztítottam és kapott 1 horganyspray alapot.
Kész : gunmetal fekete.
THX Marklar155!

A hátsó ablaktörlő kar nem bírta a márciusi hómennyiséget, és kettétört. Ma kicseréltem, Champion A380R ment rá, Unixtól (bepróbálkoztak, hogy csak gyári van 4-5 nap alatt 13ezerért, de szerencsére Csöri felvilágosított, melyik jó még rá, köszi még egyszer...).

Az első szélvédőn lévő Bosch Aerotwin AR 552 S ablaktörlőket ugyanilyenekre cseréltem és a hátsó ablaktörlő gumit is kénytelen voltam már cserélni.

>> SzervizPoló // Alfa 156 2.0 TwinSpark Distinctive // 2013-01-28

Kapott az autó egy pár tescós Valeo ablaktörlőlapátot. Múltkor vettem rá Aerotwin jellegű no name-eket. Véleményem szerint az a fajta nem a legjobb választás a 156-ra. Egyrészt én azokat nem is tudtam normálisan rögzíteni. Másrészt az ablakmosó használatakor a lapátokra nyomja a vizet amíg el nem indul az ablaktörlés. A régi hagyományos jellegű ablaktörlő lapátoknál pedig pont a réseken keresztül spricceli a vizet egyből a szélvédőre. Nekem ráadásul nem is törölt valami szépen, de ezt tudjuk be annak, hogy gagyi volt. A mostani Valeo eddig jónak tűnik. Legközelebb ebből is gyárit fog kapni.

>> Szervizvasony // Alfa GT 1,9 mJTD // 2013-01-09

Ha szerviz, akkor valami esik, vagy eső vagy hó.
Olaj, olajszűrő és a szokásosokon kívül javítva a KH a helyzethelzőben, pótolva lett a kipufogó rögzítő így nem zörög, működik ismét a csomagtér világítás és a tolatólámpa.

>> EgyébAbarai // Alfa 156 2.0 JTS Selespeed // 2013-01-08

Tegnap este vettünk pár dolgot a Tescóban. Az Alfa jussa két Valeo ablaktörlőlapát, egy légfrissítő és 2 liter szélvédőmosó nyál.

Az ablaktörlőkre kíváncsi leszek, meddig bírják majd. A másfél éves AeroTwinek nagyjából most lettek csereérettek.

Párom meglepett karácsony alkalmábolt egy pár első ablaktörlővel :) Nagyon csereérettek voltak már, mióta nálam van bevallom még nem cseréltem. Csíkozoztt, maszatolt, ugrált, szóval épp idelye volt lecserélni.
A régi rövidebb első ablaktörlő gumiját pedig méretreszabás után beraktam hátulra, oda még okés lesz.

>> SzervizLiquid // Alfa 159 2.4JTDm Q4 TI // 2012-12-23

Az ablaktörlő lapátok elfáradtak (valószínűleg még a gyáriak), ideje cserélni. Az őszi időjárásban előfordult többször is hogy használni kellett így kijött hogy nem megfelelőek.
Champion felirat volt rajtuk. A Bosch AeroTwin már bevált a 156-on (6 éves) és még most is jól töröl, ezért nem is volt kérdés mire cserélek. Szerencsére egy barátom tudott szerezni akciósan - Erhardnál olcsóbb lett volna, de sajna messze van :(

>> Szervizlakosg01 // Alfa 147 1.9 JTD 16V // 2012-11-28

Kb. 1,5 hónapja vettem a Tescóban ablaktörlő lapátot, gumival. 38cm-es és 2 db lapát volt benne. Csak a gumi kellett belőle, a lapátot kidobtam. Ilyen gumi volt benne korábban is. Töröl, ahogy kell. Talán 700Ft volt.

Eljött a gázolajszűrő csere ideje. 2 napja megrendeltem, aznap meg is jött. A cserét ma végezte el a Szaki. Jól megnéztem, hogy kell csinálni (nem valami bonyolult), legközelebb már én cserélem.

Szűrő: UFI 24H2O04 - 4.500Ft
Csere: 2.000Ft

A kivett szűrő is ilyen volt, tudomásom szerint ez a gyári szűrőnk :).
Érdekesség, hogy a régire nem volt rádugva a vízjelző csatlakozó alul, láthatóan direkt. Az újra sem dugta rá a srác, mondván, ha eddig nem okozott problémát, akkor ő inkább így hagyja. Majd este foci után azért rádugom, az a biztos.

Km: 146.750