Blog >> szerviz

>> SzervizMethos // Alfa GT 1.9 JTD M-Jet 16V Q2 // 2014-11-21

Na szép, megadta magát az akku. Ahogy elnézem az előző bejegyzést, majdnem percre pontosan három évig bírta. Gyanítom a Pajzs szívta le mivel nem volt használatban majdnem egy hónapig a kis paripa.

A szentélybe ma letrélereztük az autót, felújítása a motor-váltó kombónak és a motortérnek megkezdve.
Persze, hogy szakadó eső, mikor máskor?.....

>> SzervizJanika // Alfa 147 1.6 Twin Spark // 2015-05-20

Mai nap le lett szervizeltetve az autó.
Kapott:
- Selenia 20K for Alfa Romeo olajat
- Olajszűrő
- Levegőszűrő
- Pollenszűrő
- NGK Laser Platinum gyertyákat 100.000 km-es (8 db)

Egyéb munkafolyamat:
- futóműbeállítás

Km: 105.011

>> SzervizJCsabi // Alfa 156 SW 1.9 JTD 8V Progression // 2015-05-16

Eltelt 2 év. Újabb műszaki vizsga. A kocsi csont nélkül átment.
Előtte cseréltünk olajat, illetve az első stabilizátor szilentjeit. Végre megszűnt a kopogás a kocsiban.

km állás: 213.001km

>> Szervizpedrobaa // Alfa GT 1.9 JTD Distinctive // 2015-04-25

Több mint két hét után eljött az ideje az első szervizlátogatásnak. Nem húztam volna eddig, de vagy én voltam elhavazva, vagy a szerelő, így nem tudtuk előbb összehozni.
Szerencsére minden rendben van a járgánnyal, szépen kerepel a motor, futóművek, fékek rendben, szóval örülünk! :)

A kötelező kezdő szerviz elvégezve:
- Vezérműszíj
- Vezető görgő
- Vízpumpa
- Olaj (Selenia 5w40 WR)
- Olajszűrő
- Levegő szűrő
- Pollenszűrő
- Sebváltóolaj

Amikor vettem nem akart benne menni a Xenon mosó, cseréltem biztosítékot, feltöltöttem, de akkor sem. A szerelő nem csinált vele semmit, de ma mégis működött mind a kettő, legalábbis a lámpát összeköpködte. Lehet meghálálta a törődést. :)

>> SzervizGin145 // Alfa 145 Coupe // 2015-03-27

Ma reggel nekiállok kivenni a benzinszintmérőm,mivel volt benne bő 6-7 liter benzin,mellé tankoltam 26 litert és még a feléig se ment fel a mutató!Megtettem 50km-ert(városon kívül) és lement a negyede alá!147km-nél(2015.03.26 este 11óra)nulláztam és kapott még 10 litert!Nagyon kíváncsi leszek mit hoz a délelőtti bütykölés!

>> SzervizGin145 // Alfa 145 Coupe // 2015-03-27

Nos október elején került hozzám GIN a 145 .6 Boxeeka.
Azzal kezdtem,hogy olajat cseréltem.Egész normálisan evett!Viszont a váltóházból olyan hang jött,amit már nem bírtam elviselni!Nagyon kopott volt a váltó,így kerítettem egy kevesebbet futott,jó állapotút.Váltó+munkadíj=45000 magyar forint!Visszajött a kocsi,hát ég és föld!Ezután kiégett a refim visszajelzője.Bár erre mai napig nem jöttem rá hol kell keresgélnem!Aztán jött a november-december!Decemberben irreálisan megnőtt a fogyasztás. 50km 15 liter benzin,és nem volt erő!Nagyon megijedtem,nívópálca kihúz és a 4 liter olajon kívül még kb 3liter benzin volt az olajban!Hívtam a szerelőt de Tisza Sanyinak nem nagyon volt ideje.Így bízva egy típustársamban az ő szerelőjéhez vittük:kihagytak a hengerek,gyertyacserével kezdett,nem lett jobb,aztán mérte a gyertyakábeleket,jók voltak,jött a gyújtótrafó!Egy Cartárstól szereztem bontottat ami jó volt!Mivel felhígult az olaj így azt is cserélni kellett!38000 forintos mutatvány.Kész az autó,elhoztuk szépen pörög húz...!Most pedig az a probléma,hogy remélhetőleg a benzinszintmérőm elromlott!

Pár nappal a vásárlás után természetesen irány a betervezett szerviz. Tapasztalataim szerint mindenki aki autót keres hangoztatja, hogy vásárlás után majd viszi "nagy" szervizre az autót, de valójában nagyon kevesek azok akik tényleg meg is teszik.

Mivel vásárlás előtt átnézettem a kocsit Watz-nál ezért tudtam, hogy az előre betervezett dolgokon kívül mik azok amiket még pluszban cserélni kell.
A szokásos olaj, összes szűrőn (levegő, olaj, üzemanyagszűrő) kívül
cserélve lett még a vezető oldali elektromos ablak motorja mivel vacakolt, cserélve lett a termosztát is mert már az első utakon kiderült, hogy még a nyári kánikulában is elég lassan éri el az üzemi hőmérsékletet a víz, illetve nagyobb tempónál vissza is hűl.
Továbbá komplett fék csere is volt elől, hátul, tárcsástól betétestől.....
Ahogy elnéztem a használt GT kínálatot szinte mindegyiken csere érettek voltak a tárcsák szóval ezzel is kalkuláltam vásárlás előtt.
Vezérműszíj és görgő csere is be volt tervezve de az előző tulaj azt mondta, hogy az kb 1évvel ezelőtt volt rajta cserélve. A vezérműszíj fedelén valóban rajta van, hogy kb20ezer km-el ezelőtt volt cserélve. Biztos ami biztos Watz ránézett a szíjakra és megállapította, hogy azok valóban nem rég leettek cserélve mert még olyan mintha új lenne ráadásul egy jobb minőségű szíj van benne szóval annak a cseréje még bőven ráér..

>> EseményATE TR // Alfa 156 1.6 // 2014-10-21

Pici lányom az első képen. 9 évet vártunk rá és utána nehézségek árán megszületett 18 óra alatt. Kemény feladat volt. Minden tisztelet a nőké. Nem bírnám/tudnám végig csinálni.

Ő volt az egyik oka, hogy az autó hanyagolva (de nem bánom) lett...a másik...többit meg leírom:
196.000 km
- Lejárt a műszaki, ez volt a fő ok. :-) Szeptember 13.-án. :-) De régen volt.
- Trafó baloldali cserélve, de úgy látjuk, hogy a többi is csere érett a kábel koráccsal együtt. Ezt még intézem, de majd fizukor, mert sok volt most. (össz.: 186.000 HUF)
- Vezérlés módosító. Aranyos termék. Kicsi és drága. :-) Lehet bírta volna a másik is. Mondjuk kb 103.000 km volt benne, de nem mindig hangoskodott.
- olaj, szűrők, szíjak és a hozzáhasonló barátai, akik ott laknak -> görgők ilyenek.
- fagyálló
- klímaszivattyú -> emiatt a gáz lefejtése és visszaszipákolása
- lámpa polír

- nagy vez.tengelyek, ahogy kell. Érdekes. 2000 fordulat alatt még bizonytalan. Majd ezen valamit változtatunk. De ez majd csak a trafók cseréje után. Ki tudja, hogy mihez van köze. Ja és halkabb a kipufogó, na ezt rakja valaki össze. :-) A második harmadik képen a tengelyrögzítők láthatóak. "Lila" 1.4-1.6 "kék" 1.8-2.0 (nekem ez lila, a másik kék :-) )

- ülésekbe a fűtés bekerült még a kapcsolókat és a kábeleket elhelyezem a héten.

Van a kocsin még bőven munka. Hátsó elektromos ablakokat is elkezdtem valamikor, de a levegőben lóg ez is, ugyanúgy, mint a zene átépítése...hát majd egyszer. :-)

Az autót ma hoztam el, de már tegnap kész volt. Nem tudtam érte menni. Ingázás a kórház és a lakás között. Pözsót leraktam szervizelni, hogy ő is megkapja az olajat meg a barátait. :-)

Képeket még rakok majd ide.

>> SzervizSanyiJTD // Alfa 156 2.4 JTD 10V // 2014-10-20

Olaj, olajszűrő, légszűrő, gázolajszűrő csere

Óra szerinti km állás 202500km

Olaj : Gulf Formula G 5W40 by: Tuningman köszi!

Nem , nem tapasztaltam sem halkabb motorjárást, sem könnyedebb indulást, és semmilyen másfajta placebo hatás nem ért, mint sok júzert ;)
Minőségi 5W40es olaj, ennyi...