Blog >> csere

>> Szervizmesa // Alfa GT 1.9 JTDm 16v // 2016-03-31

Sajnos a GoodYear és Firestone merevített oldalfalú gumijaimból az egyik belső felén szálszakadás, a másik tengelyen egy lemezcsavar okozta szakadás miatt idő előtt cserélnem kellett. A GT tali előtt 3 nappal jól jött! Gyorsan rendeltem az interneten egy szett KUMHO ECSTA gumit. Tök jól működik a rendszer Magyarországon, hiába rendelsz egy szett gumit, időpontot nem kapsz hozzá, hogy fel is szereltesd. Sajnos mindenütt "Már csak a jövő hétre tudnám elvállalni" szöveggel ráztak le, míg találtam egy helyet, ahol épp nem érkezett meg az időpontra a kliens, pár perc várakozást követően telefonon jelezte, hogy késni fog, mire a guis meg, hogy akkor már ne is jöjjön és beálltam, s megtörtént a csere, némi plusz Ktg. ellenében, azonnal :D

>> SzervizJulesTS // Alfa 156 1.8 TS // 2016-03-27

Mindkét oldali kormánymű gumiharang ki volt szakadva. Jövő héten új gumi és futómű állítás lesz, ezért itt volt az ideje a gumiharang cserének is (akármilyen pontosan rakom is vissza a kormány összekötőket, azért egy futómű állítás kell utána). Szerencsére az axiál csuklók és a TRW kormánygömbfejek is jó állapotúak voltak, ezeket nem kellett cserélni (kényszer pihenő lett volna belőle, ha valamelyik csere érett...). A szerelés után már a telefontárcsák mentek vissza a csereérett nyári gumikkal, amit jövő héten cseréletetek le...

>> Szervizflyerz // Alfa 147 1.6 T. Spark Distinctive // 2016-03-11

Nem kis kuzdelmek aran kicsereltem a helyzetjelzot. Masodik nekifutas volt egyszer mar feladtam. Valszeg legkozelebb 5 perc lesz mert mar tudom es foleg erzem mit kell csinalni ugyanis teljesen hozzaferhetetlen a hely. Kis segitseg masoknak, a kepen van az a kis fekete pocok-kar. Na azt nem kell se csurni, se csavarni, se osszenyomni, siman ki kell huzni.

A telefonrol feltoltott kep sajnos el van forgatva, egyet kell rajta balra forditani es akkor olyan lesz mintha a motorterbol nezned. Ha lesz idom es eszembejut, kavitom majd geprol. Csak a thnail van elforgatva, ha megnyitod akkor jo a kep.

>> SzervizLackó156TS // Alfa 156 2.0 TS sedan // 2015-11-06

Érdekes tünetekkel kezdte. Kezdetben kb. 3000es fordulatig nem igazán ment, kimondottan olyan érzés volt, mintha valami húzná visszafelé, de utána meg hirtelen megindult. Tetszett is az érzés, amint nyomaték is erő is hirtelen jön meg a kezdeti tétlenség után, "szökkenve" ment....tudtam, hogy nem igazán normális ez, és egyre romlott az alsó fordulatszám tartomány. miután leellenőriztem a légszűrőt, levegőcsövet, gumi harmonikát szakadás repedés után kutatva megláttam a szépen szétrohadt elmálott hátsó kartergázcsövet. bilincs mentén tőben elszakadva. Reméltem, hogy ez lesz a gond.
A csövet nem tartja egyik ismert autó alkatrészes sem, vagy rendelésre jó drágán, végül egy mezőgazdasági gép-alkatrész boltban kaptam méretre vágva 215 stabil magyar forintért.Lényeg, hogy olajálló legyen a cső! Cserét házilag oldottam meg, motortér burkolatot le kell venni. új "slag" bilincsel raktam vissza.

>> SzervizJulesTS // Alfa 156 1.8 TS // 2016-02-13

Itt volt az ideje az olajcserének. A légszűrő ugyan koszos volt, de nem volt annyira mocskos, mint vártam főleg úgy, hogy egy 100mm átmérőjű cső akadály nélkül vezeti rá a menetszelet közvetlenül a ködlámpa mellől. A légszűrő házban is csak két kis levél volt az összes szemét. A légszűrőház javított csavarjai is jól vizsgáztak, gond nélkül szét lehetett szedni és össze lehetett rakni.

>> SzervizJulesTS // Alfa 156 1.8 TS // 2016-02-12

Az előző akksi kezdte megadni magát. Egyszer sikerült nem beindítani a motort, pedig csak 2 napot állt a kocsi és 0 fok körüli hőmérséklet volt reggel. Az önindító ugyan forgatta a motort, a befecskendezés is működött, de a gyújtáshoz már kevés volt (indítás közben 8 volt alá esett az akksi feszültsége). Az új akksi beszerzéséig rendszeresen töltöttem a régit tegnapig, mert megvettem az újat, egy Varta Silver Dynamic D15-öt (63Ah kapacitás, 610A hidegindítási áramerősség). A kisebb és halálán lévő akksihoz képest ég és föld a különbség: kb kétszer olyan gyorsan teker és szinte azonnal be is röffen a motor. :O)

>> SzervizJanika // Alfa 147 1.6 Twin Spark // 2016-01-21

Cserélve lett a hátsó fékbetét (Delphi) és tárcsa (Ferodo) mivel a kézifék beragadt --> megégette a betétet. Hangos sivítással jelezte a problémát. A kézifék bowden elrohadt --> új került bele.

>> Szervizcsontz // Alfa 146 T-Spark // 2015-12-13

204.000 km-nél akksit kellett cserélni ezen a szép vasárnap reggelen. Előző nap még semmi gond nem volt, de egyszer csak nem lehetett beindítani, de még bebikázni se az autót. Az új akksival újra pöccre indul a gép.

>> SzervizPozsi85 // Alfa 159 SW 1.9 8v Jtdm // 2015-12-29

Vásárlás utáni vezérlés csere, olajcsere, valamint az összes szűrők cseréje. Köszönet a D.Z. Tuning-nak!!!

>> SzervizJulesTS // Alfa 156 1.8 TS // 2015-12-22

Múlt héten egy zsákutcába tolattam be, amikor az út szélén parkoló autónak kinyitották az ajtaját amibe a bal oldali tükröm beleakadt és szét is tört a belseje. Nemcsak előre/hátra lehetett hajtani, hanem felfelé is... Gyorskötözővel rögzítettem ideiglenesen. A burkolata amúgy is lötyögős volt, most eljött az ideje a cserének. A jobb oldalon bevált és olcsó Alkar tükröt szereztem be bal oldalra is. Szerencsére a csere nem bonyolult, csak egy burkolat, három csavar meg egy csatlakozó amit meg kell bontani, pár perc alatt megvan... :)