Közben ezt a funkciót integrálták a csavarhúzóba tetejébe.
Ezért nincs már ilyenünk. :)
droberto2015-08-01 22:09:23 // 4546
droberto2015-08-01 22:08:26 // 4545
Az elsősegély csomagnak és az elakadás jelző háromszögnek nincs helye. Én az előbbit a pótkerék mellé gyömiszöltem be, az utóbbit pedig - tatyós kivitelben - az egyik felső fiókba.
droberto2015-08-01 22:04:57 // 4544
Van egy nyested!
Részvét... :(
Részvét... :(
droberto2015-07-30 21:15:52 // 4543
Nem vész.
Én ma egy leömlővel mentem le a műhelybe. :)
Én ma egy leömlővel mentem le a műhelybe. :)
droberto2015-07-30 21:14:57 // 4542
Igazából most a hátam közepére sem hiányzott ez a munka, lakásfelújítás közepette...
Csak muszály volt megcsinálni, mert most tudtam felvinni a puffot Pestre.
Az tárcsa csere bölcs dolog. Arról mér írtam blogot is.
Csak muszály volt megcsinálni, mert most tudtam felvinni a puffot Pestre.
Az tárcsa csere bölcs dolog. Arról mér írtam blogot is.
droberto2015-07-30 20:35:20 // 4541
A festékről nem rosszak a vélemények (már ha igaziak...):
Eastwood High Temp Coating - Factory Gray
Eastwood High Temp Coating - Factory Gray
droberto2015-07-30 20:24:08 // 4540
Fél évvel a kudarc után... Kipufogó korrózióvédelem 2.0, pipa: :)
Bár a végeredmény majd regen és az első tél után mutatkozik meg.
Technológia:
- szódaszórás (nem én csináltam)
- valamiféle passziválás, előkezelés (nem én csináltam)
- festés 2 rétegben:

- ezzel:

- hátsó dobok festése hátul és alul 2 rétegben matt fekete hőálló festékkel:

- sajnos most 2k-ás akril festékre nem tudtam szert tenni:

- kötőelemek festése a jó öreg epoxis zink spry-vel.

- az eredmény olyan amilyenre vágytam:

Az alsó szegmens többé kevésbé elkészült.
- Ami hátra van az a gyönyörűséges nózi és a fényezés rendbetétele:

Bár a végeredmény majd regen és az első tél után mutatkozik meg.
Technológia:
- szódaszórás (nem én csináltam)
- valamiféle passziválás, előkezelés (nem én csináltam)
- festés 2 rétegben:

- ezzel:

- hátsó dobok festése hátul és alul 2 rétegben matt fekete hőálló festékkel:

- sajnos most 2k-ás akril festékre nem tudtam szert tenni:

- kötőelemek festése a jó öreg epoxis zink spry-vel.

- az eredmény olyan amilyenre vágytam:

Az alsó szegmens többé kevésbé elkészült.
- Ami hátra van az a gyönyörűséges nózi és a fényezés rendbetétele:

droberto2015-07-29 21:53:19 // 4539
Rosszul írtam. Lemfördert vettem, de gyári (Lemförder) volt a dobozban. :)
droberto2015-07-29 21:52:10 // 4538
Semmi. Ez ilyen. Mész vele egyet és jó lesz magától. :)
droberto2015-07-29 21:51:33 // 4537
Én (is) megcsináltam.
(A hsz. alatt kettővel...)
(A hsz. alatt kettővel...)
droberto2015-07-29 18:51:13 // 4536
Elöl és hátul is Lemförder van és volt.
droberto2015-07-29 18:50:37 // 4535
Nekem Lemförder volt benne, azt is került vissza (ez volt a gyári dobozban).
Történet itt, és felette levő hsz.
Történet itt, és felette levő hsz.
droberto2015-07-24 20:31:01 // 4534
Üdv mindenkinek Krétáról!
Görög barátainknak hihetetlen autóparkjuk van. Az autók 99,5% egy lom. Mindegyik törött vagy hiányos. A lakkozás 10-ből 1 autón fel van hólyagosodva. A hegyekben 60-80-es évek beli japán és olasz pick up-ok.
Láttam egy MiTo-t aminek a lámpája úgy szét volt mattulva, sárgulva mint egy 16 éves Clio-ón.
Az emberek zöme lusta, nyomja egész nap a sziesztát és várják a jobb sorsot.
Az utak állapota vegyes. 20-30% szar töredezett, de a többivel nincs hiba. Bár igaz nincs is tél ami szétkapja.
Csapadék nyomokban.
Ami durva az a só. Mindent felzabál. Fél éves horgany és zománc bevonatot játszva megeszi.
A tegnapi szórakozásom pedig:

A ballonos gumik ellenére jól lehet vele bohóckodni a hegyi szerpentineken. Kanyar előtt túrja az orrát, kis lassítás majd 30-40-nél még egy kis plussz bekormányzás, egy hinta majd nyélgáz és mehet a drift a kanyar végéig. :) Mentem így vagy 150 km-t. Szétégetett a nap, de élveztem. :)
A vége úgy 90-100 lehet völgyenek lefele, de ezt nem próbáltam mert nem olyan vidám a szakadék szélén imbolyogva hasítani.
A fékek harmatosak, a 100-0 egy teli fékkel kb. 80 m! Pedig ha jól emlékszem 3 tárcsafékes.
Görög barátainknak hihetetlen autóparkjuk van. Az autók 99,5% egy lom. Mindegyik törött vagy hiányos. A lakkozás 10-ből 1 autón fel van hólyagosodva. A hegyekben 60-80-es évek beli japán és olasz pick up-ok.
Láttam egy MiTo-t aminek a lámpája úgy szét volt mattulva, sárgulva mint egy 16 éves Clio-ón.
Az emberek zöme lusta, nyomja egész nap a sziesztát és várják a jobb sorsot.
Az utak állapota vegyes. 20-30% szar töredezett, de a többivel nincs hiba. Bár igaz nincs is tél ami szétkapja.
Csapadék nyomokban.
Ami durva az a só. Mindent felzabál. Fél éves horgany és zománc bevonatot játszva megeszi.
A tegnapi szórakozásom pedig:

A ballonos gumik ellenére jól lehet vele bohóckodni a hegyi szerpentineken. Kanyar előtt túrja az orrát, kis lassítás majd 30-40-nél még egy kis plussz bekormányzás, egy hinta majd nyélgáz és mehet a drift a kanyar végéig. :) Mentem így vagy 150 km-t. Szétégetett a nap, de élveztem. :)
A vége úgy 90-100 lehet völgyenek lefele, de ezt nem próbáltam mert nem olyan vidám a szakadék szélén imbolyogva hasítani.
A fékek harmatosak, a 100-0 egy teli fékkel kb. 80 m! Pedig ha jól emlékszem 3 tárcsafékes.
droberto2015-07-24 08:23:36 // 4533
Inkább lóhere. :)
droberto2015-07-17 22:56:47 // 4532
Grat a blogodhoz. Sejtettem én, hogy javítható ez.
Megelőztél. :)
Megelőztél. :)
droberto2015-07-15 10:55:38 // 4531
Nekem nem nyikorog, de van egy ilyen érezhető surlódás kinyomáskor/elengedéskor. Már 2x én is beépültem alá, szétfújtam, bezsíroztam minden mozgó elemet, de egyenlőre nem sok a javulás.
droberto2015-07-07 08:35:14 // 4530
Akkor jó kezekben van a 155! :)
droberto2015-07-07 08:34:14 // 4529
Amiket eddig így csináltam (pl.: féktárcsa (külső palást is), féknyereg), az eddig jó. Pedig a féktárcsa már 2x izzott is. :)
Egyébként meg az függ a kezelendő felülettől, hogy mennyi és miféle típusó rozsda van rajta. De talán a legfontosabb a gondos előkészítés és még számít az anyagok minősége is.
Egyébként meg az függ a kezelendő felülettől, hogy mennyi és miféle típusó rozsda van rajta. De talán a legfontosabb a gondos előkészítés és még számít az anyagok minősége is.
droberto2015-07-07 08:24:26 // 4528
Peti és munkásságának nyomán én is ezt használtam(juk). :)
Mike Sander üregvédő zsír.
Az egyik legjobb motyó. :)
Vagy itt.
Mike Sander üregvédő zsír.
Az egyik legjobb motyó. :)
Vagy itt.
droberto2015-07-06 23:04:45 // 4526
Mi a jó megoldás?
Szemcseszórás, zsírtalanítás, ideiglenes korróziógátló/tapadásjavító (pl. Loctite 7515), 2K epoxy gyanta 2rtg-ben, 2k akril ipari festék 2 rtg-ben.
No ezzel megélhető az áhított OT kor! :)
Szemcseszórás, zsírtalanítás, ideiglenes korróziógátló/tapadásjavító (pl. Loctite 7515), 2K epoxy gyanta 2rtg-ben, 2k akril ipari festék 2 rtg-ben.
No ezzel megélhető az áhított OT kor! :)
droberto2015-07-06 21:51:17 // 4525
A zink spray lókakát sem ér. Hanno és társai akrilgyantás fosok. Nekem a szemcseszórt 2 rétegben fújt lemezen 1 év alatt visszajött a rozsda.
Próbáltam most a kötőelemekre (szintén szemcseszórt) epoxisat tenni, de ennek meg szinte 0 mechanikai tapadása van! :(
Próbáltam most a kötőelemekre (szintén szemcseszórt) epoxisat tenni, de ennek meg szinte 0 mechanikai tapadása van! :(
droberto2015-07-06 13:12:33 // 4524
Ami tapad könnyűfémre az tapad a vasra is.
Abban egyet értünk, hogy ezek játék festékek. Egyébként alapoztam is Tiszakorral, ami nagyon nem rossz motyó a csináld magad mozgalomból.
Abban is egyet értünk, hogy az 1K-s bevonatok egy kalap kakát se érnek az ipari festékekhez képest. :)
Ezek viszont azt a tényt viszont nem befolyásolják, hogy a felület előkészítés itt a legnagyobb probléma...
Abban egyet értünk, hogy ezek játék festékek. Egyébként alapoztam is Tiszakorral, ami nagyon nem rossz motyó a csináld magad mozgalomból.
Abban is egyet értünk, hogy az 1K-s bevonatok egy kalap kakát se érnek az ipari festékekhez képest. :)
Ezek viszont azt a tényt viszont nem befolyásolják, hogy a felület előkészítés itt a legnagyobb probléma...
droberto2015-07-06 12:27:06 // 4523
Sütheted, ha nem pucolod le a rozsdát teljesen. Sőt még egy alapos szemcseszórás és profi bevonat kombó is csak ideig óráig szép, mivel a rozsda a 159-ek 70% nem felületi, hanem az anyag szerkezetében is jelen van. Ezen még a Fertan sem segít.
Ezekkel a beavatkozásokkal csak a tartó élettartamát tudod elnyújtani (bár azt gondolom erősen túl van mérretezve, ahogy Pure Energy-s Cartársunk is leigazolta.) + esztétikailag javítasz az autón.
(Egyébként az első RO55/Alvikorr-os próbálkozásom nekem is kudarcba fulladt (átjött a rozsda a bevonaton).)
Ezekkel a beavatkozásokkal csak a tartó élettartamát tudod elnyújtani (bár azt gondolom erősen túl van mérretezve, ahogy Pure Energy-s Cartársunk is leigazolta.) + esztétikailag javítasz az autón.
(Egyébként az első RO55/Alvikorr-os próbálkozásom nekem is kudarcba fulladt (átjött a rozsda a bevonaton).)
droberto2015-07-06 11:30:23 // 4522
Más.... AC15'
A VTT-n már beszéltünk róla, hogy egybe kéne verődjünk. Ennek egyetlen módját látom, ha előtte összeverődünk.
Szóval akit érdekel a dolog az jelentkezzen. :)
Gyülekező:
9:15-től a Shell kúton a parkolóban (8230 Balatonfüred, Széchenyi út (71.főút) 11).
Indulás AC-be:
9:30
Jelentkezők:
droberto (Én sajnos csak 15h-ig tudok maradni. :()
A VTT-n már beszéltünk róla, hogy egybe kéne verődjünk. Ennek egyetlen módját látom, ha előtte összeverődünk.
Szóval akit érdekel a dolog az jelentkezzen. :)
Gyülekező:
9:15-től a Shell kúton a parkolóban (8230 Balatonfüred, Széchenyi út (71.főút) 11).
Indulás AC-be:
9:30
Jelentkezők:
droberto (Én sajnos csak 15h-ig tudok maradni. :()
droberto2015-07-06 11:17:56 // 4521
Nem egyszerű a kérdés, kell hozzá egy csápos meg 3 nap.
A legjobb kiszedni, szemcseszórni, lúgozni horganyoztatni, festetni, csak az a gond, hogy ez tart mindent.
Én ott tartok vele, hogy most legutóbb 2K-s ipari akrillal lefestettem ecsettel, ahol hozzáfértem.
Egyébként a hátsó híd szintén zenész. Arról nem beszél senki, pedig az is ugyanolyan.
A legjobb kiszedni, szemcseszórni, lúgozni horganyoztatni, festetni, csak az a gond, hogy ez tart mindent.
Én ott tartok vele, hogy most legutóbb 2K-s ipari akrillal lefestettem ecsettel, ahol hozzáfértem.
Egyébként a hátsó híd szintén zenész. Arról nem beszél senki, pedig az is ugyanolyan.
droberto2015-07-04 08:40:22 // 4520
Ez kiváló és profi a kivitelezés. :)
droberto2015-07-02 17:34:52 // 4519
droberto2015-07-01 13:43:39 // 4518
Nem jól emlékszel. :)
A fogyasztás akkor 2 l/100 km (ennél a compnál, gyakorlatilag ez 0-át jelent), ha nincs pillanatnyi átfolyás. Ilyen akkor fordul elő ha motorfék üzemben haladsz. Motorfék pedig csak akkor van amikor ténylegesen lassulsz az adott fokozatban/sebességnél. Ha lassan mész (vagy nem váltasz vissza) hiába nem nyomod a gázt az alapjárat visszi a kocsit és így van valós fogyasztás.
Másrészt pedig minél lassabban mész annál inkább nő a fogyasztásod 100 km-re vetítve (Pl.: alapjárati gurulás 1. fokozatban).
Sok típusnál egyébként álló autóban alapjáraton a mérési metódus átál l/100km-ről, l/h-ba.
A fogyasztás akkor 2 l/100 km (ennél a compnál, gyakorlatilag ez 0-át jelent), ha nincs pillanatnyi átfolyás. Ilyen akkor fordul elő ha motorfék üzemben haladsz. Motorfék pedig csak akkor van amikor ténylegesen lassulsz az adott fokozatban/sebességnél. Ha lassan mész (vagy nem váltasz vissza) hiába nem nyomod a gázt az alapjárat visszi a kocsit és így van valós fogyasztás.
Másrészt pedig minél lassabban mész annál inkább nő a fogyasztásod 100 km-re vetítve (Pl.: alapjárati gurulás 1. fokozatban).
Sok típusnál egyébként álló autóban alapjáraton a mérési metódus átál l/100km-ről, l/h-ba.
droberto2015-06-27 20:38:43 // 4517
Szerintem csak szerepelni akart. :)
droberto2015-06-07 22:28:28 // 4516
Köszönöm Mindenkinek a Jókívánságokat, Rendi Cartársak vagytok. :)
droberto2015-05-30 14:18:27 // 4514
Egyébként én is téligumma darabot használok.
Elöl a segédkeret - lengőkar csavar fejet emelem.
Hátul pedig a hátsó lengőkar tövénél levő kis furatos csapnál (műanyag burkolat után) emelek.
Egyenlőre...
Elöl a segédkeret - lengőkar csavar fejet emelem.
Hátul pedig a hátsó lengőkar tövénél levő kis furatos csapnál (műanyag burkolat után) emelek.
Egyenlőre...
droberto2015-05-30 14:14:11 // 4513
Elég lehet egy téligummer futófelület darab (mint a Sanyinál) is közé...
A kérdés, hogy mennyit emelgeted, én vsz. túl sokat.
Nálam kilazult és kifordult a bak, előtte meg lecsúszott a lemezről a Loctite-al ráragasztott gumilemez. Pedig figyeltem.
Most pedig lehet belőlem tanulni...
A kérdés, hogy mennyit emelgeted, én vsz. túl sokat.
Nálam kilazult és kifordult a bak, előtte meg lecsúszott a lemezről a Loctite-al ráragasztott gumilemez. Pedig figyeltem.
Most pedig lehet belőlem tanulni...
droberto2015-05-29 22:41:06 // 4512
Én a helyedben megsüllyeszteném a gumit. Nekem elengedte a ragasztás és lecsúszott róla a verda. :(
droberto2015-05-29 22:37:38 // 4511
Ezek a gyári bakok nem biztonságosak, ha sokat emelgeted a verdát! Kilazulnak, majd kibillennek és eltörnek. Nem krokodil emlőhöz vannak kitalálva!
Én régóta tervezek gyártani valódi biztonságot nyújtó fejeket az emelőhöz, csak az a baj, hogy a kasznin elöl és hátul nem találtam egyforma részt, ahol nyugodt szívvel emelhetnék...
Én régóta tervezek gyártani valódi biztonságot nyújtó fejeket az emelőhöz, csak az a baj, hogy a kasznin elöl és hátul nem találtam egyforma részt, ahol nyugodt szívvel emelhetnék...
droberto2015-05-29 21:55:38 // 4510
droberto2015-05-20 15:45:16 // 4509
Hál' Istennek nem az enyém! :)
droberto2015-05-19 20:43:45 // 4508
Ma megjött a meleg.
Na? Ma hány hátsó ablakemelő ment tönkre? ;)))
Egyről már tudok. :)
Na? Ma hány hátsó ablakemelő ment tönkre? ;)))
Egyről már tudok. :)
droberto2015-05-19 20:41:18 // 4507
Nekem is reccsen a bal hátsó. Zsírozással nem javítható? Nem láttam még szétszedve. De van egy elképzelésem...
droberto2015-05-15 21:50:35 // 4506
:)))
Egyébként szerintem tényleg ez idegesíti legjobban. :)
Egyébként szerintem tényleg ez idegesíti legjobban. :)
droberto2015-05-15 21:36:41 // 4505
Nem szívott, vagy is igen, de nem azért mert rossz volt bármi is, hanem azért mert kíváncsi és maximalista. Foglalkoztatják a városi legendák, szeret róluk megbizonyosodni vagy éppen szereti megcáfolni őket. :)))
droberto2015-05-13 09:13:45 // 4504
Én is már 3 éve húzom-halasztom...
droberto2015-05-12 08:54:55 // 4503
Szerintem a fényezők se szoktak ennyi energiát belefektetni, ők inkább a fújásra vannak ráálva. Illetve az igazság az, hogy igény sincs ilyenre komplex fényezés javításra, prevencióra. Sajnos. :( Azért van egy két üdítő kivétel: Lásd Autoglym-es Attila. Halesz autóját elég jól megcsinálta. :)
droberto2015-05-12 08:07:44 // 4502
A minőségi gépi polírozás sok idő. Akár 4-6 teljes nap is lehet. A fekete különösen érzékeny szín.
Aki 50 alatt elvállalja azzal én szóba se állnék.
A minőségi polírozás menete:
- Alapos mosás (magasnyomás + kézi).
- Gyurmázás, szilárd részeskék eltávolítása.
- Zsírtalanítás, kátrányeltávolítás.
- Hibák, (kő)leverődések festése, lakkal feltöltése, majd bélyeggel visszacsiszolása.
- Matricák feliratok sallangok pozícióinak mérése, majd leszerelése.
- Maszkolás.
- Vizes csiszolás.
- Durva polírozás.
- Közepes polírozás.
- Finom polírozás (hologram eltávolítás).
- Falcok polírozása.
- Waxolás.
- Maszkolás eltávolítása.
- Matricák feliratok sallangok visszaszerelése.
- Pihentetés.
- Mosás magasnyomással, majd lágy vízzel öblítés.
Ha nagyon precíz vagy akkor kavicsfóliázással fejezed be a műveletet.
A polírozás állandó és hűvös hőmérsékleten történik, lehetőleg napfénymentes helyiségben, megfelelő mennyiségű és minőségű megvilágítás mellett. Szóval elég nagy macera.
Persze ettől lehet kevesebb, meg a munkaidő függ a fényezés állapotától és a mester igényességétől illetve a vevő igényeitől és fizetési hajlamától.
Aki 50 alatt elvállalja azzal én szóba se állnék.
A minőségi polírozás menete:
- Alapos mosás (magasnyomás + kézi).
- Gyurmázás, szilárd részeskék eltávolítása.
- Zsírtalanítás, kátrányeltávolítás.
- Hibák, (kő)leverődések festése, lakkal feltöltése, majd bélyeggel visszacsiszolása.
- Matricák feliratok sallangok pozícióinak mérése, majd leszerelése.
- Maszkolás.
- Vizes csiszolás.
- Durva polírozás.
- Közepes polírozás.
- Finom polírozás (hologram eltávolítás).
- Falcok polírozása.
- Waxolás.
- Maszkolás eltávolítása.
- Matricák feliratok sallangok visszaszerelése.
- Pihentetés.
- Mosás magasnyomással, majd lágy vízzel öblítés.
Ha nagyon precíz vagy akkor kavicsfóliázással fejezed be a műveletet.
A polírozás állandó és hűvös hőmérsékleten történik, lehetőleg napfénymentes helyiségben, megfelelő mennyiségű és minőségű megvilágítás mellett. Szóval elég nagy macera.
Persze ettől lehet kevesebb, meg a munkaidő függ a fényezés állapotától és a mester igényességétől illetve a vevő igényeitől és fizetési hajlamától.
droberto2015-05-11 14:29:50 // 4501
droberto2015-05-11 14:27:57 // 4500
Grautula neki!
És jó a papának is a maffia öltönye. :)
És jó a papának is a maffia öltönye. :)
droberto2015-05-04 07:30:33 // 4499
2-3 kés vagy lapos csavarhúzó szükséges. :)
Nem vész kiszedni. Eltolod oldalra aztán az ellenkező oldalról elkzded a fém lemezrugú fülecskéket benyokodni a késekkel, majd óvatosan lefele húzod a csillárt. Ahogy egyre több fület kiakasztottál úgy jön egyre lejjebb. :)
Itt van egy blog róla.
Nem vész kiszedni. Eltolod oldalra aztán az ellenkező oldalról elkzded a fém lemezrugú fülecskéket benyokodni a késekkel, majd óvatosan lefele húzod a csillárt. Ahogy egyre több fület kiakasztottál úgy jön egyre lejjebb. :)
Itt van egy blog róla.
droberto2015-05-04 07:23:38 // 4498
Köszi szépen! :)
droberto2015-05-04 07:23:10 // 4497
Grat! Sok boldog Alfás km-t! :)
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.