Blog

>> Szervizredbulz // Alfa 159 SW 2.2 JTS // 2019-08-31

Sajnos megint folyt a szervó rendszer, garancia keretében orvosolva lett, bár elég sokáig tartott mire az alkatrész megérkezett :(
Emellett egy jobb hátulról érkező csörgés is meg lett szüntetve, a technikai részleteket nem kötötték az orromra :D

>> Tuning és extraGolyszi // Alfa Giulia 2.2 JTD // 2019-09-05

Kellett a novitec box mindenképpen. Jó is a box, megy is vele az auto szépen, de... de... Én nem voltam vele 100%ban megelégedve. Hát kivettük és írtunk rá egy jó kis programot.
Jól sikerült a program. Ezzel így már elégedett vagyok.
Utcán dynamicba mértünk pref-el. Padon normálba.

Km:51983

 
>> EgyébDante // Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive // 2019-08-31

Első 300 km teljesítve

 
>> Tuning és extrafbence // Alfa 146 1.6 boxer // 2019-09-04

Egyik nap a netet böngészve- azt hiszem fűkaszát kerestem - megakadt a szemem egy tolatóradaron. Pár napra rá feldobta reklámba, gondoltam egye fene, megpróbálom. Miután hazahoztam szerelőtől az öreget, örömömben "gyorsan"beépítettük.
Nem volt egy bonyolult dolog, bár a kijelző vezetékének hátra húzásával elkínlódtunk, meg hát persze csak sikerült kicsit elbaszni, de így lett bencés...
És működik (:

 
>> Szervizfbence // Alfa 146 1.6 boxer // 2019-09-04

Történt egyszer,hogy fogta magát a kicsi-kocsi, és menet közben leállt.
Elvontattuk szerelőhöz,3-4 nap pihi, kicserélték a benzin pumpát, meg a holtponti jeladót.
Számlát elfelejtettem kérni, ami amiatt lett volna jó, hogy tudom mi van benne, viszont a lényeg, hogy működik.

 
>> EgyébÖcsi // Alfa Giulietta 2.0 125KW // 2019-09-03

A lökhárító már régen kész, kapott az autó egy új pajzsot, ma végre megjött a rendszám is. A festés miatt le kellett venni a rendszámtartót, de a fólia rendszám miatt ez csak úgy lehetséges, hogy a rendszámot átszúrva kell kivenni a csavarokat. Tehát sérül a rendszám. A pajzs nem pont olyan mint az eredeti, és mivel ezen nincs jelvény, a régi jelvény akartuk át rakni. Na ez aztán egyáltalán nem sikerült. A jelvény csak úgy jött le, hogy teljesen használhatatlan lett, kuka.
Rendeltünk Erhardtól jelvényt, de ez még nem jött meg a mai napig sem?!

 
>> EseményÖcsi // Alfa Giulietta 2.0 125KW // 2019-09-03

2019.06.07.-én délután Miskolcon, a kertészáruház mögötti parkolóban belém tolatott egy régi Opel Astra. Én nem voltam a helyszínen, a feleségem ült a jobb elsőben. A fiatalember elismerte a felelősségét, kitöltöttük a bejelentőt. A lökös kicsit behorpadt, a pajzs pedig eltörött.

 
>> AutóápolásÖcsi // Alfa Giulietta 2.0 125KW // 2019-09-03

Levettem a bal első doblemezt, kevés sár volt alatta, és itt még nyoma sincs a rozsdának! Itt is befújtam alvázvédővel.

 
>> Tuning és extraFRC // Alfa 159 SportWagon 2,4 JTDm Q-Tronic // 2019-08-10

Rendeltem egy 100W Xenon szettet amit pár hónap várakozás után sikerült beszerelni, ha már nyaralni megyünk és éjszakára terveztem az utat, legalább lássak is.

A rendszerhez, tartozékként adtak egy pót áramkört relével ellátva.

Az eredmény!? kb a reflektor fényerejével bír, viszont nem vakít nem szór messzebbre. kb 2000kb mentem vele autópályán és közúton vegyesen az elmúlt két hétben és még 1x sem villogtak rám, hogy vakítana...

 
>> SzervizFRC // Alfa 159 SportWagon 2,4 JTDm Q-Tronic // 2019-08-14

Észre vettem, hogy a generátor szíj elég kopott, több helyen már eltűnt a bordázat és így nem mertem nekivágni a nyaralásnak. Az elvileg egyszerű szerelésből egy kétnapos tortúra lett.... A szíjat csak úgy "lehet" cserélni, ha a komplett elejét lebontják.
Közben kiderült, hogy a hosszbordás szíj feszítőjének felfogató csavarja félre van kapatva és így a feszítő lötyög, korrekció közben beletörték a csavart a tartókonzolba.
Két nap után sikeresen elindultunk Éviára (1100km) majd ott egy szerpentinen felment a vízhőfok 110°c -re, ekkor vettem észre, hogy nem mennek a hűtő ventilátorok. Biztosíték, relé, áramellátás van és mégsem megy!
Menet közben nem volt gond szépen beállt 90°c -re, viszont hazafelé úton az első fizetőkapunál ahol kb 30percet kellett állni ismét ugyrott felfelé a hőfok, így autót folyamatosan le-be indítottam vagy toltuk amíg amúgy is csak lépésenként lehetett haladni.
Ahogy hazaértünk, reggel vittem is a szerelőhöz hogy ez így nem fasza, mivel "rendes voltam velük" így garanciában visszakötötték a festet a hűtőre és láss csodát lett hűtés!

Hálás vagyok az autónak, hogy a 2800km hosszú útról szerencsésen hazahozott...


- 2db hosszbordás szíj
- generátor szíjtárcsa
+ munkadíj !!!!