Blog

>> SzervizRéku // Alfa 147 1.9 JTD // 2020-02-06

Elértem a 243800 km-t így eljött az ideje egy újabb olajszűrő és olajcserének. Eközben derült ki hogy a féltengely gumiharangok a bal oldalon ki vannak szakadva így ezek cseréje is megtörtént.

 
>> Tuning és extrafrusciante // Alfa 147 Gta Q2 // 2020-02-06

Miközben garázsdísszé avanzsálja a tél a GTAt azért csöpögnek hozzá csendben az alkatrészek és apróságok. Elég sok cuccot halmoztam már fel így szeptember óta és még úton is van pár csomag. Tavasszal lesz egy nagy szervíz amikoris mindezek beépítésre is kerülnek. Érkezett két novitec cucc amiket viszont külön blogban említek mert inkább talán a tuning kategória mint a szervíz. Az egyik egy novitec stradale gátló rugó szett a másik meg egy novitec hátsó lámpa sor. Utóbbi miatt ki is álltam a garázsból hogy beepitsem és mellékesen kicsit járjon a v6 mert már 3 hónapja vagy talán még régebb óta be sem indítottam... Közben érkezett még egy szett 18as multospoke is nagyon szép állapotban de még agyalok rajta hogy tavasszal erre vagy a 17es GTA szettre ültessük rá a gépet... Tavaszig még van idő megálmodni...😉

>> SzervizPutyesz // Alfa 166 2.4 JTD // 2020-02-05

A hideg beálltával gázolajszag kezdett bejönni az utastérbe.... Gyorsan kiderült hogy a magasnyomású a végét járja.... Felújították és megszűnt a szag, és persze nem is ereszti már a gázolajat!

 
>> SzervizBéci Ɨ|ѯ // Alfa 166 2.5 V6 24v // 2020-02-05

Sajnos minket is elért a tipikus 166 betegség, kilyukadt a fűtőradiátor. Vizes volt a szőnyeg, fogyott a hűtő folyadék. Ezt megfejelve a termosztát is rendetlenkedni kezdett. Országúton és autópályán nem ment a víz hőmérséklet 80 fok fölé.
Bejelentkeztünk hát Németh Misihez, aki ma orvosolta a problémákat. Kicserélte a termosztátot és fűtőradiátort, gyári Behr került bele. Ezen kívül kapott új pollenszűrőt és fagyállót.
Most már országúton is 90 fokon áll a mutató, mint a cövek.

Köszönet Misinek a szakszerű és gyors munkát. :-)

 
>> SzervizPiritu // Alfa Spider / GTV 2.0 TS PHuBi // 2020-02-04

A régi tanksapkának elszakadt a kikötő gumija.
Ma kapott egy újat.
A gumi végét még nem kötöttem be, majd később.
A tankot kinyitva benzinszaga volt, tehát még nem romlott meg a tartalma.

 
>> SzervizMr. Z // Alfa Giulietta 2.0 JTDm2 // 2020-02-08

Brembo Xtra 09.9365.2X tárcsa 330mm
EBC DP21536 green betét
EBC fékzsír
Motul DOT 5.1

>> Tuning és extraCsongi // Alfa 156 1,8 SW // 2020-02-04

Úgy megtetszett, hogy tovább is haladtunk...

Az utóbbi időben eléggé zavart, hogy a riasztó ki- és bekapcsolását mindig hangos pittyegés (sípolás) kíséri. Multiecuscan-nel kikapcsolható, de nekem olyanom nincs, én az AlfaOBD-t használom, de abban nem sikerült megtalálni, hol lenne kikapcsolható ez a funkció.

Kis keresgélés után az alfaowner.com-on találtam egy olyan módszert, amihez semmilyen adapter vagy külső szoftver nem szükséges:

1. Gyújtáskulcsot bedugni
2. Vészvillogót bekapcsolni
3. Hátsó ködlámpa bekapcsológombját benyomni és nyomva tartani
4. Gyújtáskulcsot kihúzni, bedugni, majd megint kihúzni, gyorsan
5 Ködlámpa kapcsoló gombját elengedni
6. Ekkor négy sípolás hallatszik
7. Négyszer megnyomni a ködlámpa kapcsológombját, majd 10 másodpercen belül behelyezni a gyújtáskulcsot
8. Megint négy pittyenést kell hallanunk
9. Gyújtáskulcsot kihúzni

Az eredeti leírás:

Riasztó élesítését kísérő pittyegés kikapcsolása

>> EseményHalesz // Alfa Giulia Super 200 Le // 2020-02-04

Már nagyon vártam, hogy újra Alfa Romeóban ülhessek. Mármint egy saját Alfa Romeóban. Úgy látszik, a sormintám az Alfákkal mindig így alakul: egy új (145), egy használt (GT), egy új (GT), egy használt (Giulia).

Mint már az előző blogpostban is írtam, ez a Giulia az FCA demoautója volt. Pont azon a napon (január 20.) hoztuk el Misivel Üllőről, amikor két évvel ezelőtt eladtam a GT-t :) Szóval elhoztuk, átkerült az autó az Olasz Autók Házába, ahol alaposan átnézettem.
Folyadékok, csövek, lengőkarok, igazából minden rendben. Megemeltük, alul semmi felütés, nincs lehúzva egyik küszöb sem, az első lökösön is mindössze 3 kisebb karc volt, szóval én nagyon kellemesen csalódtam. Fékek kb 40%-osak, szóval ez lesz majd az első komolyabb tétel a listámon.

Az átvétel február 3-án volt, és Misinek hála úgy adták át, mint egy új autót: lepellel letakarva. :) Lelepleztük, elkészült a harmadik ilyen átadós közös fotónk Misivel és kigördültem a szalonból.

Szóval innen indul az új időszámítás: 2020. 02. 03., 11:35. 34.125 km.

ÚgyláCCik csak 12 kép a max - én meg pont 24-et gyűjtöttem össze ;-)