Blog

>> AutóápolásBazsa72 // Alfa 145 1.4 Twin Spark 16V // 2007-07-19

Nem akarok reklámozni, ezért nem valamelyik topikba, hanem a saját blogomba írom meg nektek az ajánlatomat.
A melóhelyem egyik fő profilja olyan tisztító szerek forgalmazása, melyek NEM vegyszerek, teljesen környezetbarát termékek és 100%-ig lebomlóak, így akár ha a kertben mosod az autódat, a tisztítószertől akár a fű is jobban nő (persze a lemosott szennyeződés károsíthatja a kertet). :)
A termékek lényege, hogy a természetben található ásványi anyagok, természetes enzimek (ehhez hasonló enzimek segítik a lebomlást a gyomorban), és hasznos, vagyis pro baktériumokból, vagy ezek keverékéből állnak. Mesterséges anyagot egyik termék sem tartalmaz, és mind koncentrátum, így egy flakon bármely tisztítószer, igen hosszú ideig elegendő. Valamint van egy pro bakteriális allergia megszüntető spray-nk (Allergy Free), mely használható lakásban és az autóban is. Be kell vele fújni az olyan területeket, amiben a por meg tud ülni (pld. kanapé, padlószőnyeg, vastag függöny, autóban a kárpit, valamint a klíma beömlő nyílásai), majd a kifújt baktériumok elkezdenek szaporodni, és megölik (pontosabban eleszik a káros, vagyis patogén baktériumok, atkák /pld.: poratka/ elöl a szerves táplálékot, ezáltal azo elhaláloznak), és utána azokat is megeszik, így teszik egészségessé a környezetedet. A hasznos, vagyis pro baktériumok, ott vannak mindenhol, a bőrödön, a levegőben, a kajában, ők felelősek az egészséges immunrendszerért is, és akkor lép fel allergiás reakció, ha az immunrendstzered, legyengül, mert túlsúlyba kerülnek a káros, azaz patogén bacik. Sajna a weblapunk még nincsen készen, de ha bármi kérdése lenne valakinek, írjon nyugodtan. Sokan azt gondolják, hogy az ilyen szerek nagyon drágák, de ez nem igaz. Az árak taljasan megegyeznek a hagyományos szerekkel, és ha még figyelembe vesszük, hogy ezek koncentrátumok, akkor kiderül hogy jóval olcsóbb.
Pld.: egy átlag kárpittisztító úgy 1500-2000 Ft körül van, a mi termékünk 1980 Ft, és mellette a miénknél elég az 1% anyag 99% kézmeleg víz keverési arány!!!!
Jelenleg kimondottan autóhoz készült tisztítószerként még nem forgalmazunk árut, de ugyan azt áruljuk Garden & Hobby néven. Zsírtalanít, old minden szennyeződést, antisztatikus, emellett nem káros a bőrre, szemre, légutakra, nem teszi tönkre a ruházatot, stb.
Amire van termék, autóhoz:
-lemosni,
-ablakot tisztítani,
-kárpitot tisztítani,
-autó belsőt, műanyagot, bőrt tisztítani,
-légkondi járatot és kárpitot káros baktériumoktól mentesíteni.
Lakásban, házkörül:
-Enzimes mosogató és mosó gél (kézi és gépi egyaránt)
-Enzimes mosogató és mosó por (kézi és gépi egyaránt)
-Általános zsíroldó (a felmosástol, a mosogatáson keresztül az odaégett tűzhelyig, grillig bármit letisztíthatsz vele)
-Organikus vízkőoldó (a kv főzőtöl a wc-ig)
-szanitertisztító(hogy a fürdő tiszta, de ne vegyszeres legyen)
-lefolyó tisztító(hogy jobban csússzon, minden szerves anyagot különválaszt, semmi nem tapad össze odalenn)
-padlótisztító(minden típusú padlófelületre jó, kézi és gépi egyaránt)
-kárpittisztító(kíméli a szöveteket, mégis hatékony, kézi és gépi egyaránt)
-Wellnes(kondigépek, tornaszőnyegek, gyerekjátékok, műanyagok, stb. tizstítására)
-Garden & Hobby (kerti bútorok, külső nyílászárók, kerti játékok, medencék, stb.)
-szennyvízkezelő(egy 20 alkalmas kezeléssel 1/4-ére csökkenthető az ülepítő ürítésének száma, és még a szétválasztásból maradó szagtalan bomlástól mentes "vizet" locsolásra is használhatod)
Valamint zsírcspda(vendéglátósoknak), alkatrészmosó(autószerelőknek), aircleaner(repülő tulajoknak),stb., stb., stb.,stb., a tárház hatalmas.
Szóval hívj, ha valami érdekel:)
Szép napot!

web, ami hamarosan működik: www.naturzone.hu

 
>> SzervizBazsa72 // Alfa 145 1.4 Twin Spark 16V // 2007-07-19

Múlt hét csütörtökön, Vác Kismaros felé eső végében, épp azon örömködtem, hogy milyen jót fogok enni az imént vett 12kg-os görögdinnyéből, amikor fura szercsegő fang jött valahonnan a generátor- és a vezérműszíj felől. Mivel pár hete volt teljes generál a vezéművön, figyelmem a generál szíjra terelődött (Large autónál mondták is, hogy időszerű lesz azon is a csere). A szercsegő hangot felváltotta egy érdekes ritmikátlan ciccegés. Nem láttam semmit, de meggyőződésem volt, hogy generátorszíj csere lesz a vége. Be is jelentkeztem a Large-ba, 31-ért meg is csinálnák. No de innentől felgyorsultak az események.....
Tegnap, úgy 12h körül a népstadiontól nemmessze, állok a pirosnál, vált, én indulnék, erre felgyullad a motorhiba jelző, a motor mint egy már éveit kiszolgált traktor, felbőgött, és alig akart elindulni. Egyből beáltam a 20 méterre lévő benzinkúthoz és az élet nehézségeit sűrűn ismételgetve kértem telefonos segítséget. Sok ötlet jött (légmennyiség mérő, vez.módosító, stb.), de mindenesetre bejelentkeztem a Large-hoz másnap reggelre, hogy nézzék meg legalább. Este még lementem a légtömegmérőről lehúzni a csatlakozót, mert többen is azt mondták, hogy ha az a ludas, akkor anélkül rendesen kell működnie. Hát nem. :(
Ma a Large-nál nyomtak egy diagnosztikát és a gép mint lehetséges hiba, a vezérlést irta újfent. Azt, ami nincs egy hónapja, hogy cserélve lett. Szétszedik és láááám......
Valami idegen anyag (vagy egy kósza alkatrész, ami oda került, vagy ott maradt, vagy egy felverődő kavics, ki tudja) totál ledarálta az új szíj felét, kiharapott belőle egy-két darabot, sőt igen látható módon, a fogaskerekekből os kimart egy-két darabot.
Ilyet még életemben nem láttam, de nem is szeretnék többet.
Large-sok megint rendesek voltak, anyagárban helyre rakták, amit kellett kicseréltek.
Tanulság:
Ha az autó alját nem is, de a vezérlés alatti részt tuti teljesen le fogom burkolni!

 
>> Eseményystuc // Alfa 146 ti Super Produzione // 2007-07-19

A Fanat-X-os fiúk szóltak (vagyis konkrétan EvoDave szólt), hogy van lehetőség csajokkal fotóztatni a kocsit. Éltem vele. A képeken felfedezhető többek között Monique Couvet, Cony Ferrara és Alexandra Diamond is. :-)

Készült még egy sorozat, más célra. Elérhető itt: Janet Joy

>> Tuning és extraBalage // Alfa 146 1.6 TS // 2007-07-19

Friss szerzemény.

>> EgyébCgo // Alfa 156 SW JTD 16V // 2007-07-19

2007.07.18.
Az autó nagyon jó állapotban van, de messze nem tökéletes.

- a maszk körül meg van repedve a lakk, valószinűleg parkolásnál nyomódott meg
- az elso Alfa jelet cserélni kell
- mindkét ködlámpa törött
- az olaj szurokfekete
- ha a varázsszemnek hinni lehet, akkor az akkumulátor is cserére szorul
- a hátsó ablaktörlő nem működik (elindul majd leáll, ha kézzel segítek neki, akkor megy)
- a hűtőfolyadék szintje olyan alacsony, hogy nem is látszik a kiegyenlítőtartályban
- a motor hőfoka max 80-ra megy fel
- az első gumikat cserélni kell
- az 5. ajtón hiányzik a bal izzótakaró műanyag
- nincs pótkerék, javítókészlet, egészségügyi csomag
- ha ráadom a gyújtást, valami búg a rádió környékén (fűtéskapcsolók környékén)
- kéne pár szőnyeg
- a kupplungpedálon nincs gumitaposó
- a váltógomb teljesen el van koptatva
- a visszapillantó fekete részén patton le a festék
- az ötödik ajtó nyitáskor nyikorog
- a felnicsavarok ronda rozsdásak
- a szellőztető rendszert büdösnek találom
- minden izzó világít, a műszerfal mégis kiégett izzót jelez (a bal rendszámvilágítás és a bal első ködlámpa csak kocogtatás után kezd világítani, talán az lesz a baj)
- a kőfelverődéseknél mini rozsdafoltok a tetőn, elején, ...
- az ablakmosás egyáltalán nem működik. Feltöltés után változott a helyzet, a jobb első ablakspricc nem működik, a többi OK.

lassanként megpróbálom kipofozni :)

 

Kimértük a hűtő venti minden körét, reléjét, minden működik rendesen. :) Viszont fűtésem nuku, úgyhogy fűtőradiátor csere lesz, mivel a termosztát jó (szinte új).

>> Egyébystuc // Alfa 146 ti Super Produzione // 2007-07-18

Múltkor valami agyas nekigurult a kocsim jobb hátuljának. Természetesen nem tudom, hogy ki volt. Mindenesetre sikerült nyomot hagynia. Megrepedt a lökösöm. :-( Eléggé csúnya, megkell csináltatnom rövid időn belül.

3000 km. Már ennyi van a paripában. Hétfőn fel kellett mennem pestre konzultációra. (Suliba járok:) ) M5 elején is végén is baleset, elterelés régi 5-ösre, km-es kocsisorok stb. Egy picit sietnem kellett, így beletapostam a gázba. Belső sáv, 200-210 :) A fülemig ért a szám, ahogyan mindenki húzódott ki előlem! :) Na jó nem soxor fogunk ilyeneket csinálni és persze nagyon de nagyon oda kell figyelni a forgalomra, a többi autósra, nem beszélve arról, hogy igen-igen ismerned kell magadat is és az autódat is. Ez csak egy jó tanács azoknak akik olvassák e blogot. Ja és a kormányt fogd két kézzel! Ekkora tempónál már nem követheted el azt a hibát, hogy ellazázod a vezetést. Egy kátyú, vagy az útszegély kikapja a kezedből a kormányt és nézhetsz! Úgyhogy csak vigyázva! :)

 
>> EgyébYouri // Alfa 145 QV // 2007-07-18

Kicsivel több mint 2 hónap(hihetetlen...)után,végre működik az ALFA.Már el is felejtettem h ennyire f@sza.Eszméletlen jó!!!

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.8TS8V // 2007-07-17

Beültünk ma az Alfába
Túl sok volt a kilóméterhiánya
Morogva életre kelt a motorja
Alig várta,hogy kiérjen az útra

Abroncsa tapadt az aszfalthoz
Hangja sportosan morajlott
Kormányához tapadt kezem
Bőr a bőrhöz ér és én élvezem

Markomban a váltó gombja
A fokozat vajpuhán helyére csusszan
Tetőt eltolva,hajam borzolódik
Zenét feltekerve kedvem fokozódik

Az Alfa falja a kilómétereket
Jönnek erdők,hegyek,völgyek
Suhannak tova a fák
Egyik a másik után

Csodálatosak a kanyarok
Ahogy az ülésbe nyomódom
Ember és gép a természetben
Összhangban a környezettel

S ahogy változik a táj
Úgy száguldunk egyre tovább
S ha a kormányra pillantok hirtelen
Ott ragyog rajta a kígyó és kereszt