Blog >> szerviz

Csak nem akart elhallgatni a futómű, amivel már idáig is sokat szívtunk, elsősorban a korábban bekerült ócska alkatrészek miatt.. Csörihez vittem az autót és ott is hagytam a hétre, hogy minden kopogó ropogó dolgot küszöböljön ki.
A diagnózis után cserére kerültek a felső lengőkarok és a bal stabilizátor pálca is. (Gyárira minden)
Végre néma csöndben van az autó eleje!
Köszi Csörgő szerviz!

>> SzervizForró // Alfa 155 2.0 ts 16v sport // 2014-10-07

Mióta nálam van az autó elérte az olaj a csereperiódusát így a kaposújlaki találkozó előttre beterveztem egy olajcserét (+olaj- lég- és pollenszűrő) (Selénia 10w40 20K AR), ami meg is történt sikeresen egy kis extra szereléssel. Történ ugyanis, hogy a kipufogó a katalizátor után szétcsúszott pont egy héttel a szerviz előtt. Útszélén ideiglenes megoldásként feldrótoztam, de ugye így nem maradhatott, úgyhogy rendesen elkészült az is. A tömítéseket is cseréltük a leömlőtől kezdve végig. A szerviz után kifejezetten elcsöndesedett az autó. Ezen kívül még sikerült beszereznem a téli szetthez négy elég jó állapotú gyári dísztárcsát is.

Kép csak az én tákolásomról van, amivel csak a szervizig közlekedtem. Árok szélén jobb megoldás nem volt, mert már 2ezres fordulatnál nem lehetett megmaradni az autóban...

Km óra: 229283

>> Szerviznesta // Alfa 156 1.8 TwinSpark // 2014-09-18

Hát több mint két hónapnyi kihagyás után sikerült visszatérnem és az autó is újra életben van. Jobbra balra futkozás, folyamatos idegbajok.
A történet ott kezdődött, hogy már jó ideje kezdtem megfigyelni az autón, hogy rángat nem úgy veszi a dolgokat, ahogy azt kellene. Így hát kezdődött a spekuláció, hogy mi is lehet a gond. Ki lett pucolva, olajcsere stb. Sajnos a probléma még mindig fenn állt, sőt az idő múlásával rosszabb lett.
Elmentem vele a balatonra egyet pannónia fesztezni, hazafele már kihagyott a szervó. Kellemes érzés 130-as tempóval, tudom javasolni. Na de nagy nehezen minden fajta mentés nélkül hazakepesztettem vele. Másnap már a parkolóból sem tudtam vele kimenni, mert eldobta az alapjáratot.
Onnantól kismillió autószakértő nézte meg, hogy mi lehet tippeltek nekem mindent. Vezérműszíj. Hát az rendben volt. Gyertyák. Azok is. Gyújtótrafó. Szintén rendben. Minden rendben volt motorikailag mégsem ment. Aztán elvittem egy autószerelőhöz, szomszédom ajánlotta be, hogy érti a dolgát. Hétfőn leraktam, mondta, hogy kedden csörög, hogy mit kellene megvenni az autóhoz. Így hát kedden a telefonra keltem, mivel éjszakás hét csoda.... Már remegő kézzel vettem fel a telefont, minden rosszra felkészülve. Erre higgadtan közli, hogy mehetek az autóért mert kész van összesen két ezer forint volt az egész. Hogy lehet? Kérdeztem a döbbenettől meghült fejjel. Hát kiderült, hogy minden probléma forrása egy szutykos vákuumcső volt, ami el volt repedve. Meg lett stoppolva, azóta az autó tünetmentesen igyekszik mindenhova elérni. :) Így kell szerencsésen megúszni a dolgokat :D

>> SzervizFordjee // Alfa 147 1.9jtd impression // 2014-08-11

Megtörtént az első szervizelés. A jobb első kerék defektes lett, ìgy kapott 2 új gumit.
A hátsó lengéscsillapìtó pedig megadta magát, ìgy az is cserélve lett. Eléggé elrohadt már, valami porvédő is szétszakadt, illetve belerohadt talán egy izébe egy bigyó, meg nem mondom mi, azok is cserélve. Összesen 98 ezer volt az egész. Ami jó hìr, hogy az autó rendben van, legkésőbb tavasszal a hátsó fékeket cserélni kell, más probléma nincs vele, úgy néz ki.

>> SzervizJanika // Alfa 147 1.6 Twin Spark // 2014-06-02

Elvittem az autómat leszervizeltetni.

Kapott:
- Selenia 20K olaj,
- gyári olajszűrő és levegőszűrő,
- utángyártott pollenszűrő.

Egyéb munkafolyamat:
- fényszóró állítás
- futóműbeállítás
- klímafertőtlenítés.
km: 86.689

Ez egy pótolt összegzett bejegyzés.
Vásárláskor nem tűnt fel a szivárgó vízhűtő, így csere.
A víz nem melegedett rendesen, termosztát csere.
Mint gyakorlott alfás vezmód csere összes szíj ,feszítők vezetők, vízpumpa,olaj és szűrők.
A szokott módon az olajleeresztő is meg volt szakadva.
A kipufogó eltört a kókányolt heggesztés miatt.
A vezetőülés el volt törve az is csere .
Akku 1 hétig se bírta , csere.
És állítólag karbantartott autó, megjegyzem nekem a halálom a sufnituningos ültetett futómű , nagy zene stb ... a többi meg le van tojva , hát ez ilyen volt.
Vízhűtő:27.000-
Mindenhova új bilincsek: kb. 4.500-
Vezérműszíj (Gates)
feszítő (ruvill)
vezető:25.000-
vezérlésmódosító:42.000-
hosszbordás feszítő:12.000- (dayco)
vezetőgörgő:6.500-
vízpumpa:12.000- (Dolz fémlapátos)
hosszbordás szíj 7.500- (gates)
2db stabpálca kb: 5.000- (melyle)
fagyálló
S Racing 10W-60 5L 14.000-
Szűrők kb : 4.000-
Váltóolajcsere (castrol) 7.000-
Termosztát 12.000-
Utasbelső: 20.000-
Akku: 17.000-
Kipufogó klinika (Kerepesi út) katalizátortól hátra minden kuka, sportdob gyönyörű dupla kerek vég: 65.000-
Ez amire egyenlőre emlékszem.

>> SzervizATE TR // Alfa 156 1.6 // 2014-05-15

Stab.rúd, első, hátsó fék, fékfolyadék, klíma hűtő, hűtő cserélve. A hűtők alja kb. 10 cm magasan elrohadva. Szép. Következő szerviznél, amikor a vezérlés cseréljük az alsó lengőkre is gondolni kell.
Visszakerült a J1-re a bőr. Még behúzom az ülésfűtés kábeleit és csókolom. Kipufogó javítva. Klíma javítva. Működik. Majd egy csapágyat kell cserélni itt is. Most sokba volt. Le se merem írni. :-/ ...és a szétszakadt gumiharangok is cserélve lettek. Kormányművet majd figyelni kell. A gumiharangok miatt benyelt pici kosz nem éppen az életét hosszabbította meg. :-( Km-t most nem tudom, mert ki van égve a műszerfalon a visszajelző izzója. Majd hamarosan orvosolom. :-) Most a kocsi belseje jön, mert ott is vannak hiányosságok.

>> SzervizBal0229 // Alfa 166 2.0 TS // 2014-05-07

Első olajcsere még BeczA barátomnál 279,000 km nél megtörtént., utána szaladt nem egész 1000 km-t, és újra olaj csere. Fő az óvatosság. Most jött el a 3. olajcsere ideje a motor csere után 5,000 km-el. Olaj ugyanaz, Total x. Bevalljuk őszintén megevett pár decit a 4,000 km alatt, de ez ilyenkor normálisnak mondható.

>> SzervizAlejandro // Alfa 159 1.9 JTS Berlina // 2014-04-19

Megtörtént a vásárlás utáni első szervizelés saját kezűleg:
- motorolaj
- légszűrő
- olajszűrő
- aktívszenes pollenszűrő csere

A cuccokat az Unixban sikerült 40 % kedvezménnyel beszereznünk.

>> SzervizGrego // Alfa 159 1.9 JTDM // 2014-04-25

Átléptem a 200.000-ik km-t, de a generátor megadta magát, vettem bele gyári felújítottat.