Blog >> burkolat

>> SzervizLiquid // Alfa Stelvio 2.0 benzina 280Le // 2022-08-25

Már a kereskedésben, mikor átnéztük, észrevettük, hogy a vezetőülés oldalsó takaró burkolata le van szakadva. A helyén maradt mert a hátsó csavar és egy alsó patent még fogott, de ki kellett javítani. Megkérdeztem bontókat, de senkinél nem volt. Felhívtam a közeli olasz alkatrészest (akiknél már sok gyári cuccot vettem), azt mondták csak márkaszervíz, megszűnt a hozzáférésük. Írtam a CarNet-nek, nagyon gyorsan reagáltak, tisztáztuk pontosan mi kell, és két nap múlva meg is érkezett a gyári új burkolat.

>> AutóápolásAlejandro // Alfa 147 1.6 TS Eco Progression // 2022-02-06

Gyári új utastér belső elemek a www.olaszautobonto.hu-ról.

Jobb első ajtó, ajtóbehúzó csavartakaró kupak (735351270 DS): 2 000
Bal oldali kalaptartó patent (71718755 SN): 1 200
Bal oldali C oszlop szürke műanyag borítás (735391749 SN): 5 000
Szállítás: 2 500

Mint kiderült a csavartakaró kupakot benéztem, nem a megfelelő elemet rendeltem. A megfelelő cikkszám a 735395635 volt. Meglett ez is!

>> EgyébCsongi // Alfa Spider / GTV Gtv // 2021-04-16

Torjay Lacitól sikerült beszereznem egy gyári új burkolatot.

>> Tuning és extraPoló // Alfa 156 GTA // 2021-04-23

Felkerült az alumínium alsó motorvédő burkolat.
shop.alfisti.net
Kozi’s Garage

>> AutóápolásKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2018-04-13

Cserére érett az alsó motorvédő burkolat, mióta meg van az autó foltozgattam némileg, de mostanra már elég jól meg sikerült lógnia. Az új egy utángyártott lett, egy pár dolog le van róla spórolva, de jól illeszkedik és jól tartja magát. A hátsó csavaroknál a fém betétet nem raktam át mert az egy dolog hogy a fülek furatai nem voltak meg rajta, de a csavar helyénél lévő ovál furat is kisebb... Ebből kifolyólag viszont a gyári csavarok hossza így túl nagy lett és nem lehetett vele fixre rögzíteni a burkolatot. Rakhattam volna be plusz alátétet is, de inkább rövidebb csavarokat választottam...
A csomagtartóra is felkerült egy fekete-fehér logó, bár ez még mindig nem olyan mint amilyet szerettem volna....

>> Tuning és extraWarbiRunner (Gyuri) // Alfa 146 1.9 JTD // 2016-08-27

Vettem egy alsó motorburklatot. Mert. Csak. Az én 146-omon legyen ilyen is, ezzel is több, mint egy használós, minden mindegy már autó.
Csoda hogy van hozzá. Még nagyobb csoda lett volna, ha könnyen fel is lehet tenni. A furatok végülis olyan helyre estek, ahol az alvázon is van valamiféle furat, de cseppet sem volt egyszerű felrögzíteni.
Középen a futómű bölcső egy használaton kívüli kis furatát kell használni. Nőgyógyászatilag egy csavart felülről bepiszkálni, alulról anyával felfogatni. Erre már mehet a burkolat.
Hátul mégrosszabb. Ott a padló első vízkifolyó furat volna a rögzítőpont. Gratula a tervezőnek :-S Ide kerestem olyan csavart, aminek a fejét be tudtam ütni a lyukon. Nem szép megoldás, de hatásos :-) Alátét, anya, jól meghúz. Hátsó rögzítőpont kész.
Elöl már sima ügy volt.
Így leírva 3 perc. Gyakorlatban akna nélkül, felváltva emelgetve az autó két oldalát, bő 2 órás izzadás a napon.
Most kész. Hogy jó e valamire, azt nem tudom, de az én 146-omon ilyen is van :-) Lehet placebo, de elsőre mintha halkabb lenne az egész. Majd látjuk...

>> Tuning és extraRomeoOne // Alfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2016-06-20

Mindig is nagy fétisem volt a fém pedál, mielőtt megvettem az autót már tudtam, hogy ezzel mindenképp fel akarom szerelni. Ahogy megismerkedtem a 159-cel, megtanultam, hogy ez a Ti felszereltség része és ebbe a szettbe többek közt a matt króm tükörburkolat is beletartozik. Ez utóbbi is nagyon megtetszett és lévén, hogy bontott alkatrész vadászgatása nem igazán a stílusom, valamint bontottan is nagyon ritka kincs, berendeltem ezeket az Alfisti-ről.
Küldtek hozzájuk felszerelési útmutatót is. A tükörburkolatok felszereléséhez a tükörlapot le kellett pattintani, így a burkolat rögzítése hozzáférhető volt és el lehetett távolítani. A másik burkolatot felhelyezése után a tükröt visszapattintva kész is volt a művelet.
A pedálok már kicsit nagyobb bosszúságot okoztak. A fém pedállapokat rá kellett fúrni a kocsi pedáljaira, ami nem volt annyira egyszerű művelet a kis helynek és az íves pedáloknak köszönhetően. A kuplung és a fék a helyén lett fúrva, de a gázpedál inkább ki lett szedve előtte a könnyebb hozzáférés végett. 3 csavar fogta, de abból a felső kettő olyan szerencsétlen helyen van, hogy nagy kínlódás volt mind a kiszedés, mind a visszarakás. A fékpedálnál az adott plusz munkát, hogy fémből van, amivel kicsit többet kellett dolgozni, hogy át legyen fúrva, de meg lehetett oldani ezt is. A kuplung volt talán a legegyszerűbb, műanyag pedál, helyén fúrva.
A végeredménnyel teljes mértékben elégedett vagyok.
Pedálok: 95 €
Lábtartó: 82 €
Tükörburkolatok: 63 €
Szállítás: 15 €
Ehhez jött még hozzá 2500 Ft, amit a külföldi utalás miatt felszámított a bank.

>> Tuning és extramesa // Alfa GT 1.9 JTDm 16v // 2016-05-18

A gyári ezüst színű motortér burkolat a sárga betöltővel hervasztóan nézett ki. Vettem piros festéket, zsírtalanítottam, maszkoltam, festettem spray-vel, majd ezüsttel kiemeltem a feliratokat. Szerintem így már elég jól néz ki a motortér, talán egy piros toronymerevítő elférne még... ;)

1. kép - motortér burkolat (OE)

2. kép - a készre festett saját motorburkolatom

>> EgyébHaddel // Alfa 159 sw // 2015-10-31

Pakolásnál rá támaszkodtam véletlenül a zár takaró fedélre,természetesen be is esett a burkolat mögé. A müanyag lapot sikerült kihalásznom,de a kis rugót nem,ezért lebontottam a burkolatot.Az utolsó képen látszik ,milyen bit fejek kellenek hozzá. Mikor kint vannak a csavarok,a hátsó ajtó kédert kell még eltávolítani,és a burkolatot felfelé kell erösen meghúzni,mert 2 db ék alakú patent fogja még. A rugó visszahelyezése adja magát ,teljesen logikus.Összeszerelés elött kitakarítottam a pótkerék helyét is.

>> Szervizsüsnye // Alfa 156 2.5 V6 Distinctive // 2015-01-17

A megereszkedett alsó burkolatot nézegettem, méregettem egy darabig innen-onnan, majd végül úgy döntöttem adok neki még egy esélyt és átszabom. :) A megereszkedett rész kivágtam úgy, hogy minél több rögzítési pont maradjon meg.