Blog >> gumi

>> SzervizBeeGee // Alfa Spider / GTV 3.2 V6 24v // 2010-10-20

Ha már a GTVvel kell kibekkelnem a telet, megteszek mindent, hogy a lehető legkevesebb problémával járjon.
Amint bejött a hűvös idő, a zár máris meghülyült; rosszul becsukott ajtónál (első fokozat) csak a külső kilinccsel lehet kinyitni. Bár ezt típushibának mondanám, nyáron is csinálta és láttam már olyan gétévést aki ezzel szenved. Aztán a központi zár hideg nyirkos időben jól nyit, de azzal a lendülettel be is zár. Gyorsnak kell lenni, hogy elkapjam, mikor nyitható a kocsi.
Szóval bal első ajtó teljesen szétkap, bovden meghúz, amennyit a csavar enged (nem állítható, csak amennyi holtjátéka van), összes csati megtisztítása. A jobb ajtónál csak a zsanér meletti csatit húztuk szét, ott látszódott az egyik lábon egy kis korrodálódás, mint az akksi sarun szokott lenni. Ez okozhatta a kp-zár hibát.
Ezt az ajtót nem szerelték szét, de szeretném, ha úgy lenne, mert a bal jobb lett, mint új korában. Olman Zsolt kollégájának arany keze van hozzá, amit megszerel, az utána nem nyöszög, nem zörög.

Furcsa, de ennél a típust valahogy úgy tervezték, hogy érezze az ember, hogy minden múlékony és semmi sem állandó. És ezt nem jó értelembe kell venni. Folyamatosan bennem a para, hogy vajon mit török le, mi nem fog működni, mert esik az eső, mi zavarodik meg, mert hideg van. Ezt a kocsit a garázsba és a nyári napokra tervezték..

Ja, és felpattantak a téli gurulók is, hamár.. Egész jól áll neki. Illetve nem csúnya :)

Szerviz a'la Olman Zsolt
Gumi csere: Strauss Gumi.

Lecseréltem a kopásjelzőig amortizálódott gumikat. A gumik.com-ról rendeltem 4db Toyo Proxes T1R-t. Előre 205/45R16 mig hátra 225/45R16 került.

>> Szerviztipoatti // Alfa 166 2,4 JTD Progression // 2010-06-11

GaBcsi-nak, az amore méltán népszerű gumisának hála, a két első - gatyára kopott - gumi cserélve lett. Mostanság IS van mire lapátolnom a pénzt ( lakásfelújítás - többek között ), ezért használt, de jó állapotú ( koptató felett 3-4 mm. ) Michelin-eket raktunk fel. Nyugodtabb vagyok, nem parázok már a vizes autópályán nagyobb sebességnél. A két hátsó Hankook még teljesen faxa állapotú, maradnak.

>> SzervizTedi // Alfa 145 2.0 QV // 2010-04-28

Elkoptak a régiek, kellett az új.
Pirelli P Zero Nerók kerültek újra Alfonzra, 205/40 ZR 17-es méretben.
A felniket a felniklinikán kigörgőzték.

>> EgyébBenőke // Alfa 146 1.4 TS // 2010-05-07

Elgurultam futóműveshez régen volt már megnézve hogy áll a futómű. Alapjában véve kisebb nagyobb eltérésekre számítottam de ultra minimális állítást kelet csak eszközölni ez igen meglepett mert ides tova 4 éve nem volt állítva a futómű. Ami elszomorítóbb, hogy kerék centírozáskor kiderült az amit nem szerettem volna. A Pirelli P5 Drago gumik a végét járják, sokan szidták őket így úgy de kopásilag elég jól birják lenne még benne 2 szezon de valahogy szerkezetileg nem az igazi, egy párszor áltak 2-3 hetet az biztos nem tett jót nekik. Elégedett voltam velük és a mintázat is jól nézett ki de így mivel 2 necces és a másik kettő is problémás így kap a jármű 4 vadi új Michlein -t. Pirelli P6 -al szemeztem de ki szeretném próbálni a hurkás márkát és most akcióban olcsóbb mint a Pirelli, meglátjuk milyen lesz...

>> Tuning és extraATE TR // Alfa 156 1.6 // 2010-05-11

Gumiztatás...
Hoppá felraktam a felniket. Komoly. Már csak állítani kell a futóműön, mert a jobb hátsó kerék belerugúzik az ívbe.
215/45R17
Hangos az Aurora. :-O Sose volt nekem ezen a kocsin 17"os felni. Mindig kicsivel vezettem. Egy kicsit érdekes. :-)


Sok mindennek örülhetek. Kettes lett egy nagyon várt vizsgám és a Szakdolgozatom pedig 5!

>> SzervizBeeGee // Alfa Spider / GTV 3.2 V6 24v // 2010-04-23

Tegnap megjöttek az új gumik, végre kikukázhattam a 2002-es (!) gumikat amik a kocsin voltak. Nem variáltam, a szokásos Pirelli P Zero Rosso került fel.

A levetett gumikon futóműhiba nyomai látszanak, egy állítás sürgősen elkél.

>> Tuning és extraKispogga // Alfa 156 Sportwagon // 2010-03-06

Végre megint volt időm foglakozni a kicsikém csinosításával és rendeltem gumikat az új felniszettemre. Kisebb segítség után rendeltettem Vredestein Ultrac Sessanta 17collban :D:D. Nem mellékessen a Giugiaro tervezte a Giugiaro által tervezetten gurul :D:D. Na ez odab... :D:D. Amint megjöttek fel is tetettem a felnikre. Nagyon jó lett az összkép :D

 
>> Tuning és extraHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2010-04-03

Visszakerültek a nyári gumik/felnik. :)

Ezúttal leteszteltem az amorén is hirdetett RollingRoad Mobilgumiszervizt. Márk teherautójának hátuljában elfér minden gép, ami egy szakszerű gumiszervizhez kell, és házhoz jön, szóval jó sok időt meg lehet így spórolni, nem kell gumikat cipelni a gumishoz, stb. Fél óra alatt megvolt a centrírozás és a csere.

>> Szervizgeezu // Alfa 166 3.0 V6 24V Super // 2010-03-19

2010.03.19. 4 db új Champiro HPZ GT nyári gumi. Km: 174.300.