Blog >> gt

>> Szervizvasony // Alfa GT 1,9 mJTD // 2010-12-16

Azt hiszem a legjobbkor lyukadt ki az alsó turbócső, a szerviz utolsó decemberi munkanapján. Lassan jöhet a futómű reparálás, mert a szilent megkenése nem oldotta meg a nyekergést amit ebben a hidegben produkál.

>> Eseményvasony // Alfa GT 1,9 mJTD // 2010-11-01

Idén is Stubaier Gletscheren kezdtük a szezont, a szokásoshoz képest 1 héttel később. Sajnos más is kinézte magának ezt a hétvégét, mert rengetegen voltak. Vasárnap az erős szél miatt a terep zárva volt, így a környéket kirándultunk. Hétfőn sem tudtunk sokat síelni a rossz idő és a sok várakozás miatt.
Most csak ketten mentünk az autóval, így simán befértünk, budapesti tankolással még negyed fölött volt a mutató, végül 6,4-re jött ki a fogyasztás a 740 km-es úton, kényelmes 140-es tempóval.

>> Szervizvasony // Alfa GT 1,9 mJTD // 2010-10-21

Elég korán feltettük, mert kellett síeléshez, szerencsére nem volt rá szükség.
Csere apáméknál, míg dolgoztam elintézték.

>> SzervizHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2010-11-22

28 ezer km-nél elkezdett búgni a futómű, és már egy ideje erős kopogás is jött az első kerekek felől. Korainak tartottam mindkét hibát, ilyen kevés km-nél - szerencsére ezzel az Autóház Budaörs és a FAM is egyetértett, így a stabilizátor rudat, valamint a jobb oldali kerékcsapágyat is garanciában cserélték.

A művelet végén sor került egy futóműbeállításra is.

>> SzervizHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2010-11-05

Megelőzve a nagy rohamot, felrakattam a téli kerekeket. De az igazi ok az volt, hogy a bal első téli felnimben volt egy csúnya hupli, amit rendberakattam, és ha már kész lett, fel is került az összes kerék.

Amúgy vártam már nagyon, már kezdtem unni a Q2 felni látványát... most a sötét-grafit színű sűrűküllős felnik sokkal jobban tetszenek :)

A téli gumijaimnak ez a második szezonja, 4440 km van bennük.
A nyári gumikkal idén 13.990 km-t mentem, összesen pedig 23.960 km-t.

Javítás, szerelés: BudaGumi

>> EgyébBeeGee // Alfa GT Q2 1.9 JTD // 2010-09-28

Egy fontos fejezet lezárul az autós életemben.

 
>> Szervizvasony // Alfa GT 1,9 mJTD // 2010-08-26

Jobb ha az ember időben észreveszi, hogy leengedett a kereke és nem jár a felnin, ellenkező esetben akkor nagyon szép gumiörleménye van és lehet kidobni a vadiúj gumit...

>> EgyébHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2010-08-23

Több mint egy év, majdnem 14 hónap kellett 25 ezer kilométer megtételéhez.

2009. június 29-én vettem át az autót, azaz egy hét híján 14 hónapja. Azt hiszem sikerült hozni vele egy teljesen átlagos évi futásteljesítményt, pedig volt benne Horvátország, és sok-sok alfás találkozó is.

A jubileumi kilométeróra-állás alkalmából bejelentem, hogy több mint egy év után végre elneveztem az autómat: a GT mától a Blanka nevet viseli.

A Blanka (német-latin-spanyol) női név jelentése: fényes, ragyogó, fehér. A névnek van olasz formája is, a Bianka, de a Blankát vagányabbnak tartom :)

A bogarat már Györgyusz a fülembe ültette korábban, és végül Jazzy/Franci, győzött meg, hogy jó lesz neki ez a név :)

>> Szervizvasony // Alfa GT 1,9 mJTD // 2010-08-11

Elkopott slick gumikat lecseréltem bordázottra, és így megint lehet közlekedni az autóval, a kormányrázás és a búgás is elmúlt. Hurrá!
A típus és méret ugyanaz mint volt, P Zero Rosso, mobil gumicserével kértem a gumimarket.hu webáruházból és így szállítási díj sem volt.
A csere ugyan lassan ment (majd 1 óra, a szerelő szerint mert nagyon peres), de ha az ember munkahelyre kéri, akkor közben lehet dolgozni :)

>> Szervizvasony // Alfa GT 1,9 mJTD // 2010-07-01

Norvég túra után aktuálissá vált az olajcsere, egyben megnézték a futóművet is. Egyelőre egy kis zsírozással megúsztam, de valószínű a féltengely környékén is cserélni kell a dolgokat. Először gumivásárlás következik.